[BH] Ce-am mai vazut din mers in Oradea

Started by Goldmund, December 22, 2015, 05:24:18 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harry

Palatul Rimanóczy Kálmán Senior, situat în Parcul Traian nr. 1, a fost selectat în anul 2018 pentru a fi reabilitat în cadrul Programului Multianual pentru realizarea lucrărilor de protejare și intervenție asupra clădirilor cu valoare cultural-arhitecturală situate în Ansamblul Urban - Centrul Istoric Oradea. Proiectul se realizează ca urmare a stării avansate de degradare a clădirii, atât în ceea ce privește tâmplăria și acoperișul, cât și la nivelul învelitorilor și al tencuielilor.

Cunoscut și sub denumirea ,,Casa Venețiană", palatul Rimanóczy Kálmán Sr se află la intersecția străzilor Republicii şi Parcul Traian, specialiştii datând construcția în anul 1905. Realizat în stil eclectic, el este o copie, la o altă scară şi evident mult simplificată, a palatului veneţian Cá d'Oro. Evoluția în timp a clădirii a fost marcată atât de o degradare fizică, cât și de intervenții neconforme. În vederea readucerii clădirii la standardele estetice și vizuale care au consacrat-o ca un obiectiv arhitectural reprezentativ pentru Oradea, sunt propuse următoarele intervenții: înlocuirea elementelor degradate ale șarpantei, ignifugarea și tratarea antibacteriologică a tuturor elementelor de lemn din interiorul podului, indiferent dacă acestea sunt elemente structurale ale șarpantei sau subansambluri nestructurale ale acesteia, schimbarea integrală a învelitorii, refacerea șorțurilor din tablă zincată de la nivelul doliilor și al bazei învelitorii, rezidiri locale ale coșurilor de fum, evacuarea obiectelor depozitate în incinta podului, igienizarea suprafețelor din lemn și din zidărie aparentă din interiorul podului, etanșeizarea integrală a accesului în pod, evitându-se astfel accesul păsărilor, refacerea tencuielilor și a zugrăvelilor atât la fațadele exterioare, cât și la cele interioare cu materiale poroase, îndepărtarea cablurilor de la nivelul fațadelor, restaurarea integrală și unitară a tâmplăriilor spațiilor locative, restaurarea sau implementarea unitară a sistemelor de rolete de la ferestre, zugrăveli cromatice, refacerea elementelor decorative din stuc după martorii existenți încă in situ, confecționarea sau restaurarea elementelor decorative din tablă de zinc de la baza învelitorii, cu respectarea integrală a formei acestora precum și cu păstrarea modului original de prindere al acestora de structura clădirii, restaurarea integrală a feroneriilor, inclusiv vopsirea acestora.

Stadiul actual al execuției lucrărilor

Amplasamentul a fost predat executantului în data de 10 octombrie 2018. De la emiterea ordinului de începere și până în prezent au fost executate lucrări privind organizarea de șantier, evacuarea obiectelor depozitate în incinta podului, respectiv a deșeurilor animale din incinta podului, desfacerea și refacerea tencuielilor la pereții situați în curtea secundară de lumină, aflându-se în curs de execuție finisajele exterioare la pereți. Au fost de asemenea montate schelele pe fațada situată înspre Parcul Traian, urmând să se execute lucrările de desfacere a tencuielilor începând cu data de 12 noiembrie 2018.

În acest moment se află în curs de execuție înlocuirea învelitorii și a elementelor de șarpantă la acoperiș, în zona  dinspre  curtea de lumină.

Lucrările de restaurare și reabilitare a fațadelor și învelitorii își propun să redea clădirii nu doar un aspect cât mai apropiat de imaginea sa istorică originală, dar și să contribuie la îmbunătățirea și optimizarea modului de comportare în timp a imobilului.

În plan urbanistic, reabilitarea clădirii înseamnă atât recâștigarea acestui imobil pentru comunitate, cât și o contribuție la întregirea imaginii edilitare generale a zonei centrale a municipiului Oradea.

Valoarea investiției este de 2.982.175,84 lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni. Lucrările sunt executate de asocierea Drum Asfalt SRL - SC Trameco SA.






Harry

Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Investiții a aprobat marți, 20 noiembrie, documentația tehnico-economică la faza de proiect tehnic aferentă obiectivului de investiții Sala de sport polivalentă, urmând ca joi, 22 noiembrie, să se dea ordinul de începere a lucrărilor. La ședința comisiei de la București a participat și Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Terenul pentru Sala de sport polivalentă este pus la dispoziție de Primăria Oradea, amplasamentul fiind situat în imediata vecinătate a Campusului Universitar al Universității Oradea. În vederea începerii lucrărilor la Sala de sport, vechea Piață Obor a fost mutată pe un nou amplasament.

Până anul viitor, Primăria Oradea va finaliza studiul de fezabilitate pentru parcările, accesele și amenajările exterioare aferente Sălii de sport, în așa fel încât până la finalizarea Sălii de sport polivalente și acestea să fie gata.

Noua sală de sport polivalentă va avea o capacitate de 5000 locuri, din care 3600 în gradene fixe şi 1400 în gradene retractabile. Finanţarea se va realiza de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de către Municipiul Oradea, în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public şi social, subprogramul Săli de Sport.

Harry

Săptămâna viitoare, respectiv miercuri, 5 decembrie 2018, de la ora 17:00, de Sărbătoarea luminilor, va avea loc inaugurarea Muzeului istoriei evreilor din Oradea și Bihor.



Amenajat în Sinagoga Aachvas Rein de pe str. Primăriei nr. 25, acesta va funcționa ca secție a Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural.



Din seara zilei de 2 decembrie până în seara zilei de 10 decembrie, evreii sărbătoresc Hanukkah. Invitația la inaugurare a fost făcută exact în spiritul acestei sărbători, aceasta fiind o ocazie specială pentru sinagoga ortodoxă să se umple iar de strălucirea de altădată și pentru cei prezenți să împărtășească bucuria că acest spațiu special este readus la viață, în folosul comunității.



Data deschiderii oficiale a fost aleasă la sugestia comunității evreiești.



În amenajarea muzeului s-a optat pentru un concept de design muzeal deosebit, menit să surprindă vizitatorii și să trezească contemplația.



La parter, amenajarea muzeală va cuprinde istoria comunității și dezvoltarea orașului, când contribuția lor la creșterea orașului s-a concretizat inclusiv prin arhitectura unică, dar și ilustrarea vieții evreilor orădeni în vremea de maximă înflorire a comunității evreiești. Urcând la etaj, vizitatorul va coborî, de fapt, în infernul care a dus la decimarea unei populații de peste 30.000 de persoane, prin deportarea și exterminarea în lagăre.



Muzeul, spațiu expozițional dedicat comunității evreilor din Oradea și victimelor Holocaustului, are ca public țintă orădenii în primul rând, care sunt invitați să cunoască mai în detaliu familiile care au construit o parte dintre superbele palate din Oradea, dar sunt așteptați și vizitatorii din străinătate.



Lucrările de reabilitare a Sinagogii Aachvas Rein au început în luna mai a acestui an și au fost finalizate în data de 5 octombrie 2018. Acestea au fost realizate de Primăria Oradea prin bugetul local, valoarea lor ridicându-se la aproximativ 380.000 de lei. Reabilitarea Sinagogii Aachvas Rein a vizat atât interiorul, cât și exteriorul clădirii.






Harry

Proiectul intitulat ,,Reabilitare fațade, reparații acoperiș la imobilul situat pe str. Republicii nr. 31, Oradea" se află în fază de derulare a procedurii de achiziție publică - procedură simplificată, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate - preț.

Fațadele imobilului situat pe str. Republicii nr. 31, între străzile Gheorghe Dima și Snagovului s-au degradat din cauza lipsei întreținerii constante a învelitorii și a burlanelor, acest lucru determinând infiltrații și desprinderi de tencuială. Investiția vizează reabilitarea fațadelor exterioare, a tâmplăriei, a acoperișului, a jgheaburilor și burlanelor.

Având în vedere prioritățile privind aplicarea programului de reabilitare a fațadelor clădirilor situate în Centrul Istoric și starea avansată de degradare a imobilului, în vederea prevenirii desprinderilor accidentale de tencuială și evitarea accidentărilor, se impune urgența demersului în vederea demarării lucrărilor de reabilitare.

Întrucât contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a fost reziliat, s-a demarat o nouă procedură pentru achiziția executării acestor lucrări.

Valoarea totală estimată a investiției este de 541.914,17 lei fără TVA, iar durata de realizare este de 12 luni.

Cei interesați pot depune oferte în SEAP, până la data de 17.12.2018, ora 15:00.

Informații suplimentare pot fi obținute accesând site-ul www.e-licitatie.ro - anunț de participare nr. SCN 1029046 din data de 28.11.2018.

Primăria Oradea acordă o atenție deosebită punerii în valoare a patrimoniului istoric, cultural sau arhitectural din Ansamblul Urban - Centrul Istoric Oradea. Palatul Klobusitzky a fost selectat spre reabilitare în cadrul Programului Multianual pentru realizarea lucrărilor de protejare și intervenție asupra clădirilor cu valoare cultural-arhitecturală situate în Ansamblul Urban - Centrul Istoric Oradea, aprobat prin HCL nr. 718/2016.


Harry

În ședința Consiliului Local de miercuri, 28 noiembrie 2018, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de reabilitare a Casei Adorján I și a Casei Adorján II, care au fost selectate pentru a intra în perioada următoare în programul multianual pentru realizarea lucrărilor de protejare şi intervenţie asupra clădirilor cu valoare cultural arhitecturală situate în ,,Ansamblul Urban - Centrul Istoric Oradea", aprobat prin HCL nr 718 / 2016.

Casele Adorján I și II fac parte din categoria clădirilor secession și sunt incluse în Lista Monumentelor istorice.

Casa Adorján I, situată pe str. Patrioților nr. 6, colț cu str. Moscovei

Casa Adorján I a fost construită în anul 1903 de către Sztarill Ferenc, după planurile arhitecților Komor Marcell și Jakab Dezső.

Valoarea totală a investiției este de 1.087.304,70 lei fără TVA, din care 869.707,81 lei fără TVA valoarea C+M, durata de realizare a investiției fiind de 18 luni.

Casa Adorján II, situată pe str. Patrioților nr. 4

Casa Adorján II a fost construită în anii 1904-1905 de către Sztarill Ferenc, după planurile arhitecților Komor Marcell și Jakab Dezső.

Valoarea totală a investiției este de 1.071.408,21 lei fără TVA, din care 860.335,70 lei fără TVA valoarea C+M, durata de realizare a investiției fiind de 18 luni.

În vederea readucerii acestor palate la standardele estetice și vizuale care le-au consacrat ca obiective arhitecturale reprezentative pentru Oradea, sunt propuse următoarele lucrări: înlocuirea elementelor degradate, a învelitorilor și a elementelor din tablă zincată, înlocuirea elementelor din tablă (lucarne, decorațiuni de coamă și învelitori cornișă) deteriorate sau deformate cu elemente noi confecționate identic ca și material și formă, înlocuirea jgheaburilor și burlanelor, repararea sau înlocuirea elementelor de prindere, a pieselor decorative ale burlanelor, cu elemente identice din, înlocuirea elementelor de șarpantă degradate, demolarea și rezidirea după forma originală a coșurilor de fum degradate sau înclinate, curățarea, tratarea și vopsirea în culoarea neagră a elementelor metalice (grilajele balcoanelor, cârlige, gratiile ferestrelor, grilajul porții), completarea elementelor lipsă după forma și dimensiunile celor existente, refacerea tencuielilor și zugrăvelilor la fațade, reabilitarea elementelor decorative din tencuială, cărămidă, ceramică sau ipsos, repararea și restaurarea tâmplăriilor din lemn și a celor metalice, respectiv înlocuirea acestora, unde este cazul, demontarea cablurilor parazitare de pe fațade etc.

Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a celor două palate este de 2.158.712,91 lei fără TVA, din care 1.730.043,51 lei fără TVA valoarea C+M, durata de realizare a investiției fiind de 18 luni.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost aprobați indicatorii tehnico-economici la faza de execuție în vederea reabilitării următoarelor imobile:

Casa Ertler, situată pe str. Episcop Mihai Pavel nr. 8

Valoarea totală a investiției este de 349.006,31 lei fără TVA, din care 280.432,82 lei fără TVA valoarea C+M. Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

Imobilul situat pe str. Primăriei nr. 34

Valoarea totală a investiției este de 285.303,41 lei fără TVA, din care 230.923,86 lei fără TVA valoarea C+M. Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

Tot în cadrul ședinței de ieri au fost aprobați noii indicatori tehnico-economici pentru lucrările de reabilitare a fațadelor următoarelor clădiri cu valoare cultural-arhitecturală din zona centrală a Oradiei:

1.     Casa Füchsl, situată pe str. Independenței nr. 11-13

Este compusă din două clădiri distincte, construită pe două parcele cadastrale.  Valoarea totală a investiției este de 3.273.419,67 lei fără TVA, din care 2.682.367,19 lei fără TVA valoarea C+M. Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

2.     Imobilul situat pe str. Republicii nr. 7

Valoarea totală a investiției este de 2.207.019,01 lei fără TVA, din care 1.790.321,19 lei fără TVA valoarea C+M. Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

3.     Imobilul situat pe str. Republicii nr. 14

Valoarea totală a investiției este de 1.159.684,52 lei fără TVA, din care 936.151,27 lei fără TVA valoarea C+M. Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

4.     Imobilul situat pe str. Republicii nr. 15

Valoarea totală a investiției este de 1.794.079,97 lei fără TVA, din care 1.469.191,64 lei fără TVA valoarea C+M. Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

5.     Imobilul situat pe str. Republicii nr. 17-19

Valoarea totală a investiției este de 987.314,58 lei fără TVA, din care 801.463,82 lei fără TVA valoarea C+M. Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

6.     Imobilul situat pe str. Republicii nr. 21

Valoarea totală a investiției este de 548.108,40 lei fără TVA, din care 439.140,33 lei fără TVA valoarea C+M. Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

7.     Imobilul situat pe str. Iosif Vulcan nr. 14 

Valoarea totală a investiției este de 996.395,44 lei fără TVA, din care 799.036,32 lei fără TVA valoarea C+M. Durata de realizare a investiției este de 18 luni.

8.     Imobilul situat pe str. Vasile Alecsandri nr. 8-8A-10

Clădirea care purta denumirea de Hanul ,,Arborele Verde" datează din 1760, fiind modificată şi extinsă de mai multe ori. Valoarea totală a investiției este de 2.194.355,35 lei fără TVA, din care 1.770.492,95 lei fără TVA valoarea C+M. Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

9.     Imobilul situat pe str. Primăriei nr. 41

Valoarea totală a investiției este de 207.738,07 lei fără TVA, din care 166.310,06 lei fără TVA valoarea C+M. Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

10. Imobilul situat pe str. Samuil Micu Klein nr. 9

Valoarea totală a investiției este de 294.750,50 lei fără TVA, din care 235.870,17 lei fără TVA valoarea C+M. Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

11. Imobilul situat pe str. Cuza Vodă nr. 80

Valoarea totală a investiției este de 122.122,08 lei fără TVA, din care 96.225,21 lei fără TVA valoarea C+M. Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

12. Imobilul situat pe str. Ion Budai Deleanu nr. 4

Valoarea totală a investiției este de 423.782,17 lei fără TVA, din care 341.265,52 lei fără TVA valoarea C+M. Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

13. Colegiul Tehnic Mihai Viteazul

Valoarea totală a investiției este de 5.569.624,35 lei fără TVA, din care 4.684.330,46 lei fără TVA valoarea C+M. Durata de realizare a investiției este de 24 luni. Principalele activități propuse prin acest proiect sunt reabilitarea fațadelor, reabilitarea termică a clădirii, modernizarea în interior prin lucrări de finisaje, dotarea cu infrastructură educațională specifică, lucrări la instalațiile de apă-canal și instalații de forță.

Lucrările de reabilitare la aceste imobile constau în: repararea faţadelor, reparații locale la elementele șarpantei, schimbarea învelitorilor, reparații la streșini, înlocuiri jgheaburi și burlane, refacerea tencuielilor și zugrăvelilor exterioare, repararea și restaurarea tâmplăriilor exterioare de la locuințe și accesele în clădire, înlocuirea tâmplăriilor de la vitrinele comerciale, unde este cazul.

,,Odată cu aprobarea acestor proiecte de hotărâri, practic toate clădirile importante din zona centrală au aprobați indicatorii tehnico-economici pentru a putea intra în procedură de licitație în vederea realizării lucrărilor de reabilitare, în așa fel încât până la finalul anului 2019, începutul anului 2020 centrul orașului să arate bine și să aibă toate clădirile importante reabilitate. Sper ca și Consiliul Județean să reabiliteze cele două clădiri importante pe care le are în proprietate în zona centrală, respectiv clădirea fostei Policlinici și clădirea Filarmonicii", a spus primarul Ilie Bolojan.

Prin intervențiile propuse în cadrul acestui program de reabilitare, Primăria Municipiului Oradea are în vedere punerea în siguranță și scoaterea din pericol a imobilelor, reabilitarea anvelopelor, a componentelor artistice și urbane ale acestora, punerea în valoare a componentelor structurale, arhitecturale, artistice și arheologice, precum și reintegrarea acestor imobile în circuitul socio-economic și cultural-istoric.


Harry

Săptămâna trecută a fost publicat în sistemul electronic de achiziții publice noul anunț de participare privind ,,Execuția de lucrări: Reabilitarea Clădirii Primăriei Oradea, Piața Unirii, nr. 1".

Reluarea procedurii de licitație a fost necesară deoarece prima procedură a fost lansată având în obiectul său și dotările de tip mobilier, Direcția de Patrimoniu Imobiliar solicitând derularea unei proceduri separate pentru achiziția de mobilier.

Clădirea Primăriei Oradea este un monument istoric reprezentativ pentru zestrea arhitecturală a orașului, care face parte din Ansamblul Urban Centrul Istoric Oradea și se regăsește pe Lista monumentelor istorice 2016.

Clădirea are o suprafață de 5.508 mp, suprafața construită a clădirii este de 1.137,40 mp și a terenului exterior clădirii de 765,30 mp. Imobilul are demisol, parter, două etaje și un turn al orologiului.

Pentru reabilitarea, restaurarea, consolidarea și introducerea în circuitul turistic a edificiului Primăria Oradea se au în vedere următoarele obiective: amenajarea unor spații cu destinație turistică în aripa dinspre Piața Unirii, readucerea la forma inițială a sălii de consiliu ,,Traian Moșoiu", consolidarea acoperișului sălii de consiliu, readucerea la forma inițială a acoperișului clădirii la aripa dinspre Piața Unirii - partea centrală și aripile laterale, realizarea de reparații la întreg acoperișul clădirii, reabilitarea fațadelor principale ale clădirii (dinspre Piața Unirii, str. Primăriei,  str. T. Vladimirescu) inclusiv Turnul Primăriei, reabilitarea fațadelor secundare ale clădirii dinspre curțile interioare.

Proiectul tehnic aferent a fost realizat de S.C.PRO-ARH S.R.L. Oradea, architect Pafka Ernest.

Valoarea totală a investiției este de 17.376.892,91 lei fără TVA, iar termenul de execuție este de 18 luni de la predarea amplasamentului.

Cei interesați pot depune oferte în SICAP, până la data de 14.12.2018, ora 15:00.

Informații suplimentare pot fi obținute accesând site-ul www.e-licitatie.ro - anunț de participare nr. SCN 1028609 din data de 26.11.2018.


Harry

Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural a inaugurat azi o nouă locație, Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea (strada Primăriei, nr.25).

Muzeul a fost deschis în Sinagoga Ortodoxă Aachvas Rein, în semn de recunoștință a contribuţiei comunității evreiești la istoria oraşului.

Muzeul este deschis de marți până duminică, între orele 9:00-17:00.














Harry

Consiliul Judetean Bihor intentioneaza sa realizeze un centru stiintific si tehnologic in valoare de 7 milioane de euro.



Imobilul desfasurat pe P+2E va fi ridicat pe strada Ceyrat la numarul 4 din municipiul Oradea.



DESCRIEREA INVESTIȚIEI:



-Clădire multifuncțională (modulară) – aproximativ 6000 mp suprafață desfășurată

-Spații de birouri clasa A

-Săli pentru organizarea de evenimente (conferințe, prezentări, expoziții, demonstrații)

-Laboratoare dotate cu echipamente de testare, măsurare, prototipare: CAD (computer-aided design), CAM (computer-aided manufacturing), CAE (Computer Aided Engineering), CNC-uri, roboți, echipament de realitate virtuală și 3D, etc.

-Centru de prototipare care asigură acces la echipamente digitale (imprimante, scannere 3D, CNC-uri, software de design 3D) celor interesați în dezvoltarea de prototipuri de produse.





sursa foto: http://poliartonline.com/

Harry

Dezvoltatorul Prima Kapital pregateste un nou ansamblu rezidential ce va livra pe piata 1226 de unitati locative deservite de 1269 de locuri de parcare dintre care 102 in subteran.



Imobilele vor fi ridicate la intersectia strazii Octavian Goga cu strada Traian Blajovici pe locul unei foste platforme industriale.



Ansamblul va cuprinde 10 blocuri cu 8 etaje, 3 blocuri cu 8 etaje si spatii comerciale la parter si un bloc cu 8 etaje si gradinita la parter. De asemenea se va amenaja si un loc de joaca pentru copii. Intreg ansamblul va avea deschidere catre paraul Peta.


Harry

Primaria municipiului Oradea anunta elaborarea unui plan urbanistic zonal generat de nr. cad.164007 si 164110, in vederea dezvoltarii unei zone cu functiuni industriale si de depozitare, servicii industriale si servicii tehnice, functiuni aferente infrastructurii de transport.

            Zona de studiu a PUZ-ului este aria constituita din parcelele identificate cu nr.cad.11143-:-11149; (S=180000 mp), str. Corneliu Baba, Oradea.

Planul urbanistic este elaborat de catre arh.Tivadar I. Daniel, la initiativa beneficiarului  Agentia de Dezvoltare Locala Oradea S.A.

Reglementari urbanistice propuse:

    - UTR: Ei, Is;

    - regim de construire: deschis;

    - funcţiuni predominante: funcţiuni industriale şi de depozitare,  servicii industriale şi servicii tehnice, funcţiuni administrative, financiar-bancare, functiuni terţiare, de învăţământ şi cercetare, sănătate şi asistenţă socială,  locuinţe de serviciu permanente sau temporare (cu condiţia ca acestea să fie destinate exclusiv angajaţilor), spatii de cazare ale instituţiilor de învăţământ/cercetare;

    - H max 25,0m (regim de înălţime de (1-3S)+P+5E+R);

    - POT max = 60%;    - CUT max = 1,5 (pentru Ei) si 2,8 (pentru Is)

    - retragerea faţă de aliniament: minim 10,0m (corpul principal de cladire);

    - retrageri minime faţă de limitele laterale: jumatate din inaltimea cladirilor dar nu mai putin de 5,0m;

    - retrageri minime faţă de limitele posterioare: jumatate din inaltimea cladirilor dar nu mai putin de 5,0m;

    - circulaţii şi accese: accesul la amplasament se va realiza din str.Corneliu Baba, iar circulatia in incinta se va desfasura pe o retea de drumuri publice cu profil transversal de  17,0m (carosabil 8,0m); Se prevede realizarea unei legaturi cu drumul expres ce va lega Splaiul Crisanei de inelul ocolitor catre autostrada A3;

    - echipare tehnico-edilitară: se va realiza record la retelele edilitare existente in zona prin extinderea etapizata a acestora pe toata zona studiata;

- Reglementari urbanistice aferente parcului industrial:

- Dezvoltarea parcului se va realiza in doua etape;

- In prima etapa se propune constituirea a 24 parcele  cu suprafete cuprinse intre 1500 si 3300 mp destinate activitatilor industriale si un lot cu suprafata de 5970mp destinat institutiilor si serviciiilor (inclusiv locuinte de serviciu);

- Zonele de implantare a constructiilor sunt prezentate in plansa 03/U;

- In fiecare incinta se vor amenaja locuri de parcare  aferente functiunilor, conform anexei 2 din RLU aferent PUG;

- Zone verzi de aliniament: minim 6,0%

- Zone verzi amenajate: minim 20% din suprafata parcelei;


marinul

De luni încep lucrările pentru extinderea corpului B – Unitatea de primiri urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea

Săptămâna trecută au fost inițiate lucrările de pregătire a terenului pentru obiectul de investiții "Extindere corp B - Unitatea de primiri urgențe la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea", urmând ca de luni, 28 ianuarie 2019, să înceapă lucrările propriu-zise pentru realizarea piloţilor pe care se va sprijini fundaţia viitoarei clădiri.
Construcția va fi structurată astfel: demisol (care cuprinde extindere și modernizare UPU) - 1763 mp, parter (care va fi ocupat de un laborator robotizat, farmacie și sterilizare) - 1684 mp și etajul I (unde va fi amenajat amfiteatrul cu 175 de locuri, vestiarele și birouri UPU) - 1123 mp.
Încă de la începutul anului 2017, managerul Gheorghe Carp a prezentat ideea acestui proiect, care a pornit de la dezvoltarea spectaculoasă a serviciului de urgențe. Atunci când în Oradea s-a înființat UPU, se înregistrau cca 25.000-30.000 de prezentări pe an, în timp ce în prezent au ajuns să fie înregistrate peste 150.000 de prezentări pe an. Prin urmare, volumul de muncă a crescut foarte mult și se impune ca spațiile desfășurării actului medical în bune condiții să fie mult mai mari.
Valoarea totală a proiectului este de 25.257.117, 77 lei cu TVA inclus, din care contribuția Ministerului Sănătății printr-un împrumut de la Banca Mondială este de 51,3%, respectiv 12.961.341,27 lei, iar contribuția bugetului local este de 48,7%,  adică 12.295.776, 50 lei.
Durata de realizare a lucrărilor este de 24 de luni.
,,Pe lângă acest proiect de realizare a clădirii pentru extinderea unității de primiri urgențe și pentru laborator, mai avem o serie de investiții prevăzute la cele două spitale din Oradea. Cele mai importante proiecte vizează reabilitarea termică a Spialului Județean și a Spitalului Municipal, ceea ce înseamnă practic o reabilitare totală a acestor clădiri. Vom avea doi ani importanți în ceea ce privește modernizarea spitalelor, cu lucrări de peste 20 de milioane de euro, care la final vor face să avem condiții incomparabil mai bune și capacitate mai bună de a trata pacienții în spitalele din Oradea", a spus primarul Ilie Bolojan.
Firma care execută lucrările este asocierea formată din: SC Drumuri Bihor SA (lider de asociere), SC Construcții Erbașu S.A și subcontractanți: SC Hospital Tehnical Solution SRL pentru lucrări de instalații sanitare și de gaze medicale, SC Termoline SRL pentru lucrări de instalații de încălzire și climatizare și SC Zublin România SRL pentru lucrări de fundare de piloți.






http://www.oradea.ro/stiri-oradea/de-luni-incep-lucrarile-pentru-extinderea-corpului-b-ndash-unitatea-de-primiri-urgen-539-e-a-spitalului-clinic-jude-539-ean-de-urgen-539-a-oradea

Ionut

S-a publicat anunțul de licitație privind reamenajarea Grădinii Publice Dealul Ciuperca

La sfârșitul săptămânii trecute a fost publicat pe site-ul instituției Primăriei Oradea www.oradea.ro anunțul de participare la licitația privind "Reamenajarea Grădinii Publice Dealul Ciuperca", data limită de depunere a ofertelor în SICAP fiind 27 martie 2019, ora 15:00.
Toți cei interesați pot găsi informații suplimentare accesând site-ul www.e-licitatie.ro, anunțul de participare având numărul SCN 1038573 din data de 28.02.2019.
Odată cu încheierea lucrărilor de stabilizare și consolidare a Grădinii Publice Dealul Ciuperca, urmează lucrările de reamenajare a acesteia, în vederea aducerii ei la parametrii funcționali corespunzători și a redării ei funcționale în beneficiul locuitorilor municipiului Oradea.
Reamenajarea Grădinii Publice Ciuperca va consta în lucrări de arhitectură, lucrări de structură, lucrări la instalațiile electrice exterioare, lucrări de amenajare peisagistică și lucrări  la sistemul de irigații.
Prin urmare, lucrările de arhitectură vor cuprinde: refaceri de tencuieli și vopsitorii lavabile la clădirea Caffe Ciuperca și la punctele de belvedere, refaceri de pardoseli (pardoselile vor fi tip WPC - lemn plastifiat), reparații la balustrăzi, amplasare bănci din WPC, realizarea unei pergole metalice pe radierul adiacent zidului de sprijin, amenajare de noi alei și repararea celor existente cu dale din beton vibropresat, dar și amenajarea unui amfiteatru în aer liber.
Lucrările de structură vor consta în realizarea de umpluturi compactate din pământ și pământ stabilizat în zona din amontele zidului de sprijin, astfel încât să se realizeze o continuitate a pantelor taluzului natural; realizarea infrastructurii și suprastructurii aleilor noi proiectate; relizarea infrastructurii și structurii gradenelor de pământ pentru amfiteatru; realizarea structurii metalice a pergolei amplasate adiacent zidului de sprijin; aducerea la cotă a căminelor de vizitare amplasate pe drenurile de adâncime realizate în etapele anterioare; realizarea treptelor de legătură între alei și realizarea infrastructurii și structurii punctului de belvedere nou creat.
Lucrările la instalațiile electrice exterioare vizează verificarea și refacerea instalației electrice exterioare cu tot ce presupune aceasta, cabluri electrice, prize de pământ, stâlpi de iluminat etc.
Lucrările de amenajare peisagistică și lucrările  la sistemul de irigații vor cuprinde reamenajarea peisagistică a întregului amplasament prin reamenajarea terenului cu pământ vegetal, plantarea de arbori, arbuști și plante, precum și realizarea unui sistem de irigații necesar pentru întreținerea corespunzătoare a spațiilor verzi amenajate.
Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.932.967,27 lei, iar termenul pentru proiectare și execuție este de 8 luni, din care 2 luni pentru proiectare și 6 luni pentru execuție.



Powered by API/PUM imgur uploader

www.oradea.ro

marinul

Hmm ii costa ceva pilotii astia. S-au mai facut terase pe malul Crisului dar nu am vazut foreza

Încep săpăturile! Terasa Lotus, de pe malul Crișului, va fi susţinută de 75 de piloţi foraţi cu un utilaj special

Contructorii desemnaţi de Lotus Center să amenajeze terasa de la capătul Podului Ladislau au adus, în noaptea de sâmbătă dpre duminică, la Oradea, cu un transport agabaritic, un utilaj special pentru săpături de adâncime.
"Utilajul, cu o greutate de peste 40 de tone, va fora în următoarele zile circa 75 de piloţi în malul Crişului Repede pentru consolidarea acestuia şi a fundaţiei viitoarei terase", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.
Înalt cât clădirea din vecinătate, utilajul a fost montat în şantier duminică dimineaţă şi va fi pus în funcţiune începând de luni.
Lucrările la terasă au fost amânate timp de un an din cauza unor probleme de fundare, având în vedere reţelele de utilităţi existente în zonă şi vecinătatea albiei Crişului Repede.
Comisia tehnică pentru probleme de circulaţie a aprobat la sfârşitul lunii aprilie ca în perioada 6 mai - 6 august accesul pe capătul dinspre podul Sfântul Ladislau al străzii Emilian Mircea Chitul să fie închis pentru pietoni şi autovehicule pentru desfăşurarea lucrărilor în bune condiţii.
Pentru construcţia terasei de pe malul Crişului Repede, Lotus Center a concesionat de la Primăriei în anul 2014, pentru 25 de ani, o suprafaţă de teren de 260 metri pătraţi pentru care datorează o redevenţă de 230 lei pe metrul pătrat pe an.
Ulterior, firma a mai cerut 90 metri pătraţi pentru a putea amenaja aici spaţiile tehnice care nu au fost cuprinse în proiectul iniţial.





Powered by API/PUM imgur uploader

Bihoreanul



cristi767