Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

Liviu M

Alora din poza sub avion le-a cam intrat metrul la apa.   >:(

marinul

Asta cu inchiriatul cainelui e buna  :lol: . In ordonanta nu zice ca declaratia trebuie complectata cu datele personale

(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.

Si daca la un control te opreste politia si tu stai sa cauti declaratia cu penny sau o arati din gresala pe cea cu lidl? poate se lasa cu mai mult decat o amenda

Harry

^^In declaratie esti obligat sa treci si traseul. Si daca ai Lidl lanag tine si treci Penny situat la 6 km distanta cred ca iei amenda, nu stiu zic si eu

voicul

Chiar e nasol cu spitalele / cadrele medicale - situatia e critica dupa mine:

Pacient contaminat cu coronavirus la Spitalul Obregia. 70 de cadre medicale, puse în izolare

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/pacient-contaminat-cu-coronavirus-la-spitalul-obregia-70-de-cadre-medicale-puse-in-izolare-1281221

Harry

Trăim momente de disperare. Nimeni nu știe ce va urma, ce va fi mâine, poimâine. Oare este un test de autoevaluare sau este un blestem pentru păcatele făcute de noi însuși? Mulți dintre noi se află în spitale, alții mai norocoși în carantină și alții mai fericiți în izolare. Iar cei liberi se simt binecuvântați.

Astăzi este momentul faptelor și mai puțin a vorbelor. Unii dintre noi sunt în prima linie și luptă punându-și viața în pericol pentru a salva multe suflete în suferință și aici mă refer la doctori și personal sanitar și toți cei implicați în laboratoare, clinici. Chiar și armata, poliția, jandarmeria încearcă din răsputeri să îndrume oamenii, în aceste momente este nevoie de înțelepciune. Până la urmă educația își va spune cuvântul. Este momentul în care să împărțim și să oferim încât suferința să fie mai ușoară. M-aș bucura foarte mult să-i văd pe cei care ne dau lecții la tv sau în presă despre omenie și patriotism. Să îi văd oferind celor care au nevoie, măcar 10% din salariul pe care îl au. Și aici mă refer la salarii de 15.000 de euro pe lună și la pensii de 200-300 de milioane sau la anumite instituții cu salarii de zeci de mii de euro care la ora asta nici măcar nu funcționează. D-l Băsescu când era în fruntea statului român a ajutat atât de mult capitalul românesc încât comunicarea cu firmele românești a fost prin mascați, ca să lase locul multi-naționalelor pe care azi le atacă. Iar d-l Ponta care se consideră cel mai bun premier din ultimii 20 de ani, l-a pus în fruntea Anaf-ului pe Gelu Diaconu care închidea orice restaurant sau hotel pentru un leu. Dar dați-mi voie să cred că aceste persoane nu erau cetățeni români și gândeau mai puțin ,,românește", iar azi s-au întors acasă (și apără interesele românilor). Unde ne aflăm acum se datorează în primul rând celor care au avut puterea de a decide soarta fiecăruia dintre noi sau mai exact a firmele românești. Oricum le mulțumim pentru ce ne-au lăsat nouă – dosare, încât întotdeauna din trecut trebuie să rămâi cu niște amintiri. Iar acum zi de zi vorbesc despre mediul privat, despre ajutorul din partea statului, iar personal declar că poate nu înțeleg bine limba română sau mai degrabă nu înțeleg schimbarea acestor persoane de la o zi la alta.

Lăsând la o parte aceste lucruri, eu declar că nu mă voi da la o parte în a-mi asuma responsabulitatea în fața comunității în care trăiesc. Întotdeauna voi fi alături de oameni, indiferent de statului meu, voi veni în ajutorul lor și mă voi lupta ca să nu desfac nici un contract de muncă, cel puțin voi ține peste 90 % din personalul pe care îl avem până nu voi mai putea continua. Mă implic în foarte multe proiecte care au nevoie de sprijin și voi veni în continuare în sprijinul pensionarilor, în mod special celor din Constanța și Mangalia, încât în următoarele 3 zile vom deschide 2 centre de ajutor social pentru persoanele care au venituri până în 1200 de lei.

Nu voi cere statului român să rămână sigur în această sfântă luptă. Cu toate că sunt foarte mirat de felul în care gestionează guvernul această criză, prin lipsa de comunicare cu mediul privat, întârzierile în luarea deciziilor și mai mult bâlbâială în ce privește măsurile în special economice care ne privesc pe noi. Am comunicat acum 3 saptămâni că ne vom trezi cu sute de oameni în șomaj lucru care se întâmplă astăzi și confirm că nu am avut parte de nicio comunicare cu instituțiile abilitate pentru aceste probleme. Iar această pastilă de șomaj tehnic, mai mult seamănă cu o aspirină pentru un bolnav de cancer.

Doresc să mulțumesc medicilor și personalului sanitar pentru acțiunile lor prin care dau dovadă încă o dată că jurământul lui Hipocrate este respectat, iar valoarea lor este o valoare neestimată. Îi consider îngeri care sunt trimiși pe pământ și care merită tot respectul, aprecierea și considerația. De asemenea, poliției române, armatei, jandarmeriei și tuturor instituțiilor implicate în lupta cu acest virus ucigaș. Totodată, îi mulțumesc echipei care îmi stă alături în acest moment, îi asigur de apreciere și sinceritate, implicându-i alături de mine în proiectele sociale.

Mohammad Murad

=========================

Se pare ca se va monta un spital Echelon 2 pe stadionul Portul din Constanta

Harry

Stă în puterea noastră să ajutăm, să rămânem solidari și să ne implicăm în comunitate atunci când e nevoie. Noi, ca retailer, avem un rol crucial și o mare responsabilitate de a rămâne alături de comunitate. În această perioadă plină de provocări, am decis să ne alăturăm misiunii Crucei Roșii Române printr-o donație de 1.160.000 de lei care să acopere achiziția suplimentară de monitoare și ventilatoare medicale, precum și a altor echipamente necesare. Aceste fonduri vor fi direcționate de către Crucea Roșie pentru achiziția a cel puțin 12 echipamente de ventilație medicală, contribuind astfel la susținerea spitalelor cu echipamentul de care au nevoie în această perioadă dificilă. Ține de noi să avem grijă unii de alții.

Ionut

Sunt curios: avem vreun coleg de forum infectat sau care are o rudă apropiată infectata? Sunt curios să aflu cum se vede pandemia prin ochii lui/ei. Desigur, doar daca doreste sa ne împărtășească experienta.

pasadia

Am un bun prieten care a tras o sperietura săptămâna trecută - un cumnat de-al lui adusese cu 2 săptămâni în urmă niste prieteni de la OTP iar aceia s-au dovedit purtători, adus de prin Franța.

După testare șoferul (cumnatul) a ieșit negativ. Dar asta l-a convins pe al meu prieten să mărească "distanțarea socială" și mai mult, căci până atunci se mai întâlnea cu destui membri de familie, colegi de munca, etc...

kitsune

Pentru că apar tot felul de site-uri "binevoitoare" în a facilita crearea declarației (a șters Ionuț mai sus un astfel de link, văd că a apărut prin presă un altul) părerea mea este că cel mai bine descărcați declarația direct de la sursă:

https://cdn.stirioficiale.ro/storage/MODEL%20Declaratie%20proprie%20raspundere%202503.pdf

(în mod intenționat am lăsat link-ul lung).

Cât de bine intenționați ar fi cei din spatele astfel de inițiative, a introduce date online (Nume, adresă, CNP, etc) pe un site obscur nu poate decât să creeze dureri de cap ulterioare.
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

oc7avian

Super link! Înainte nu găsisem oficial un PDF editabil (doar unul generat de o persoană fizică). Văd că pe același site există și adeverința pentru angajator în același format editabil.

Mulțumesc

gruiarew

Am căutat și eu cred preț de 30 minute linkul vieții. Peste tot am găsit linkuri la site-uri obscure cu declarații ce nu semănă nicicare cu ailaltă.

Mulțumesc kitsune, deși nu cred că plec niciunde.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

kitsune

Credeam că e clar pentru toată lumea că ăsta e site-ul oficial de informații:

https://stirioficiale.ro/informatii

Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

De asemenea:datelazi.ro

Astăzi, 26 martie, Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României și organizația neguvernamentală Code for Romania, a lansat o nouă platformă online din ecosistemul de combatere a efectelor COVID-19, DateLaZi (datelazi.ro), componentă a proiectului stirioficiale.ro.

Poate că Guvernul României ar trebui să ia în considerare ca adresele oficiale să fie de formatul .gov.ro, restul lumii neputând să înregistreze asemenea domenii va fi clar care e sursa oficială.

LE: declarația care apare pe site-ul MAI are alt format decât cea de pe stirioficiale.ro

https://www.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2020/03/MODEL-Declaratie-pe-proprie-raspundere.pdf

Până la urmă care e cea corectă? Că două entități ale statului dau două modele diferite. Am un net foarte prost și nu pot căuta ca lumea, dar încerc.

LLE: În Ordonanța Militară 2/2020, la art. 5, para. (4) scrie că:

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

În Ordonanța Militară 3/2020, la art. 4, para. (3) scrie că:

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.

Deci, pentru ce modelul de declarație de pe site-ul MAI cere seria și numărul de la buletin, CNP-ul, părinții, etajul și toate celelalte? Cum poate soția (spre exemplu) să îi demonstreze gardianului public (ridicat la rang de polițist cu numele) că declarația fără CNP e conformă cu Ordonanța Militară? Când el știe clar, CNP, Buletin, etc.?

LLLE: Și-au revenit cei de la MAI, au publicat și ei declarația simplificată, cea de pe stirioficiale.ro. Aia veche încă mai e disponibilă
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

voicul

20 de cazuri noi de infectare cu coronavirus la Spitalul Militar din Focșani

Alte 20 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, joi, la Spitalul Militar din Foșcani, după ce ieri au fost anunțate primele două cazuri. Dacă ieri se menționa ideea ca spitalul să fie închis spitalul pentru 48 de ore, pentru dezinfectare, acum acest termen a dispărut din comunicatul MApN.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/20-de-cazuri-noi-de-infectare-cu-coronavirus-la-spitalul-militar-din-focsani-1281570

ghrt

Prima linie era din cărţi de joc, iar a doua nu există.
Medicii nu au echipament de protecţie, nici pentru ei şi aparent nici pt bolnavi. Primul bolnav de coronilă îmbolnăveşte toată tura şi infectează tot spitalul. (diverse ştiri+info personală)
Apoi, paturile ATI sunt infectate cu superbacteriile alea rezistente la antibiotice. Dacă doar e nevoie de o mască pe faţă mai e cum mai e, dar dacă se ajunge la tub în plămâni intră şi bacteriile, a căror acţiune se conjugă cu cea a virusului.(doctoriţa care şi-a dat demisia la BV, un amic doctor)
Paturi ATI pt coronilă, adică izolate şi cu ventilaţie, cam 100 la nivel naţional. (podcast recorder.ro de la început de martie)
Cont (aproape) inactiv.

Harry

Un convoi de autocamioane care transportă Spitalul Modular de Izolare și Tratament achiziționat din Olanda de Direcția medicală a MApN, a intrat joi, 26 martie, în România, prin PTF Nădlac.

Spitalul Modular de Izolare și Tratament va funcționa ca o secție extinsă de boli infecțioase a Spitalului Militar de Urgență din Constanța. Această capabilitate medicală militară va fi instalată de structuri din MApN în campusul militar ce va fi amplasat pe terenul stadionului ,,Portul" din Constanța.

Operațiunile de pregătire a campusului sunt realizate cu sprijinul militarilor din Statul Major al Forțelor Navale, Statul Major al Forțelor Terestre, Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii, Comandamentul Logistic Întrunit și Direcția medicală a MApN.

========================

PROFI ofera o mana intinsa celor care, fortati de imprejurarile actuale, intra in somaj tehnic. Discutii cu mai multi retaileri nealimentari in vederea preluarii unei parti din salariatii pe care acestia ii disponibilizeaza se poarta deja, dar reteaua este gata sa extida lista firmelor eligibile.

"Facem pregatiri pentru perioada urmatoare, cand ne asteptam sa ne marim considerabil efectivele deoarece acum misiunea noastra principala nu mai sunt afacerile, ci sa actionam ca o organizatie privata care hraneste populatia," a declarat Pawel Musial, directorul general in exercitiu al magazinelor PROFI. "Cu aceasta ocazie, le multumim angajatilor nostri din magazine si depozite pentru prezenta lor profesionista si curajoasa in prima linie a confruntarii cu noul virus, caci munca lor nu se poate face de acasa."

Cu peste 1200 de magazine si 18.000 de angajati in mai bine de 500 de localitati, in multe dintre ele fiind singurul retailer alimentar, PROFI se afla in situatia de a fi retea care sa isi poata asuma o astfel de misiune la nivel national.

De aceea, PROFI se pregateste din toate punctele de vedere pentru a onora acest rol. Mai mult deca atat, apeleaza la sprijinul autoritatilor de la toate nivelurile ca, prin coordonarea cerintelor si mesajelor, sa faciliteze indeplinirea acestei misiuni din perspectiva aprovizionarii, transportului marfurilor si al angajatilor, ca si din cea a firmelor care prin produsele si serviciile lor fac posibila functionarea in conditii bune a retelei, a retailului alimentar in general.

===================================

Constanta este primul oraș din România unde se dezinfectează cu un atomizor de mare capacitate toate bulevardele și străzile

===================================

Asociatia Construim Impreuna – organizatie patronala, continua actiunile prin care se implica in viata sociala a Constantei. Azi, 25 martie 2020, Asociatia Construim Impreuna a donat 1.000 de masti de protectie pentru Spitalul de Boli Infectioase din Constanta. Predarea s-a facut la cortul amplasat in fata Primariei Constanta, pentru a respecta restrictiile impuse de actuala situatie de urgenta generata de pandemia de COVID-19.

Dorim si pe aceasta cale sa ne aratam sprijinul si sustinerea fata de comunitate.

Asociatia Construim Impreuna – Organizatie Patronala a dezvoltatorilor imobiliari din Constanta, afiliata confederatiei patronale Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.