News:

.

Main Menu

Agricultura in Romania

Started by Ionut, November 01, 2016, 08:01:17 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Neufunk

Intrebarea mea este: se foloseste cineva de apa din canale? Sau sta sa se evapore?

TibiV

Zilele astea, la atatea ploi, de ce ai folosi apa din canale?

Sistemele de irigatie sunt ca asigurarea la masina: iti trebuie doar in "cazuri extreme".
De exemplu daca Doamne-Doamne uita sa trimita nori de ploaie...

Si cum nici macar meteorologii nu au cum sa ghiceasa intentiile lui "Al De Sus" de peste o luna, este bine sa ai canalele pline de apa chiar daca acum ploua...
;)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Harry

Exista o ordine si in treaba asta. Irigatiile nu se fac oricum. Exista niste intervale orare, o durata a irigarii etc. Nu poti sta sa te bazezi pe ploaie. Din contra uneori ploaia poate dauna. In alta ordine de idei , ieri  s-a pornit statia plutitoare SPA1 Cetate din cadrul Amenajarii Cetate-Galicea, jud. DOLJ. Aceasta va iriga, cu apa din Dunare, peste 10 000 ha de culturi agricole.

Harry

In judetul Dolj a fost pornita statia SPA2 Cetate, apa este pompata intr-un canal de irigatii lung de 10 kilometri.


Harry

După 15 ani, se repune în funcțiune stația de pompare (SPA) din comuna Moldoveneşti, amenajarea Mihai Viteazul, județul Cluj. Alimentarea cu apă se face din râul Arieş și este distribuită printr-un canal de 17 km lungime, deservind o suprafață de 5720 ha.

TibiV

Daea, desi are "pasaricile/oile" lui, mi se pare unul dintre cei 2-3 ministri care stiu ce vor sa faca - si chiar fac.

Din pacate, Sova nu este printre ei... :(
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Harry

A fost pornita SP Baza Basarabi, din amenajarea Carasu Basarabi, jud. Constanța, care se alimentează cu apa din Canalul Dunăre Marea Neagră, lungimea canalelor fiind de 13.6 km. Aceasta deservește 5900 ha de culturi agricole.

tom_sawyer

#52
Ferma de cereale Agricost a ajuns pe mâna arabilor de la Al Dahra.

Surse din Consiliul Concurenţei. ,,Al Dahra a preluat controlul. Arabii decid ce se întâmplă în firmă"

Arabii de la Al Dahra, un grup din agricultură cu sediul în Abu Dhabi, a primit avizul Consiliului Concurenţei pentru preluarea Agricost, cea mai mare fermă de cereale din România după suprafaţă cultivată, într-o tranzacţie estimată de ZF la peste 200 mil. euro, potrivit surselor din piaţă.

Agricost exploatează 56.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei, pâmânt luat arendat de la Agenţia Domeniile Statului (ADS).

ZF

E si oficial.

tom_sawyer

Record negativ: România ar avea cea mai mică producţie de cartofi din ultimii zece ani

România ar putea avea anul acesta cea mai slabă producție de cartofi din ultimii zece ani, indică ultima prognoză a Comisiei Europene. Cu o producție medie de numai 14 tone la hectar, am putea raporta cea mai mare scădere de productivitate dn UE, comparativ cu anul trecut, dar și față de media ultimilor cinci ani.

economica.net


Harry

Cine doreste falimentarea industriei carnii din Romania?

Iata ce spune  Bundesinstitut für Risikobewertung (BfR):

"The African swine fever (ASF) that is currently rife in eastern Europe does not pose a health hazard to humans. "The ASF pathogen cannot be transferred to humans," explains Professor Dr. Dr. Andreas Hensel, President of the German Federal Institute for Risk Assessment (BfR). "No risk to health is posed by direct contact with diseased animals or from eating food made from infected domestic pigs or wild boar".
The ASF pathogen is a virus which infects domestic pigs and wild boar and which leads to a severe, often lethal, disease in these animals. It is transferred via direct contact or with excretions from infected animals, or through ticks. The ASF virus is endemic to infected wild animals in Africa, but there have also repeatedly been outbreaks in southern Europe. The pathogen has been spreading north-westwards since 2007 from Georgia through Armenia, Azerbaijan and Russia. Cases of ASF have been registered in wild boar along with outbreaks in domestic pigs in the Baltic states since 2014. The virus has also been detected in Poland and the Czech Republic.
The pathogen is very stable and can remain infectious in food over several months. If unheated food or food scraps from infected animals are fed to non-infected animals, the virus can therefore spread to previously ASF-free regions, thus infecting domestic pig herds too.
Although the ASF virus does not pose a hazard or a risk to humans, the meat of domestic pigs and wild boar should always be prepared under hygienic conditions, just like all other raw meats, as it can also contain other pathogens, advises the BfR. It should be kept refrigerated and prepared separately from other foods before cooking. When heating, a core temperature of 70 degrees Celsius or higher should be reached in the meat for at least two minutes, the BfR recommends."

dr4qul4

Eu nu inteleg de ce au trebuit sa omoare 45000 de porci de la Carniprod Tulcea pentru, atentie, un singur porc gasit cu virusul acesta.
Ok, inteleg ca este contagios si inteleg ca trebuiau sacrificati toti porcii care au intrat in contact cu acel porc.
Dar asta insemna cel mult cei din aceeasi cladire. Dar ei au taiat toti porcii din complex. Iar 45000 de porci intra in cel putin 20 de cladiri separate.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Harry

Nu doar aia 47.000 de la Carniprod ci toti si de la Pig Farm alti vreo 17.000 si de la cei doi producatori mai mici: 2.000 si 1.000 de porci. Practic au pus pe butuci tot ce insemna industria carnii de porc din Dobrogea. Carniprodul pe langa fabrica avea si propriile magazine. Evident si alea trag oblonul acum...

Harry

Dupa 25 de ani, PA Ripiceni-Stanca din cadrul Amenajarii de Irigatii Ripiceni Stanca, judetul Botosani a fost repornit. Sistemul foloseste apa din Prut si deserveste peste 3.000 de hectare.

Harry

Toti porcii din comuna Dulcesti, Constanta, in numar de 200 au fost omorati. Se pare ca urmeaza complexul de porcine Pecineaga. Sunt curios cum de se stie unde urmeaza sa loveasca pesta? Si inainte sa zica cineva ca sunt paranoic si sustin teorii ale conspiratiei, am postat mai sus comunicatul ministerului agriculturii din germania care zice clar ca se poate consuma carnea fara probleme. Apoi mai fost precedentul gripei aviare care nu a existat. Si nu zic eu asta ci fostul ministru Remes care a iesit pe TV si a zis clar ca nu a existat nicio dovada ca am avut gripa aviara in Romania.

tom_sawyer

Director ANSVSA: Peste 49.800 de porci au fost sacrificați în toată țara din cauza peste porcine africane

Președintele Autorității Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Răducu Brănescu, a anunțat, miercuri seară, că se înregistrează 524 de focare de pestă porcină africană în toată țara, fiind omorâți în total 49.816 porci, transmite Mediafax.

hotnews.ro

Ședință de urgență la Ministerul de Interne. Tema anunțată: Efectele pestei porcine

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne se va întruni, miercuri, la sediul instituției, la ora 16:00, în cadrul unei ședințe de urgență, pentru a discuta despre efectele pestei porcine, transmite Mediafax.

hotnews.ro