[CJ] Parcarile din Cluj-Napoca

Started by doryan93, July 19, 2013, 09:47:03 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ijwtsh

Se deschide parking-ul de pe Avram Iancu. Sens giratoriu nou în intesecția cu Universității

• Se deschide maine
  • 321 locuri, unele rezervate pentru persoanele care locuiesc in apropiere
  • Vor fi si niste magazine pe-acolo?
  • Se va amenaja si un sens giratoriu in zona. Sunt curios daca inseamna ca lumea va putea face stanga de pe Avram Iancu pe Republicii.

csebi24

Cred ca e sens doar pentru intoarcere si access la parking, nu as vedea necesara urcarea pe Republicii de pe Avram Iancu, calea turzii e o alternativa care da in acelasi loc si nu e aglomerata pe urcare foarte des.

raulbogdan23

^^

Nu ai sa vezi repede cale dubla inspre Republicii in urmatorii 10-15 ani, poate nici dupa. IMO ar fi cea mai mare prostie posibila.

Momentan cand strada Napoca e inchisa pentru diverse activitati in Piata Unirii tot traficul de tranziteaza centrul este redirectionat pe strada Avram Iancu, care da in Cipariu si asa aglomerat in unele perioade din zi. Sa faci sens dublu acolo practic reduci aproape jumatate de strada Avram Iancu la o banda si o sa rezulte un trafic infernal intre Cipariu si capatul Clinicilor.

alexV

Arhitectul isi lauda parkingul ca nu are stalpi interiori, rampe inguste si alte asemenea, ci e generos, open space si are culoare pietonale bine marcate. Asta l-ar face preferatul multora, si superior ergonomic parkingului primariei.

klax187

Arata foarte bine.
Oare ce tarife vor fi practicate? Intra in rentabilitate daca se alineaza cu tarifele de zona centrala a primariei?

GML

Din ce am citit, mai dureaza cateva luni pana cand va fi dat in folosinta.

doodoo

Quote from: alexV on December 20, 2024, 04:17:06 PMArhitectul isi lauda parkingul ca nu are stalpi interiori, rampe inguste si alte asemenea, ci e generos, open space si are culoare pietonale bine marcate. Asta l-ar face preferatul multora, si superior ergonomic parkingului primariei.
Parkingul primariei e un dezastru ca organizare.

raulbogdan23

Nu contest faptul ca locurile de parcare is foarte inghesuite si daca ai noroc sa parchezi cu vecinul o masina lata, te chinui sa iesi si sa intri in masina.

In alta ordine de idei ca toti pereti is zgariati si cu urme de vopsea, reflecta doar cat de prost stim sa conducem. In rest parkingul isi face foarte bine treaba.

N-am inteles niciodata de ce in zona centrala nu au incercat sa faca un parking subteran (str. Kogalniceanu, zona Muzeului sau Piata Mihai Viteazu). Da era un deranj mare o perioada, dar era util.

LRadu

Stiu ca au fost discutii pentru o parcare subterana in Mihai Viteazul, dar se pare ca trece o magistrala de (apa sau gaz), asa ca au cazut.
Stiu si o discutie similara in Cipariu sub parcarea actuala.

Si mai stiu ca se discuta si de una in Unirii tot sub cea actuala.

Cred ca e un risc mare la orice lucrare de genul sa fie blocata de ceva descoperiri arheologice.

qionescu1

Cea din Unirii nu se mai face, acolo va fi statia de metrou. In P-ta Mihai Viteazu sanse minime sau deloc. Viziunea e cu totul alta acum.

StefanCelMare

Pentru cei care nu știți, s-a și semnat contract pentru parking subteran piața Mihai Viteazu cu o firmă portugheză, Cogedir.

Au dat de o magistrală de apă, care nu apărea pe hărți.

După lupte seculare (in instanțe internaționale), primăria a venit până la urmă cu o soluție alternativă cu dimensiuni similare.

Cu toate astea, nu știu să fie un deznodământ definitiv pentru acel parking la acest moment.

Destul de sigur că primăria nu ar mai vrea să facă afaceri cu nesimțiții ăia, iar firma portugheză a fost mai interesată să ia bani degeaba decât să lucreze ceva.