Made in Romania: produsele si serviciile romanesti

Started by dr4qul4, April 18, 2020, 08:19:26 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

elphax

ciudat cum scrie "Produced in Romania using EU milk". In trecut chiar auzisem ca importa lapte din Ungaria iar mai apoi au insistat sa spuna ca laptele e romanesc.  Insa nota aceasta ma face sa cred ca au reinceput sa importe lapte.

florin74

Quote from: pasadia on July 24, 2020, 08:23:43 AM
E vorba de fabrica Olympus, aflată pe DN13 intre Brașov și Feldioara. E imensa investiția grecilor, înțelesesem că e cea mai mare unitate de procesare lactate din RO in acest moment. Prin urmare da, produsele lor ajung peste tot, nu cred că piața din RO ar putea duce toată capacitatea lor de producție.

Da, o folosesc pentru export . Consumul intern cred ca reprezinta sub 50% din capacitate. Si asta cu mentionarea sursei de lapte e obligatoriu de vreo 3 ani...
De exemplu, unt-ul de la Lidl e produs undeva in Arad, dar sursa de lapte e trecuta UE. (aduc lapte din import). Cei de la SIMULTAN - cel mai mare producator de lapte cu capital romanesc aduce la randul lui mult lapte din Ungaria.
Napolact mai aduce din cand in cand, cat si Lactalis - mai ales in lunile de iarna, cand productia interna scade.
In general producatorii mari aduc lapte de afara, in completare.
Cei mici, de nisa se descurca cu cel intern.

AlexOP

Quote from: bgd77 on July 19, 2020, 09:44:07 PM
Stiti cumva producatori de masti romani? Stiu ca despre producatori de dezinfectant s-a mentionat Farmec Cluj.

Exista firma Romcarbon la Buzau dar ei fac masti tip integrale sau semimasca cu diferite tipuri de cartuse filtrante pentru aplicatii industriale. Au si un produs pretabil pentru protectia impotriva Coronavirus care nu este de folosinta unica ca si mastile simple. Am gasit prin Hornbach produsele lor sau online. Cred ca exista si producatori de masti simple tip chirurgicale, FFP2 sau FFP3 dar nu stiu nume.

cris_ct

La începutul pandemiei când nu se mai găseau am luat pentru prăvălie de aici https://coramedmp.ro/contact/ . Oamenii's  ok, deși aveau comenzi mari din toata țara, mi-au trimis  cateva cutii. Masca de atunci era un model gen "home made", dar decât deloc... Plus că m-au contactat ulterior pentru alte comenzi, apăruseră si cele de import între timp. 
Zilele trecute am văzut un articol precum că a inceput productia si in Ro, undeva la Oradea, deși cei de la Sibiu au produs tot timpul...
Iar dezinfectant de acest tip    https://hygienium.com/produse-biocide/gel-antibacterial-1000ml    am luat de la distribuitori (când aveau și ei), nu s-au "încurcat" cu mine pentru câteva cutii x 6 L. N-am ce reproșa, erau copleșiți de comenzi.

Duta C

@bgd77....Rontesa este o marca de masti chirurgicale bune(mi-am cumparat de 2 ori de la ei),facute la Moinesti parca si le gasesti si pe emag.....si mai sunt unele facute in Arges dar nu mai retin numele...stiu ca siua cumparat colegii mei si le au a vanzare cei de la farmacia Tei..pretul la ambele ok cam 50-60 cutia de 50 buc!

Harry


voicul

Masca faciala pentru uz medical, 50 bucati, Ann Reeves - Romania 40 RON

Ieri erau 172 bucati, acum cand postez - 30. Da si eu am asteptat de saptamana trecua pana acum.  :D

https://comenzi.farmaciatei.ro/farmacie/aparatura-si-dispozitive-medicale/tehnico-medicale/masca-faciala-pentru-uz-medical-50-bucati-ann-reeves-p345861

Cu economia, care este, eu am gasit doar la 100 Ron urmatorul pret, beti o  :cheers: si poate mai ajutai si API cu cate ceva.

gruiarew

Mai vin cu o dilemă: Știți careva pe unde se mai fabrică la noi sticle de ... bere să zicem? Tocmai ce vin din DE unde efectiv e bătaie pe PET-uri și sticle de bere (se caută în draci după ele prin tomberoane). Din ce am citit sticla se poate recicla la infinit. Dar pe de alta parte e cea mai nasoală pentru mediu dacă e aruncată aiurea. Parcă aș vrea să știu că ce arunc în pubela verde ajunge unde trebuie, nu undeva pe câmp...

În altă ordine de idei tot nu înțeleg de ce nu se încearcă ceva similar și la noi. Am dus 3 sticle, mai niște PET-uri și câteva doze... am mai luat 5 beri de bonul ăla - câțiva cenți de pe card.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

tom_sawyer

#113
La noi producatorii de sticle (pentru bere, etc.) prefera sa faca sticlele de la zero, din nisip topit (sau din ce se face), decat sa topeasca sticlele folosite.
Ies mai ieftin asa. Sticlele pentru a fi reciclate trebuie sortate pe culori: verde, maro, incolora... La noi nu se oboseste nimeni sa faca asa ceva, in lipsa unei interventii a statului.
Sticla colectata la tomberoanele de colectari selective nu prea e ceruta de nimeni.

Am inteles totusi ca pana la sfarsitul anului sunt obligati sa aplice un regulament european privind reciclarea, o sa vedem schimbari oricum. Se va baga o garantie mai mare la ambalaje, 50 bani - 1 leu.
Pana acum nu prea s-a miscat nimic si din cauza lobbyului puternic al supermarketurilor/distribuitorilor.

https://www.economica.net/ministrul-mediului-vrea-ca-magazinele-sa-perceapa-o-garantie-pentru-ambalaje-si-pet-uri-pentru-ca-acestea-sa-fie-returnate-si-reciclate_187490.html

reed

@gruiarew,se fabrică în Republica Moldova,știu că matrițe se fac la Iasi

qionescu1

Am fost in Italia (Sicilia) si intr-un supermarket majoritatea produselor erau locale "prodotto in Italia".  Au o economie mai puternica dar se vedea clar felul in care isi sustineau produsele. Peste tot era subliniat acelasi lucru, era un adevarat festival "prodotto in Italia".

elphax

din pacate la noi nu se prea fac sticle de calitatea cea mai  buna. stiu de la producatori de vin ca vinurile de calitate sunt imbuteliate in sticle aduse din Italia. in toata Europa e bataie mare pe sticle pentru ca au inceput toti sa treaca la sticla urmare a normelor UE - sucuri, lactate si mai ales apa. Cei cu bauturile racoritoare si apa au putere financiara mare si cam monopolizeaza produtia de ambalaje de sticla

aschiutza

#117
Camion asamblat in Romania, la Baia-Mare




elphax


qionescu1

Momentan asamblate doar însă numai așa se poate relansa producția. Plus licențe. Turcii de ex. s au ocupat 15 ani de revizii ale aparatelor cu raze x după care au trecut la producția lor...