Autostrada A8 Târgu Mureș-Iași

Started by Ionut, September 18, 2011, 12:22:22 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 10 Guests are viewing this topic.

iulic

@sillentium
Exista un anunt pe pagina oficiala de FB a Consiliului Judetean Iasi in data de 29.12.2022 cu privire la eliberarea Certificatului de Urbanism pentru intreaga portiune din A8 de pe teritoriul Judetului Iasi, de la Motca la Ungheni. Conducerea CJ a organizat si o conferinta de presa pentru a marca evenimentul, deci cred ca putem considera traseul confirmat oficial.

tom_sawyer

Quote from: iulic on December 31, 2022, 11:16:46 AM"Finalul anului 2022 aduce o nouă veste bună pentru autostrăzile Moldovei: CNAIR a stabilit traseul final al autostrăzii A8 în județul Iași, între Ungheni și Moțca" (sursa: apix.ro)

In articol sunt si schitele traseului.

https://apix.ro/exclusiv-traseul-final-al-autostrazii-a8-prin-fiecare-localitate-tranzitata-din-jud-iasi-foto-si-schite/

Powered by API/PUM imgur uploader

tom_sawyer

tom_sawyer

danpandrea

Am pus "traseul final" peste harta API:

Ionut

@danpandrea
Nu e calibrat pe Harta API? E doar pe cea nouă? Nu îmi dau seama.

@RobertH @cristi5 ?
???

Stef

Pe Harta API nu e varianta corectă. Nici pe cea nouă, dacă te referi la asta. Diferența e de la Lețcani spre nordul Municipiului Iași, în mare.

Ionut

Da, zicea @danpandrea că a pus pe Harta API, dar nu știu care hartă și de ce nu apare în varianta live. ???

RobertH

Nu e calibrat inca. 

danpandrea doar a suprapus plansa peste imaginea hartii API si pare ca a desenat manual traseul in paint sau ceva. Nu a pus nimic in OSM sa apara pe hartile API.

Urmeaza si bucata asta din A8 dar prioritatea pentru mine ii ce e licitat.

Ionut

Ah bun în regulă. Dacă găsești timp să calibrezi ar fi super. Lasă un mesaj pe thread când ai reușit. Mulțumesc mult!

dr4qul4

Pana la urma a iesit bine traseul asta.
Ocolul Iasi-ului pare mai mic ca ocolul Focsani-ului. Si drumul de legatura/centura Letcani este binevenit. Doar zona de sud-est a ramas prost conectata, dar acolo e greu de gasit o solutie.

Ce nu-mi place este drumul de legatura de la Pascani (de fapt toata zona aceea este mult prea complicata) si nici nodurile din Transilvania (au pastrat trompete duble, lungi, de parca ar pune statii de taxare pe ele)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

danpandrea

@Ionut, @RobertH, scuzați confuzia. E doar Photoshop ce am făcut acum câteva zile.

dumbravaandrei

@dr4qul4 măcar la Iași ocolul e justificat de teren...

contador

Quote from: dr4qul4 on January 03, 2023, 10:06:45 PMOcolul Iasi-ului pare mai mic ca ocolul Focsani-ului.
Nu cred ca-l putem numi "ocol". E pur si simplu traseul impus de teren, daca nu vrem sa bagam autostrada printre blocuri.

(sursa: https://www.reddit.com/r/Romania/comments/x9ngu3/41_de_jude%C8%9Be_in_41_de_zile_ziua_2441_jude%C8%9Bul_de/ )

RazesIesean

Iasul (forma corecta) este asezat pe 7 coline. Autostrada (centura de nord a orasului) trebuie sa treaca peste 2 dintre ele (Breazu (zona Rediu) si Sorogari (Moara de Vant plus Ciric)).
De exemplu zona Breazu este cea mai inalta zona (fara Bucium si Repedea) din zona metropolitana.
Ca sa se faca o "bucla" mai mica ar trebui tunel ca nu zic de mega debleu, plus acea zona e plina de case pana dupa culmea dealului (dupa fostele ferme).
Deci prin urmare traseul ales e cel mai ok din punct de vedere economic si datorita constrangerilor de teren. Era o discutie acum ceva timp in timpul alegerii traselui sa se faca un mega tunel pe sub partea de nord a orasului (ceva asemenator celui de la  Praga cand vii de la Mlada Bolesv), cu costuri imense (e.g. tunelul propus la Ploiesti).

~~~~~~
Ramasag de 500 lei in contul API ca nu se va scoate la licitatie pe A8 nimic, in 2024, in afara de capatul vestic care va fi semnat in Q3 2024.
~~~~~~