[B] Discuții, lucrări şi proiecte diverse în Bucureṣti

Started by Ionut, September 20, 2011, 07:56:58 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Beowulf

Tibi, asta e o veste mare! :-)
Intr-un PUZ mai demult am vazut ca str Luica si bd. Turnu Magurele vor avea 3 benzi pe sens. Stii ceva de vreo modificare, un plan de situatie mai recent?
Ordinea prioritatilor:
A1: Bucuresti-Nadlac;  A3: Bucuresti-Bors;  A10: Sebes-Turda;  A0+DNCB: Centura Bucuresti; A8: Tg Mures- Ungheni; A12+A14: Calafat-Craiova-Pitesti-Tirgoviste-Ploiesti-Buzau-Braila; A6: Lugoj-Calafat; A7+DN(2X2): Botosani-Focsani-Slobozia-Calarasi.

TibiV

Din pacate aceasta largire pare sa fie un "secret bine pazit"...
Nu a "transpirat" nici un PUZ sau SF.

Insa declaratiile primarului S4 si ale altor "oficialitati locale" amintesc despre doar 2 (doua) benzi pe sens...

Evident insuficient, mai ales daca tinem seama de faptul ca pe termen lung (insa doar la capitolul "intentii"...) exsista si proiectul introducerii unei linii de tramvai (un semi-inel nord-est-sud pe traseul Pipera (Dimitri Pompeiu) - Doamna Gica - Chisinau - Nicolae Grigorescu (prin strapungerea NG-Splai aflata in lucru) - Iriceanu - Tn.Magurele - Luica - Zetari.
Dar aceasta linie de tramvai va fi probabil ca mostenirea lui Stefan cel Mare, adica "a copiilor copiilor vostri"... :(
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

TibiV

Greu de spus unde poate fi incadrata povestea urmatoare...

Poate doar la "PMB vrea sa preia DNCB pentru ca dovedeste in permanenta ce administrator bun este..."

Pozele au fost postate astazi la "electrici".
In poze este podul de pe Soseaua Bucuresti-Targoviste de peste Lacul Straulesti.
Podul se afla aici, intre noul depou/P&R al metroului M4 de la Straulesti si celebrul restaurant "Doi Cocosi" la iesirea din Bucuresti spre Mogosoaia/Buftea   

Imaginile se incadreaza la lirica: "A'nceput de ieri sa cada / cate-un pod. Acum a stat." Este drept, deocamdata a cazut doar trotuarul..

Sursa: https://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=24&t=1367&p=270314#p270301

AdrianB1

Deci, maine sa preia metroul. Cine stie, poate reusesc sa faca sa se surpe un tunel, sa se ciocneasca 2 trenuri, sa bage Dambovita prin tuneluri, ceva firesc prin Pantelistan. @dr4qul4, ai cuvantul.

voicul

Evident vina cea mai mare este a societatilor de salubritate, ADP si PMB in general.

Si cand sa injur ca uite in ce tara traim .. au venti si au spalat trotuarul/strada!!!!!

Esti nebun ... au spalat trotuarul/strada!!!

Rezultat:

Powered by API/PUM imgur uploader

cavver

Spala strada cel putin din 2009. Imi amintesc o noapte de vara pe la 1 cand m-am intalnit cu echipajul RER care spala cu apa sub presiune Calea Calarasilor.

voicul

Atunci sa ploua mai frecvent!

Nu se vede prea bine in poze, dar oricine se plimba prin B poate observa cantitatea enorma de praf care exista.

Socul nu e ca au spalat strada (in sectroul 1 se spala cu detergent chiar), ci ca nu s-a vazut mai nimic dupa ce au trecut.

voicul

Si eu care ma gandeam ca ar fi interesant sa se blocheze Calea Victoriei in weekend ... ca nu e trafic.

Asta e la ora 23

Powered by API/PUM imgur uploader

TibiV

Este Festival Spotlight.
Calea Victorie este complet inchisa traficului rutier. Este artera strict pietonala.
Si cat este de lunga si de lata, aglomeratia (de pietoni) a fost mai mare decat dimineata in statia de metrou Piata Victoriei.
Am fost acolo aseara, am ajuns acasa de vreo ora, adica la miezul noptii..

TibiV

Revin la largirea strazilor Luica si Turnu Magurele...
De ieri, duminica 15 aprilie.

=======  PARTEA 1/3
La "dus", ora 12.30, iesirea de pe str. Pogoanele in Luica:

Spre Brancoveanu, din mers

Cat or fi costat banerele alea ?...

====

La "intors", ora 15.40, de data asta venind dinspre Obregia spre Brancoveanu/Giurgiului.
Sapaturile incep de la coltul cu strada Stupilor (prima poza e facuta de pe Stupilor), cam in dreptul Meridian Sud (Dacia/Renault).
Pentru nebucuresteni, de aici incolo pozele reprezinta urmatorul traseu.

Au dezgropat multe cabluri & tevi...

Au lasat un fel de acces pentru masini (locurile de parcare de pe trotuar)

TibiV

=======  PARTEA 2/3

Imediat dupa buldo-exca vedem o "sectiune" interesanta pentru a vedea cum s-a facut precedenta modernizare.
Cam "subtire" dupa parerea mea...

Se vede "coexistenta" stalpilor noi, metalici, instalati la "modernizare", cu "cioatele" vechilor stalpi din beton...

Inaintam spre...

... statia RATB Dorohoi, unde se si termina lucrarile...

"Panoul de santier" care spune ca durata de exexecutie este de...

... 6 luni, adica ar trebuie sa fie gata undeva prin vara. Serios?!?! Noroc ca nu au completat "Data inceperii constructiei"...

O privire inapoi spre Obregia

Aceste "Parcari de resedinta" sigur nu vor fi desfiintate, deci trotuarul va fi singurul ingustat - in acesta zona, cel putin...

TibiV

=======  PARTEA 3/3

Lucrarile continua imediat dupa semaforul de la intersectia Brancoveanu/Luica, adica aici.

Deja avem un compactor...

Alaturi sunt multe tevi si tuburi copex care, dupa cat sunt de murdare, au fost dezgropate...

Compactorul (care sambata la ora 13 era foarte activ!..)

S-a sapat pana la marginea placilor de beton ale parcarii. Au "deranjat" si o gura de canal.
Daca ala este nivelul balastului si de aici vor incepe se astearna straturile de asfalt, atunci este clar ca va fi o alta treaba de mantuiala... :(
Asfaltul va fi mai subtire decat "vechea modernizare" de la Meridian Sud...

Nu au intrerupt accesul pe Aleea Izvorul Oltului.

Dupa alee vreo 25 de metri de sapatura...

Dar dupa aia mai nimic...

... doar "biscuiti" scosi...

... pana la str. Resita, unde lucrarea "se gata", cel putin deocamdata...

Puteti vedea toate pozele full-size aici: https://imgur.com/a/2bkyJ

TibiV

Ufff, pozele sunt usor de facut.
De incarcat pe imgur si apoi pe forum este mai greu...

Pun acum ultimul set de poze de duminica, 15 aprilie 2018...

Este vorba de reamenajarea Bulevardului Alexandru Obregia.
Inteleg ca intentia este cresterea numarului de locuri de parcare prin crearea "parcarilor in spic" printre copaci si eliminarea parcarii pe banda 1.

Suntem aici.
Vedere spre nord-vest, adica spre Piata Sudului, de pe latura de vest a Bulevardului Obregia.

Ce banner frumos... ;)

Vedere spre sud-est, adica spre Turnu Magurele...

:lol:

Aici s-a lasat un fel de "acces", ca tot este trecere de pietoni...

Vedere "in lungul copacilor"....

... si vedere in lungul noii borduri

Care bordura "face loc" gurilor de canal

TibiV

Nu stiu daca se vede din poza, dar la canalul dinspre blocuri Dorel trecuse sigur de a treia sticla de bere,,,

Spre Turnu Magurele. Aici se termina noile borduri...

... sapatura continua insa...

... pana aici, unde incepe alveola RATB...

Alveola sau nu, bordurile sunt frumos stivuite

Dar imediat dupa statia Aliorului...

...reincep lucrarile...

...la inceput timid...

... dupa care "in forta"...

... iar "forta" se termina deocamdata aici

Toate pozele full-size sunt aici:  https://imgur.com/a/iSiUE

PS
Ionut,
muta la "Parcarile din Bucuresti" daca ti se pare ca este mai OK acolo...

dr4qul4

Nu fac cine stie ce, dar se pare ca PS4 e campioana pe Bucuresti. Restul de 6 primarii nu fac nici o investitie in infrastructura. Aici avem 3 (Luica, Berceni si Obregia)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist