Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

3 Members and 8 Guests are viewing this topic.

AdrianRO

dupa toti anii astia de depozitare in conditii improprii isi mai pastreaza calitatea? nu exista riscuri?

PaulS

Cristian Pistol :
Contract record semnat astăzi la Zalău pentru finalizarea construcţiei Autostrăzii Transilvania!
Tronsonul Poarta Sălajului – Nușfalău, în lungime de 41 km, va fi construit de o Asociere de antreprenori turci (Makyol – Ozaltin), în termen de 78 de luni (18 luni proiectare, 60 de luni execuție).
În cadrul contractului este prevăzută și construirea celui mai lung tunel rutier din Romania (Tunelul Meseș) care va avea o lungime de 2,89 km.
Proiectul, cu cea mai mare valoare de până acum (6,62 miliarde de lei, fără TVA), finanțat prin Programul Transport 2021-2027, include construcția  a 65 de viaducte, poduri şi pasaje, cu o lungime totală de 13 km.
Întregul tronson de autostradă Poarta Sălajului – Nușfalău este compus din două secţiuni:
Poarta Sălajului –Zalău (15,14km), care include tunelul Meseș,
Zalău –Nuşfalu (25,86 km).

https://www.facebook.com/CristianOvCPistol/posts/pfbid0bCubFoZfBbAzj5KtdsAMTtpwL5wN5wEnN1ZGiUPwU1oxZePXvzpYTxCSx6nj1wagl?rdid=IhDv3loM7J6CtaRc

shift2rail

Huge...nu va fi depasit decat de traversarea Orientalilor (Grinties-Pipirig), 7-8 mld RON, in preturi curente.

alecu26

Aia cu vara 2026 e o gluma. Serios acum...vedem o grinda pusa pe un pod, un petic de sfalt și deja și pe forumul asta se arunca termene fanteziste.
Încă grinzile mari și podurile mari nu sunt atacate.
Bechtel avea on plan grinzile mari sa le pună cu lansator mergând de pe.un pod pe altul și executând suprastructuri succesiv.
Am înțeles ca Erbasu încearcă sa transport pe drumurile din zona și sa.monteze cu macaraua pentru a nu mai fi condiționări.
O sa vedem dacă e posibil și dacă e asa ușor.
In plusndaca la grinzi cât de cat mai sunt integre (minus vreo 2...3 căzute în lateral și probabil rupte), la podurile mari armaturile sunt lipsa și ruginite dincolo de orice limita.
Am dubii serioase ca se poate deschide ceva pana în 2027.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

mircea

Huge?  :lol:  Dacă te uiți la prețurile de pe A9, aici contractul pare la discount major.

Radu_A

^^ daca API is permite sa-i puna pe Erbasu la categorie minuni PENTRU 2025, de ce e asa de incredibil sa speri ca pot termina in 2026?

"La categoria MINUNI îi avem pe cei de la Erbașu de pe A3 Suplacu de Barcău-Chiribiș. Termenul de execuție pe cei 26,35 km este de 18 luni și încă nu au autorizație de construire. Un efort excepțional este posibil dar improbabil pe un sector cu multe necunoscute și complicații care a văzut prima lopată dată de Bechtel în urmă cu, atenție, 20 de ani și jumătate."
Pariu cu dr4qul4. 200 lei  (la API). Eu am spus ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. El e mai pesimist

horatiu.cosma

E mai mult decât fezabil 2026 pentru finalizare pe Suplacu - Chiribiș. Totuși, vorbim despre mutarea unor grinzi prin șantier în următoarele 12 luni, nu despre zburat pe Marte.

marinul

Poarta Salajului- Nusfalau

Daca tot s-a semnat azi contractul, revin cu imagini postate in trecut din zonele cele dificile de pe acest lot

Cel mai mare debbleu pare sa fie cel de langa Boghis. seamana bine cu cel de langa Nadaselu

oricum sunt o gramada de dealuri si o zona mai plana in jurul localitatii Crasna