News:

API te vrea în echipa din București!

Main Menu

Industria IT&C in Romania

Started by Ionut, November 24, 2016, 09:22:31 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

perfidus

Mi se pare extrem de optimista suma vehiculata de 7,5 miliarde (euro) investitii in economie legate de 5G, altele decat cele directe ale operatorilor. Este clar ca IoT se dezvolta si la noi, odata cu aparitia Industry 4.0, dar semnalele din industria locala nu sunt la nivelul celor din alte parti. Economia dar si administratia actuala a avut la dispozitie 4G deja de cativa ani, si nu se vede nici un avans semnificativ, nici o aplicatie killer care sa aduca mari investitii. Mai vedem.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

tom_sawyer

#46
Delphi Technologies a deschis un centru IT global în Bucureşti, unde vor lucra 150 de persoane

Producătorul american de componente auto Delphi Technologies a deschis astăzi primul centru IT, global multi­dis­ciplinar, la Bucureşti, în campusul Globalworth din Pipera, de unde va furniza servicii de tehnologia informaţiei pentru cen­trele tehnologice ale companiei, fabricile şi diviziile de servicii suport la nivel global.

ZF


Americanii au făcut încă un român milionar, într-o tranzacţie totală de 550 mil. dolari, conform Reuters. Cognizant a preluat Softvision, o companie înfiinţată în Cluj de către Laurenţiu Russo

Softvision, o companie de software înfiinţată în 1994 de românul Laurenţiu Russo, care a devenit un furnizor global de software şi servicii de consultanţă IT ce deţine în România aproximativ o treime din numărul de angajaţi la nivel internaţional, a fost preluată de furnizorul american de servicii de IT Cognizant Technology, cu afaceri de peste 14,8 mld. dolari în 2017, conform unui anunţ al celor două companii. În urmă cu câteva zile agenţia de ştiri Reuters a scris că tranzacţia este aproape de a fi semnată şi a avansat, citând surse apropiate discuţiilor, o valoare a tranzacţiei de 550 mil. dolari.

Softvision are în România mai multe studiouri de dezvoltare, în Cluj, Baia Mare, Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, cu un număr mediu de angajaţi de 1.139 de persoane anul trecut, conform datelor de la Finanţe. Softvision este unul dintre cei mari 10 angajatori din industria de software din România după numărul mediu de angajaţi din 2017, conform unei analize a ZF pe baza datelor de la Finanţe. Softvision a raportat în 2017 în România afaceri de 195,9 mil. lei (42,9 mil. euro), în creştere cu 8% faţă de anul precedent.

ZF

rota

Welcome in 2019 : "platformă digitală la nivel naţional"  ??? :zen:

"Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale: Vrem ca în 2019 să avem studiul de fezabilitate pentru cloud-ul guvernamental, o platformă digitală la nivel naţional.
Inima procesul de digitalizare este cloud-ul guvernamental, pentru integrarea instituţiilor publice, şi vrem ca în 2019 să avem studiul de fezabilitate şi proiectul, ca să aducem cele mai importante servicii pe această platformă la nivel naţional, a declarat Petru Bogdan Cojocaru, ministrul  Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale la ZFDigital Summit 2018."


ZF
Bucovina sustine autostrada A7
Pariu 500 lei: UMB termina tot Buzău - Focșani, 4 loturi, 82 km pana in 5 iulie 2025!

Ionut

ANCOM: Implementarea tehnologiei 5G va crea în România peste 252.000 de locuri de muncă şi va aduce beneficii de 4,7 miliarde de euro. Obiectivul este de a lansa primele servicii în 2020

Implementarea tehnologiei 5G în România va crea peste 252.000 de locuri de muncă şi va aduce beneficii estimate la 4,7 miliarde de euro, potrivit estimărilor Comisiei Europene (CE), în contextul în care obiectivul este acela de a fi lansate în 2020 primele servicii 5G, se arată într-un document lansat miercuri în consultare publică de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).  "Efectele de multiplicare în ansamblul Uniunii sunt estimate la 142 miliarde euro şi 2,4 milioane locuri de muncă; doar pentru România, efectele de multiplicare sunt estimate la 4,7 miliarde euro şi respectiv crearea a peste 252.000 locuri de muncă", se arată în document. "Guvernul României îşi pune instituţiile şi mecanismele în mişcare, în slujba angajamentului de a facilita introducerea noii tehnologii în România, astfel încât 5G să fie lansate în anul 2020, iar în perspectiva anului 2030 să avem comunicaţii de calitate 5G peste tot în România", se arată în document.

News.ro

Ionut

România, Silicon Valley-ul Europei. Care sunt cei mai mari angajatori şi la ce nivel de afaceri au ajuns

Analiştii de la KeysFin au ales în mod special industria de software pentru a marca, astfel, ziua de 1 Decembrie. ,,Este unul dintre domeniile cu care ne putem mândri. România a devenit un adevărat hub regional de software, fiind prezentat în exterior drept Silicon Valley-ul Europei'', afirmă experţii. În România activează, în prezent, peste 17.000 de firme de profil, cu aproape 3.000 mai multe decât în anul de referinţă 2012. Afacerile acestora au trecut, anul trecut, de pragul de 4,9 miliarde de euro, iar în acest an se va depăşi nivelul de 5,4 miliarde de euro. Raportat la 2007, afacerile din sectorul de software au crescut cu 150%, iar faţă de 2016 cu 5,4%, semn că piaţa a atins un nivel de maturizare.

Cele mai mari afaceri le-au realizat, în 2017, firmele străine prezente în România, în principal ORACLE ROMANIA SRL (221 milioane de euro/4,5% din total), IBM ROMANIA SRL (195 milioane de euro/3,9%) şi Ericsson România SRL (159 de milioane de euro/ 3,2%). Topul cifrei de afaceri este completat de Endava România (82,5 milioane de euro/1,7% din total) şi Atos IT (73,3 milioane de euro/0,9% din total).

Adevarul

Ionut

Comisia Europeană pune frână planurilor Vodafone de a cumpăra UPC România

Vodafone Group mai trebuie să aştepte până să poată cumpăra UPC România, dar şi restul operaţiunilor Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă şi Ungaria. Comisia Europeană a decis să investigheze tranzacţia pan-europeană de 18,4 miliarde de euro, fiind îngrijorată că preluarea poate reduce concurenţa în Germania şi Cehia. Comisarul Margrethe Vestager, responsabil de politica în domeniul concurenţei, a declarat: ,,Este important ca toţi consumatorii din UE să aibă acces la servicii de telefonie şi televiziune la preţuri accesibile şi de bună calitate. Investigaţia noastră aprofundată vizează să asigure faptul că nu vor exista scumpiri după achiziţionarea de către Vodafone a companiilor de telecomunicaţii Liberty Global din Cehia, Germania, Ungaria şi România, că nu vor fi reduse posibilităţile de alegere şi că nu va scădea inovarea în domeniul telecomunicaţiilor şi serviciilor TV pentru consumatori".

Adevarul

Ionut

Corina Creţu: României i-au fost realocate 25 milioane de euro pentru domeniul IT

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a aprobat joi, 13 decembrie, modificarea Programului Operaţional Competitivitate (POC). Modificările vizează adaptarea la evoluţiile din domeniului IT, acordarea unui sprijin crescut IMM-urilor din acest domeniu, precum şi actualizarea strategiei pentru investiţiile în domeniul cercetării. Ca urmare a acestei decizii, 25 milioane de euro vor fi realocate în cadrul Axei prioritare "Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă" pentru acţiunea "Sprijinirea creşterii valorii adăugate generate de sectorul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) şi a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere". De asemenea, modificarea programului urmăreşte dezvoltarea unei reţele de centre de cercetare ce folosesc tehnologia cloud şi infrastructurile de date de mari dimensiuni.

Adevarul

tom_sawyer

#52
Memoriu de prezentare pentru proiectul Subtraversare Dunăre cu canalizație fibră optică și cuplarea acesteia la rețeaua existentă- titular S.C. RCS&RDS SA
(Braila - Tulcea)
11/12/2018

http://www.anpm.ro/documente-procedura-eim-si-ea/

perfidus

Interesant motivul pentru care s-a ales aceasta varianta de canalizatie prin foraj orizontal dirijat (cca 1000m). Taxele cerute pentru pozarea fibrei pe podul Giurgeni -Vadul Oii s-au dovedit a fi prea mari.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

Ionut

Nu este IT&C in Romania dar na, va fi si in Romania. :)




IBM prezintă primul calculator cuantic comercial

IBM anunţă că a dezvoltat primul computer cuantic ce poate funcţiona în afara unui laborator şi pe care îl va comercializa în viitorul apropiat. IBM Q System One este primul calculator cuantic comercial, o realizare care a fost posibilă graţie unei unităţi care permite funcţionarea în afara condiţiilor speciale de laborator. În locul tranzistorilor, computerele cuantice folosesc qubiţi, care pot avea simultan mai multe poziţii (1 şi 0 în acelaşi timp) şi care vor putea fi de mii de ori mai rapide decât calculatoarele actuale. Cei de la IBM au reuşit să integreze într-o carcasă toate componentele cuantice necesare, alături de componente de PC tradiţionale.



News.ro

elphax

Imediat o sa găsim pe o1x de vânzare second :)
Înainte sa bage pe em@g

Ionut

Angajaţii din IT şi cercetare, din nou în pericolul scăderii salariilor

Anul trecut, angajaţii din industria IT şi cercetare-dezvoltare au fost afectaţi de transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, în contextul în care ei erau scutiţi de plata impozitului pe venit. Prin Ordonanţa de Urgenţă 3 din 2018 s-a redus baza contribuţiei de sănătate în aşa fel încât această pierdere să fie compensată. ,,Dar întrebarea este, având în vedere că această măsură a fost limitată în timp, până la 31 decembrie 2018, cum va continua? Va fi o modificare? Nu va fi o modificare? Care vor fi regulile pentru a vedea în ce măsură costurile pentru aceste categorii vor fi sau nu mai mari", atrăgea atenţia recent Daniel Anghel, partener, liderul Departamentului de taxe şi consultanţă juridică, PwC România.

Adevarul

rota

ANCOM reduce tarifele pentru NetCity. Reacţia companiei: noua decizie, o intervenție severă care va afecta investițiile şi bugetul PMB

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a decis să reducă tarifele serviciilor de acces pentru operatorii de telecomunicaţii la NetCity, reţeaua metropolitană pentru fibră optică din Bucureşti.

ANCOM a subliniat că Netcity are obligaţia să asigure accesul la infrastructură în condiţii echivalente tuturor furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice care solicită sau beneficiază deja de acces la infrastructură, dacă aceştia se află în circumstanţe echivalente.

Potrivit, deciziei ANCOM publicată pe propriul site, tarifele maxime practicate de NETCITY TELECOM nu vor depăşi:

- 73,16 euro/km/lună pentru serviciul Tubecity Transport;

-  0,277 euro/metru/lună pentru serviciul de închiriere branșament FTTB

- 11,43 euro/oră pentru serviciul de acces însoțit (în timpul programului de lucru);

- 17,15 euro/oră pentru serviciul de acces însoțit (în afara programului de lucru);

- 526 euro/curs/participant pentru serviciul de certificare instalator.


Economica
Bucovina sustine autostrada A7
Pariu 500 lei: UMB termina tot Buzău - Focșani, 4 loturi, 82 km pana in 5 iulie 2025!

Ionut

O companie americană de securitate cibernetică vrea să ajungă la 50 de angajaţi în România

Furnizorul american de soluţii de securitate cibernetică Sonic Wall ar putea ajunge în câţiva ani în România la un număr de 50 de angajaţi de la doi în prezent, conform planurilor de expansiune pe care compania le evaluează în prezent, informează Ziarul Financiar. ,,Nu avem acum o companie în România, dar în viitor vom avea. Am deschis anul trecut patru birouri noi în regiunea EMEA, şi vom continua. Mai multe investiţii vor veni din regiune", a declarat, în cadrul unei întâlniri cu media, Michael Berg, director executiv de vânzări pentru regiunea EMEA în cadrul SonicWall.

Compania a deschis anul trecut birouri la Londra şi Dubai, iar în România colaborează deja cu Network One Distribution (NOD) şi Asbis. Înfiinţată în 1991, SonicWall a fost preluată de Dell, ajungând, în prezent, la peste 800 de angajaţi şi fiind prezentă în 215 ţări. Aceasta oferă soluţii destinate reţelelor mobile, email-urilor şi aplicaţiilor de date, pentru un milion de clienţi.

Mediafax

Ionut

Şeful London Stock Exchange Group vine la Bucureşti, pentru inaugurarea centrului de servicii din România

,,Oraşul Bucureşti a fost selectat ca unul dintre huburile operaţionale ale Grupului London Stock Exchange în mai 2018, compania angajând români calificaţi în domeniul tehnologiei, al serviciilor de date şi în managementul corporaţiilor. LSEG şi-a luat un angajament de lungă durată faţă de România instalându-şi birourile într-un spaţiu de 3.000mp din zona de vest a Bucureştiului", susţin oficialii. London Stock Exchange Group (LSEG) a început în luna mai a anului trecut recrutările pentru noul centru de servicii din Bucureşti, unde a anunţat că va angaja pentru început 200 de oameni, specialişti în IT, precum system administrator, web software development senior data base administrator şi developer C#.

Adevarul