News:

.

Main Menu

Poliția Rutieră

Started by Ionut, September 12, 2017, 07:53:22 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

tom_sawyer

JohannDB

În sfârșit un pas spre dotare normală a poliției.... Din ce am văzut la colaborarea cu poliția rutieră germană și pentru care am rămas plăcut impresionat, băieților noștrii le mai lipsesc "unele" lucruri.....
    În prezentare subinspectorul de Bihor, ne-a pus în temă de ce și cât au primit la acest moment; nu a făcut vorbire deloc de un sistem de accesare date/internet mobil pe mașină pentru identificări de vehicule/persoane, acele tablete sau laptop-uri (care totuși pare că le au), sau bastoane luminoase pentru timp de noapte, la dirijare/coordonare de trafic, pentru vizibilitate maximă.
    Le-ar mai fi trebuincioase niște "multifuncționale" (scaner/imprimantă) tot la verificare/identificare și alte operațiuni de comunicare....
    Apoi, ca mașini e supraveghere trafic și asigurare evenimente le-ar fi deosebit de trebuincioase "panouri rabatabile LUMINOASE", noapte/zi cu semnale variabile/schimbătoare (atenție..ocoliți stânga/dreapta...depășire interzisă...oprire obligatorie, săgeți indicatoare galbene pentru ocolire/evitare/obligare, etc) amplasate pe acoperișul mașinii și vizibile de la 200-300m .... Le-ar mai trebui un set de conuri de semnalizare perimetru periculos sau închis, precum și lămpi de culoare galbenă intermitentă (pe baterii/acumulatori) vizibile , ziua și mai ales noaptea, la asigurarea de perimetre/vehicule defecte/drum calamitat/etc, la nivelul la care au nemții și la care sunt echipate și mașinile de însoțire agabaritice BF3/BF4 (Grossraum und Schwertrnsport) pe autostrăzile lor....  Dar, mno, e un pic spre bine.
   Am avut ocazii de pene pe A1 între Timișoara - Margina și am acoperit cu brio semnalizarea de de proximitate cu dotările proprii... Și credeți-mă că nu-i chiar comic să stai cu morcovul, că în ciuda "Pomului de Crăciun" făcut din "n" girofaruri, panou luminos și lumini de proiectoare, conuri de trasare spațiu și "blincăre/blițuri" galbene, să te aștepți să apară un "chior" care nu te vede neam și să te facă harmonică !!

dargauda

Sindicatul Europol: Primarii copiază la Poliția Locală noua identitate vizuală a Poliției Române, pentru a continua să inducă în eroare oamenii

Sindicatul polițiștilor Europol acuză că primarii din unele localități au început să copieze la mașinile Poliției Locale noua identitate vizuală a mașinilor Poliției Naționale ,,pentru a continua să inducă în eroare comunitatea" și citează ca exemplu cazul primăriei din Baia Marea.

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24245455-sindicatul-europol-primarii-copiaza-politia-locala-noua-identitate-vizuala-politiei-romane-pentru-continua-induca-eroare-oamenii.htm

dargauda

VIDEO. Achizitii auto pentru Serviciul de Actiuni Speciale al Politiei: "Mercedesuri" pentru transportul hotilor obisnuiti cu luxul

Mascatii de la Serviciul de Actiuni Speciale au primit in dotare noile dube achizitionate de Ministerul Afacerilor Interne. Este vorba despre autospecialele Mercedes.

"Dupa ce membrii clanurilor interlope s-au plans de conditiile de deplasare de la locul de unde sunt saltati pana la sediul Politiei, MAI a luat act de stilul lor de viata si de diferentele dintre masinile lor de lux si loganuri, respectiv de riscul ca acestia sa sufere un soc psihologic si au achizitionat "Mercedesuri".

https://ziare.com/stiri/politie/video-achizitii-auto-pentru-serviciul-de-actiuni-speciale-al-politiei-mercedesuri-pentru-transportul-hotilor-obisnuiti-cu-luxul-1632685

https://www.facebook.com/europolromania/videos/322299955531471/

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

tom_sawyer

Și până acum tot Mercedesuri erau la "mascați".

dargauda

Politistii romani au fost dotati cu bastoane cu electrosocuri. In ce conditii vor putea folosi noile arme neletale

Structurile operative ale Politiei Romane au fost dotate din 2020 cu bastoane cu electrosocuri si casti de protectie cu vizor. O parte dintre noile componente de arsenal se afla deja la politistii de ordine publica si transporturi.

IGPR a cumparat 12.000 de bastoane cu electrosocuri model X 10, fabricat din duraluminiu, fiind prevazut cu bec LUXEON 3 Watt (18 lumeni), a carui durata de utilizare este de pana la 100.000 de ore, scrie Sindicatul Europol.

https://ziare.com/stiri/politie/politistii-romani-au-fost-dotati-cu-bastoane-cu-electrosocuri-in-ce-conditii-vor-putea-folosi-armele-neletale-1632880

elphax

in speranta ca in curand vom avea noi Drumuri Expres reale, noi, in Ro, consider oportuna o modificare la Art 49 , o litera noua si separare DX de European

Art. 49.
(1) Limita maxima de viteza în localitati este de 50 km/h.
(2) Pe anumite sectoare de drum din interiorul localitatilor, administratorul drumului poate stabili, pentru autovehiculele din categoria A si B, si limite de viteza superioare, dar nu mai mult de 80 km/h. Limitele de viteza mai mari de 50 km/h se stabilesc numai cu avizul politiei rutiere.
(3) Pe anumite sectoare de drum, tinând seama de împrejurari si de intensitatea circulatiei, administratorul drumului, cu avizul politiei rutiere, poate stabili si limite de viteza inferioare, dar nu mai putin de 10 km/h pentru tramvaie si de 30 km/h pentru toate autovehiculele.
(4) Limitele maxime de viteza, în afara localitatilor, sunt:
a) pe autostrazi - 130 km/h;
b) pe drumurile expres sau pe cele nationale europene (E) - 100km/h;
c) pe celelalte categorii de drumuri - 90 km/h.

dr4qul4

A iesit + penntru ca a facut testul in masina, imediat dupa ce a turnat o tona de spirt. In masina erau foarte multi vapori de alcool.
Ori iesea afara, ori deschidea geamurile timp de 2 minute.
Atentie mare si la mana pe care o folosim ca sa punem mustiucul. Orice urma de spirt care ajunge pe mustiuc, si aparatul urla.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

rota

daca esti 100% sigur ca nu ai baut, cel mai bine ceri recoltare de monstre biologice de sange.

dr4qul4

S-ar putea sa le fie greu sa-mi ia sangele.  Pot sa lesin inainte sa curga prima picatura. Mi s-a intamplat de foarte multe ori. Ba chiar o data am lesinat inainte sa ma intepe. A avut proasta inspiratie sa-mi explice cu lux de amanunte procedura  :lol:
Nici macar nu trebuie sa fie sange...e de ajuns injectarea lenta de ceva in vena.
Daca mai scriu mult cred ca lesin de pe acum.  :help:
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

JohannDB

............Cu "covidul" , poți avea probleme cu "prevenția"... !! Chiar și eu când plec "prin mulțime", grijuliu îmi dau un "pâs" de albastru de metil ( o recomandare veche, veche, nu știu cât de caducă sau eficientă, dar pare eficientă până acum în ce mă privește, la mulțimea și varietatea de contacte ce le am, deși după faci pipi albăstrui) în laringe, dintr-un spray cu "acest dezinfectant" (care-și mai aduce aminte, când începea școala, în vremurile apuse, venea o asistentă cu o mică bidinea și rând pe rând (fără drept de apel sau de-a sări pe fereastra clasei, pentru eschivă) ne feștelea prin gât cu "albăstreală" (nu de rufe) și eram, cu toții, "despuțiți" de eventualii agresori bacterieni laringieni; de viruși nu se grăia la anume vreme.....
   Deci chiar și cu "albăstreală", aveți grijă să nu dublați (cu sau fără intenție) doza de alcool anterior spray-ului prevenitor: singura scăpare la "pe bune" este fuga cu polițaiul de mână, în cârcă, cu mașina lui, cum vreți voi (în ciuda eventualelor întârzieri de la te-miri-ce) la proba biologică la primul spital..., hait, non covid....!! Oricum, cu "albastrul de metil" nu veți avea și "sânge albastru" ci numai un pipi albăstrui/verzui vreo câteva ore..... Și-o limbă pe măsură de...albastră.... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
   În rest fira-ți sănătoși să fiți, la maximum !!

horyatm

Nu știu sigur dacă s-a mai pus, însă există mașină de poliție Hyundai Kona electrică. Postarea e din 11 septembrie.

https://www.facebook.com/tiriacauto/posts/3811339872214370/