News:

API te vrea în echipa din București!

Main Menu

Surse de energie: discutii diverse si proiecte

Started by stangabriel, January 14, 2015, 02:13:00 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rota

nu era in plan sa construim un cablu subacvatic prin Marea Neagra si sa luam energie de la azeri? stiu ca mai era in plan si un nou tronson ro-ukr prin Suceava  ???
Bucovina sustine autostrada A7
Pariu 500 lei: UMB termina tot Buzău - Focșani, 4 loturi, 82 km pana in 5 iulie 2025!

dumbravaandrei


nicolaem

https://economie.hotnews.ro/stiri-energie-26685947-care-sunt-motivele-pentru-care-romania-are-printre-cele-mai-mari-preturi-din-electricitate-gaze-explicatiile-ministerului-energiei-nu-doar-romania-companiile-profitat.htm

Prețurile la energia electrică și gazele naturale consumate în gospodăriile din România sunt printre cele mai mari din UE, arată datele Eurostat, care a luat în calcul prețurile contractuale, stabilite de furnizori, nu cele plafonate, pe care le plătește efectiv consumatorul. Practic, undeva pe lanțul producător - furnizor există companii care profită nejustificat de mult, în condițiile în care diferența de la plafonat la prețul contractual o suportă statul, adică orice contribuabil din România.

mirceaeliade

Subventiile mandatate de stat cam intotdeauna produc preturi marite artificial. Si cand s-a terminat subventia de 50 de bani la benzina, benzina s-a ieftinit cu doar 30 de bani, semn ca vanzatorii defapt reduceau de la ei cu doar 5 bani in loc de cei 25 mandatati de guvern.

nicolaem

HotNews.ro a analizat măsurile de sprijin acordate de către toate țările UE în vederea reducerii prețurilor la energie și a constatat că România pare a avea cea mai costisitoare schemă de subvenționare și cea mai întinsă ca perioadă de aplicare. Aceasta în condițiile în care criza energetică a trecut, iar piețele s-au calmat.

https://economie.hotnews.ro/stiri-energie-26806860-romania-are-cea-mai-costisitoare-schema-plafonare-preturilor-energie-din-insa-uitat-notifice-comisia-europeana-care-putea-consecintele.htm

nicolaem

stam din ce in ce mai rau fata de piata europeana.
gazul e la pret minim in ultimii 12ani...
energia electrica la noi e sensibil mai scumpa decat in ue

 



Powered by API/PUM imgur uploader

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)


pest1969

Nu e prea relevanta o imagine de moment. Conteaza media lunara/anuala.
Plus procentul pietei SPOT din totalul energiei tranzactionate pe respectiva piata.


nicolaem

#400
bun site, merci. ma uitasem si pe cel care l-am pus la mai multe zile nu doar intamplator la una.

ma uit si aici si nu mi se pare ca am avea alta concluzie. asa fara o analiza prea serioasa in 2018 eram in jumatea de jos, in ultimii ani suntem in cea de sus. daca ar fi sa ne imaginam o medie :


Harry

pe pagina de facebook a senatului se transmite live summitul energiei de la Bucuresti

https://www.facebook.com/SenatulRomaniei/?locale=ro_RO

shift2rail

Revine in actualitate proiectul gigantic de 2 miliarde eur din zona Bazias-Socol,  hidrocentrala cu pompaj+parc eolian+parc fotovoltaic, 3 in 1:

https://www.economica.net/o-decizie-finala-de-investitie-pentru-o-hidrocentrala-cu-pompaj-este-foarte-aproape_737720.html


Oneinthecrowd

Prime Batteries și Monsson au pus în funcțiune cea mai mare capacitate de stocare de energie electrică în baterii din România


Cateva informatii din articol:

Unitatea de stocare are o putere instalată de 24 MWh – (6MWx4h), este construită în județul Constanța de către Monsson, printr-un proiect unicat, aflat în brevetare, și folosește baterii de producție autohtonă, produse de compania românească Prime Batteries Technology. Această primă etapă este doar una din cele 3 etape care vor constitui un total de 216 MWh capacitate de stocare ce va fi dată în exploatare pe parcursul 2024-2025.

Unitatea de stocare va fi încarcată cu energie produsă de Parcul Eolian Mireasa existent în operare de 50MW, cu energie fotovoltaică produsă de Parcul fotovoltaic Gălbiori 2 de 35MW aflat în construcție și conectat la rețea în 2024, cât și de la rețeaua națională când nu este vânt sau soare. Controlul proiectului hibrid este total automat de la distanță, fără personal operațional local și va funcționa în sistem integrat, printr-un software propriu dezvoltat de Monsson.

"În momentul de față, din câte știu eu, acest proiect se află în top 5 în Europa, însă dacă acesta va ajunge cu succes până la 216 MWh în total stocare, va fi cea mai mare instalație de stocare din Europa...".

"... anul trecut s-au instalat în România peste 600 de megawați în toate tehnologiile și cu preponderență în centrale fotovoltaice. Anul acesta ne așteptăm la peste 1500 de megawați."

Articol complet: https://financialintelligence.ro/prime-batteries-si-monsson-au-pus-in-functiune-cea-mai-mare-capacitate-de-stocare-de-energie-electrica-in-baterii-din-romania/