Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

2 Members and 34 Guests are viewing this topic.

mns

Spuneti-mi pesimist, dar nu stiu de ce am impresia ca Arad - Timisoara o sa arate asa multa vreme de aici inainte, in sensul in care nu o sa termine prea curand nodurile de la Ortisoara si Giarmata, precum si pasajele de peste autostrada. Spun asta doar comparand cum se lucreaza pe centura (unde totul arata foarte bine si progresul se vede in fiecare zi si la fiecare postare a lui nenea_hartia) si cum se lucreaza aici, dar si din cauza faptului ca deja se circula pe Arad - Timisoara si nimeni nu-si mai da interesul acum sa faca mare lucru pe acolo. Adica au trecut cateva luni si singurele miscari sunt la garduri, ceva santuri si parapete si cam atat. Poate cineva care stie mai bine poate sa ne lamureasca, stiu ca s-a mai zis ca nu sunt la zi cu platile, dar tare mi-e teama sa nu treaca anul si sa ramanem cu autostrada la 90% sau cat sunt.

iuli

Cred totusi ca e vorba de plati si acum ii tin in sah pe aia de la minister. Daca li se deblocheaza banii se pun rapid pe munca. Ce mai au de facut nu cred ca dureaza mai mult de o luna, o luna jumatate. Nodul de Ortisoara este terminat teoretic. Ultima data cand am trecut pe acolo erau pusi toti stalpii de iluminat, puse toate marcajele pe bretele si semnele de circulatie. Au lasat intentionat neasfaltat o banda de decceerare dinspre Timisoara ca sa nu poata fi folosita. Cel mai mult au totusi de facut la spatiul de servicii unde totul e doar pamant, nici macar nu e tasat sau nu e vreo urma de activitate in zona :( Acolo e marea problema dar daca isi localizeaza toate eforturile in zona aia si lucreaza zi-lumina termina in termen.
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

bitalb

Referitor la spatiile de servicii ... stie cineva ce companii vor fi pe acolo? (omv, mol, kfc, etc...)
Va exista o licitatie pt. inchirierea lor sau a fost deja?
Banuiesc ca configuratia finala depinde si de ce companii vor utiliza spatiu de servicii.

bogdymol

Quote from: nenea_hartia on April 04, 2012, 12:02:57 AM
Câteva poze de la Arad:

Multumim de poze. Sunt super! Vad ca s-a lucrat in ultima vreme.

Quote from: nenea_hartia on April 04, 2012, 12:02:57 AM
- în podul peste Mureş:

Cum e in pod? Ti-a placut? :D
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

bogdymol

Trei minori prinsi furand de pe santierul autostrazii
QuoteTrei minori sunt suspectați că au furat grinzi din lemn, bare de fier beton, țevi și acumulatori auto de pe șantierul autostrăzii.

Trei minori sunt suspecții principali ai poliţiştilor Biroului de Investigaţii Criminale în cazul a două furturi de pe şantierul autostrăzii Arad-Timişoara. Potrivit IPJ Arad, "în urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că în 21 și 22 ianuarie, C.F. de 16 ani, L.A. în vârstă de 15 ani şi C.M. De 17 ani, toţi din Arad, au furat de pe şantier, mai multe bunuri (acumulatori auto, grinzi din lemn, bare de fier beton, ţevi) în valoare de 22.000 de lei." Totodată, în urma extinderii cercetărilor de către oamenii legii, s-a constatat că unul dintre acești minori, împreună cu un adolescent de 18 ani, au furat în noaptea de 6 spre 7 martie, de pe același șantier, cabluri electrice a căror valoare se ridică la 4.000 de lei. "Pe numele suspecţilor au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii de furt calificat", au declarat reprezentanții IPJ Arad.
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

bogdymol

Luni dupa-masa am mers de la Arad la Timisoara pe A1. Intrarea pe bretea de la nodul Arad-sud in directia Timisoara (aveam cam 70 km/h si acceleram ca sa ma incadrez la intrarea pe Autostrada):

Dupa curba, surpriza! Fara vreo semnalizare prealabila, baietii lucrau:

In apropiere de Timisoara se mai lucra intr-un loc:

drumurile mele

ciprebbe

cam inconstienti.... e totusi viata lor pusa in pericol..si a conducatorilor auto........
Ce vrei unde nu-i cap vai de picioare :(
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

nenea_hartia

Quote from: nenea_hartia on March 28, 2012, 11:04:02 PM
Această poză face parte dintr-un proiect mai complex, intitulat ,,Măsurători şi comparaţii bandă de staţionare de urgenţă pe A1, martie-aprilie 2012", iniţiat de nenea_hartia & bogdymol  :D. Scopul: compararea lăţimii sus-numitei benzi pe A1 Bypass Sibiu, A1 Bypass Arad, A1 Arad-Timişoara şi, dacă nenea_hartia nu uită în timp ce goneşte duminică spre semifinala Oltchim-Győr, inclusiv pe A1 Bypass Piteşti. Ce vedeţi în poză nu e celebrul picior al Angelinei, ci mâna lui nenea_hartia :lol: (@ionut: urâte emoticoane!).
Poza e făcută pe Bypass Arad; o măsurătoare similară a fost efectuată azi pe autostrada Arad-Timişoara. Cel două verificări demonstrează ceea ce nenea_hartia era deja convins, anume că banda are aceeaşi lăţime pe ambele sectoare, 2,75 m (marcajul de 25 cm care separă banda de staţionare de benzile de circulaţie nu e inclus). Sunt convins că asta va arăta şi restul măsurătorilor.
Recomandarea TEM pentru banda de staţionare de urgenţă este de 2,5 m. Poate ne explică un constructor de unde apare diferenţa; probabil greşesc eu pe undeva.

Concluziile finale ale studiului :yes:, după un meci Oltchim-Győr care va intra în legendă:

- VO Arad - 2,75m;
- Autostrada Arad-Timişoara - 2,75m;
- VO Sibiu - 2,75m;
- Autostrada Bucureşti-Piteşti - 2,6m;
- VO Piteşti - 2,75m

Myth Busted!

Ionut

Multumesc nenea_hartia pentru studiu! :D
Sa inteleg ca senzatia este data atunci de felul in care este pozitionat parapetul, da? Altfel nu-mi explic. :)

Ionut

QuotePe autostrada Deva – Orăştie a apărut asfaltul

După ani întregi în care a dedicat spaţii generoase subiectului numit "autostrada Deva – Orăştie", REPLICA are ocazia, în sfârşit, să vă prezinte şi prima bucată de asfalt turnată pe porţiunea hunedoreană a viitorului Coridor lV pan-european de transport. "Bucăţica" are mai bine de un kilometru lungime, porţiune pe care s-a turnat balast stabilizat cu ciment, iar pe câteva sute de metri s-au turnat şi trei dintre cele patru straturi de asfalt prevăzute în proiect. Se întâmplă pe lotul Simeria – Orăştie al tronsonului Deva – Orăştie, lot pe care lucrările sunt executate de compania Straco Grup Bucureşti.

La sfârşitul săptămânii a fost finalizată turnarea primei porţiuni cu straturi asfaltice. Drumarii spun că e vorba despre un asfalt turnat "experimental", aşternut după o reţetă deja verificată prin studii şi analize de laborator. "Suntem aproape 100 la sută siguri că rezultatele acestei operaţiuni vor fi pozitive, în sensul în care compoziţia mixturilor asfaltice respectă în totalitate specificaţiile din Caietul de Sarcini. Aşternerea acestor straturi experimentale reprezintă doar o ultimă măsură asiguratorie că specificaţiile din proiect sunt respectate întru totul.

Chiar dacă suntem nevoiţi să respectăm anumite pauze tehnologice în procesul de aşternere a mixturilor, putem executa cel puţin un kilometru de strat în fiecare zi. Lesne de-nţeles însă că vom respecta procedurile de lucru. Totul este ca şi vremea să ţină cu noi şi să nu avem perioade ploioase lungi. Dacă ne mai ajută şi vremea, lucrurile vor merge conform planului", spune Dan Ilie, inginer în cadrul departamentului tehnic al Straco Grup.

sursa: Replica HD

bogdymol

Astazi am facut o tura Timisoara-Arad pe A1.

Drumul judetean care leaga Timisoara de autostrada:

Abia astept sa se finalizeze si nodul de la Giaramata, pentru ca improvizatia de acolo nu o sa mai tina prea mult. Trebuie facut slalom printre gropi...

Pe A1 se aplicau marcaje intr-un loc:

Dovada ca un camion incape pe banda de urgenta daca vrea (si daca nu sunt parapeti in zona aia):

La nodul Arad-sud. Centura Arad incepe sa arate ca o autostrada adevarata:

Dupa nodul Arad sud-vest de pe centura:

In zona nodului de la Aeroport se asfalta pe celalalt sens:

Nodul cu autostrada spre Nadlac:

La capatul centurii (intersectia cu DN7 Arad-Nadlac) era un pic de trafic...

Scuzati calitatea pozelor, dar sunt instantanee de pe camera video. Nu am avut aparatul foto la mine.
drumurile mele

bogdymol

drumurile mele

Ionut

Multumesc bogdymol pentru scurtul update! E bine ca s-au reapucat de lucru, chiar daca doar asa timid. Camionul ala incape, insa aproape e in rigola... dupa ce pun parapetul o sa fie o frumusete. :)

Ionut

bogdymol

Am incercat, dar din pacate nu se poate distinge scrisul de pe tabla. Nu am facut poze, ci am lasat sa mearga camera video si acum am facut doar niste print-screen-uri. Daca o sa trec pe acolo cand o sa am aparatul foto la mine o sa-i fac poza.
drumurile mele