News:

Tur de forță pe A0, 12-13 martie:
A0 Sud 3, A0 Nord 1.

Main Menu

Drumurile vecinilor Romaniei

Started by Cristi232, May 07, 2012, 03:49:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

alecu26

scuze....ma refeream strict la traversarea granitei. Cum se trece? ce controale sunt?
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

pasadia

N-am trecut decat o singura data, dar n-am simtit nici o diferenta fata de traversarea spre Ungaria. Doar ca era mult mai liber.

bogdymol

E ca la granita cu Ungaria, atata ca se face controlul separat si te pune sa deschizi portbagajul la intrarea in Romania. E ok, nu-i stres.
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Qatar, Thailanda, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Danny550394

21.07.2013 intrare in Grecia din Macedonia.
:D Multa rabdare. In spatele meu era inca pe atat.

02.08.2013 intrare Serbia din Macedonia.
3bucati Q7 - GF JC1972, GF JC1975 si GF JC1977

bogdymol

Trecerea frontierei Romania-Serbia la Stamora Moravita, dus-intors, filmat de mine:

http://www.youtube.com/v/cW0v5NA7Vo4
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Qatar, Thailanda, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

iuli

La Stamora-Moravita e chestie de noroc sau de tura, poti sa treci doar facand cu mana sau poti sa treci cerandu-ti sa deschizi portbagajul (adica maxim 3 min in plus). Cozile sunt de maxim-maxim 20 masini. Atat am prins cand era schimb de tura si se mergea gramada la Belgrad pentru concertul Metallica. Dar vamesii faceau repede selectia, cei care se duceau la concert ii salutau din mers (era evident cine era fan Metallica) iar cei care erau suspecti de micul trafic de frontiera era opriti. Deja cunosc pe de rost pe abonati.

Problema e dupa granita unde nu poti sa o calci ca la noi ca sunt destui politisti care stau doar la mita. Recomandarea calduroasa sa aveti intr-un buzunar separat mereu doar o bacnota de 10 Euro si ati scapat. Motivele pentru care va opresc sunt dintre cele mai cretine dar de fapt ei doresc doar mita. Avantajul e ca soselele sunt extrem de goale pana la Belgrad.

Am si eu un traseul Timisoara-Belgrad filmat de mine:

-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

MHN

Trecand pe la vama Moravita-Vatin de zeci de ori in ultimii 10-15 ani, in ambele sensuri, vreau sa adaug, in completare la cele de mai sus, ca revenirea in tara s-a desfasurat in moduri destul de diferite, in cazul meu. Mai ales la vama sarba.
Adica s-a intamplat sa trec in 3-5 minute, dupa cum zicea iuli, sau sa astept 30-45-90 de minute, fiind doar 4-5-8 vehicule la coada, fara vreo explicatie plauzibila. Pur si simplu, vamesii sarbi nu aveau chef de lucru.
Deci, in cazul in care alegeti aceasta varianta, va doresc bafta!

Danny550394

Am folosit de doua ori Stamora-Moravita (iesire-intrare) si a durat cam 20-30 de minute.
Mai nou folosesc Oravita unde doar o singura data la iesire a durat 30 si doar in partea romana.

Cel mai mult a durat intre Serbia si Macedonia (1:30 h) si intre Macedonia-Grecia (1:30). Din nefericire in ambele granite am ajuns la amiaza.
La intoarcere niciodata nu am stat mai mult de 30 de minute.

Singura vama unde mi sa cerut cartea verde si talonul a fost la intrare in Macedonia din Serbia. In rest doar CI sau pasaportul (care era mai la indemana).

Drumul este OK. Doar autostrada prin Macedonia este mai valurita. In zonele fara autostrada (Serbia, Macedonia si Grecia) drumul are iesiri doar spre dreapta. Ca sa faci stanga este trecere peste sau pe sub drum.

bogdymol

Daca circulati prin Macedonia aveti grija la cartea verde! Serbia este tot timpul trecuta pe asigurarea RCA/cartea verde ca fiind in zona acoperita, dar Macedonia cateodata e in afara zonei. Depinde de la asigurator la asigurator (si chiar si la acelasi asigurator depinde de perioada in care ai facut polita - am 2 masini, acelasi asigurator, cu una pot merge in Macedonia, cu una nu). La vama politistii de frontiera din Macedonia au intrebat de cartea verde.
drumurile mele

Schumy

Va multumesc pentru clarificari!

Varianta prin Serbia-Macedoania include 3 granite non UE care pot dura o "vesnicie", plus ca e mai lunga pentru mers in Thassos.
In schimb treaba cu politia din Bulgaria nu imi era clara. Stiam ca pana acum cativa ani tot au fost probleme cu masini oprite de catre politie si "militieni" spagari(inclusiv in 2009 autocarul cu care am mers in Grecia pe vremea aceea fusese oprit dupa Ruse seara pe la ora 10), dar parca in ultimii ani s-au redus incidentele. Oricum, acum inclin spre varianta prin Ruse si Makaza, care pana la urma este si cea mai scurta. Daca stiti pensiuni ieftine si ok intre Bucuresti si Giurgiu primesc recomandari.

cezar-mario2012

Nu prea știu pensiuni intre București și Giurgiu,  dar i-ți recomand sa oprești in Veliko Tarnovo daca ai timp sunt cam doua ore de la graniță,  poți cauta pe  www.booking.com

bgd77

@Schumy
Anul trecut am facut drumul Brasov - Thassos prin Giurgiu si Makaza. L-am facut in 2 zile si am oprit in Veliko Tarnovo. Daca vrei si poti sa opresti o noapte aici iti recomand, daca pot face reclama urmatorul hotel: Family Hotel Silvestar (il gasesti pe booking). Are doua avantaje: parcare inchisa si e foarte aproape de cetatea din oras, care este superba. Singura problema e ca ti-ar lua mult timp sa ajungi din Cluj pana la Veliko.

Legat de Makaza am auzit chiar aici pe forum (si apare si pe Google Maps) ca portiunea din drumul national 5 care ocoleste Momchilgard si o portiune de dealuri s-a deschis. Sa o iei pe acolo, drumul peste dealuri e cu serpentine si cam prost. Drumul pe care sa o iei: link. Anul trecut a trebuit sa o iau pe drumul din dreapta, prin Momchilgrad, care, cum ziceam, ocoleste si e cam prost.

La Haskovo, daca o iei pe centura, ai grija cand reintrii in drumul principal. In primul rand fiindca centura e foarte proasta pe acea ultima portiune, iar apoi, cand faci stanga trebuie sa ai grija fiindca masinile vin de pe 2 benzi. Cele 2 benzi pe sens sunt separate de o bordura, lucru care nu l-am mai vazut. Partea din mijlocul soselei e un fel de drum de tranzit: link

user201

Se pare că Astaldi a iscat o modă în Europa de Sud-Est: Mesele în tuneluri proaspăt terminate .
O imagine de pe lotul 2 Struma unde, în preajma Dupnitsei tocmai s-a terminat de forat o pereche de tuneluri pentru lotul A3 Struma, cu lungimi de 355 metri, respectiv 341 metri.
Mai multe imagini și informații în limba bulgară, sursa, aici.

Din câte știu finalizarea întregului lot cu o lungime de circa 40 km este prevăzută pentru primăvara lui 2015.

cezar-mario2012

Pentru cei interesati de drumul Ruse-Makaza, un film cu tronsonul Kardzhali-Makaza:

http://www.youtube.com/v/KxJDpXRyxmc

hentz

@Schumy
Acum mi-am amintit,exista un han la intrare in Calugareni
LE. www.hanulcalugarenilor.ro