[Nord-Vest] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Regiunea Nord-Vest

Started by Bogdan_Cluj, March 29, 2017, 10:29:17 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bogdan_Cluj

Quote from: Bogdan_Cluj on September 25, 2018, 01:19:23 PM
A început asfaltarea tronsonului Vultureni – Şoimeni – Băbuţiu – Deuşu – Chinteni situat pe DJ 109A
8 poze aici

Au fost finalizate lucrările de asfaltare a tronsonului Vultureni – Chinteni situat pe drumul judeţean 109A

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare a tronsonului Vultureni – Şoimeni – Băbuţiu – Deuşu – Chinteni situat pe drumul județean 109A.

,,Finalizarea acestei asfaltări generează numeroase beneficii pentru participanții la trafic și pentru locuitorii din zonă, cu atât mai mult cu cât acest drum ce asigură accesul la municipiul reședință de județ și la zona metropolitană este tranzitat zilnic de un număr semnificativ de mașini", a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Lucrările au vizat un sector de drum în lungime de aproximativ 17,5 kilometri, de la kilometrul 10+200, respectiv intrarea în localitatea Chinteni, până la kilometrul 27+625 din Vultureni, la intersecția cu drumul judeţean DJ 109.

În vederea verificării conformității lucrărilor, respectiv a grosimii și consistenței stratului de asfalt, au fost preluate carote de către un laborator specializat.
Totodată, pentru completa finalizare a lucrărilor urmează a fi executate și operațiuni de completare a acostamentelor, realizarea de şanţuri de pământ şi înlocuirea podeţelor la unele drumuri laterale.

32 poze aici

voicul

Daca totul e "zmart" pe langa tine poate sa transmite "fara fir" si la useri.

Prima stradă smart din România, amenajată în Cluj-Napoca - VIDEO

Bănci cu încărcător, stâlpi de electricitate cu WIFI, staţii de încărcare pentru trotinete, maşini, biciclete şi o șosea de două ori mai mică. Așa va arăta o stradă din Cluj-Napoca. Demnă de secolul în care trăim, se laudă autorităţile locale. Dacă va fi un succes, Primăria va construi străzi high tech şi în alte cartiere.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/prima-strada-smart-din-romania-amenajata-in-cluj-napoca-979435

Bogdan_Cluj

Quote from: Bogdan_Cluj on October 31, 2018, 11:03:20 PM
Ample lucrări de întreţinere pe drumul județean 107R Filea de Jos – Filea de Sus - Săcel
...
PS: este vorba de o scurtatura din zona Lacurilor din Ciurila (langa Autostrada A3) si zona Baisoara-Iara

Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean 107R Filea de Jos – Filea de Sus

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare derulate pe drumul județean 107R Filea de Jos – Filea de Sus, ca parte a programului de lucrări ce vizează întreţinerea şi îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a județului.

,,Importanța finalizării acestei asfaltări e dată de faptul că drumul județean 107R asigură o legătură directă și rapidă între DJ 107L ce tranzitează zona lacurilor de pescuit de la Ciurila şi, mai departe, către Rezervația Naturală Cheile Turzii, și DJ 107M ce asigură accesul spre zonele montane Valea Ierii și Stațiunea Băișoara – Pârtia de schi Buscat", a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
Sectorul recent asfaltat are o lungime de 5,55 kilometri, de la kilometrul 21+350 şi până la kilometrul 26+900. Pentru completa finalizare a lucrărilor de întreținere, operațiunile vor continua cu realizarea de acostamente, respectiv aducerea la profil şi completarea acestora.

De asemenea, pe sectorul cuprins între localităţile Filea de Sus şi Săcel, între poziţiile kilometrice 26+900 şi 28+650, vor avea loc lucrări de pietruire cu cilindrare.
În același timp, pe lungimea întregului sector de drum vizat de lucrările de întreținere, de 7,3 kilometri, se află în plină derulare execuţia de șanțuri de pământ, urmând a avea loc, totodată, și curățarea șanțurilor, a rigolelor și podețelor, cosiri de vegetație şi realizarea de marcaje rutiere.

14 poze aici

PS: nu inteleg de ce nu asfalteaza si acel 1.5km pana la Sacel pentru a completa tot drumul

StefanCelMare

Nimeni nu înțelege de ce nu se termină de asfaltat tot drumul.
Ai putea ieși pe Făget din Cluj și merge pe la Filea la Ski la Băișoara, mai rapid ca pe Florești - Luna.
Doar Consiliul Județean știe de ce lasă pietruit ultimul km din drumul ăla.

alexV

^
mersi de hint, varianta asta scurteaza cu 3 km drumul la ski la Baisoara.
chiar interesant de aflat de ce nu asfalteaza capatul celalalt. nu cred ca e vorba de costuri.

StefanCelMare

3 km în minus, dar și traficul de Florești în minus, și drumul în lucru spre Băișoara în minus.

Ionut

A fost inaugurat Drumul Unirii, care leagă Bistriţa-Năsăud de Maramureş prin Munţii Ţibleşului

Un drum judeţean de 45 de kilometri care leagă judeţele Bistriţa-Năsăud de Maramureş prin Munţii Ţibleşului, denumit "Drumul Unirii", a fost inaugurat vineri. Investiţia depăşeşte 50 de milioane de lei. Drumul are o importanţă deosebită pentru judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, deoarece scurtează cu 60 de kilometri accesul spre zona Târgului Lăpuş, pe unde până acum nu se putea ajunge decât prin judeţul Cluj-Napoca.

Inagurarea drumului a avut loc în Dealul Şpanului din comuna Târlişua, zonă situată la graniţa dintre cele două judeţe şi a debutat cu o slujbă religioasă urmată de un spectacol de muzică folclorică şi conferirea titlurilor de cetăţeni de onoare preşedinţilor consiliilor judeţene din Bistriţa Năsăud şi Maramureş. La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, drumul judeţean 171 a fost modernizat în ultimii doi ani, el traversează patru comune şi are o lungime de aproximativ 39 de kilometri.









Mediafax

kitsune

Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

TibiV

La est de judetul Oradea !
Cum, nici atata lucru nu stii ?!?!...

:lol:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

cristi5

Din text se poate intelege ca e un drum nou... E de fapt DJ171 Târlișua-TgLăpuș refacut.

Ce e drept, rar colaboreaza doua judete, deci din acest punct de vedere e un mare progres. Cluj si Bhor la Padis pe cand?

Bogdan_Cluj

Nu stiu daca e cazul aici, dar sunt anumite proiecte pe fonduri europene care sunt eligibile DOAR daca drumul leaga doua (sau mai multe) judete.

De aceea vedem in ultima perioada mai multe lucrari de acest gen.

De exemplu acestea sunt pe fonduri: https://clujeuropean.com/2017/12/21/programul-operational-regional-2014-2020-drumul-bistritei-drumul-apuseni/

voicul


StefanCelMare

Cine construiește Drumul Bistriței. Contract de 23,7 milioane de lei

Unul dintre proiectele mari ale Consiliului Județean Cluj este așa-numitul Drum al Bistriței. Șoseaua ar urma să vină din Sălaj, să taie județul Cluj, la nord de reședința de județ, iar apoi să treacă în județul aflat la nord-est. În total, aproape 32 de kilometri pe teritoriul județului nostru. Lucrarea ar urma să se realizeze din fonduri europene.

"Lucrări de construcții în cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 109 (intersecție DN1C – limita jud. Sălaj) de la Km 0+000 la Km 31+976". Așa apare atribuirea pe website-ul licitatia.ro.

Licitația a fost câștigată de societatea Dacia Asphalt SRL (Cluj-Napoca, strada Dunării, nr. 20B), controlată de omul de afaceri Gheorghe Petruț, potrivit termene.ro. În total, au existat cinci oferte, din care numai trei a fost admise. Estimarea de costuri era de 31 de milioane de lei, fără TVA, iar câștigătorul a oferit 23,7 milioane de lei. Banii vor veni prin Axa 6.1 (proiecte nefinalizate) din Programul Operațional Regional 2014 – 2020.
Această licitație sporește semnificativ cifra de afaceri a companiei Dacia Asphalt. În 2017, aceasta a avut o cifră de afaceri de 4,7 milioane de lei și un profit de 1,5 milioane. Firma a obținut sume importante de la CNAIR pentru deszpezirea drumurilor naționale din județul Bistrița-Năsăud.

2020
este anul în care ar urma să se încheie lucrarea, mai exact în data de 30 iunie. Garanția lucrărilor este de 60 de luni.


https://media9.ro/cine-construieste-drumul-bistritei-contract-de-237-milioane-de-lei/

Ionut

Cine va reabilita Drumul Nordului

Contractele de proiectare și de execuție pentru reabilitarea Drumului Nordului, etapa I, au fost semnate de către conducerea Consiliului Județean Maramureș. În total, drumul are o lungime totală de 74 km, iar finanțarea este asigurată prin POR 2014-2020. Lucrările pentru ambele loturi ale proiectului "Reabilitare Drumul Nordului, Maramureș – etapa I" vor fi realizate de Implenia Baugesellschaft m.b.H. Valoarea totală a proiectului este de peste 233 milioane lei, inclusiv TVA. Valoarea pentru asistenţă financiară nerambursabilă este de peste 221 milioane lei, inclusiv TVA.

Lotul 1 are o lungime totală de circa 40 km, valoarea lucrărilor ajungând la peste 99 milioane lei. Acesta cuprinde DJ108D, limită judeţ Sălaj – Ariniş – Rodina – Gârdani (DJ108A; traseul de drumuri interjudeţene DJ193, sector (Ardusat, intersecția cu DJ108A) – limită judeţ Satu Mare) – DJ 108A, sector (intersecția cu DJ193 – limită judeţ Sălaj); tronsonul DJ193 (sector int. DJ108A – limită judeţ Satu Mare) – DJ108A (sector intersecția cu DJ193 – intersecția cu DJ108D); DJ193, sector Ardusat (int. DJ108A) – Colţirea – Hideaga (DN1C.

Lotul 2 are o lungime totală de aproximativ 32 km, valoarea lucrărilor ridicându-se la peste 72 milioane lei fără TVA. Acest lot cuprinde DJ 182B Şomcuta Mare (int. DN1C) – Coaş (int. DJ 182C); DJ 182C Coaş (intersecția cu DJ 182B) – Copalnic (intersecția cu DN 18B); Copalnic Mănăştur (intersecția cu DN18B) – Şurdeşti (intersecția cu DJ 184.

Pe lângă reabilitarea efectivă a acestor tronsoane de drum, lucrările vizează și realizarea a 10.905 mp suprafaţă trotuare/trasee pietonale modernizate/realizate; 49 staţii transport public şi alveole construite/modernizate; 5.692 ml parapete de protecţie; 18.396 ml benzi rezonatoare. Durata totală de execuţie pentru fiecare lot în parte este de 780 de zile de la emiterea Ordinului Administrativ de începere din care 180 de zile pentru etapa I (de proiectare) şi 600 de zile pentru etapa a II-a (de execuţie efectivă a lucrărilor).

Arena Constructiilor

Bogdan_Cluj

Turda:
Desi e o strada interna, e de interes regional, mai ales datorita podului care sta sa cada. Este vorba despre strada care incepe de la Luckoil (intrare dinspre Alba Iulia) si trece prin zona industriala, pana la sensul giratoriu principal din Turda -> harta

"Strada 22 Decembrie 1989 va fi reconfigurată. Primăria a scos la licitație lucrările de execuție pentru amenajarea de benzi dedicate, piste de biciclete, modernizarea trotuarelor și modernizarea alinamentelor de arbori. Este fosta stradă Armata Roșie, străjuită de foste combinate dinainte de 1989."

Detalii: https://media9.ro/turda-isi-reconfigureaza-o-artera-importanta-cu-14-milioane-de-lei/?fbclid=IwAR1k5X6Aj8Q4tHSjyfktPHZ8cqkfCaaayHiABxQVroWFPMjQyXusdcSMj7s