Discutii despre exproprieri

Started by Ionut, August 11, 2015, 11:03:08 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

cavver

#30
@cristi5
Vorbesti din auzite sau din ce ai vorbit cu un notar ?

expropriatul

#31
Quote from: AkaManah on August 12, 2016, 09:27:48 PM
Pana se termina procesul vor locui in padure?! Cum poate statul sa considere ca asa ceva e drept? Unde sa mearga acei oameni atata timp cat nu au banii necesari achizitionarii altei locuinte?  Stiti cat dureaza un proces?

Normaaaal !
Ce te mira ? Asta inseamna drept de proprietate in Romania. Garantat prin Constitutie, legea suprema a unui stat. Aia pe care nu da doi bani presedintele tarii daca este sau nu respectata !
On-topic:
Da, in Romania daca ai casa construita cu autorizatii, cumparata de la dezvoltator imobiliar, si ai ghinionul ca sa faca niste retardati un SF din birou, sau cel mult din elicopter, nu ai nici un drept de proprietate asupra terenului si imobilului chiar daca tu apari in acte ca proprietar si platesti impozit la ea anual. Legea 255/2010, gandita de cretinii din pdl, nu face diferenta intre teren agricol si casa de locuit. Asadar fie ca ai un teren agricol cu papusoi sau o casa in care locuiesti, dupa ce ai primit decizia de expropriere in posta si ai refuzat mizeria de suma de bani de cateva mii de eur pe care ti-i dau ei, iti iei catrafusele si te cari in padure sa dormi, si daca mai bani te mai judeci cu statul dupa aia. Si la ce justitie avem noi in Romania, ai toate sansele sa iesi in pierdere.

expropriatul

Quote from: ciprebbe on August 12, 2016, 01:02:21 PM
Quote from: AkaManah on August 12, 2016, 11:57:32 AM



Ca nu e buna(echitabila) legea e alta discutie dar sa nu uitam si ce abuzuri erau in trecut .

Asa este.
Si pe acelasi principiu, hai sa continuam si astazi aceleasi abuzuri, dar de data asta oamenilor simpli, si cu "legea in mana " !

cristi5

Quote from: cavver on July 19, 2017, 06:32:31 AM
Vorbesti din auzite sau din ce ai vorbit cu un notar ?

Scuze de off: Firma care a vandut apartamentele cu numere CF gresite lucreaza cu un avocat care ia (cica) 100 lei per numar, cu ea am vorbit. Notarii nu vor sa se bage inteleg. Primul pas e sa vedem daca e gresit numarul la toate apartamentele din blocul sau numai la unul...

Allex

#34
Quote from: adrian rosca on July 27, 2017, 06:32:09 PM
In sedinta de guvern de azi s-a adoptat HG pentru completarea Hotărârii Guvernului nr.381/2009 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată rămase de expropriate (aka cele doua cotete  :lol:), situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică ''Construcţia autostrăzii Bucureşti-Braşov, tronsonul Bucureşti-Ploieşti''. Proiectul de HG il gasiti aici

Am auzit si eu la radio replica de mai sus. E de toata jena modul cum transforma premierul niste imobile, case ale oamenilor in care acestia locuiesc (sau ar putea locui), in cotete. Asta inseamna ca proprietarii sunt niste porci daca locuiesc acolo, nu? Exproprierile sunt importante si trebuiesc facute/urgentate, dar fara bataie de joc la adresa proprietarilor. Parerea mea.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

GDPR

Mda, acolo a fost expropriat un SRL cu doua cladiri mici si o amenajare hidrotehnica (balta Saulei), dar si o locuinta proprietate a familiei Vasilas, vezi: http://mt.gov.ro/web14/documente/acte-normative/2017/06_17/Anexa.doc

TibiV

Quote from: AlexAllex on July 27, 2017, 06:54:13 PM
E de toata jena modul cum transforma premierul niste imobile, case ale oamenilor in care acestia locuiesc (sau ar putea locui), in cotete. Asta inseamna ca proprietarii sunt niste porci daca locuiesc acolo, nu?

Nu sunt absout deloc un "fan" al actualei guvernari, si nici al premierului in functie....

DAR...

Hai sa ne gandim la modul realist ce a vrut sa apuna... si aici ii dau mare dreptate...

Mai baieti de la MT / CNAIR, inteleg sa facem exproprieri o data, de doua ori...
Dar voi vreti sa facem exproprieri in fiecare saptamana pentru acelasi proiect ?!?!....

Adica le-a spus pe fata ca sunt incompetenti, ca nu pot stabili ce este de expopriat de la bun inceput (atentie, nu vorbim de "optimizarile" ulterioare "din teren, vorbim doar despre SF...)

Nu cred ca Tudose stie ce a avut de expropriat (case de oameni sau cotete de gaini - el a avut in fata un proiect de HG cu "numar carte funciara (:lol: avem experienta in domeniu... ;) ) - suprafata expropiata", dar pozitia lui mi s-a parut OK...

As traduce-o cam asa:
"Daca in ficare saptamana mai expropriem 70 mp colo, dupa aia 195 mp dincolo... Atunci inseamna ca nu stiti ce vreti sa faceti si pe unde vreti sa facem, domnule Cuc..."

Repet: nu am carnet de "membru", nici nu sunt in "fun club PSD".
Dar abordarea lui Tudose mi se pare corecta in cazul asta (ii vor face si astuia motiune azi-maine...)...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

SkyPilot

@TibiV: De acord cu tine ca mesajul pe care a vrut sa il transmita este corect, dar felul in care il transmite este complet gresit. Mai ales de la primul administrator al Tarii, te astepti sa fie respectata cu sfintenie proprietatea privata. Mie, care locuiesc in Canada, si care nu am nici o treaba cu omul ala, imi pare sincer rau pentru cel cu pescaria de pe LD4. As vrea sa vad in Romania businessuri ca acela si altele de tot felul ca ciupercile, pentru ca am vazut aici unde locuiesc acum ca ei sunt "talpa tarii", adevaratul motor al progresului. Comunismul nu a functionat pentru ca nu a inteles acest adevar banal. Un individ care nu intelege un adevar simplu nu are ce cauta in fruntea administratiei Romaniei.
Scuze pentru off-topic si pentru caracterul politic (dar nepartinic) al postului meu!
In alta ordine de idei, activitatea mea principala este de project manager in IT. Mie personal mi se pare de neconceput sa ai de facut expropieri suplimentare atunci cand nu s-a schimbat mare lucru. Le-as intelege in situatii precum cea de la Holdea sau cand ai de executat un nod complex intre doua autostrazi (ca sa minimizezi suprafata expropriata), dar in rest? Mie imi cam miroase a incompetenta!

perfidus

^^ Nu am multe experiente personale de lucru cu statul, dar cele cateva intalniri de gradul 3 cu birocratia mi-au format o parere.
Eu sunt convins ca sistemul actual de angajare, procedurile de lucru si de rotatie a cadrelor prin directii si ministere este un mecanism perfect de prostire a oricarei competente.
Adica dacă prin absurd sa zicem ca reusesti ca specialist sa-ti "faci rost" de un post din asta de birocrat, ti se inoculeaza din start ideea ca nu se poate face nimic pentru a schimba ceva ce ti se pare tie ca poate fi facut mai bine. Pentru ca seful tau stie intotdeauna ce e mai bine. Si pentru ca seful sefului tau bea cafele cu cel de la partid si stiu ei ce e de facut. Orice incercare de manifestare a competentei se pedepseste aspru, se interpreteaza din start ca vrei sa iei locul sefului. Cei mai multi raman sub radarul sefilor si in scurt timp sunt ingropati in munci inutile si suprasolicitati, de unde si rateurile de rigoare.
In 2004 aveam un stat slab care avea 500.000 angajati bugetari. Am intarit statul pe hartie, avem si institutiile cerute de UE dar am ajuns la 1.500.000 bugetari.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

Ionut

Oameni buni, discutam despre exproprieri.

andrei@buc

Cu riscul de a repeta o intrebare pusa pe alt thread, aveti idee daca exista o lista online a deciziilor de expropriere emise de CNAIR? hotararile de guvern se gasesc usor insa deciziile CNAIR parca sunt secret de stat.

multumesc

perfidus

La santierul variantei ocolitoare Targu Jiu sunt probleme in continuare cu exproprierile. Toata lumea ridica din umeri.

QuoteEste de amintit că lucrările la şoseaua ocolitoare a municipiului Târgu Jiu sunt blocate de doi ani în punctul Amaradia. Aici există un teren deţinut de o notăriţă din municipiul Târgu Jiu. Femeiea a blocat exproprierea în instanţă, iar procesul se află la instanţa supremă. Juriştii Companiei de Autostrăzi nu au reuşit să îi mai dea de cap dosarului, iar materialele metalice de la podul de peste râul Amaradia au început să se degradeze. Varianta ocolitoare ar trebui să fie gata la finalul acestui an, însă termenul din contractul de execuţie nu va putea să fie respectat. Varianta ocolitoare a oraşului Târgu Jiu costă 66 de milioane de euro. Finanţarea provine din Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat. Bugetul total al investiţiei este 100 de milioane de euro, iar câştigătoarea licitaţiei a fost desemnată firma Collini Lavori din Italia. Şoseaua ocolitoare va avea o lungime de 20 de kilometri şi va scoate traficul greu din Târgu Jiu. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în acest an, dar nu se va reuşi acest lucru

http://www.gds.ro/Local/2017-08-03/politia,-chemata-sa-deblocheze-lucrarile-la-varianta-ocolitoare-a-municipiului-targu-jiu/

:whistling:
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

perfidus

Dupa inca o luna si jumatate de vara in care Collini putea lucra in plin, situatia pe centura Tg. Jiu este in continuare neclintita. Blocaj major pentru care nu isi asuma nimeni raspunderea :bash:.

QuoteVarianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu bate pasul pe loc nu numai în privinţa lucrărilor în anumite puncte, ci şi în privinţa întocmirii documentaţiilor. Potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, instituţia avea încheiate cinci contracte pentru întocmirea planurilor parcelare la obiectivul amintit. Niciunul din cele cinci contracte nu a fost finalizat până acum, deşi inclusiv lucrările de construire a şoselei ar fi trebuit să fie gata.

QuoteAu fost dificultăţi mari în privinţa realizării exproprierilor. În prezent, lucrările mai sunt blocate într-un singur punct, de către un notar din Târgu Jiu, nemulţumit de cuantumul despăgubirilor acordate de stat. Este vorba de o decizie a Tribunalului Gorj, care a fost contestată de juriştii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră. Procesul este în prezent pe rolul instanţei de judecată, în aşteptarea unui termen pentru analizarea apelului. Până atunci, utilajele nu au voie să intre pe terenul notarului respectiv.

Sursa: GdS  http://www.gds.ro/Local/2017-09-19/varianta-ocolitoare-a-municipiului-targu-jiu,-blocata/
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

GDPR

Familia de lângă autostradă, uitată de autorități

O familie uitată de autoritățile statului român, între drumuri. La propriu. Familia Ursu din satul Șoimuș locuiește și astăzi între DN 76 și traseul viitoarei autostrăzi Deva-Lugoj, după ce proprietatea lor a fost expropriată doar pe jumătate. Reprezentanții tuturor instituțiilor implicate au venit, au promis, s-au lăudat în presă și au plecat. De tot. Astăzi, oamenii nu știu ce vor face, pentru că iarna se apropie cu pași repezi, iar pe ei nimeni nu îi caută.

Familia Ursu, din satul Şoimuş, a primit bani doar pentru o jumătate din gospodărie, în 2013, la vremea respectivă CNAIR ajungând la concluzia că nu are nevoie şi de cealaltă jumătate. Cazul a intrat în atenția autorităților după ce presa a relatat despre el, dar și după ce a avut loc o alunecare de teren, pe traseul autostrăzii, chiar în spatele gospodăriei. La acea vreme, respectiv în luna iunie a acestui an, speranțele au început să apară pentru familia Ursu. Prefectura, Compania de drumuri, toate instituțiile statului român au început să le treacă pragul și să le promită că vor găsi soluții pentru ca ei să nu mai locuiască între drumul național și șantierul autostrăzii. Luna iunie a trecut, la fel și următoarele. Astăzi, în vocea lui Viorel Ursu se citește dezamăgire. Bărbatul doarme într-o mașină, soţia sa doarme la mama ei, în oraşul Hunedoara. Părinţii lui Viorel, mama, de 72 de ani, şi tatăl, de 83 de ani, dorm în bucătăria de la demisolul casei pe jumătate demolată. ,,Nimic n-am mai aflat. A fost un pic de agitație în perioada aia când se vorbea că trebuie să exproprieze și partea cealaltă. Tot am așteptat să vină cineva la negocieri, dar nu a mai venit nimeni. Deocamdată nu se știe nimic. Părinții mei stau tot acolo, nu au unde să meargă. Cu cine să te mai lupți? Deja nu mai ai cu cine... ", spune Viorel Ursu.

http://glasul-hd.ro/familia-de-langa-autostrada-uitata-de-autoritati/

andrei@buc

^ ce mizerie. cand se discuta despre stat de drept, acces neingradit la justitie, egalitate in fata legii exact despre genul asta de cazuri e vorba: oameni in varsta, care nu isi cunosc drepturile si care nu au cui sa se adreseze