Aeroportul Traian Vuia Timisoara [TSR]

Started by MHN, September 22, 2011, 02:11:12 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

MHN

Destinatii monitorizate timp de 6 luni

QuoteGenţile şi valizele călătorilor care aterizează sau decolează de pe Aeroportul Internaţional ,,Traian Vuia" sunt ,,spionate" discret de mai multe luni, fără ca proprietarii lor să aibă habar.

Nu interiorul bagajelor gestionate prin sistemul internaţional de dirijare şi urmărire a acestora (SITA) îi interesează pe cei de la aeroport, ci etichetele de pe valize, care le pot da o idee în legătură cu destinaţiile cele mai solicitate de pasageri.

Pe parcursul a şase luni, defalcate pe perioada de iarnă (ianuarie - februarie), vară (iulie - august) şi toamnă (noiembrie – decembrie), aceste destinaţii au fost monitorizate , rezultatele adăugându-se la cele ale unui sondaj realizat pe site-ul WWW.AEROTIM.RO.

S-a întocmit astfel un Top 5 al celor mai solicitate rute, destinaţiile cele mai frecvente fiind  Frankfurt, Bruxelles, Amsterdam, Viena şi Istambul.

În aceste zile, conducerea aeroportului a informat toate companiile aeriene care operează în acest moment  la Timişoara (Tarom, Carpatair, Wizz Air, Lufthansa) despre rezultatele obţinute în urma celor două analize, arătându-se deschisă la eventualele propuneri ale acestora.

,,Analizele pe care le-am efectuat demonstrează interesul pe care il au pasagerii care vin sau pleaca de pe Timisoara. Cred că este un instrument util companiilor aeriene care vor să-şi diverifice şi sa-şi marească gradul de operatibilitate. Sunt destinaţii pe care s-a mai operat de pe Timişoara (Frankfurt,Viena) dar sunt şi solicitări de destinaţii noi", spune directorul AIT, Dan Idolu.

În prezent, Aeroportul Internaţional Timişoara ,,Traian Vuia" asigură 23 de legături aeriene directe înspre întreaga Europă, dinspre cele mai importante cinci oraşe ale României.
sursa

MHN

QuotePremiera nationala [...]: au fost montate trei porti automate de preimbarcare

Trei porti automate "Preboarding", adica de preimbarcare au fost montate in Aeroportul International "Traian Vuia" din Timisoara. Acest lucru este o premiera pentru un aeroport din Romania.

Noul sistem de preimbarcare ajuta la imbunatatirea fluxului de pasageri si gestioneaza evidenta pasagerilor care trec prin aeroport.
Doua dintre aceste porti sunt amplasate in zona de plecari externe, in fata punctelor de verificare ale politiei de frontiera, iar cea de-a treia se afla in zona de plecari interne. Portile de preimbarcare sunt dotate cu un cititor de bilete care filtreaza pasagerii, in functie de destinatie, indicandu-le directia spre poarta de imbarcare.

,,Prin introducerea acestui sistem nu mai este necesara prezenta unui angajat al aeroportului care sa verifice biletele si sa faca indrumarile spre portile de imbarcare, procesul fiind unul computerizat. De asemenea vom reusi sa avem atat o mai buna evidenta a plecarilor cat si a numarului de pasageri care folosesc serviciile aeroportului Timisoara, ceea ce va duce la o imbunatatire a fluxului de pasageri", a declarat directorul AIT "Traian Vuia", Dan Idolu.

Portile automate de Prebording, fac parte din modernizarea sistemul SITA, sistem devenit operaTIonal pe aeroportul Timisoara incepand cu 2007.
sursa

radutm

QuotePresedintele CJT, Titu Bojin: Drum la patru benzi spre aeroportul din Timisoara si sistem de informare la iesire
TIMISOARA. Printre proiectele Consiliului Judetean Timis se numara unul care vizeaza poate cea mai importanta poarta de intrare in Timisoara: Aeroportul International "Traian Vuia".
...........
Sursa: http://www.opiniatimisoarei.ro/presedintele-cjt-titu-bojin-drum-la-patru-benzi-spre-aeroportul-din-timisoara-si-sistem-de-informare-la-iesire/30/04/2013
cont inchis

paulst

sa modernizeze pista, sa introduca transport in comun sincronizat cu zborurile, etc, etc da 4 benzi care se termina intr-un giratoriu.... bani aruncati pe fereastra

iuli

Tampenia aia de giratoriu de la aeroport e cea mai mare idiotenie. Nu inteleg de ce au facut ditamai pasajul ala ca lumea sa circule mai departe pe drumul spre Real 3 si sa treaca calea ferata la nivel.
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

MHN

Sincer sa fiu, dupa deschiderea centurii de NE, eu am crezut ca se si desfiinteaza portiunea de drum dintre real,- Est si sensul giratoriu de pe DN6, inclusiv trecerea la nivel peste CF.
Iar din articolele de presa inca nu-mi este clar la care segment din strada Aeroport se refera nea Titu. Dar poate ca nici lui nu-i este.

savagedanyro

QuoteAeroportul Internaţional Timişoara ,,Traian Vuia" reia în această vară o acţiune care s-a bucurat de o bună apreciere în rândul pasionaţilor de fotografii cu aeronave. Prima sesiune de plane-spotting va avea loc în data de 5 iunie a.c., începând cu ora 16.

http://www.renasterea.ro/stiri-timisoara/actualitate/plane-spotting-pe-aeroportul-timisoara.html

...live the moment...

MHN

Lasand deoparte vestile despre problemele Carpatair si schimbarea strategiei acestei companii, se pare ca
QuoteIn cateva saptamani, aeroportul din Timisoara intra in administrarea CJT

Aeroportul Internaţional ,,Traian Vuia" din Timişoara va trece în administraţia Consiliului Judeţean Timiş. Nota de fundamentare care va consfinți această mutare este la Ministerul Transporturilor, o hotărâre finală fiind așteptată în câteva săptămâni.

În urmă cu o săptămână, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, declara că aeroportul din Timişoara va fi preluat de un manager privat, iar administrarea instituției ar putea trece la Consiliul Județean Timiș. ,,Am discutat pe tema aeroportului din Timişoara. În mod normal, acesta urmează să vină către CJT în perioada imediat următoare, spun eu câteva săptămâni. Aeroportul este pe profit, este printre puţinele din ţară care nu este pe pierdere. În condiţiile în care reuşim să facem şi centru intermodal de mărfuri, care ar putea compensa o anumită parte din volumul de zboruri, putem să-l ducem în continuare pe profit, nu s-ar pune problema unui efort din partea CJT", ne-a declarat preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin.

Șeful CJ susţine că finanţări pentru aeroport ar putea fi găsite şi în altă parte decât bugetul judeţului. ,,Există şi posibilitatea ca prin fonduri europene să prijinim aeroportul. Acum ne-au venit trei milioane de lei pentru pistă de la minister. Vom încerca să tragem bani şi prin euroregiune, ne dorim să fie un aeroport euroregional, nu numai un areoport la nivel de judeţ", a mai spus Bojin.
Directorul Aeroportului Internaţional din Timişoara, Dan Idolu, crede că varianta cea mai bună este o administrare mixtă. ,,În Europa, în ultimii ani, din ce în ce mai multe aeroporturi au trecut către administraţia locală. Cea mai bună idee, cred eu, ar fi să existe un mix în care statul să vină cu politicile naţionale, judeţul cu interesele judeţene sau regionale şi să fie şi o componentă privată", ne-a spus Idolu. Acesta susţine că aeroportul din Timişoara merge pe profit de nouă ani şi nu are cum să fie o povară. ,,Cea mai bună soluţie este să păstreze şi statul acţiuni, dar ponderea majoritară să fie la administraţiile locale. Aeroportul din Timişoara nu va fi o povară pentru nimeni, dar este o mare responsabilitate. Merge pe profit din 2004, a mers pe un profit constant de 10-20%", ne-a mai spus Idolu.
sursa

nicki4

ce se mai aude de reamenajarea pistei de aterizare; s-a terminat sau nu? In septembrie vin si eu acasa chiar prin timisoara si as dori sa aterizam si noi in conditi civilizate
"Government don't want well informed, well educated people capable of critical thinking. That's against their interest. They want obedient workers, people who are just smart enough to run their machines and do the paperwork. And just dumb enough to passively accept it!" George Carlin

MHN

Eu stiu ca lucrarile de reabilitare sunt in derulare.
Si ca pana in luna Septembrie acestea ar trebui finalizate.

nicki4

@MHN multumesc de raspuns. Sper sa si fie asa....macar daca nu cand ajung, cand plec sa fie drumul mai lin :)
"Government don't want well informed, well educated people capable of critical thinking. That's against their interest. They want obedient workers, people who are just smart enough to run their machines and do the paperwork. And just dumb enough to passively accept it!" George Carlin

MHN

Cu placere.
Oricum, daca ar interveni ceva neprevazut si lucrarile ar fi decalate, in mod cert operatiunile ar fi transferate pe aeroportul din Arad, deci la vreo 25 de minute distanta :)

nicki4

deci pana la urma s-au tinut de programul anuntat initial...ceea ce este foarte bine. Se pare ca pe 3 sept cand ajung in tara o sa aterizam pe o pista nou-nouta! la ani multi cu fara nici un incident!
http://www.ziare.com/stiri/aeroport/aeroportul-din-timisoara-se-inchide-pentru-o-saptamana-1252502