Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

Harry

Pentru ca tot circula pe net diverse variante de declaratie pe proprie raspundere las aici modelul celei oficiale:

Harry

Au fost înregistrate încă 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul deceselor la nivel național ajungând la 11.

Este vorba despre:

Bărbat , 59 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere
precizată.
Data deces: 22/03/2020

Femeie, 80 ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere
precizată.
Data deces: 23/03/2020

Bărbat, 71 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere
precizată
Data deces: 23/03/2020

Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, atunci când s- au primit rezultatele probelor de laborator.
Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre- existente ( boli cardiovasculare, diabet).

Decesele au fost raportate la INSP în această seară.

ghrt

Cursa anterioară din Italia a costat cam 260€ de pasager, am citit aiurea pe FB. Plătesc pasagerii desigur. Cred că aeronava era Blue Air.
Cont (aproape) inactiv.

oc7avian

Mare minune că ne lasă să prezentăm declarația în format electronic (pe telefon/tabletă etc.)

Legat de scutirea de impozit în construcții și șomajul tehnic. Vorbeam cu tata și la firma lor sunt într-o mare dilemă. Au calculat că dacă angajații intră în șomaj tehnic (75% din salariu plătit), impactul este mult mai mare pentru angajați deoarece în timpul șomajului tehnic dispare scutirea de impozit și procentele reduse la alte cotizații. Astfel de la 3000brut sau 2300net, angajații cu salariul minim vor ajunge în șomajul tehnic la 2250brut sau 1350net. Din ce am citit, pare să fie adevărat.

Dacă îmi confirmați și voi că e real, observ o problemă mare.. Firma la care lucrează tata se chinuie acum să facă rost de un credit, însă alte firme nu știu cât de grijulii vor fi.

Edit: simulare salariu făcută aici http://www.calculator-salarii.ro/calcul-salariu-constructii/

gruiarew

Nu știu ce să zic dar la frate-miu în DE se bagă pe șantier în draci. Vineri a fost acasă apoi a primit un telefon să-și strângă echipa și de luni toarnă betoane. Și-i în zona roșie.

Plus nu văd sensul declarației respective. Adică scriu înainte că merg la magazin apoi merg la magazin. La ce ajută? Îmi face poliția locală poză la documente cu serii CNP și alea alea și apoi ce? Eu unul nu mai înțeleg nimic.

Ce mi-e destul de frică e când o să rămână lumea fără bani și fără mâncare. Că mulți, foarte mulți trăiau de pe o zi pe alta. Nu vorbesc de cei "repatriați", aveam destui cu probleme înainte să se întoarcă cei de pe "dincolo".
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

voicul

Cam toate industriile au lucrat pe stoc. Acum acele stocuri sunt foarte utile, dar nu o sa reziste mult. Fara munca si productie noua nu o sa mai avem esentialul.

miahi

^^ @gruiarew - din punctu meu de vedere declaratia ajuta sa se evite situatiile de razgandeala pe parcurs sau sa limiteaze plimbarea fara scop, de genul ia sa vedem ce mai e pe la 'XXX' . Daca scrii ca te duci la LIDL nu prea iti mai vine sa te duci la PENNY in partea aialalta a orasului sa vezi daca e mai eftin ca poate te intalnesti cu patrula si iti iei amenda.
Nu zic ca e perfecta, dar nu suntem Koreea sau China unde s-au verificat oamenii cu metode tehnologice, la noi inca e cu pix si hartie si o sa mai fie asa zeci de ani.

voicul

Au facut si varianta electronica - si eu ma mir!

Ziceam de presiunea care se pune pe politisti si vad ca au gasit o rezolvare.

VIDEO. Armata a ieșit pe străzi. Imagini din Piața Unirii din București
(pe stanga se vede cum sunt masinile oprite la controale)

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/video-armata-a-iesit-pe-strazi-imagini-din-piata-unirii-din-bucuresti-1280973

---
O alta problema majora: o sa ramanem fara spitale si doctori, pentru ca multi uita ...

Un pacient de la Spitalul de Arși din București, testat pozitiv pentru Covid-19. A intrat în contact cu 28 de cadre medicale

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/un-pacient-de-la-spitalul-de-arsi-din-bucuresti-testat-pozitiv-pentru-covid-19-a-intrat-in-contact-cu-28-de-cadre-medicale-1281042

rota

cel mai asteptat zbor:

"EN-ROUTE to Romania with #covid19 medical supplies from South Korea. This C-17 Globemaster arrived at Seoul Incheon from Bucharest via U-Tapao (Thailand), and is now en-route from ICN to U-Tapao, then onwards to Bucharest. Photos: YoungKyun Shin."

Sursa

stangabriel

https://www.g4media.ro/video-cozi-kilometrice-la-intrarea-in-bucuresti-dinspre-pantelimon-din-cauza-filtrelor-de-carantina-soferii-asteapta-si-doua-orea.html

"Mii de autoturisme, autobuze, camioane și motociclete așteaptă câte două ore miercuri la intrarea în București dinspre Pantelimon.

Cozile au câțiva kilometri și se mișcă extrem de încet din cauza controalelor făcute la fiecare mașină de polițiști."

Pe google maps apare trafic incetinit pe DN 1 la Otopeni, si pe Iuliu Maniu ,zona Preciziei.

kitsune

Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Harry

^^Avionul SAC Papa 01 foto MApN:

==================================

Ministerul Sănătății, împreună cu unul dintre cei mai mari retaileri din România, asigură alimente pentru spitalele din țară, aflate în prima linie în lupta cu Covid-19

România traversează în acest moment o situație care a adus laolaltă, într-un efort de solidaritate și implicare, actori din spațiul public și mediul de afaceri, ce își unesc forțele să sprijine autoritățile și cadrele medicale pentru a face față valului reprezentat de Coronavirus.

Carrefour România a răspuns necesității de hrană și asigură spitalelor din țară, care tratează pacienții infectați cu Covid-19, alimentele necesare pe parcursul următoarei luni, atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. În acest moment, următoarele spitale: Spitalul clinic de boli infecțioase Constanța, Spitalul clinic de boli infecțioase și pneumoftizologice Victor Babeș Craiova și Spitalul clinic de boli infecțioase Victor Babeș Timișoara se află pe lista centrelor medicale ce vor primi alimente, la recomandarea Ministerului Sănătății.

,,Personalul nostru medical este demn de toată lauda și demonstrează, o dată în plus, dedicare și înalt profesionalism, în aceste zile în care jurământul lui Hipocrate este atât de greu încercat. Mulțumim pe această cale companiilor private care arată solidaritate față de situația actuală", a declarat Victor Costache, Ministrul Sănătății.

,,Cei care se află astăzi în linia întâi în lupta împotriva Covid-19 – cadre medicale, asistenți, personal de suport – au, la rândul lor, nevoie de grijă și ajutor. Vrem să le acordăm sprijin pentru a face față zi de zi situațiilor solicitante. Iar pacienților, toate încurajările, împreună cu susținerea pe care vrem să le-o oferim printr-o alimentație corespunzătoare", a declarat Jean Richard De Latour, CEO Carrefour România.

Spitalele vor primi din partea Carrefour România alimentele necesare unei alimentații adecvate, conform solicitărilor primite de la unitățiile sanitare menționate anterior.

====================

În această dimineață a fost înregistrat cel de-al 13 lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Este vorba despre o femeie din județul Caras-Severin în vârstă de 72 de ani tranferată în seara zilei de 24/03/2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla din data de 21/03/2020
Pacienta nu avea istoric de călătorie și nici nu a fost identificat un contact pozitiv.

- Data decesului: 25/03/2020

voicul

Din pacate o sa se afle numarul, cat de cat real acum si nu va fi placut.

----

10.000 de militari au ieșit pe străzi. De ce aceştia sunt echipaţi în ţinută de luptă

Armata română sprijină, în acest moment, cu circa 10.000 de militari, Ministerul de Interne în misiuni de ordine publică (precum cele de patrulare pe străzile Capitalei), dar şi pentru preluarea în pază a unor obiective sau zone, sau ajutarea Poliţiei de Frontieră la punctele de trecere a graniţei. Prezenţa armatei pe străzi nu trebuie, însă, privită ca o ,,militarizare a vieţii" din România, a declarat, pentru Digi24.ro, colonelul Constantin Spânu, şeful Direcţiei de Informare a Ministerului Apărării.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/10-000-de-militari-au-iesit-pe-strazi-de-ce-acestia-sunt-echipati-in-tinuta-de-lupta-1281031

Harry

Maine se va da OUG pentru amanarea platii ratelor cu pana la 9 luni

gruiarew

@miahi

Nu mă înțelege greșit, e ok că se încearcă o limitare. Dar mie mi se pare abordarea cu pixul destul de idioată. Ce mă oprește să-mi fac declarații și pentru Penny și pentru Lidl? Hai că inventivi suntem. Se putea fără declarația vieții. Simplu scris în lege: Dacă ești prins la o distanță de X km mai mare de locul de domiciliu te-ai ars. Dacă ești prins de mai mult de Y ori pe afară, iar te-ai ars. Uite la italieni, ce au început să închirieze câini ca s-o "ardă" pe afară.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis