News:

.

Main Menu

Cum ajung din A în B?

Started by dr4qul4, August 11, 2014, 01:57:18 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Danny550394

Quote from: horatiu.cosma on November 13, 2015, 11:25:34 AM
Stie cineva daca se poate lua online vignetta pentru Austria? Am gasit cateva posibile variante pe net, dar am gasit si un forum unde se zice ca vinetta valabila e doar cea cumparata de la granita. Ce parere aveti?

Dupa cum zicea si neobluenet cel mai bine este sa cumperi de aici

Intri in Shell si pe partea stanga a parcarii este un container galben. Maxim 2 persoane la rand.

horatiu.cosma

florin74

Poti sa cumperi si de la benzinaria MOL înainte de iesirea din Ungaria ( cam cu 10-15 km înainte de granita)  Eu de acolo o iau de obicei.

horatiu.cosma

Mi-am schimbat putin traseul(va trebui sa ajung la Berlin), si atunci o sa merg prin Slovacia si Cehia, nu prin Austria. Din ce vad pe net, ambele tari practica vignetta. Nu am reusit sa iau online, observ ca nu se vand in alta tara. Pentru cine a mai fost pe acest traseu, mi-ar putea spune de unde a cumparat vignetta?

neobluenet

@horatiu: am fost in vara pe traseul Cluj-Viena-Brno-Praga. Vigneta pentru Cehia am luat-o dintr-o cladire dinainte de granita, in Austriam si am platit 17 Euro. Cam tot acolo era si daca plateam in coroane. Se mai putea lua de la o ghereta de dupa vama (sau ce a mai ramas din ea). Sigur si la granita cu Slovacia va fi aceiasi poveste.

Daca nu trebuie sa te opresti in Cehia, nu iti recomand traseul pe D1. Este o autostrada facuta din placi de beton in curs de modernizare. Sunt zone in care a fost renovata si e foarte buna, sunt zone acceptabile si altele pe care am mers cu 100 km/h pe banda a doua, pentru ca pe prima nu se putea nici la viteza aceea merge. Pe langa asta sunt zone in care se lucreaza si sunt foarte inguste benzile (2.2m parca banda a doua). Acolo nu e o idee sa mergi in paralel cu un camion sau un autocar. Limitarile sunt de 80 si chiar 60. A fost extraordinar de obositoare acea bucata de drum.

Si pe portinuea de la granita pana la Viena se lucreaza la extinderea cu o banda, dar s-a mers destul de bine, banda a doua la un moment dat este limitata la 100 km/h, nu 80.

Dan74

O varianta spre Berlin este prin Polonia, pe traseul Kosice  (Slovacia) - Cracovia - Berlin.

dragos76

Vigneta pt slovacia+cehia am luat acum câțiva ani de la ceva gheretă dinainte de Borș.

florin74

De la aceeasi benzinarie MOL de pe M1. E chiar înainte de nodul rutier de unde o iei spre Slovacia de pe M1. In cazul in care alegi ruta aceasta.

JohannDB

Vignetă de Slovacia, poți să iei și de la Borș (stația Rompetrol sau de la chioșcuri) și-o poți plăti în lei...

horatiu.cosma

Dada, asa am facut, Multumesc. In schimb, va fi mai greu la intoarcere la achizitionarea acelorasi doua vignette. Nici nu mi-am dat seama ca am trecut din Cehia in Germania.

JohannDB

horatiu.cosma, nu știu dacă mai vezi mesajul, dar am uitat să precizez (graba, bat-o vina), că de pe granița românească, vignetele ce le iei sunt valabile 10 zile (cel puțin), dacă deplasarea ta nu ține mai mult; poți lua și pe termen mai lung, dar depinde de propriile probleme.
    Eu pentru un Logan (autoutilitară gen MCV) am dat 110 lei pe Ungaria și 47 lei pe Austria, pentru 10 zile. Drum bun să ai (în continuare) !!

Quest

Horatiu iti confirm si eu spusele lui Neobluenet. Chiar si in lipsa lucrarilor mentionate, oricum e un chin sa mergi prin Cehia pe D1, din cauza bitumului gros pus intre placile de beton. Ma gindesc ca te-ai convins deja la dus. Asa cum zice si Dan74 la intoarcere daca nu trebuie sa te opresti prin Praga sau Brno, ocoleste Cehia, prin Wroclaw - Katowice - Krakow - Kosice - Debrecen. Drum bun !
Common sense will get you far !

Pelbartus

Am de facut sambata dimineata un drum Orastie - Targu Mures si inapoi duminica dupa-masa, pana la Timisoara. Imi puteti recomanda va rog un traseu bun dpdv al timpului si traficului?

1. Orastie - Sebes - Alba-Iulia - Ocna Mures - Ludus - Targu Mures sau
2. Orastie - Sebes - Alba-Iulia - Blaj - Tarnaveni - Ungheni - Targu Mures.

Parca nu as merge numai pe drumul european, din ce am mai citit pe forum e destul de aglomerat.

Exista si alte variante in afara de ceea ce am gasit eu? Multumesc frumos.

elion

Sâmbăta şi duminica nu este foarte aglomerat DN1, eu aş opta pentru prima variantă, dar să ai grijă să nu intri în Ocna Mureş dacă vei merge pe DJ-107F. Pe varianta Blaj- Târnăveni drumul este bun, ne este așa circulat, însă sunt multe comune.

horatiu.cosma

Multumesc tuturor pentru informatii. Au fost de mare ajutor. Vignett-ele de Ungaria le-am luat online. Pentru Cehia + Slovacia la dus de la Bors, la intors de la un peco dupa Dresden. Am facut acelasi traseu dus-intors(am mers pe mana GPS-ului). Destul de multe lucrari in Cehia, asfaltul pe prima banda, asa cum ziceti, cam slab. Dar pe a doua era rezonabil. In unele zone prima banda refacuta, nu m-a deranjat foarte tare. Mai mult m-au deranjat ingustarile la o banda + inca una de 2.2 metri, ingustari destul de dese, si care provocau dopuri lungi. Nu mai conteaza, important e ca m-am intors cu bine si am reusit sa imi ating si obiectivul :). Mersi inca odata.