Pasaje rutiere noi peste calea ferată

Started by Ionut, September 29, 2017, 07:07:24 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

razvan96

TibiV

Hai sa punem si oficialul, "just for the record"....

CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea și execuția pasajului denivelat superior DN 21 de la Drajna
17 Feb 2021

Miercuri, 17.02.2021, CNAIR a semnat contractul ,,Proiectare și Execuție Pasaj denivelat superior DN 21, km 105+500", cu S.C. ARCADA COMPANY S.A.

Valoarea contractului este de 98.120.978,01 lei fără TVA.

Traseul are o lungime de 2739 m, din care pasaj denivelat 305 m.

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile

Durata contractului este de 24 de luni, din care:

6 luni perioada de proiectare;
18 luni perioada de execuție a lucrărilor.
Perioada de garanție a lucrărilor este de 60 de luni.

http://cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/cnair-semnat-contractul-pentru-proiectarea-%C8%99i-6

Au pus si pe FB, unde este si o animatie a proiectului: https://www.facebook.com/cnadnr/posts/2762561764003885
(A facut CNAIR pasiune pentru desene animate...  :lol: )
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

AndreiB

Sa nu se desfiinteze trecerea la nivel mi se pare o greseala majora. In general ar trebui sa tintim spre zero treceri la nivel pe magistrale. Daca era nevoi de acces, se poate face cu ocol pe pod. Faptul ca nu desfiinteaza trecerea (sau nu se preocupa de asta) arata ca de fapt scopul principal e rutier. Se observa acelasi lucru si la alte pasaje peste CF (e.g. Pipera) unde a ramas trecerea la nivel pe sub pasaj din cauza planificarii urbane defectuoase. In aceeiasi ordine de idei, oare au lasat loc pentru 4 fire pe sub pasaj pentru o eventuala cvadruplare?

dargauda

lungime de 2739 m-18 luni perioada de execuție a lucrărilor eu cred ca asemenea perioade de executie ,este o nesimtire fata de populatie,pe o lungime atat de mic.
poate sa faca autostrada in aceasta perioada cu parcare  :D

Vlad94

Ma bucur sa vad ca pasajul are doua benzi pe sens. Un pas inainte.

RaduG

Eu sper să nu avem contestații. 18 luni este probabil un termen generic contractual, nu înseamnă că UMB-ul nu poate să ne mai facă o surpriză plăcută și aici.

voicul

ARCADA COMPANY parca a lucrat bine pe zona de CF (daca nu ma inseala memoria).

Oricum un mare castig de timp si siguranta, odata ce se va termina proiectul.  :cheers:

bgd77

Daca s-a semnat, inseamna ca nu au fost contestatii cand s-a anuntat castigatorul, nu? Si ce treaba are UMB-ul? Are ARCADA acelasi patron?

horatiu.cosma

Contractul s-a semnat azi cu Arcada, in caz că nu s-a înțeles.

RaduG

Asta e legătura cu UMB-ul, este unul din subcontractanții lui ARCADA pe acest proiect.