Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

7 Members and 42 Guests are viewing this topic.

danutzu_1069

Deci căptușeala merge foarte repede daca aproape jumătate este făcut...

Presupun ca la celălalt tunel vor merge invers cu acareturile pentru izolare, armare căptușire...

AdrianB1

Despre captuseala:
Quote from: AdrianB1 on November 29, 2024, 03:24:20 PMPentru cine nu are timp sa vada tot filmul, o informatie foarte interesanta: se toarna cate 12.5 metri o data la 2 zile, iar din ianuarie cate un segment pe zi. In 3 luni si jumatate toarna un sens intreg de tunel, daca au front de lucru.

Cat despre celalalt tunel, deoarece inca mai au de sapat la tunel ar putea sa inceapa dinspre Curtea de Arges cu camasuirea. Altfel stau degeaba vreo luna, cat e diferenta de progres intre tuneluri. Dar asta e o simpla presupunere bazata pe logica, nu am informatii din santier.

danutzu_1069

Sa mute inapoi toate acareturile?

Oricum nu stau degeaba.. la primul tunel, trebuie adus la cota pentru carosabil, de instalat elementele de siguranta si ventilatie

shogom

Pfiu cat nisip! Trebuie sa fie zdravana umbrela aia.

rt25

ce nu am inteles eu: pare ca umbrela de tevi se face la un diametru mai mic. Se escaveaza sub ea. Cum se aduce apoi la diametrul mai mare?

mike_us

#63470
@danutzu_1069

Parcă era 12,5 metri pe zi începând din ianuarie.
Deci, cam o lună și jumătate – două, să termine și cealaltă jumătate de tunel?
600 metri / 12.5 = 48 zile

hefaistos

Pana nu străpung nu pot continua camasuiala dincolo de centru, deoarece nu ar mai avea pe unde sa scoată materialul excavat. După, 5-6 luni și vor termina toată camasuirea. Vor urma și alte lucrari dar care pot fi derulate în urma frontului de camasuire.
Deci, ceva șanse, ce-i drept mici, sa termine/deschidă în 2025.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

dorum

#63472
Se pare ca pe portiuni e conic facuta umbrela. Pornesti de mai jos, fiind in limite si mergi mai sus. Asta e ce am inteles eu, dar ma pot insela. Poate ne lamureste cineva...

AdrianB1

Nu se poate scoate materialul escavat pe sub utilajele de camasuiala? Pare ca au gabarit sub ele. Si la viteza cu care escaveaza zona nisipoasa pot scoate materialul si cu roaba, ca e dificil si se misca incet, nu e mult material. Oricum nu cred ca acum scot materialul prin tunelul de legatura, tot pe sub astea o fac.

Dar om trai si om vedea. Poate intreaba cineva cand ajunge pe-acolo cum se va proceda cu restul de tunel si cu celalalt.

horatiu.cosma

În tunel sunt foarte stricte normele de siguranță și securitate. Nu aș crede că riscă să intercaleze cele 2 operațiuni. E riscant să treacă cifele, basculantele și ce mai e nevoie pentru străpungere în timp ce echipele mută/instalează cofrajele și își fac treaba pe sub, nu e foarte mult spațiu. Plus că e și tubul de ventilație care nu poate rămâne dacă vin cu cofrajele. Singura variantă ar fi să mute fluxul pentru străpungere prin ultimul tunel pietonal străpuns recent, dar nu știu dacă au gabarit pe acolo.

marius.firtonea

#63475
Autostrada A1 - Sibiu-Pitesti - Lot 2 - Boita - Cornetu - 16.02.2025 - Viaduct Boita


Plus 1 poza din zona celor 4 viaducte unde urmează sa se obțin AC.
(GPS)

API/PUM imgur uploader

Telvanni

Legat de umbrela, eu inteleg ca are rol de protectie, sa nu se surpe bolta.
Asta inseamna ca pe masura ce avanseaza cu sapatura, se va desface si umbrela a.i. sa poata face armarea si camasuiala torcretata.
Pe fiecare capat nou de tevi se va face acea mini grinda de rididizare.
(este doar parerea mea, nu sunt specialist)

bim14

Din cate am vazut in prezentare, tevile se injecteaza cu mortar(probabil pentru a conferi rigiditate) si vor ramane deasupra camasuielii torcretate. 
Quote from: bim14 link=msg=438111Am virat 500 de lei in contul API pentru ca la final de 2024 sunt peste 50 de km de A7
Daca vom avea Focsani-Bacau la sfarsit de 2025, mai cotizez cu 500 de lei la API.

Hercule

#63478
Umbrelele au forma tronconica si se fac una in continuarea celeilalte, putin suprapuse. Diametrul mai mic e intotdeauna in capatul din care se introduc. (cam cum stau paharele de plastic unul intr-altul)
Ele raman in pamant si vor fi acoperite de camasuiala tunelului. Daca s-ar scoate ar cadea pamantul/nisipul pe care il sustine.
Deșteaptă-te române!

Voicu

Dacă înțeleg bine e ceva ce e descris pe scurt aici.

QuoteTunnel Pipe Umbrella Technology, also known as the pipe umbrella system, is an advanced support method employed in tunnel construction to enhance safety and stability. It involves the installation of pipes or tubes in the tunnel face before excavation, creating a reinforced umbrella-like structure that supports the surrounding rock mass. This proactive approach minimizes the risk of collapses and deformations during tunneling operations.


The operation of Tunnel Pipe Umbrella Technology begins with the drilling of upwardly sloping holes on the top of the tunnel face. These holes serve as conduits for the insertion of supporting materials, typically steel pipes or tubes. Once in place, these pipes are grouted to reinforce the surrounding rock, providing a stable foundation for subsequent excavation activities. By distributing pressure and controlling deformations, the pipe umbrella system enhances the safety and efficiency of tunnel construction projects.