[B] Discuții, lucrări şi proiecte diverse în Bucureṣti

Started by Ionut, September 20, 2011, 07:56:58 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

horatiu.cosma

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

danutzu_1069

Ha, RADET-ul ia banii pentru subventii nu ca sa ne mute noua tevile!!

stangabriel

E o zi frumoasa in Bucuresti. Oare cum ne va prinde toamna?

Eu presupun ca pana se vor usca frunzele avem finalizate Pasaj Sudului, Bulevardul Pantelimon, Iesirea Pipera - Tunari, reluat traficul la suprafata in zona santier M4, poate cateva statii din M5. Ce credeti ca vor mai incepe?

Podul Mihai Bravu peste apa, Largirea Fabrica de Glucoza si Prelungirea Ghencea? Aici ma refer la lucrari care interfereaza cu traficul actual.

GDPR

Pai doar astea 3 proiecte mai sunt pe "teava". Dar largirea Fabricii de Glucoza si Prelungirea Ghencea nu cred ca vor incepe anul asta intrucat s-au alocat doar bani de exproprieri si studii.

dr4qul4

Aseara ningea  :lol:

pt anul asta, nu vad altceva decat:
- Piata Sudului,
- Strapungerea Nicolae Grigorescu-Iului Hateganu,
-  terminate lucrarile de pe sos pantelimon, liviu rebreanu si M4
- avansat cu M5
- continuat pasajul Splai-Virtutii.
- pod Mihai Bravu
- drumul din Pipera si intrarea A3 in Bucuresti, dar astea nu tin de PMB
si cam atat ca e an electoral. Dar vom primi promisiuni pentru la anul
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

dr4qul4

Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

alexbb

In rondul de la Pipera ieri puneau borduri in centrul sensului giratoriu, iar astazi era razuit asfaltul in sensul giratoriu. Cu ploile astea nu stiu daca vor asfalta saptamana asta, dar pare ca se mai misca lucrurile dupa ce un timp a fost pauza. Mai stie cineva cum stau cu restul lucrarii? Ultimul termen parca era iunie...

panzer

Masina de asfaltat era iesi spre DNCB viazavi de scoala americana - s-a asfaltat sensul spre Bucuresti, 2 benzi.

De la rond pana la centura alterneaza locurile unde pare terminat cu locuri unde mai sapa pentru canalizare. Capacele de canal ba sunt puse, ba se farama pe langa ele. Intersectia cu Iancu Nicolae e la nivel de pietris. Pana in scoala americana sunt 2 zone in care se lucreaza la fundatia de pietris.

Toata lucrarea este haotica, si acolo unde este terminata calitatea este execrabila: valurita, nici un capac de canal nu este in linie cu asfaltul, in unele locuri apa se strange spre mijlocul strazii. Spre comparatie pe Iancu Nicolae este parfum asfaltul. Pe Pipera pare ca vor sa il faca in doru leli si apoi sa il rascheteze si sa puna un strat final de la un cap la altul.

alexbb

:cheers:

Multumesc de info, deci mai ocolim zona pana mai spre alegeri  >:(

Ca o paranteza, astazi era la capatul strazii Racovita un politist care din cand in cand dadea drumul de pe Racovita sa faci stanga spre Petricani pe o banda, iar cealalta banda o tinea pentru cei care veneau din rond (in conditiile in care acolo e obligatoriu la dreapta). Nu stiu cum era pentru celalalte sensuri, dar pentru Racovita mi s-a parut ca ajuta mult traficul. Poate se gandesc sa faca asa si alti colegi de-ai lui :).

Beowulf

Zilele trecute am trecut pe Sos. Giurgiului, venind dinspre DNCB, si am observat ca se amenaja ceva in partea stinga (intre DNCB si Drumul Bercenarului). Se laseste soseaua sau se prelungeste linia de tramvai?
Ordinea prioritatilor:
A1: Bucuresti-Nadlac;  A3: Bucuresti-Bors;  A10: Sebes-Turda;  A0+DNCB: Centura Bucuresti; A8: Tg Mures- Ungheni; A12+A14: Calafat-Craiova-Pitesti-Tirgoviste-Ploiesti-Buzau-Braila; A6: Lugoj-Calafat; A7+DN(2X2): Botosani-Focsani-Slobozia-Calarasi.

TibiV

Quote from: TibiV on March 30, 2015, 01:42:12 PM
http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=12.msg60483;topicseen#msg60483

O stire Mediafax din 19 noiembrie zicea asa:

O asociere româno-italianã va moderniza ºoseaua Bucureºti-Adunaþii Copãceni, pentru 95 milioane lei

BUCUREªTI (MEDIAFAX) - CNADNR va plãti unei asocieri româno-italiene 94,4 milioane lei, cu TVA, pentru modernizarea unui tronson de 11,6 kilometri ai Drumului Naþional 5, între Bucureºti ºi Adunaþii Copãceni, contractul iniþial pentru acest proiect, semnat cu Romstrade, fiind reziliat acum doi ani.

Lucrãrile au fost adjudecate prin licitaþie deschisã de asocierea Eurogen Filiala Aninoasa - Aleandri - Beozzo Costruzioni - Smart Building Project.

Obiectivul contractului vizeazã modernizarea DN5 Bucureºti - Giurgiu, între km 7+573 ºi km 19+220, pentru asigurarea infrastructurii de bazã necesare cererii de transport în creºtere cãtre graniþa cu Bulgaria, respectiv vama Giurgiu, potrivit CNADNR.

Valoarea totalã a acestui contract este de 76,1 milioane lei fãrã TVA, din care 85% reprezintã finanþare nerambursabilã acordatã de Comisia Europeanã.

Durata de execuþie a lucrãrilor este de un, la care se adaugã o perioadã de garanþie de doi ani.

Contractul iniþial pentru aceste lucrãri a fost atribuit în martie 2011 companiei Romstrade, controlatã de omul de afaceri Nelu Iordache, pentru 80,2 milioane lei fãrã TVA. CNADNR a reziliat acordul la finele anului 2012, invocând nerespectarea termenelor de execuþie, ºi a reluat procedura de achiziþie.

Nelu Iordache a fost trimis în judecatã într-un dosar privind deturnarea de fonduri europene, iar Romstrade a intrat în insolvenþã în decembrie 2012.

Quote from: NGC20 on September 01, 2015, 06:26:12 PM
MT a emis astazi o autorizatie de construire pentru DN5.

01.09.2015: "Lucrãri rãmase de executant aferente autoriza?iei de construire nr. 029 din 24.05.2011 din cadrul obiectivului de investi?ie Modernizare DN 5 - Bucure?ti - Aduna?ii Copãceni, km 7+573 - km 19+220"

Quote from: NGC20 on March 29, 2016, 02:51:32 PM
Stadiul proiectelor in 17.03.2016

Diferentele intre 22.01.2016 si 17.03.2016.

......
"Modernizare DN 5, Bucuresti - Adunatii Copaceni km 7+573 - km 19+220 (relicitare)"

22.01.2016
Antreprenorul a realizat organizarea de santier si ridicarile topo si a desfasurat activitati premergatoare executiei lucrarilor.
Avand in vedere slaba mobilizare a Antreprenorului, CNADNR a solicitat Inginerului Consultant sa intreprinda masuri Contractuale in acest sens.

17.03.2016
La solicitarea CNADNR, Inginerul Consultant a emis Instiintarea de Remediere nr. 1, cu termen de finalizare 21.12.2015. In caz de nerealizare, Beneficiarul este indreptatit sa rezilieze contractul.

Masuri:
I - Pod ARGES
- In anul 2015 Beneficiarul a intocmit o noua expertiza pentru Podul Peste Raul Arges. Prin aceasta expertiza se recomanda lucrari suplimentare fata de cele prevazute in Proiectul tehnic din 2011 si anume: se propune inlocuirea placii din beton armat de pe tablierul metalic, cu o placa noua.
Realizarea de catre antreprenor a proiectului si o evaluare a lucrarilor recomandate de expertiza tehnica.
II. - Mobilizarea deficitara si insuficienta a Antreprenorului
A fost emisa Instiintarea de remediere nr. 1 prin care i se solicita Antreprenorului sa finalizeze lucrarile la podetul de la km 9+300.
Beneficiarul este indreptatit sa penalizeze Antreprenorul, Raportul Inginerului recomandand rezilierea contractului in cazul nerespectarii graficului de executie.

.....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

GDPR

Am fost si eu ieri pe DN5 intre DNCB si Arges. In afara de niste lucrari la trotuare in 1 Decembrie care nu stiu daca sunt incluse in contractul de reabilitare al DN-ului sau sunt ale primariei, nimic. Stratul de binder deja e stricat in multe locuri si daca nu se face nimic o sa apara niste gropane de toata frumusetea.

GDPR

^^Iar azi am parcurs portiunea dintre DNCB si sos. Giurgiului. Singura miscare era la o teava de apa paralela cu drumul. Iarasi, nu stiu daca face parte din proiect sau nu.

dr4qul4

Cateva poze de la podul CF de peste DN1A de la Mogosoaia: