Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

kitsune

Ăsta e cel de pe Ferdinand, colț cu 1 Decembrie, nu cel Județean de pe Tomis. Este cel de lângă fosta policlinică 2, la ICIL. E la Consiliul Local:

Adriana Teodora Câmpeanu, președinte al Consiliului de Administrație al  Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Constanța...
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

bgd77

Ah, ok. In Brasov Spitalul de Boli Infectioase e sub CJ si am presupus ca asa e in toata tara.

Cristi N

Am fost mai devreme la o "unitate de alimentatie publica" si mi-a fost scanat codul QR de pe certificatul de vaccinare dar nu mi s-a cerut vreun act de identitate, situatia s-a repetat la toti ceilalti clienti care au venit dupa mine.

Toata lumea a fost cooperanta, nu a avut nimeni comentarii negative la cerinta ospatarului si nu mi s-a parut ca a scazut numarul de clienti fata de zilele trecute.  :cheers:

TibiV

Eu mi-am printat 5 exemplare.

Unul pe birou la munca, unul acasa, si 3 in borseta.

Pariem ca daca ma duc la carciuma cu alti doi prieteni nevaccinati, si le dau si lor cate una dintre cele trei copii, intram? Toti trei "cu certificat COVID = vaccinat"...

Retineti: GDPR nu le da voie sa "memoreze" certificatele COVID, ci doar ca certificatul este valid. Este valid, dar NU pentru 3 persoane diferite...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

dr4qul4

vedeti ca a inceput sa vina si politia in control. Momentan Constanta e campiona. Cer si buletinul.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Cristi N

Deocamdata eu mi-am trimis pdf-ul pe mail si l-am pus la favorites, mi se pare ca e destul de la indemana. Probabil ca o sa si printez unul care sa stea in portofel, de rezerva.

Intre timp:
Quote from: Alex Mihaileanu
Restaurant IKEA, la coadă la verificat coduri QR, apare un individ, pînă-n 40 ani:
- Nu te supăra, eu nu pot să intru, că nu sînt [cuvîntul care pune notice la postare], po' să-mi iei și mie o supă cremă de [ceva]? Că mi-a cerut copilul, că și-a adus aminte că...
M-am blocat cîteva secunde, am ridicat din umeri și zic:
- Păi, va**inează-te.
Cred că s-a abținut cu greu să nu mă înjure, că pînă la urmă și-a făcut cineva milă de el, dar s-a lăsat cu "Arogantule!" și "voi ăștia care vă dați superiori, niște aroganți" etc.
Acu', sincer, la faze d-astea, "noi ăștia"... nu mai continui, că o să ziceți că-s arogant.
Sursa

kitsune

Un screenshot din știrile de azi. Frumoasă alăturare, reprezentativă chiar:

Powered by API/PUM imgur uploader
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

rizzuh

ministrul interimar al Sanatatii, declara aseara:

QuoteAvem pacienţi şi în UPU. În ultimele două zile a scăzut puţin presiunea pe UPU în ţară. Acum două zile aveam 1.600 de persoane în UPU, azi avem 1.400. Asta înseamnă că am reuşit să rezolvăm sistemul medical, ori să îl salvăm şi să îl trimitem acasă, nefiind un caz grav, ori să îi putem să îi găsim loc în sistemul spitalicesc

Asa este, a scazut presiunea pe UPU, din cei care asteptau in UPU loc la ATI s-au mutat 200 la ATI fiindca s-au "eliberat" aproape 600 locuri prin deces. Asa am reusit sa "rezolvam" sistemul medical, prin moartea pacientilor. Boule.

etravel

Nu e bou, e mincinos. Sa declari asa ceva....

TVlad

Pe unii ii mai trimit si acasa. E adevarat, nu de la ATI dar din spital. Unui prieten i-au propus cei de la Municipal (Bucuresti) sa o ia acasa pe maica-sa care e cam in stare de leguma, contagioasa, ca sa elibereze locul pentru altcineva. Spuneau ca are concentratia de oxigen de 95-96% asa ca nu ar fi vreun pericol. Ma rog...

TibiV

La 95-96% o mai duce cel putin o saptamana.
Asa ca mai bine sa lase locul unora care dau coltul maine...

Nici nu imi dau seama daca a fost cinic sau doar incredibil de prost...  >:(

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

TVlad

Au adus-o acasa. Locuieste singura si vine cite cineva din familie sa o ajute cu necesitatile. Apoi zburda liberi ca pasarea cerului prin oras, in autobuze si magazine. Niciunul nu e vaccinat din motivele cunoscute (Bill Gates, conspiratia, etc.) Astia sint pericol public; mie groaza sa ma gindesc citi or mai fi ca ei si pe citi altii or fi "fericit" in plimbarile lor prin oras, cu masca pusa de forma sub nas.

hvm

^
Eu am ajuns la ideea ca aia care nu sunt vaccinati si-o cuta cu lumanarea.

Daca ei nu sau vaccinat pana acu, nu e ca si cand n-au avut timp. E o decizie justificata. Totusi nu inteleg de ce trebuie sa plateasca ceilalti pentru ei (adica aia care sunt bolnavi si de alte chestii si nu pot intra in spital din cauza nevaccinatilor). Ar trebui ca prima stire in fiecare seara timp de 5 minute sa fie comunicat de presa ca pe timpul lui Nea Nicu in care sa spuna cati dintre cei care au murit cu o zi inainte de covid erau vaccinati, cati erau nevaccinati, si cati au murit din cauza ca s-au vaccinat anticovid.

Ma gandesc la ceva cum vedem prin filme:
1. vaccinati la ATI: X,
2. nevaccinati la ATI y,
3 numar mediu de zile petrecut la ATI vaccinati: a,
4 numar mediu de zile petrecut la ATI nevaccinati: b,
5 numar mediu de zile petrecut la ATI nevaccinati inainte de a muri: c,
6 numar mediu de zile petrecut la ATI inainte de a muri pentru cei vacinati: d,
7 morti de covid si nevaccinati: z,
8 morti de covid, dar vaccinati: t,
9 numar de zile de cand a murit cineva fiindca s-a vaccinat: e.
Eventual as mai pune:
10 numar de morti de covid in perioada de la punctul 9 si nevaccinati
11 numar de morti de covid in perioada de la punctul 9 dar vaccinati

Eu asa i-am convins pe socru-meu si pe soacra-mea. Am fost acu 2 saptamani la ei si in timp ce discutam:
- "Apropo, ati auzit cati au murit ieri din cauza vaccinului?".
- Aoleu, cati? multi?
- N-am auzit de nici unul, dar de covit au murit vreo 100, daca nu mai mult. Oricum eu ultima data cand am auzit de cineva care a murit fiindca si-a facut vaccinul a fost prin iunie (cred ca a fost in Anglia), de atunci totusi au murit vreo 10000 din cauza covidului numai in Romania, si din astia cred ca mai putin de 200 erau vaccinati.
- Ce ziceti cum aveti mai multe sanse sa muriti? Daca faceti vaccinul sau daca va imbolnaviti de covid? Eu am calculat si mi-a iesit ca sunt sanse mai mari sa mor daca ma imbolnavesc de COVID decat daca imi fac vaccinul. Asta fiindca sunt mai multi oameni care s-au vaccinat in total decat cei care sau imbolnavit la nivel mondial, dar au murit vreo 4.5 milioane de oameni din cauza covidului din 219 milioane de bolnavi confirmati, in timp ce din cauza vaccinului am auzit doar de cativa. Nu cred ca sunt mai mult de 100. Eu ultima data cand am auzit erau 6 in iunie cand m-am vaccinat care erau confirmati din cauza vaccinului. Dar hai sa zicem ca sunt 1000 din 300 milioane de oameni doar in UE. In total cred ca sunt vreun miliard de oameni vaccinati si nu cred ca sunt 100 de morti din cauza asta si chiar daca ar fi 10000 (dar desi nu prea aud zilnic de cate 100 de morti la nivel mondial din cauza vaccinului, nici chiar de cate 1 zilnic nu se aude). Eu m-am bazat pe vaccin..... chiar daca ar fi fost am neplacut sa fiu al 7-lea mort, am zis totusi ca sunt sanse mici.

Oricum ce idei am auzit legat de posibile efecte adverse legate de vaccin nici nu vreau sa ma gandesc. Pe mine m-au intrebat daca aud si eu tiuitul in ureche de cand m-am vaccinat.... sau daca simt ca se misca asa ca un graunte de nisip prin vene si prin ochi si/sau prin urechi..... ca nush cine a povestit ca i-au iesit mai multe granule ca de nisip din ochi.
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

Cristi N

QuoteCu una dintre cele mai mici rate de vaccinare din UE, cu restricții puține și nerespectate, cu politicieni incapabili să propună vreo soluție coerentă, România a ajuns pe primul loc în Europa și pe locul trei în lume la rata de mortalitate COVID.

Statisticile arată înfiorător, dar imaginile din spitale sunt și mai dure. Am stat o seară întreagă la camera de gardă a Spitalului Universitar din București pentru a arăta realitatea din spatele cifrelor.

Imaginile pe care le-am surprins sunt atât de puternice încât nu mai au nevoie de vreo figură prezidențială care să anunțe falimentul statului român. Eșecul e vizibil în privirile speriate ale bolnavilor, unii dintre ei așezați pe scaune, cu tubul de oxigen la picioare, e vizibil în deznădejdea și în epuizarea cadrelor medicale, în tăcerea sacilor negri, cu fermoar, care sunt cărați în neștire pe holuri.

TVlad

Hvm, ai socri inteligenti daca ai reusit sa ii convingi cu metoda asta. E absolut corect ce spui, e o chestiune de probabilitati: sansele sint mult mai mari sa mori de covid nevaccinat decit de efecte adverse ale vaccinului sau de covid, fiind totusi vaccinat.

In cazul meu, forta rationala de persuasiune nu functioneaza, parca vorbesc cu peretii. "E experimental", "eu nu ma ofer cobai pentru astia", "ce vaccin mai e si asta daca totusi nu au eradicat boala?", "vecina lu' Gabi a facut covid desi e vaccinata deci e apa de ploaie", etc. In cel mai bun caz aud: "m-as vaccina dar nu in Romania ca astia sigur iti baga apa chioara". Cu astfel de oameni nu o scoti la capat. Problema e ca sint multi si depinzi si de ei.