Harta calității drumurilor din România

Started by vancouver, August 22, 2013, 08:51:36 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

aurel

Buna seara.
Cand vom avea placerea sa vedem pe acest site harta calitatii drumurilor pentru 2022 sau 2023, asa cum ne-ati obisnuit?
Va multumessc.

dumbravaandrei

Este in permanenta actualizata la locul ei original: https://www.proinfrastructura.ro/harta-calitatii-drumurilor.html#map=7/46/25

Nu ar fi eficienta o poza anuala pentru ca se strica/repara drumurile de la sezon la sezon...

alexcrist

DJ132, Rupea-Homorod-Jimbor-limită de județ cu Harghita e proaspăt refăcut. Marcaje, asfalt, de toate. Nici porțiunea neasfaltată (roz) de la limita de județ nu mai există. Merge cel puțin un verde (nu e perfect plană fundația, dar deh, e "doar" DJ).

Adrian.TM

Quote from: dumbravaandrei on June 26, 2023, 10:23:02 PMNu ar fi eficienta o poza anuala pentru ca se strica/repara drumurile de la sezon la sezon...
Asta așa este, dar, spre deosebire de harta actualizată inițial de @vancouver în prima postare a acestui topic, harta de pe website-ul API nu permite adăugarea drumurilor din apropierea granițelor țării, care sunt tranzitate, mai des, sau mai rar, de ai noștri cetățeni.

Am și adus un update, în luna martie a anului trecut, legat de două-trei drumuri județene din Ungaria, frecventate mai ales de cei din zona de vest a țării, dar mi s-a spus atunci că nu s-au putut opera astfel de modificări, sistemul nepermițând așa ceva.


Oricum, harta aceasta editabilă online este o inițiativă excelentă, dar, ar fi de apreciat să se extindă posibilitatea de editare măcar pe o distanță de 25-30 km de la granițele României (Având în vedere că orașe mari din Serbia și Ungaria, cunoscute printre români, cam se află la această distanță de frontiera noastră).

Adrian.TM

#2884
DJ 591 intre Bobda si Sanmihaiu German (Jud. Timis) poate fi trecut cu galben, este PLIN de petice, daca mergi cu mai mult de 90 km/h ai senzatia ca esti intr-o barca, asa de rau se clatina masina...De asemenea, e foarte valurit.

Am inteles de la o persoana care circula des pe acest drum judetean ca in loc de petice erau gropi pana nu demult, dar calitatea drumului tot proasta a ramas, din pacate.

DN59B, tot in jud. Timis, poate fi trecut cu verde (chiar spre albastru) intre Cenei si Otelec, drumul este bun spre foarte bun, modernizat nu demult, daca nu ma insel.

aurel

#2885

Buna ziua.
M-am bucurat sa citesc promisiunea de  actualiza permanent harta calitatii drumurilor si am apreciat-o ca o initiativa excelenta.
Aveti deja pregatita pentru publicare harta calitatii drumurilor pentru 2022?
Cand ne veti oferi prilejul de a o consulta si folosi?
Va multumesc recunoscator.

dumbravaandrei

Mai oameni buni, gasiti harta, actualizata in permanenta aici
Harta calității drumurilor OSM (proinfrastructura.ro)

Puneti bookmark, si o accesati foarte usor oricand, de pe orice dispozitiv.

Spor!

dr4qul4

si o puteti actualiza si voi , direct (dar doar daca ati citit cum functioneaza OSM) sau indirect, postand un mesaj aici. Sigur se gaseste cineva care sa actualizeze informatiile.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Adrian.TM

^
Repet, e o hartă foarte bună, dar ar fi util să se poată adăuga și starea drumurilor de peste granițele țării, circulate de mulți conaționali.

dumbravaandrei


shift2rail

Ce se intampla cu DN6 Buc-Alexandria, gmaps sustine ca ar fi "inchis"?!?

BIGRED1984

Probabil au vrut sa arate ca se lucreaza la A0 si e deviere si au 'reusit' sa marcheze DN6 ca inchis.

iliutu

Azi am venit de la Kranevo prin PCTF Dobromir. In Bulgaria drumul bun (portiuni lungi) sau acceptabil (portiuni scurte). In Romania, DC34 Vama - Dobromir Deal - Dobromir Vale este bun (verde spre albastru), DJ391A Dobromir Vale - Baneasa de asemeni verde (bun, conform hartii) apoi DN3 pan la Ion Corvin albastru. De la Ion Corvin am luat-o spre Cernavoda prin DJ223 care avea portiuni proaspat asfaltate (7-8 km) alternand cu portiuni de drum pietruit pregatit pentru asfaltare (2-3 km), destul de de plan, dar cu multe pietricele 8-10 mm si mult praf facut, dar pe care am circulat cu cca 40-60 km/h, apoi am intrat pe A2. Recomand trecerea de la Dobromir pentru autoturisme in zilele cand celelalte puncte sunt foarte aglomerate (eram singur in vama), iar DJ223 doar ziua si cu o spalatorie dupa, eu am fost cu un Golf7 rosu care acum este alb  :lol: .

Ionut

Dobromir? Zici că e un oraș din Lord of the Rings.

Earthchild

Scriu aici pentru că nu am găsit alt topic mai potrivit.
Am observat că se fac tot mai des remarci despre calitatea mai slabă a autostrăzilor din țara noastră, în antiteză cu cele din alte țări europene, chiar și din țări la care sincer să fiu nu mă așteptam (Serbia). Făcând o comparație cu Grecia, Turcia, Bulgaria, pe unde am mai umblat eu, nu găsesc diferențe semnificative de calitate între autostrăzile lor și ale noastre.
Poate cei umblați, cu mult mai mulți km la bord, pot emite păreri mai pertinente, eventual pe un topic dedicat, dacă Monarhul consideră oportun.