[B] Ce-am mai vazut din mers in Bucuresti

Started by Ionut, September 22, 2011, 02:52:47 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

cezar-mario2012

 Chestia cu femeia de servici este valabilă și la noi la bloc, dar nu toți locatari colaborează cu toate că am pus și afișe la fiecare etaj.
Statiile Sigurec ocupă destul spațiu mai ales că ducem o lisă mare de locuri e parcare.

dr4qul4

@Harry, tocmai asta e, ca nu se mai arunca la gramada. De anul asta.
De asta au fost nevoiti sa inchida si Glina si tot de asta a fost nevoit Negoita sa amenajeze aceasta rampa de sortare. Ca doar nu era prost sa stranga gunoiul la 2 pasi de hotelul lui. Dar doar acolo avea teren, infrastructura si nici un vecin pe aproape.
Problema principala o reprezinta educatia. Inca sunt unii care nici macar nu pun sac de gunoi in cos. Ca doar catalogul kaufland e gratis. Iar altii arunca sticle de ulei langa sticlele de apa.... Un vecin schimba uleiul la masina zilele trecute... l-a dus direct la canal.
Regulamentul de la PS3 pt gunoi mi se pare bine gandit. Produci gunoi - platesti. Selectezi - primesti banii inapoi. Dar pretul pentru gunoiul neselectat este mult prea mic. Pe roman trebuie sa il doara la buzunar ca faca ceva.
In vara am fost in Italia si cand a vrut sa arunc navetele de bere (goale) am fost "indrumat" spre locul cu tomberoane selective. Care era la cel putin 300 m distanta. Era un tomberon simplu mult mai aproape, dar nu am fost lasat de localnici. Cred ca ar fi chemat politia daca fortam nota.

PS. Nici eu nu sunt vreun sfant. Recunosc ca nu prea strang uleiul de gatit , dar la cat gatesc eu as avea nevoie de 1 an ca sa strang 1l de ulei .... Bateriile si becurile le duc la auchan/mega pentru ca nu ma deranjeaza sa le tin in sertar.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Goldmund

#482

Cezar,
in primul rand in Bucuresti magazinele ar trebui sa preia inapoi sticlele din plastic pe care le vand. In Germania peste 90% din sticlele de plastic sunt luate inapoi de magazinele normale de aici(primesti  bani pt. fiecare sticla). Fiecare magazin trebuie sa investeasca intr-un aparat de colectat.
Sticla pe care nu are "Pfand"(nu o preia nici un magazin) se duce la un container pentru sticle(in fiecare cartier sunt mai multe) unde sticlele se sorteaza dupa culoare: alba, verde si maro. Sticlele de bere le duci in magazin si nu mai platesti sticla(goala!), decat continutul...
"Menajer" se ridica o data la doua saptamani, gunoiul "bio"(e pe gratis) o data pe saptamana(bio=resturi de fructe, coji de oua, resturi de cafea(pads), etc..)
"Sacii galbeni" sunt saci cu resturile din plastic(si polistiren) si se ridica odata la trei saptamani.
Tona cea mai mare e tona cu hartie si se ridica tot odata la doua saptamani(e pe gratis!)
Totul se ridica dimineata pana in pranz.

PS
educatia e cea mai importanta si se face in scoala cu separarea gunoiului, o educatie pt. mediu inconjurator, etc..

Cristi N

Cezar vezi ca hcl-urile care stabilesc taxa au niste soparle bagate strategic. Una din ele e ca valoarea taxei/an/persoana e 159lei/an dar primaria subventioneaza cu 38lei din suma aceea. Practic Supercom-ul va primi mai multi bani dar fara ca acest lucru sa fie vizibil pentru cetateni.
In vechea hcl, cea care a fost abrogata, mai era o penalizare care aparea in cazul in care nu se colecteaza minim 20 sau 25% gunoi pre-selectat la nivelul sectorului. Nu am reusit sa imi dau seama daca noua hcl prevede acelasi lucru.

dr4qul4

In S4, pilele pasajului Mihai Bravu primesc un graffiti profi.
(GPS)



Powered by API/PUM imgur uploader

Iar in sectorul 3, cladirile care adapostesc transformatoarele, sunt pictate. Putina culoare chiar schimba aerul
(GPS)


(GPS)



Powered by API/PUM imgur uploader

(GPS)



Powered by API/PUM imgur uploader
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

dr4qul4

Daca ieri va aratam ceva placut, azi vin si va arat, din acelasi loc, ceva mai putin placut. Un artar de peste 30 de ani, a fost taiat pe motiv ca avea "cilindrul central putred" cf avizului dat de Directia de Mediu PMB, aviz in care pomul pare mai subtire cu vreo 15 cm si mai scund cu vreo 5 m fata de realitate (copacul ajungea pana la etajul 6, iar in aviz scrie 50-55 cm diametru si 12-14 m inaltime)
Mie mi se pare ca tulpina era prea putin afectata, si cu o toaletare decenta (adica taiate doar cracile mai subtiri de 10 cm diametru), copacul ar mai fi trait inca 10 ani.
Dar eu nu sunt specialist. Poate avem vreunul pe forum, sa ne lamureasca si pe noi daca e ok sa taie un astfel de copac (in poza cu el in picioare deja erau taiate jumatate din crengi).
(GPS)


(GPS)


(GPS)


(GPS)


(GPS)



Powered by API/PUM imgur uploader

PS. Multi locatari ai acelei asociatii nu au fost de acord cu taierea copacului. Unul si-a luat amenda pentru ca a incercat sa impiedice defrisarea.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Cristi N

Incearca sa iei legatura cu Diana Culescu - arhitect peisagist sau cu Octavian Berceanu - consilier general, daca nu ma insel este chiar inginer horticol.

Cristi N

Cam asta e nivelul tehnologic la care a ajuns firma care lucreaza la extinderea NetCity in Bucuresti. 4 muncitori care se invart in cerc cu un colac de teava PEHD deasupra cablului. Sincer sa fiu ma asteptam sa ameteasca si sa cada in sant cu tot cu colacul dupa ei.

Filmare

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

BIGRED1984

Acum se dărâmă corpul dinspre cimitir de la Piata sudului, cunoscut și ca Moroj-Areej

voicul

Exact ce NU lipsea in B !!!  :headbash:

Locul cu cel mai aglomerat trafic din București, transformat în șantier pentru amplasarea unui monument înalt de patru etaje - VIDEO

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/cel-mai-aglomerat-loc-din-bucuresti-transformat-in-santier-pentru-amplasarea-unui-moment-inalt-de-patru-etaje-1158405

TibiV

Noua Piata Sudului...
Panoramare dinspre Oltenitei spre Nitu Vasile

Aici a fost drona-dromul lui Cip in urma cu vreo 2 ani.
Dar voi reveni asupra acestei poze la final...





Aproape identica...





... si asta este aproape indentica cu cea de mai sus, dar capatul rampei pasajului va lamuri mai bine pozitia

Este ceva distanta intre "cupole/arcade"
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

TibiV

Arcadele dinspre BIG sunt la nivel de armatura...

... cele dinspre cimitir sunt deja betonate

Intre cele doua randuri de arcade este un spatiu deocamdata nefolosit

Vedere de la PP4 Secuilor.... Se vede limita cimitirului

Si o vedere de ansamblu tot de la PP4 Secuilor


V-am spus ca revin la poza asta...

Daca este asa, imi retrag 10% din ce am spus de rau despre Labuta...

https://imgur.com/a/RwgNwnx
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Cristi N

QuoteCum ne "sinucid" mafioții din statul paralel cu siguranța cetățeanului!
19.000 litri de otravă urmau să fie vărsați în Argeș, alte cateva zeci de mii de litri de levigat au ajuns în râu, în legume și apoi pe mesele noastre.

Dragă SRI - Serviciul Român de Informații Ești plătit ca să faci afaceri sau să ai grijă de siguranța națională și a cetățenilor? Dacă neica nimeni ca noi descoperă că suntem otrăviți sistematic care mai este menirea ta? Sunt băieții din SRI acționari la afacerile cu gunoi? Ghinion?
Frumosule, D.I.I.C.O.T! Știi care-s implicațiile deversării a sute de tone de otravă în Argeș? Murim pe capete!

Te-ai întrebat vreodată dacă ceea ce arunci la gunoi se va întoarce la micu dejun, pe masa ta și în mâncarea familiei tale?

Prietene, îți aduci aminte de anii 1990 cu dozatoare? Te duceai cu sticla ta la prăvălie și te intreba vânzătorul din care suc vrei! Dacă nu erai hotărât iți spunea el "Carcalete!"
Zeama care rezultă din trecerea apei printr-un depozit de gunoi se numește levigat și este un carcalete de otrăvuri. Apa strânge substanțele rezultate din descompunerea gunoaielor vegetale, animale, electronice, electrice, becuri, baterii, lichide de curățat, iar zeama care rezultă este foarte acidă, plină de bacterii, viruși, un rezervor de metale grele și combinații chimice letale. Lichidul acesta, negru precum păcura și cu miros insuportabil, dacă ar primi o etichetă ar fi "Multi-otrăvuri".

Fix "carcaletele din otrăvuri" care ne poate trimite la 2 metri sub pământ este vărsat sistematic în pânza freatică și în râul Argeș. Mai jos, în aval, din râu este pompată apa pentru sutele de solarii și culturi agricole, și tot din râu se adapă animalele și se aduce peștele gras în piețe. Animalele și plantele sunt magneți pentru otrăvurile din levigat. Adică ceea ce găsim eco pe tarabele și supermarket-urile din București, e posibil să fie o otravă pe care o înghițim zilnic datorită poluării grave a surselor de apă.

Cisterna din imagine avea 19.000 de litri de otravă de la groapa de gunoi Vidra și urma să o verse într-un canal care face legătura dintre stația de epurare a orașului Mihăilești și râul Argeș. Cu fiecare sezon de ploi, această groapă exportă levigat
și îl deversează în diferite locații folosind structuri de crimă organizată cu fără nicio jenă, semn că instituțiile statului sunt parte din aranjament. Metoda folosită arată că, în urma unui dezastru ecologic și umanitar, vina ar fi fost atribuită stației de epurare.

Autoritatea Apele Romane spune ca măsoară constant calitatea apei și că totul este în parametrii normali în timp ce producătorii de legume și locuitorii de pe malul Argeșului abia mai pot respira din cauza mirosurilor. Unul din punctele de lucru ale Apelor Române se află la câteva sute de metri de canalul de deversare, la 20 de metri înălțime, suficient pentru angajați cât să vadă activitatea infracțională. Cisternele cu levigat trec pe lângă birourile Apelor Române.

Sub contracte fictive, firme din Ilfov, acoperite politic și ferite de controale severe, desfășoară activități ilicite din care rezultă distrugerea mediului și trimiterea unei părți a populației în Rai. Deversarea de levigat în râul Argeș este un atentat direct la siguranța națională! Cei mai vulnerabili dintre noi sunt copiii, cei care au sistemul imunitar și sistemul nervos insuficient dezvoltate.

Nu știu ce fac autoritățile, dar simplul fapt că până acum a fost posibilă această otrăvire sistematică a populației mă face să cred că avem niște criminali în serie la conducerea instituțiilor publice.

Una peste alta mulțumesc Politia Romana pentru implicarea rapidă.
Adevăratul erou este polițistul de provincie care s-a pus în calea politrucilor și a oprit cisterna conștient de repercursiuni, de conținutul și destinația acesteia. În fața lui mă plec până la pământ, pentru că acestă cistenă și altele au făcut sute de drumuri cu același scop și nimeni nu le-a oprit.

Video 1: link

Video 2: link













Sursa: link

dr4qul4

Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist