[CT] Cazino Constanta

Started by Harry, November 13, 2014, 02:40:35 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harry

Excelenta veste! Radu este dedicat trup si suflet Cazinoului.

kitsune

#76
Da, Radu e probabil cel mai potrivit pentru asta (și ca bonus, stă la câțiva pași, efectiv aruncă cu piatra de la geam în Cazino)
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

TibiV

Din spusele voastre, se pare ca dupa decenii de abandon, Cazinoul are in sfarsit un pic de noroc...
Sa fie intr-un ceas bun!
:cheers:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Harry

COMPANIA NATIONALA DE INVESTITII SA a lansat licitatia pentru Asistență tehnică- dirigentie de santier pentru obiectivul de investitii ,,Consolidare și restaurare Cazino Constanța - (clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampa de acces către subsol) și lucrări exterioare (reabilitarea platformă terasă, rețele de utilități, zid de apărare și balustradă)"



Valoarea totala estimata: 404.290,42 lei + tva.



Data de deschidere a ofertelor: 07.02.2020.

myid


Harry


Harry


Harry

#82
Astăzi, 03.03.2020, s-au efectuat 3 sondaje geotehnice, unul la adâncimea de 10 m și celelalte 2 sondaje la adâncimea 15 m.  La interior  continuă lucrările de sondare a pardoselilor, pereților, grinzilor, plafoanelor și a ornamentelor. Pe 15 aprilie incep lucrarile efective de reabilitare.

foto: arhitect Radu Cornescu | http://cazino-constanta.ro/






















myid

excelent.
De departe CNI si Radu Cornescu sunt cele mai bune variante astazi. Practic, CNI a devenit cam singura administratie publica care e OK. sau cel putin asa da impresia. Pare echipa profesionista acolo.

Harry

Sper ca Radu sa ne tina la curent si aici, stiu ca are cont si ne urmareste  :captain:

Contributia sa ar aduce multa plus valoare topicului si forumului in general :)  :D

Ionut

^ Cu siguranta ar fi un plus pentru comunitate! Eu unul sunt tare curios cum vor reusi sa restaureze toate detaliile alea, degradarea pe alocuri pare de nerecuperat.

Harry

Lucrarile au scos la iveala cea de a doua fereastra scoica. Ce mi se pare exceptional e ca au luat decizia de a pastra in tencuiala vechea feronerie atunci cand au astupat fereastra.

arh. Radu Cornescu:
QuoteLa inceput, Cazinoul lui Renard aparea ca un monovolum, inconjurat, pe trei laturi, de o pergola la parter. De-o parte si de alta a Salii de Spectacole de la etaj existau ferestre mari in forma de scoica.
Arh. Victor Stephanescu (prieten si coleg cu Daniel Renard la Facultatea de Belle-Arte - sectia de Arhitectura din Paris) a facut, prin proiectele sale sa fie extins Cazinoul, atat pe orizontala, cat si pe verticala. Stilul acestor extinderi (la fatade) a fost completat de arh. Daniel Renard.
Cand Cazinoul s-a extins, la etajul 1, spre mare (cu Sala Oglinzilor), cei doi au hotarat sa zideasca fereastra in partea de la Sala Oglinzilor, lasand aparenta fereastra-scoica in interiorul Salii de Spectacole. Pentru a nu se vedea un zid prin aceasta fereastra, s-au inlocuit geamurile cu sticla colorata (posibil vitralii).
Fotografiile facute dupa bombardarea Cazinoului din 1916 ne arata aceasta fereastra care a ramas aparenta. Trebuie spus si ca inaltimea Salii Oglinzilor este mult mai mica, vizual fereastra s-ar fi vazut de aici fara cca 2 m. de la partea superioara. Mai tarziu, fereastra a fost acoperita si pe partea Salii de Spectacole (presupun ca ori in 1934 de catre Daniel Renard, ori in 1975, cand s-au facut primele interventii majore). In 1987, peretele care acoperea fereastra-scoica din Sala de Spectacole a fost pictat de catre pictori muralisti.
Astazi sunt discutii daca se poate reveni la solutia gasita de cei doi arhitecti in perioada antebelica - adica lasata fereastra aparenta cu sticla colorata pe partea Salii de Spectacole!




Harry

#87
@Ionut - oamenii au declarat ca se folosesc fotografii de epoca si schitele originale

RC da detalii aici:


Io

^ Asta trebuie ca e o lucrare unicat si, desi nu am treaba in orasul acela (poate sa-i invit pe Kitsune si pe Harry la niste beri), odata cladirea terminata ma voi urca imediat la volan si o voi vizita (sper sa existe tururi cu ghizi competenti. Si un restaurant foarte bun, va rog, sint in stare sa ma cazez pe undeva si sa ma imbrac la 4 ace pentru o cina buna cu staif intr-o asemenea cladire. Nu ma intereseaza pretul).
Mi-a atras atentia ceva: dl arhitect spune ca "sala de spectacole s-ar putea sa fie cea mai mare sala din Constanta". Pai cum e asta? Nu exista teatre, filarmonica, parca era si teatru de balet, sali de concert intr-un oras totusi vechi si mare? Ca nu e totusi un tirg oarecare!
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

Harry

Sunt doar doua sali de spectacole in "orasul vechi": Teatrul de pe Tomis (Opera/balet) si Sala Fantasio de pe Ferdinand care sunt destul de micute. Cea mai mare este cea de la Casa de Cultura ~700 de locuri.