Coridorul Feroviar Rin-Dunare Nord | Curtici-Bucuresti-Constanta

Started by ionescu63, April 01, 2012, 12:40:04 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 10 Guests are viewing this topic.

dorum

sunt curios ce prevedea proiectul initial... la acesti pereti... in timp o sa arate ca dracu, se vor inverzi si umezi :(

Dagda

@NGC deci se poate semna Apața-Cața?
De secțiunile 1 și 3 din Brașov-Sighisoara ce se mai aude?

alinuttt

Ar fi o veste deosebită să aflăm că se poate semna pe Cata-Apata. Cred că e cel mai scump lot de reabilitare CF din România.

Dagda

TibiV

Si la sfarsit de saptamana ar fi bine...
Am avea un motiv pentru o lada de bere in plus...  O:-)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

frunzaverde

Eu unul nu inteleg pentru ce deschideti lazile de bere? Pentru mine, inceperea megalomaniilor de la Apata - Cata inseamna falimentul definitiv al cailor ferate romane.

Niste tuneluri de care nimeni nu are nevoie, pentru care mai putin de 50% din finantare (in mod realist) exista (finantarea expira in decembrie 2022; si valorile sunt oricum subestimate), care or sa suga decenii de-acum toti banii disponibili pentru feroviar... E ca si cum ai sarbatori inceperea santierului la casa poporului...
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

alinuttt

Să așteptăm o confirmare, să nu ne amăgim doar.. La câte zvonuri au fost că se pierde finanțarea pt secțiunea asta și că nu se mai face..
Sper totuși că și secțiunile 1 și 3 sunt aproape de semnarea contractului.. Acolo e cel mai rău acum pe teren...

frunzaverde

@alinuttt - cred ca ai scos din context discutiile cu "pierderea finantarii".

Finantarea nu are cum sa se piarda inainte de decembrie 2022 - cand facilitatea CEF - cunoscuta si sub denumirea de "plan Juncker" expira. Problema e ca atunci cand expira, expira "pe bune" - facilitatea CEF nu are legatura cu restul fondurilor UE (fonduri de coeziune, structurale sau FEDR).

Nu exista proiecte "bridge", nu exista proiecte fazate, nu exista nimic de genul asta - in decembrie 2022 (cu o posibila, dar extrem de improbabila derogare de maxiumum un an) banii s-au dus. Si nu exista CEF pe exercitiul urmator; deci ce "ramane de executat" dupa 2022-12-31 se face din bugetul national. Sau, in cel mai bun caz, din fondurile "clasice" UE, punand presiune pe exercitiul urmator - pana la punctul la care, la sumele vehiculate acum - nu mai ramane nimic pentru proiecte noi pana in 2027...
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

razvan96

Ca sa ii dau o veste buna lui @frunzaverde si proasta celor asa interesati de proiectul asta, nu se poate semna nimic pe Cata-Apata.Nu se va semna nimic anul asta in mare masura, avem decizie a TB prin care trebuie reevaluata oferta financiara a FCC-Astaldi, nu am idee daca a venit motivarea si au depus recurs.Cred ca ar fi de ajutor sa ne faca NGC un rezumat al situatiei pe ambele licitatii pentru cine efectiv nu intelege absolut nimic din toate procesele astea, adica toata lumea.

marcelbanu

Orice aparat foto prost scoate fotografii excelente dacă prin vizor privește un ochi de artist !

Io

^
Marcele, Marcele, chiar iti meriti motto-ul de la profil. Fotografia a 3 a sta marturie. Chapeau!  :cheers:
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

alecu26

Sa inteleg ca nu a avut loc operatiunea de Ripare. Oare pe cand? Nu ai intrebat pe nimeni?
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

marcelbanu

Abia ce vorbisem să pot face fotografii apoi am fost lăsat singur...
Orice aparat foto prost scoate fotografii excelente dacă prin vizor privește un ochi de artist !

TibiV

@Io,

TOATE fotografiile lui Marcel stau marturie....
Inca n-am vazut-o pe aia la care sa spun "nu e rau, dar se putea si mult mai bine..." ;)

(Bine, recunosc... A 3-a este de album.... )
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

NGC

Nu se poate semna nimic la Apata - Cata.
O sa incerc sa fac zilele viitoare o sinteza cu situatia la ambele licitatii.