Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 43 Guests are viewing this topic.

pentium10

Pe partea Geiger, am pozat cofragul pentru placile de racordare special pentru @cfdp
Au aparut in santier atenuatoare pentru nodul Chetani, si primul lot de parapete care sunt puse in zona podurilor.

Geiger asteapta rezultatul la hidroizolatie de pe overpass, si o data ce e obtinut, se apuca de asfaltat. Se lucreaza mult langa autostrada, se curata depozitele de materiale.

Amenajarea hidro se desfasoara impresionat, o echipa din Satu Mare lucreaza.

Powered by API/PUM imgur uploader
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

pentium10

Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

mike_us

Recunosc nu am crezut la început ca pot termina așa de repede pina la sfârșitul anului deși s-a spus pe forum. Dar acuma pare posibil daca ii ajuta un pic vremea. Ce bine ar fi sa prindă si alte contracte.

pasadia

"ce bine ar fi" să își dorească să prindă alte contracte.

Și după ce înțelegem această nuanță poate pricepem și ce se întâmplă pe piata asta și în licitațiile CNAIR-ului.

ovix

Știe cineva ce construiește STRABAG la ieșirea de pe A3 de la CÂMPIA TURZII, înainte de sensul giratoriu, pe partea dreaptă?

Kitz

^ @ovix
Puțin mai sus dacă te uitai aveai și poze cu construcția punctului de sprijin pentru întreținere.

cfdp

Knight ai dreptate, dar ca in bancul cu forfecatura si taietura:
In poza anterioara in lateral nu se vedea rostul pina jos, si acestea nu sunt prefabricate. In acest caz se putea linistit turna monolit placa cel putin pentru un sens. La armarea care este nu apar fisuri de contractii/dilatari. Oricum eu sunt adeptul monolit.
Cine stie poate s-a sesizat constructorul tocmai in urma comentariilor si toarna placi nu placa de racordare.

ovix

@Kitz:Evident că am văzut pozele de mai sus,de aceea am și întrebat, mai mult am văzut realitatea din teren și am observat progresul lucrării, după ce ani la rând a stagnat într-un stadiu incipient pe un teren cu sit arheologic.În altă ordine de idei,trecând zilnic pe la supratraversarea de la Luna, rămân la părerea exprimată acum câteva luni și anume că punctul nevralgic al întregului tronson, pentru finalizare în acest an, este acea supratraversare.Există mobilizare de forțe,poate ar fi loc și de mai multe,dar încă este mult de lucru la pasaj,iar după mutarea circulației pe acesta la autostrada în sine.Să sperăm că vremea va ține cu ei, circulația în zonă este infernală, de multe ori utilajele se strecoară printre mașinile din trafic.

hefaistos

La loturile UMB se vede organizarea in cascada a lucrarilor mai clar ca niciodata.

NADASELU TOPA MICA (cu exceptia partilor scoase din contract)
Lucrarile la terasamente ca si finalizate, practic gata de asfaltari
Majoritatea viaductelor au suprabetonare, celelte au grinzi si predale puse, stare extrem de avansata la toate lucrarile de arta.
Personal, ma astept la asfaltari in toamna asta.

TOPA MICA ZIMBOR
Terasamentele sunt finalizate in mare majoritate, practic mai exista cateva locatii (2-3) unde se mai lucreaza
Majoritatea viaductelor au elevatiile finalizate, celelalte au doar cateva pile neterminate. Multe viaducte au grinzile pe pozitie (toate sau o parte din ele) si la unele s-a inceput deja armarea pentru suprabetonare.
Asfaltari probabil in 2024, un decalaj de cel putin 4-6 luni fata de lotul anterior.

ZIMBOR POARTA SALAJULUI

Terasamente realizate intr-o proportie semnificativa dar mai e o parte importanta de facut.
Elevatiile la viaductele principale nu sunt finalizate la niciunul, chiar daca au inceput sa ridice grinzi. Un viaduct este inca la nivel de radier fundatie.
Nu exista pasaje la nivel de suprabetonare.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

GIV

si probabil asa se vor desfasura si pe a7

Cristian 74

@hefaistos eu nu sunt așa de optimist cu asfaltul. Nu au adus nimic pentru a face asfalt și nici nu par a se grăbi. Am vorbit cu niște ingineri de acolo, erau foarte circumspecți în legătură cu asfaltul anul ăsta, ziceau că le trebuie mai mult gata de asfalt pentru că vor să meargă întins cu asta. Probabil, doar la primăvară, deși toți ne dorim anul ăsta.

Ionut

Eu nu prea înțeleg comparația cu A7. Din nou făcută. Și iar făcută. Ca Nădășelu-Poarta are 40 km. Și Buzău-Pașcani 250 km.

Iceman

La câte lucrări au m aș mira să aibă o stație de asfalt disponibilă până anul viitor în primăvara

dr4qul4

Tot in cascada le fac si pe A7:
BF1 17,5% - BF2 18% - BF3 14% -B4 16%
FB1 5%- FB2 2% -FB3 2%
BP1 1,05% -BP2 0% - BP3 0%

Doar ca fiind 10 trepte de cadere, le va lua 2 ani sa se apuce de ultimul lot    O:-)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Ionut

Păi asta zic, cascadă sau nu, nu merge să scalezi așa. Din pix merge, în teren...