News:

.

Main Menu

Poliția Rutieră

Started by Ionut, September 12, 2017, 07:53:22 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Cristi N

Pe la sfarsitul lui 2018 a aparut o pagina de facebook: PolitiRutiera. Nu pare sa fie una oficiala, mai repede as zice ca e administrata in nume propriu de cativa "rutieristi". Cu toate astea postarile mi se par de bun simt, oamenii incearca pe cat posibil sa faca educatie rutiera.

Ionut

Sigur nu e pagina oficiala, dar intr-adevar incearca sa faca putina educatie. Poate ii contactam sa le zicem sa dea share la clipurile noastre de siguranta rutiera. :) Mai urmareste cineva pagini neoficiale sau grupuri ale politistilor?

Cristi N

Incerc eu sa fac un inventar:

• Politia rutiera (cei din postul de mai sus) link
  • Politisti 2.0: link
  • Politistii au umor( pagina este administrata de un politist din Constanta, Dan GEORGESCU link
  • Sindicatul politistilor DECUS (persoana de contact cred ca este Bogdan BĂNICĂ) link
  • Ora de educatie rutiera (pare o asociatie non profit sau ceva de genul asta link
  • Ovidiu MUNTEANU (organizeaza impreuna cu o scoala moto din Bucuresti cursuri de siguranta rutiera pentru motociclisti, din pacate l-a luat gura pe dinainte) link
  • Forumul Politistilor link

Ar mai putea fi contactat si Marian GODINA, desi nu mai lucreaza la rutiera nu cred ca a sters cu buretele tot.

tom_sawyer

Turcii de la TEMSA vor livra 326 autobuze pentru Ministerul Afacerilor Interne al României

TEMSA, care este una dintre cele mai importante branduri auto din lume cu peste 50 de ani de experiență în producția de autobuze și midibuse, va exporta în România 326 autobuze LD12 SB. TEMSA a câștigat licitația Ministerului Afacerilor Interne al României cu un acord de 46,5 milioane de euro.

mobilitate.eu

E vorba de aceasta licitatie:
Anunt de participare: [CN1008061] - Autovehicule cu dotari specifice, autoutilitare, autoturisme si autobuze

E un acord-cadru pentru foarte multe vehicule:

1. Autoturism 4X2 benzină inscripționat  cant. minima 100 buc - maxim 1402 buc
2. Autoturism 4X2 benzină neinscripționat  cant. minima 50 buc - maxim 515 buc
3. Autoturism 4X4 benzină inscripționat  cant. minima 40 buc - maxim 800 buc
4. Autoturism 4x4 benzină neinscripționat  cant. minima 40 buc - maxim 700 buc
5. Autoturism 4x4 motorină inscripționat  cant. minima 40 buc - maxim 1278 buc
6. Autoturism 4x4 motorină neinscripționat  cant. minima 40 buc - maxim 905 buc
7. Autoturism 8+1 locuri  minima 15 buc - maxim 1365 buc
8. Microbuz 16+1 locuri  cant. minima 15 buc - maxim 444 buc
9. Autoutilitară N1  cant. minima 20 buc - maxim 430 buc
10. Autovehicul special de ordine publică  cant. minima 130 buc - maxim 2000 buc
11. Autobuz 44+1 locuri  cant. minima 10 buc - maxim 326 buc
12. Autoutilitară N2  cant. minima 9 buc - maxim 339 buc
13. Autospecială de transport şi intervenţie  cant. minima 9 buc - maxim 25 buc
14. Autospecială de transport şi intervenţie inscripţionată  cant. minima 26 buc - maxim 250 buc

tom_sawyer

^ Atribuita:
Loturi 1,2,3,4,5,6,9,10 - Renault Commercial Roumanie
Loturi 13,14 - Tiriac Auto
Lot 7 - Radacini Motors
Lot 11 - Temsa
Lot 12 - Eurobody Hidraulics
Lot 8 - anulat

Cristi N

Cred ca asta e cel mai potrivit loc unde ar putea sa stea explicatiile astea mai ales ca vin de la un politist. In titlu se face referire doar la bodycam-uri dar discutia e practic despre toate camerele de filmat, inclusiv dashcam-uri si publicarea imaginilor pe net.

Cristi N

Inca una de la Brigada Rutiera Bucuresti, filmarea este in articolul propriu-zis.

Poliţiştii bucureşteni de la Rutieră se plâng că merg la cazuri cu autobuzul. ,,Revizia la maşini nu se face. N-o faci tu, pleci pe jos"

Poliţiştii bucureşteni de la Rutieră se plâng că merg la cazuri cu tranportul în comun. Ori nu au mașini suficiente la secții, ori cele existente sunt stricate. Au reclamat și lipsa echipamentului pentru iarnă. Conducerea Poliției Capitalei spune însă că niciuna dintre aceste probleme nu ar fi reală.

,,Sunt autospeciale care sunt lovite în deplasările la intervenții. Cum nu au CASCO, cheltuielile sunt suportate din vina conducătorului auto", povesteşte un ofițer la Brigada Rutieră din Capitală, cea mai mare astfel de structură din toată țara. A fost de acord să vorbească pentru Digi24 despre problemele pe care le are la serviciu, dar a cerut să îi fie protejată identitatea. Se gândește că șefii ar putea să îl pedepsească

Reporter: Nu se face revizia la mașini?

Poliţist: Nu se face, pur și simplu stau în curte. Se fac din banii colegilor, unii fiind obligați să facă asta.

Reporter: Cum adică?

Poliţist: Li se spune clar: nu îți repari mașina, pleci pe jos! Atunci când vine perioada de revizie, sunt retrase. Dacă nu sunt făcute din banii noștri, stau în curte și cu lunile.

Câteva autoturisme dintre cele parcate în fața sediului Brigăzii Rutiere par să confirme afirmațiile sale. Judecând după praful depus, este posibil ca acestea să fie trase pe dreapta de mai mult timp. Unele au pană, altele au tapiţeria ruptă şi sunt visibil neîngrijite.

Despre toate aceste probleme, dar și altele, șefii ar fi aflat săptămâna trecută. Ei ar fi convocat o ședință ca să le transmită polițiștilor că trebuie să fie mai vizibili, prezenți în toate intersecțiile mari. Superiorii ar fi plecat atunci când subalternii au început să-și spună neajunsurile.

,,Se umple o mașină, se transformă în microbuz, 4-5, cât intră în ea. Se duce și îi plantează în intersecție pe jos, îi lasă acolo toată ziua.

Echipamentul lasă de dorit. Nu este impermeabil și în condiții extreme sau o simplă ploaie, te udă până la piele", povesteşte un poliţist.

Cosmin Andreica, reședintele Sindicatului Europol: ,,În aglomerații și în situații de criză în care au fost mai multe accidente, tamponări și au fost angrenați toți colegii, au fost situații când au alergat la mijloacele de transport în comun. Nu e interzis, trebuie să fie excepție, nu la ordinea zilei. Au fost situații în care colegii din intersecții s-au dus pe jos sau cu metroul o stație sau două ca să ajungă la unele evenimente".

Potrivit Poliţiei Capitalei, chiar dacă autospecialele nu au asigurare CASCO, agenţii nu au fost obligaţi să achite daunele maşinilor provocate în misiuni.

Oficialii spun că nu au fost situații în care agenții să plece în misiune cu transportul public și că există fonduri pentru plata reviziilor.

,,La acest moment, la nivelul Brigăzii Rutiere se află în executarea serviciului aproximativ 100 de autospeciale. La nivelul structurilor ce asigură supravegherea rutieră, un număr de 18 autovehicule sunt în proces de reparaţii, fie pentru că au suferit avarii, fie pentru alte defecţiuni, sunt în etapa de programare a reparaţiilor sau de analiză, pentru că se înregistrează situaţii în care reparaţia ar putea depăşi valoarea reală a autovehiculului. Cu privire la faptul că anumite reparaţii sunt suportate de către poliţişti, este obligatoriu să precizăm că niciun ofiţer al Brigăzii Rutiere nu a anunţat o asemenea situaţie.

(...) Menţionăm că nu a fost raportată vreo situaţie în care poliţiştii Brigăzii Rutiere să se deplaseze la intervenţiile 112 cu mijloace de transport în comun", a comunicat, în replică, Poliţia Capitalei.

TibiV

Mai multe autovehicule model Dacia Duster, Logan și Dokker vor intra în dotarea Poliției Române

După vizita guvernamentală de săptămâna trecută de la Centrul Tehnic Titu din cadrul Groupe Renault România, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, s-a întâlnit astăzi cu o delegație condusă de Christophe Dridi, Directorul Groupe Renault Romania, pentru a analiza calendarul de livrare și a prezenta noile modele de autospeciale care vor intra în dotarea Poliției Române.

,,Pentru Poliția Română este esențial să creștem gradul de dotare cu mijloace de mobilitate, până la cel mai îndepărtat post de poliție din țară, întrucât știm foarte bine că reducerea timpilor de intervenție operativă salvează vieți. Dorința noastră este de a proteja angajații Ministerului Afacerilor Interne în timpul misiunilor și de avea în dotare autovehicule noi și performante produse în România, pentru toate intervențiile noastre" a declarat ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, cu prilejul acestei întâlniri.

Astfel, autospecialele sunt pregătite pentru a răspunde cerințelor operative ale Poliției Române.

Toate autovehiculele care vor fi achiziționate sunt dotate cu sisteme acustice și vizuale, dar și alte dispozitive specifice muncii de poliție.

Vineri vor fi semnate acordurile de achiziție și furnizare.

https://www.mai.gov.ro/mai-multe-autovehicule-model-dacia-duster-logan-si-dokker-vor-intra-in-dotarea-politiei-romane/
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

JohannDB

Toate autovehiculele care vor fi achiziționate sunt dotate cu sisteme acustice și vizuale, dar și alte dispozitive specifice muncii de poliție.
     Euuuu, "Io", ca unul care umblă cu..... poliția-n brațe la diferite măgăoaie, bau-bau-uri și alte "drăgălășenii" supra dimensionate (potrivit "conservarului" de rând, care "conservar - vorba motoriștilor - poate fi un "șofer" de linie dreaptă, care la prima curbă dă chix, mai rău ca ăl de Duminică), ......satu strâmb și mă întreb drept, de ce mama ăluia negru, POLIȚIA nu primește mașini, ca la "amărâții" de americani sau... ca la "Merkel"-ieni ?? 
    Adică MAȘINI, nu pârciuri......!! MAȘINI cu vreo 150 de cai sub capotă...., cu accelerație "la talpă" bruscă" infernală" la care te trezești cu scaunul în...portbagaj !! Cu ranforsări de caroserie la care să-ți poți permite "pinteni" laterali la "infractor" prin care să-l faci să facă o splendidă piruetă, după care râde la tine din șanț...  Veți spune, că am văzut prea multe filme...."americane"... Dar și civilizații nemți, au ajuns la aceste concluzii, cu "bizonismul"  lor actual.... Pe moment cu șoferii bulgari !!... BULGARII au ajuns DEOSEBIT DE NESIMȚIȚI (la care adaug polonezii), de când rutierii noștrii nu-i mai pot amenda PE LOC... Cu Bulgaria, la ora asta nu avem "convenție/conexiune" de transmitere a amenzii de pe teritoriu RO , ca să le vină acasă (sau amendarea cu PLATA PE LOC în România)...  AȘA, NE RÂD ÎN NAS !!
   Cu șoferii bulgari dau nas-în-nas la greu pe  Lugoj - Orșova - Șimian - Calafat, în coloană.... Erau să se urce pe poliția de însoțire.....
  LA NIVEL LEGISLATIV, cu acest fel de trafic TREBUIE FĂCUT CEVA !! Dacă din vest, ne vin amenzi acasă, ar trebui ca spre Bulgaria (ca idee) (că este turc, că e grec, că este ce este) SĂ NU IASĂ DIN "RO" fără plata amenzii (oprit la graniță până nu vine cu dovada plății)....
   Altfel suntem "sat fără câini" cum deja ne consideră unii "bizoni" externi.....
   ...Și sincer, mi-e milă de rutierișii ce stau la datorie (și cu care stau cot-la cot în transporturi, peste programul lor de lucru, din "libere"...că nu au alții)..... Am un respect pentru ei, care au devenit "profi" la "speciale", unde CHIAR nu este de....GLUMĂ  !!

Io

Pai isi luasera citeva masini sport mai acum 7-8 ani pentru autostrazi, cred. Nu le mai stiu, un Porsche 911 l-am vazut eu, m-a depasit cu viteza foarte mare urmarind un motociclist de la Breaza in jos. Parca un Aston Martin DB9 si inca un ceva din aceeasi gama, parca un Gallardo. N-am mai vazut vreuna de-atunci. Daca ma uit insa pe strada si vad in ce rable merg parc-as zice ca prima problema ar fi sa aiba naibii niste Loganuri functionale, cu reviziile la zi (unele de pe strazi ma indoiesc ca ar lua ITP-ul), cu RCA si cu rezervoarele pline si cu pneurile in ordine. Banuiesc ca aia care va insotesc pe voi au cu ce fara sa va incurce, presupun ca sint, asa zicind, "specializati" in a va deschide drumurile.
Altminteri nu prea vad de ce sa ii echipezi pe majoritatea cu masini puternice, asta nu-i va descuraja pe vitejii cu masini si mai puternice, dimpotriva, cred ca o prezenta mai deasa a masinilor de Politie o face si nu aparitia nu stiu caror masini de Politie mai afurisite pe sosea. Nu stiu la altii dar cind vad pe o masina scris Politia o las mai moale indiferent citi cai putere am sub piciorul drept. Sigur, asta nu inseamna ca nu am depasit in tromba masini de Politie ori de cite ori am avut ocazia si mi-au permis 1) drumul si 2) legea. Si chiar nu mi s-a cerut niciodata socoteala, ba o data au oprit linga mine si m-au intrebat de motor si de transmisie, chestie care chiar mi-a placut.
My 2 cents.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

elphax

la Timisoara vasusem o Giulia in parcare la dealer, sunt curios in ce judet cu autostrada a ajuns

alin2pas

Pe 31 mai era în Timișoara. Deși așa pare, totuși nu făcea o liniuță cu celelalte două mașini.  :lol: :lol: :lol:

punktnet

Nu sunt cumpărate de PR, sunt "oferite" de importator pe o perioada ce variază intre 6 luni și 1 an, în scopuri comerciale.
Just kidding.

Cristi N

911-le l-au confiscat acu multi ani de la niste turci in vama Bors fiind plin cu cocaina. Dupa ce a stat prin garaj cativa ani au mai gasit inca o transa in service la Porsche.

TibiV

In general masinile astea nu au fost cumparate...

In general sunt masini confiscate:
   - fie de ANAF (in contul executarilor silite... Nu executari ale unora care nu si-au platit asigurarile sociale aferente salariului minim pe economie....)
  - fie de Directia Generala a Vamilor (institutie din subordinea ANAF) pentru infractiuni vamale (contrabanda, mai exact. Legal, un TIR indesat cu tigari de contrabanda se confisca la fel de usor cum se confisca un Porsche cu "doar" 10-20-100 kg de heroina...)

Culmea, cele mai multe sunt de la "baietii destepti" care "au pierdut" meciul cu DNA, iar hotararea judecatoreasca le-a permis celor de la ANAF sa treaca la executarea silita pentru "recuperarea prejudiciilor".
Daca avea roti, am fi putut vedea si Insula Belina pe sosele...  :lol:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)