Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

hvm

Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

nicolaem

Mall-ul ca mallul, mai grav e prin spitale :

oficialii Ministerului Sănătăţii au constatat că doar puţin peste jumătate din cadrele medicale din România sunt vaccinate, ceea ce a făcut ca tot mai mulţi specialişti din Sănătate să reacţioneze şi să spună că acestea ar trebui obligate să se imunizeze.

,,Din personalul medico-sanitar, dacă luăm la nivel global, undeva la 58%, din datele parţiale pe care le avem până acum, sunt vaccinaţi"

Sindicatul SANITAS Bucureşti respinge însă obligativitatea vaccinării cadrelor medicale

hvm

si nu se poate da lege? Care sa fie pentru securitatea nationala....?

oc7avian

Am verificat zilele astea câteva cluburi și separat Centrul Vechi din București. E nasol... Dacă unul din cluburi avea doar terasa de dansat, restul erau business as usual. Absolut nicio restricție ori control de certificat de vaccinare. Literalmente poliția a eșuat în a-și face treaba. Nu e genul de activitate făcută pe ascuns, ci ostentativ. Literalmente o patrulă ar putea taxa lejer.

Singurul lucru respectat: închisul la 2am. Deci tacit se acceptă aces status quo

hvm

Ala la 2AM se respecta pentru ca vor si angajatii sa plece mai repede acasa, iar patronul nu le poate impune sa stea dupa ora 2AM pana la ultimul client cum era si inainte.

Politia nu mai face nimic. In primul rand ca de sus nu mai e mare interes (chestie politica) si in al doilea rand ca de jos nu mai e interes (chestie personala - dupa ce te certi cu toti nebunii vine curtea Constitutionala si spune ca ce ai facut tu e neconstitutional, si te trezesti ca toti contesta amezile si trebuie sa merg la judecatorie sa sustii situatia - la judecatoria la care este arondat cel amendat - asta daca mai este regula asta - acu vreo 3 ani era)...

tom_sawyer

"Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală și se declară vaccinați, oare chiar sunt vaccinați?", se întreabă managerul Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara, medicul Cristian Oancea.

"Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică.

Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat.

Cert este că deja în spațiul public se aude din ce în ce mai mult de oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați.

Atragem atenția tuturor care fac vaccinare, pe această cale, să nu se joace cu asemenea lucruri, pentru că pun în pericol viața oamenilor!", a declarat miercuri, la Digi 24, medicul Cristian Oancea.

hotnews.ro

Cristi N

Acu ceva timp era 300 de euro genul asta de vaccin, pe de alta parte, e in primul rand problema/prostia lor pentru ca ei au cel mai mult de suferit.

Din pacate ocupa un loc in spital care ar fi putut fi folosit de altcineva care avea nevoie si nu suferea de teoria conspiratiei.

TibiV

NU este doar problema lor. Ei au de suferit doar daca ajung la ATI. Astia sunt muuuult mai periculosi, pentru ca pe baza unei hartii false pot imprastia boala in mod nelimitat.... 

Din pacate astia sunt multi...  >:(

Eu i-as vaccina cu o doza de SARS-CoV-19.
Si pe ei, si pe medicii de familie care fac astfel de magarii.
Nu imi sariti in cap. Este o realitate, verificata nu din "trei surse", ci din zeci de surse.
Medicii de familie sunt cei care fac marlaniile astea.

Ei primesc gratuit dozele. Le injecteaza sau nu, este "treaba lor".
Primesc 40 de lei per "imunizare" (si 60 de lei peste o saptamana). Dar iau cateva sute de euro sa elibereze certificatul fals de vaccinare.
Un medic care face asa ceva nu mai merita denumirea de medic.
Nu i-as retrage doar diploma, dar l-as baga la capitolul ala din Codul Penal cu "raspandirea cu buna stiinta..." Dupa gratii...

Si nu sunt doar povesti.
Se intampla in toata tara.

Nu am dovezi.
Pe strazi se pot pune camere de supraveghere. In cabinetul unui medic este INTERZIS sa pui camere de supraveghere...

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

tom_sawyer

Vicepremierul Dan Barna spune că a văzut informaţii apărute în spaţiul public conform cărora unii dintre cei care ar trebui să asigure vaccinarea anti-COVID ar fi aruncat serul, dar au eliberat certificate de vaccinare, el subliniind că nu are date oficiale că s-a întâmplat acest lucru. Dan Barna face apel la oameni să anunțe autoritățile dacă au informaţii despre astfel de situații.

"Dacă ştiţi, sau puteţi să confirmaţi o situaţie reală în care o persoană sau mai multe nu s-au vaccinat şi au primit certificate dintr-un anumit punct de vaccinare, vă rog mergeţi la cea mai apropiată secţie de poliţie şi semnalaţi acest lucru.

Este un fapt foarte grav pentru că, pe de o parte, datele despre vaccinare nu mai sunt credibile şi, în egală măsură, persoane care se pretind a fi vaccinate riscă să devină persoane care răspândesc boala, pentru că cineva care face asta - evident, intenţionat, că nu faci din greşeală - va continua să pretindă că este vaccinat, pentru că va pretinde că are certificat", a afirmat Dan Barna, miercuri seară, la TVR, conform News.ro.

hotnews.ro

Unii români pun presiune pe medicii de familie să le ofere certificatul de vaccinare fără să îi vaccineze anti-COVID, spune președintele grupului de vaccinogologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, Gindrovel Dumitra.

Medicul Gindrovel Dumitra a spus joi, la Digi FM, că nu are suspiciuni că unii medici de familie ar fi luat bani ca să le dea pacienților certificate de vaccinare și să nu îi vaccineze, însă i s-a întâmplat și lui ca unii pacienți să îi ceară certificat de vaccinare fără să se vaccineze anti-COVID.

"(...) am avut și eu pacienți care mi-au solicitat ca, la momentul vaccinării, să mimăm actul vaccinării. Lucru pe care nu l-am acceptat.
    Există o presiune din partea unor pacienți, mai ales cei care se deplasează, în acest moment, în alte țări ale Uniunii Europene și au nevoie de certificatul de vaccinare. Sigur că numărul lor este foarte, foarte redus. Eu am încredere în capacitatea colegilor mei, medici de familie, să nu facă acest lucru", a afirmat medicul.

El a admis că astfel de situații ar fi fost în mai multe zone ale țării: "Din discuțiile pe care le-am purtat cu colegii mei, pe forumurile noastre de discuții, a reieșit că s-a întâmplat și în altă parte. Dar colegii spun că nu au dat curs solicitării".

hotnews.ro

TVlad

Formidabil, mie pur si simplu nu mi-a trecut prin cap ca exista insi dispusi sa plateasca 300 de euro ca sa nu se vaccineze. Prostia e abisala dar si abjectia unor asa zisi medici care se preteaza la asa ceva.

Numarul cazurilor e in crestere constanta, aproape 1000 de bucati astazi. Ce ne facem, fratilor? Nu prea se vorbeste de asta, lumea e in vacanta si s-a cam plictisit de subiect insa, vorba aia, "covidu' nu doarme".

dr4qul4

ieri la Untold..vreo 6000 de teste rapide din care 14 pozitive. Dar si asta (sursa foto Libertatea.ro)...

Si cred ca la fel a fost si la SAGA in Bucuresti. Iar Duminica se pare ca vor fi 40.000 de suporteri la FCSB/Steaua-Dinamo. SIgur si aia vor purta masca
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Cristi N

IGPR tocmai si-a dat seama ca politistii nu au cu ce scana codurile QR de pe certificatele de vaccinare.   :bash: