Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

elphax

Mi-a trimis cineva azi un filmulet, cu cica un mare medic Sean Brooks PDH MD cu studii la Oxford si zeci de carti publicate care explica cat de nociv e vaccinul ARN, cate efecte secundare au, ca la primul iti scade imunitatea cu 15%, al doilea cu 30% si in 2-3 ani mori. Si cu doza 3 mori in 6 luni. Ca inclusiv cel care a inventat vaccinul a zis ulterior ca este super periculos si multe alte aberatii. Astea ca sa ma convinga macar sa nu fac doza 3.
Si l-am cautat pe respectivul medic , am gasit doar cateva articole din care reiesea ca asta e cam un nimeni, a facut alt Oxford , nu stie nimeni ce carti a publicat , sunt cateva aiurea pe care nu le cumpara nimeni si nici macar nu sunt pe teme medicale. Si toate afirmatiile lui sunt gresite, false, scoase din context sau persoanele sunt reale dar ce au zis si facut se aplica la chestii diferite.
https://meaww.com/who-is-dr-sean-brooks-ph-ds-anti-vaccine-warning-video-goes-viral-twitter-thinks-hes-a-doc

Si astfel de mesaje sunt cu sutele si circula pentru ca sunt bine facute, stiu sa povesteasca si sa  te faca sa crezi ca ei sunt 100% siguri ca au dreptate. Dar nimeni nu sta sa ii verifice cu atentie sa vada daca afirmatiile lor au macar un sambure de adevar.

frunzaverde

Ba tocmai, ca trebuie sa fii facut sa te simti in afara societatii daca ai ales sa faci un gest anti-social. Pe baza asta functioneaza orice sistem social de rasplata si pedeapsa (bonus-malus). Si simtit prost nu se poate face doar "la sentiment", ci cu masuri clare, pe care sa le simti, ori la buzunar, ori la ce poti si ce nu poti face.

Daca omul e incapabil sa asculte de ratiune, de bun-simt, de normalitate, trebuie sa asculte de altceva : de bici. In Franta, Spania, Portugalia si Italia, functioneaza masura. Si da, dat fiind cu ce fel de boala avem de-a face, vaccinul ar trebui inclus in schema obligatorie de vaccinare a Romaniei.

In egala masura trebuie ca statul sa-si faca treaba : avem legi pentru antivaccinsti - panoul antivaccinist din Brasov cu "vaccinurile sunt periculoase, citeste prospectul" si link la secta anti-vaccinista e ilegal si oamenii de-acolo sunt penali la propriu.

Si faptul ca ceva nu e obligatoriu nu inseamna ca decizia de a face chestia aia sau nu nu are consecinte. Nu-ti iei carnet de conducere? N-ai voie sa conduci masina! Dar e optional sa-ti iei carnet! La fel si cu vaccinurile. Nu vrei sa te vaccinezi de febra galbena? Nu vezi gorila in rezervatie in Congo! Nu vrei sa te vaccinezi de Covid? Nu mergi la terasa sau la birt. Ce mare scofala?
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

hvm

Si cand te gandesti ca pe ala din Botosani care a facut a treia doza de vaccin la Radauti autoritatile l-au facut idiot si i-au dat si amenda.

Dar cel mai gresit au procedat antivaxerii ca l-au facut idiot ca are impresia ca vaccinul e benefic si ca ar fi descoperit alte efecte decat cele reale. Daca erau destepti il foloseau pe post de propaganda antivaccin: Omul a descoperit ca dupa ce a fost vaccinat vede mai bine, si sigur e ceva real la mijloc ca vaccinul e facut sa ne modifici ceva prin corp daca astia nu l-au lasat sa faca si al treilea vaccin... Noi am spus ca dupa vaccin iti creste ceva: un al treilea san, un corn in cap, lui i-a crescut vederea.....
:lolz:
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

pasadia

Bine, ar mai trebui sa avem curaj sa recunoastem cu totii ca "in afara societatii" au fost exact Iohannis si Câțu prin declaratiile lor din mai, alea cu pandemia invinsa. Dar hei (sâc!), nu vrem sa ii tragem la raspundere nici acum, nu?  :lol:

frunzaverde

Absolut ca ce s-a intamplat in mai cu "pandemia a fost infranta" a fost absolut stupid!

Pana cand n-ai Re < 1 constant indiferent de masuri, pandemia nu e infranta. Si si atunci astepti cateva luni sa vezi ca nu a fost accidental. Mai ales ca vedeai ce vine din India...
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

elphax

Doar ca în India au populație tânără și cu imunitate bună.  Nu au murit asa multi chiar și cu zecile de mii de cazuri neraportate. Cazurile multe au dus  la apariția variantei Delta. Nu aveau nici acces la vaccin cum am avut noi.
Noi avem  populație cu imunitate proastă, mai ales cei mai în vârstă care  au început  să moară pe capete. Sa vedem dacă și de la noi  o sa apară o tulpină nouă.

etravel

Quote from: frunzaverde on October 12, 2021, 11:05:45 PMAbsolut ca ce s-a intamplat in mai cu "pandemia a fost infranta" a fost absolut stupid!

Atata au inteles persoanele respective din evolutia locala a pandemiei in momentul respectiv. Ce sa faci, nu ai ce sa faci.

Quote from: elphax on October 12, 2021, 11:43:53 PM
Noi avem  populație cu imunitate proastă, mai ales cei mai în vârstă care  au început  să moară pe capete. S

Imunitate proasta sau foarte proasta, alimentatie proasta si mai ales dezechilibrata, organism slabit de sedentarism, oameni nedeprinsi cu exercitiul fizic, cu miscarea, cel mai adesea lipsa oricaror cunostinte medicale chiar de baza, etc. Toate astea conduc la ce se vede.

rizzuh

Tulpina delta a fost identificata in octombrie 2020. Muuult inaintea varfului din India si cu 2 luni inainte ca India sa primeasca primele vaccinuri. A fost clasata "variant of interest" cand a inceput valul urias in India (aprilie) si "variant of concern" dupa dezastrul lasat in urma (mai).

Earthchild

Mai țineți minte zicala "dacă prostia ar durea, spitalele ar fi pline?". Mai citiți în situația actuală încă o dată...

hvm

Acum prostia chiar doare si spitalele sun pline.....
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

pasadia

Deci astazi ar fi venit 86.000 de oameni la prima doza. Din oamenii ai pe care multi i-au injurat ca sunt anti-vaccinisti, spalati pe creier de Sosoaca, etc...

Dpmdv e clar ca de vina e strict mesajul oficial - cat li s-a spus ca totul e ok si pandemia e depasita nu au avut nici o motivatie. Daca am fi pastrat atunci restrictiile, daca s-ar fi inistat atunci pe nevoia de vaccinare, astia erau vaccinati din mai (si inca multi altii). Dar nu, la noi factorul politic e cel important si desi tot repet ca principalii vinovati sunt Catu si Johannis tot s-au gasit pe aici destui care sa ma contrazica. Ma rog, water under the bridge. Pana una-alta o lectura interesanta aici

dr4qul4

conteaza si filmarile din spitale si mai ales cele din cimitire! Nimic nu e mai convingator ca un gropar care spune ca au prea multe gropi de sapat si ca s-a dublat numarul de morti!
Trebuiau difuzate si in martie si continuate toata vara cu mesajul: daca nu ne vaccinam, la toamna va fi mai rau!
Plus ca trebuiau spuse din timp restrictiile cu si fara certificat verde.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

frunzaverde

@pasadia : majoritatea nu sunt "antivaccinisti", majoritatea insa au fost speriati pana la extrem de antivaccinisti si de propaganda lor uriasa, trompetata de gunoaiele din televiziuni, biserica etc. etc... Sperietura a fost bazata pe combinatia de credulitate, prostie si analfabetism / ignoranta stiintifica a indivizilor, care a acceptat sa creada idiotenii gen :

- o sa murim dupa 3-6-9-12-24-48 luni de la vaccin, ceea ce orice dobitoc care n-a trecut ca gasca prin apa la scoala ar trebui sa stie.
- o sa ramanem sterili pe sapte generatii (pacat ca n-are efectul asta pe prosti)...
- cum de l-au dezvoltat maica asa repede, n-am incredere...
- cipurile lui bil gheitz, la care trebuie sa fii chiar tampit sa pui botul.

Si a fost alimentata din plin de stirile aberante ale televiziunilor, care dadeau (si in continuare dau) 99.9% mesaje anti-vacciniste, si urlau de efecte secundare tip 1/100000...

Acum Romania culege roadele -- si in sfarsit, ambulantele si dricurile si buldozerele care sapa gropi sunt stire mai buna decat popa antivaccin -- incat sa se schimbe discursul.

Da, boii de la guvern cu "am invins pandemia" au fost boi. In primul rand ca nu au fost in stare sa opreasca valul de dezinformare...

paulmare

^ si mallul doar pentru vaccinati, sunt foarte multi tineri care pentru asta se vaccineaza - asta trebuia sa o fi facut de mult cand a inceput sa scada numarul de vaccinari zilnice cu toate maratoanele si caravanele si autobuzele din parcare la kaufland si metro 

AlexxC

Nu ai cu cine, nivelul redus al educatiei in Romania face ca teoriile conspiratiei si alte tampenii sa prinda foarte usor.
Totul pleaca de la educatie, Punct.
Dovada:
O mașină care făcea dezinsecție în Brașov a creat isterie în mediul online: ,,Împrăştie Covid-ul, aşa ne omoară"
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/o-masina-care-facea-dezinsectie-in-brasov-a-creat-isterie-in-mediul-online-imprastie-covid-ul-asa-ne-omoara-1713157