[Nord-Vest] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Regiunea Nord-Vest

Started by Bogdan_Cluj, March 29, 2017, 10:29:17 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

prd.marius

 :(( cand vezi asemenea vesti.. parca.. nu stiu cum naiba ne taiem singuri craca de sub picioare.

Bogdan_Cluj

Video: discutie intre primarul comunei Baciu, Ioan Muresan si purtator de cuvant CNAIR, Sebanescu. Cum era aia, doar lapte si miere?
Luati cu lamaie:

- merita chiar de la inceput tot clipul, nu doar discutia cu Serbanescu care zice la un moment dat "eu pot sa va asigur ca aveti in noi un partener sigur si serios" - min 23:48 :))))


Bogdan_Cluj

Quote from: Bogdan_Cluj on August 24, 2018, 02:48:57 PM
Quote from: Bogdan_Cluj on May 22, 2018, 01:20:20 PM
Au demarat lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean Gilău – Someşu Rece – Mărişel – DN 1R
...
7 poze aici: https://www.facebook.com/cjcluj/posts/1677020552411553

A început asfaltarea drumului județean 107P Gilău – Someşu Rece – Tarnița - Mărişel
[...]
12 poze aici: https://www.facebook.com/cjcluj/posts/1819881551458785?__xts__%5B0%5D=68.ARDocyLWQNpG4GJEj6NwYIFjyZfSIvbu44-CzA6oWrKd_scMBMrYF5dFLZtBvTS8W53asxSmxlg94pHkqW3TPa_MYHMvM8NsKL8NPJUm3HxY1qXkG2JrUfuGWEIpYxefm2jGDLw&__tn__=-R

Lucrările de modernizare a drumului județean 107P (DN 1) Gilău – Someșu Rece – Mărișel – DN 1R au intrat în faza de asfaltare

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic, a locuitorilor din zonă și a turiștilor faptul că pe drumul județean 107P (DN 1) Gilău – Someșul Rece – Mărișel – DN 1R lucrările de reabilitare și modernizare derulate de forul administrativ județean au intrat în faza de asfaltare pe sectoare, conform graficului de lucrări.
,,Modernizarea drumului județean 107P constituie un obiectiv de o importanță strategică întrucât acesta traversează o mare parte a Munților Apuseni, o zonă extrem de atractivă atât din punct de vedere turistic cât și istoric, social și economic. În același timp, necesitatea reabilitării lui a fost determinată de faptul că a avut de suferit de-a lungul timpului atât din cauza calamităților, cât și a condițiilor specifice de relief", a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

După ce, anterior, a fost așternut primul strat de asfalt, respectiv binder, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 2+000 și kilometrul 4+560, în aceste zile a fost finalizată așternerea stratului de binder pe tronsonul cuprins între kilometrul 41+900 (Crucea Iancului) și kilometrul 44+260 (joncțiunea cu drumul național DN 1R). Importanța asfaltării cu prioritate a acestui sector e dată de faptul că acesta era, practic, singurul tronson încadrat în categoria drumurilor de piatră situat pe acest drum județean, o porțiune de drum greu accesibilă datorită reliefului, mai ales în condiții meteorologice deosebite.

Lucrările de așternere a primului strat de asfalt vor continua în perioada următoare pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 4+560 și kilometrul 16+000.
Investiția vizează drumul județean DJ 107P pe întreaga sa lungime, respectiv 44,26 de kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 44+260 și presupune tipuri de lucrări de o mare complexitate, începând de la fundația drumului, în zonele unde se impune acest lucru, și încheind cu două straturi de asfalt, binder și strat de uzură. De asemenea, proiectul prevede și realizarea de acostamente, șanțuri, rigole și podețe, racordări cu drumurile laterale, investiția urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje și semnalizare rutieră.


16 poze aici


Bogdan_Cluj

Au demarat lucrările de reabilitare și modernizare a drumului judeţean 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic şi a locuitorilor din zonă faptul că pe drumul județean 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu au demarat lucrările de reabilitare și modernizare, ca parte a unui amplu proiect ce vizează un tronson cu o lungime totală de 39,7 kilometri, de la kilometrul 0+600 până la kilometrul 40+300.

,,Importanța acestor lucrări e dată de faptul că drumul județean DJ 150 tranzitează o zonă extrem de vastă a județului şi asigură o legătură directă între drumurile naţionale DN 16, pe direcţia Mociu, şi DN 15, pe direcţia Câmpia Turzii", a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

De o mare complexitate, lucrările de reabilitare și modernizare presupun intervenţia pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundaţia drumului şi încheind cu două straturi de asfalt, binder şi strat de uzură, cu inserţie de material geocompozit antifisură. De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racordări cu drumurile laterale, accese la proprietăţi, parcări, ziduri de sprijin, parapeţi metalici flexibili, investiția urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Lucrările au demarat prin executarea de casete pentru lărgirea căii de rulare existente la 6 metri, cu repoziţionarea axului drumului, şi la mai mult de 6 metri în curbe, pe raza localităţii Frata, de la kilometrul 26+650 la kilometrul 29+500, urmând ca, ulterior, să se execute lucrări de aşternere a primului strat de asfalt pe acest sector. Importanţa executării cu prioritate a lucrărilor pe acest tronson de drum este determinată de gradul înaintat de uzură al acestuia, cu efecte negative asupra desfăşurării în bune condiţii a traficului rutier.

Reamintim în acest context faptul că drumul judeţean 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu este inclus în Programul de investiţii privind lucrările de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene, lucrări finanţate din creditul de 50 de milioane de euro contractat în acest scop de Consiliul Judeţean Cluj.
Lucrările au un termen de execuţie de maxim 24 de luni şi sunt executate de Asocierea Kiat Group Construct SRL –Tehnic Asist SRL –Damar Consult SRL. Bugetul alocat acestui proiect este de 34.805.018,05 lei, fără TVA.

9 poze aici





Powered by API/PUM imgur uploader

Bogdan_Cluj

Quote from: Bogdan_Cluj on October 01, 2018, 01:48:38 PM

Au fost finalizate lucrările de întreţinere pe drumul judeţean 161D (DJ 172F) Nireş – Unguraş – Valea Unguraşului
Mai jos este vorba despre alte sectoare de drum fata de mesajul de mai sus:

Au început lucrările de asfaltare pe ultimele două sectoare ale drumului judeţean DJ 161D

Consiliul Judeţean Cluj aduce la cunoştinţa participanţilor la trafic şi a locuitorilor din zonă faptul că pe drumul judeţean DJ 161D, mai exact pe sectoarele de drum DJ 172F – Nireş şi Unguraş – Valea Unguraşului au demarat lucrările de întreţinere constând în aşternere de covor asfaltic cu preluare de denivelări.

,,Având în vedere condițiile meteorologice încă favorabile din această perioadă, am dispus începerea lucrărilor de asfaltare pe această rută județeană importantă pentru locuitorii comunelor Mica și Unguraș, deoarece le facilitează un acces rapid spre cele două oraşe importante din această zonă a judeţului, respectiv Dej şi Gherla. Lucrările se realizează doar pe timpul zilei când se înregistrează temperaturi pozitive, optime turnării de asfalt", a precizat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Sectoarele de drum vizate au o lungime totală însumată de 9,45 kilometri, dintre care 3,4 kilometri sunt cuprinși între kilometrul 10+400 şi kilometrul 13+800, iar 6,05 kilometri sunt cuprinși între kilometrul 25+350 şi kilometrul 31+400. În acest moment, tronsonul de drum în lungime de 3,4 kilometri este asfaltat în proporţie de 75%, pe ambele sensuri de circulaţie.

De asemenea, în vederea aşternerii stratului de asfalt sunt executate lucrări constând în plombări şi burduşiri, urmând ca pentru finalizarea lucrărilor să se realizeze acostamente, curăţare de şanţuri şi rigole, desfundare de podeţe, cosiri de vegetaţie, precum şi executarea de marcaje rutiere.

Reamintim în acest context faptul că în cursul acestui an au fost executate lucrări de asfaltare și pe celălalt tronson al drumului judeţean DJ 161D, între kilometri 14+000 şi 18+000, mai exact pe raza localităţii Nireş, comuna Mica. [n.m. adica ce era prezentat in mesajul citat mai sus]

18 poze aici


Bogdan_Cluj

Quote from: Bogdan_Cluj on September 18, 2018, 11:49:04 AM
A început asfaltarea pe drumul județean 161 Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu
- ultima postare pe subiect aici
...

A fost finalizată asfaltarea drumului județean DJ 161 Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu

Consiliul Judeţean Cluj anunţă finalizarea asfaltării celor peste 10 km ai drumului județean DJ 161 Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu, lucrare de îmbunătățire a infrastructurii rutiere demarată la începutul lunii septembrie a.c.

,,Asfaltarea acestui drum județean care se afla într-o stare avansată de degradare va duce, fără îndoială, la creșterea calității vieții cetățenilor din această zonă și, de ce nu, la crearea de oportunități reale de dezvoltare a zonei, inclusiv din punct de vedere turistic. Zona Dăbâca-Panticeu este una încărcată de istorie, presărată de mărturii arheologice vechi de peste 1000 de ani, motiv pentru care accesibilizarea acesteia îi va conferi o vizibilitate mult mai crescută", a precizat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

Astfel, într-o primă etapă, au fost executate lucrări de reciclare ,,in situ", respectiv aşternerea, prin cilindrare, a unui strat de balast în grosime de 20 de centimetri şi, ulterior, reciclarea cu adaos de ciment şi lianţi în grosime de 15 centimetri. În etapa finală au fost executate lucrările de aşternere a covorului asfaltic, în condiţiile realizării unei căi de rulare cu o lăţime de minimum 5,5 metri.

Lungimea totală a sectorului de drum vizat de lucrările de întreţinere este 10,165 kilometri, mai exact de la kilometrul 30+935 până la kilometrul 41+100, în condiţiile în care, pe porţiunile rămase, unde situaţia a impus-o, au fost executate inclusiv lucrări de refacere a sistemului rutier. De asemenea, pentru finalizarea completă a investiției, vor mai fi realizate acostamente şi şanţuri, respectiv cosiri şi defrişări.

Drumul judeţean DJ 161 este deosebit de important deoarece face joncţiunea cu drumul naţional DN 1C, iar lucrările de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere va permite locuitorilor din localităţile din zonă accesul mai rapid şi mai uşor către drumul naţional şi, implicit către oraşele importante din judeţ, respectiv Cluj-Napoca, Gherla şi Dej.

22 poze aici

Bogdan_Cluj

A fost finalizată asfaltarea sectorului de drum care leagă Staţiunea Băişoara de pârtia de schi Buscat

Consiliul Judeţean Cluj anunţă locuitorii din zonă, participanţii la trafic, turiştii şi iubitorii sporturilor de iarnă că sectorul de drum care leagă Staţiunea Băişoara de pârtia de schi Buscat, situat pe drumul judeţean DJ 107R, a fost asfaltat. Tronsonul recent finalizat are o lungime de peste 3 kilometri, de la kilometrul 47+350 până la kilometrul 50+400.
Anterior lucrărilor de asfaltare a fost necesară montarea a 9 podeţe, profilarea şi lărgirea platformei de drum, precum şi realizarea de fundaţii adâncite pe mai multe sectoare de drum. De asemenea, în vederea aşternerii celor două straturi de asfalt, respectiv binder și strat de uzură, au fost executate lucrări constând în așternerea straturilor de balast şi piatră spartă. Totodată, în vederea verificării calității stratului de asfalt, respectiv a grosimii şi consistenţei acestuia, un laborator specializat a extras carote de pe acest sector de drum.
,,Investiţia Consiliului Judeţean are o importanță aparte întrucât acest drum este extrem de solicitat de turişti în perioada de iarnă datorită atracţiilor turistice din zona staţiunii Băişoara şi a pârtiei de schi de la Buscat. Astfel, urmare a modernizării acestui drum, oportunitățile de dezvoltare a zonei, din punct de vedere turistic, dar nu numai, vor crește semnificativ", a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
În această fază, lucrările vizează realizarea zidurilor de sprijin, finalizate în proporţie de 75%. Totodată, pentru finalizarea integrală a proiectului urmează a mai fi executate şanţuri betonate, şanţuri de pământ, acostamente şi lucrări de semnalizare rutieră.
Lucrările de modernizare şi reabilitare din cadrul acestui proiect de mare amploare vor continua până la kilometrul 58+650, fiind vizat, astfel, un sector de drum în lungime totală de 11,3 kilometri. În acest context, finalizarea cu prioritate a sectorului de drum cuprins între kilometrul 47+350 şi kilometrul 50+400 a fost determinată de importanţa pe care pârtia de schi Buscat, alături de celelalte pârtii din județ, o au în demersul de dezvoltare a turismului în județul Cluj.
În ceea ce privește complexitatea lucrărilor pe acest drum județean, ea este determinată atât de condiţiile de relief, cât şi de condiţiile meteorologice imprevizibile specifice zonei.

13 poze aici

dragos76

și parapeți? sau măcar niște stâlpi reflectorizanți destul de înalți ca să marcheze marginea drumului, potriviți pentru la iarnă când vor fi troiene pe marginea lui....

StefanCelMare

Asta cu șanțurile de scurgere ascunse de troiene e nasoală rău.
Am pățit-o cu un Duster, pe drumul spre Mărișel.
Drumul e îngust, m-am ferit ușor de o mașină din contra sens, am intrat prin troian în șanț cu roțile dreapta.
Dacă eram cu mașină mai mică, era adio, trebuia trasă de acolo.
Nu știu care este soluția, pentru că drumul are nevoie de șanț de scurgere acolo.
Poate folosirea de plăci de tip biscuite deasupra șanțului?
Cert e că nu am văzut soluții aplicate mai niciunde pe la noi pe drumurile montane.

bacovia

^

Lucrarile de reabilitare efectuate de CJ CLuj sunt facute dezastruos, in bataie de joc.

Bogdan_Cluj

@ Dragos
Din poze se vede ca nici zidul de sustinere (sau de care e) nu e finalizat peste tot. Nici pe partea cu valea nu pare finalizat, banuiesc ca va urma un parapet acolo. Si ei momentan se lauda ca au finalizat doar asfaltul din ce inteleg eu.
Cat despre restul discutiilor (scurgeri, calitatea lucrarilor) nu ma pricep, nu comentez.

-----------------------------------------------------------
In alta ordine de idei:

Au demarat lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean DJ 108N (DJ 108C) Aghireş – limită cu judeţul Sălaj

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 108N (DJ 108C) Aghireş – limită cu judeţul Sălaj, în cadrul unui proiect care vizează un tronson în lungime de 2,8 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 2+800.

,,Importanța acestor lucrări e dată de faptul că drumul ce face obiectul investiției asigură legătura directă între judeţele Cluj şi Sălaj, cu efecte pozitive în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială la nivel regional", a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Lucrările presupun intervenția pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundaţia drumului şi încheind cu două straturi de asfalt, binder şi strat de uzură, cu inserţie de material geocompozit antifisură. 
De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racordări cu drumurile laterale, accese la proprietăţi, investiția urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.
În această fază, lucrările vizează sistemul rutier, prin aşternerea unui strat de piatră în grosime de minim 12 centimetri, în vederea aşternerii straturilor de asfalt.

7 poze aici





Powered by API/PUM imgur uploader

Bogdan_Cluj

Are cineva informatii despre varianta de ocolire Huedin?
In 2011 (da, 2011) era dat urmatorul comunicat de presa de catre CJ Cluj:

Ref: Eliberare Certificat Urbanism variantă ocolire Huedin

            Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a emis, la solicitarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Certificatul de Urbanism în scopul realizării variantei de ocolire  Huedin.         
            ,,Este vorba despre un proiect important, care va aduce beneficii locuitorilor zonei, prin decongestionarea traficului rutier în interiorul localităţii, dar şi celor care sunt în tranzit,  fiind vorba despre drumul naţional care face legătura între Cluj-Napoca şi frontiera cu Ungaria. Sperăm ca acest prim pas să fie continuat în cel mai scurt timp de etapele următoare de implementare efectivă a proiectului", consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.
           Proiectul propune realizarea unei variante de ocolire a oraşului Huedin prin partea de sud şi vest, care va colecta traficul de tranzit ce se desfăşoară în prezent pe DN 1 – E60 şi DN 1G. Aceste două drumuri traversează oraşul şi se intersectează cu centrul acestuia. Varianta de ocolire va realiza  legătura în partea de Nord-Vest a oraşului între cele două drumuri naţionale şi eliminarea traficului de tranzit în centrul oraşului.  În partea de sud a oraşului este prevăzută construirea unei bucle a drumului DN1 – E60.

Biroul de presă
31.01.2011
http://www.cjcluj.ro/eliberare-cu-varianta-ocolire-huedin/

Intrebarile mele pentru voi:
1. Ce trebuia sa urmeze dupa acest Certificat de Urbanism?
2. Exista SF?
3. Exista ceva planse?
4. Se mai doreste sa se faca aceasta varianta de ocolire?
5. Este in curtea CNAIR?

Are rost sa intrebe oficial API? Sau daca nu pot si eu sa intreb, doar ca am nevoie de asistenta tehnica, nu am facut pana acum cereri oficiale de informatii de acest gen.

Bogdan_Cluj

Maine 31.10.2018 este in plan ca in CL Beclean se se voteze pentru finantarea SF a Variantei de Ocolire Beclean.
Detalii: https://clujeuropean.com/2018/10/30/varianta-ocolire-beclean-traseu/


Bogdan_Cluj

Ample lucrări de întreţinere pe drumul județean 107R Filea de Jos – Filea de Sus - Săcel

În cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a judeţului, Consiliul Județean Cluj a demarat ample lucrările de întreţinere pe drumul judeţean 107R Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel. Acestea se vor finaliza cu asfaltarea integrală a unui tronson de drum în lungime totală de 7,3 kilometri, de la kilometrul 21+350 până la kilometrul 28+650.

,,Este un sector de drum important deoarece asigură o legătură directă şi rapidă între drumul judeţean 107L ce tranzitează zona lacurilor de pescuit de la Ciurila şi, mai departe, către Rezervaţia Naturală Cheile Turzii, şi drumul judeţean 107M care asigură accesul spre zonele montane Valea Ierii şi Staţiunea Băişoara – Pârtia de schi Buscat", a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe
Astfel, pe sectorul cuprins între poziţiile kilometrice 21+350 şi 26+900 sunt prevăzute lucrări de aşternere de covor asfaltic iar pe sectorul cuprins între poziţiile kilometrice 26+900 şi 28+650 se vor derula lucrări de reciclare in situ, respectiv aşternerea unui strat de balast şi reciclarea cu adaos de ciment şi lianţi, ulterior urmând a fi executate lucrări de aşternere de covor asfaltic.
În această fază se execută lucrări pregătitoare în vederea asfaltării constând în plombări, burduşiri, înlocuirea de podețe şi realizarea de şanţuri. Până la completa finalizare a lucrărilor urmează a avea loc inclusiv aducerea la profil a acostamentelor, completarea acestora, curăţarea şanţurilor, rigolelor şi a podeţelor, precum şi cosiri de vegetaţie.
În ceea ce privește demararea lucrărilor de asfaltare, aceasta este prevăzută pentru zilele următoare, turnarea asfaltului urmând să aibă loc exclusiv în condiţii meteorologice favorabile.

6 poze aici

PS: este vorba de o scurtatura din zona Lacurilor din Ciurila (langa Autostrada A3) si zona Baisoara-Iara

Bogdan_Cluj

Quote from: Bogdan_Cluj on October 15, 2018, 06:17:25 PM
Quote from: Bogdan_Cluj on October 01, 2018, 01:48:38 PM

Au fost finalizate lucrările de întreţinere pe drumul judeţean 161D (DJ 172F) Nireş – Unguraş – Valea Unguraşului
Mai jos este vorba despre alte sectoare de drum fata de mesajul de mai sus:

Au început lucrările de asfaltare pe ultimele două sectoare ale drumului judeţean DJ 161D
...

Sumarizare a lucrarilor pe DJ 161D: Astfel, tronsonul (DJ 172F) – Nireş – Unguraş – Valea Unguraşului, în lungime de 21 de kilometri, situat între kilometrul 10+400 şi kilometrul 31+400, este integral asfaltat.

Comunicatul:
"Sectorul de drum Nireş – Unguraş – Valea Unguraşului a fost asfaltat integral

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare care au vizat sectoarele de drum (DJ 172F) – Nireş şi Unguraş – Valea Unguraşului, situate pe drumul județean DJ 161D.
Astfel, tronsonul (DJ 172F) – Nireş – Unguraş – Valea Unguraşului, în lungime de 21 de kilometri, situat între kilometrul 10+400 şi kilometrul 31+400, este integral asfaltat.

,,Îmbunătățirea infrastructurii acestui drum județean este deosebit de importantă întrucât acesta asigură o circulație normală, în condiții de siguranță şi un acces rapid spre cele două orașe importante din zonă, respectiv Dej şi Gherla", a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
Sectoarele de drum recent asfaltate sunt cuprinse între kilometrul 10+400 şi kilometrul 13+800 (3,4 kilometri), respectiv între kilometrul 25+350 şi kilometrul 31+400 (6,05 kilometri), cu o lungime însumată de 9,45 kilometri.

Reamintim în acest context faptul că, anterior, au fost executate lucrări de întreținere constând în așternere de covor asfaltic şi pe alte sectoare de drum situate pe drumul judeţean DJ 161D, iar sectorul situat între pozițiile kilometrice 14+000 şi 18+000, de pe pe raza localității Nireş, a fost, de asemenea, asfaltat în cursul lunii august a acestui an."

12 poze aici