Autostrada A8 Târgu Mureș-Iași

Started by Ionut, September 18, 2011, 12:22:22 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 16 Guests are viewing this topic.

RobertH

Quote from: Ionut on December 30, 2022, 09:27:03 AMLe-am pierdut șirul. @RobertH @horatiu.cosma

Secțiunea A8 dintre DN2 și nodul turbion A7-A8 intră în A7 (lot 3 Pașcani) sau aici în secțiunea 3 Leghin-Pașcani?

Nu is 100% sigur dar cred ca in nici care. In A7 lot 3 intra o bucata din A8 dar doar cat e pus pe harta. Lotul A8 se termina inainte de DN2 deci restu cred ca va intra pe Pascani-Iasi ?

RobertH

Sa le avem si aici puse :

[CN1050761] PROIECTARE SI EXECUTIE Autostrada Targu Mures – Targu Neamt, Sectiunea I Targu Mures – Miercurea Nirajului si legatura la Autostrada A3

Valoarea totala estimata:
Intervalul intre : 2.952.234.658,00  si 3.343.577.923,00  Moneda: RON

Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare:
Data si ora locala: 27.02.2023 15:00

[CN1050760] PROIECTARE SI EXECUTIE Autostrada Targu Mures – Targu Neamt, Sectiunea III Leghin – Targu Neamt

Valoarea totala estimata:
Intervalul intre : 2.032.825.607,00  si 2.302.387.521,00  Moneda: RON

Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare:
Data si ora locala: 28.02.2023 15:00

Ionut

@RobertH
M-au lămurit colegii între timp. Apare și pe harta pusăde tine (utima planșă). La Moțca (DN2) se face descărcare temporară.

Bucata din A8 dintre DN2 și nodul A7-A8 va fi licitată cândva separat. Nu e în contractul lot 3 Pașcani (A7), nu e nici aici în acest capăt.

E în aer.

stangabriel

O lotizare pe segmentul Motca - Tg. Frumos din A8 ar rezolva multe daca ar fi prioritizat. Legatura cu A7 si apropierea de Iasi.

Poate se construieste  nod permanent cu DN2, unde e proiectat temporar momentan.

Multumim de efortul pentru lamuriri.

Kimi

@Ionut

Quote from: Kimi on February 03, 2022, 08:07:00 PM[...]

Acolo trebuie urgentata livrarea SF-ului anticipat intre Motca si nodul A8-A7 de la Pascani impreuna cu descarcarea traficului in DJ208 la nord de Pascani. Sa fie licitate anul asta toate portiunile respective ca sa fructificam la maxim acesti kilometri, si asa putini, de autostrada.

Mi-e greu sa inteleg cum, cu toata "monitorizarea" asta a proiectelor de infrastructura din partea societatii civile nu s-a sesizat nimeni in legatura cu aberatiile astea. Exista totusi posibilitatea sa nu fiu eu la curent cu noutatile, prin urmare il rog pe @cove_adrian sa ne lamureasca daca e cazul.

ce postam eu acum aproape un an de zile. Nu si-a batut nimeni capul cu asta pe atunci.

sillentium

nota din plansa cu descarcarea temporara in DN2

Powered by API/PUM imgur uploader

tom_sawyer

Trebuie presiune pe Consitrans să predea anticipat bucățica asta din SF+PT. Un mini-lot de 7 km de autostradă.

@Ionut : nu e în aer, e în contractul cu Consitrans, care e de reactualizare/completare (+PT) al celui realizat în 2010-2011 de Inocsa:
http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=19.msg166944#msg166944

Pun și eu niște planșe de ansamblu, de pe facebook-ul lui Grindeanu&Scrioșteanu:

Powered by API/PUM imgur uploader

sillentium

@mirceaeliade in tabel e trecut "nod A7 - Leghin - Iasi - Ungheni" dar traseul va trece prin "nod A7 - Letcani - Ungheni"

sillentium

@tom_sawyer si sa sparga Tg. Neamt - Ungheni in Tg. Neamt - Letcani si Letcani - Ungheni

Din cauza ca traseul nu e finalizat pe Letcani - Ungheni s-a pierdut anul asta pe Tg. Neamt - Letcani unde studiile geo sunt deja facute

Hercule

Aveam impresia ca nodul Miercurea Nirajului e mai aproape de localitate. Acum, daca harta e actualizata, mi se pare tare aiurea pozitia nodului. Tinand cont de fluxurile de trafic din zona, nu cred ca va fi foarte utila autostrada de la Acatari fara prelungirea spre Sovata. Deci hai mai departe spre Sovata!
Deșteaptă-te române!

Kimi

Locatia nodului se stie de aproape un an de zile, cel putin.

Pe mine ma surprinde surprinderea voastra. :)

pentium10

Mi se par cifrele astea foarte mici:

Quote1. Statie de preparare mixturi asfaltice...............................................3 buc;
2. Statie de betoane...............................................................................2 buc;
3. Autobasculante................................................................................57 buc;
4. Autobetoniere..................................................................................23 buc;
5. Excavatoare......................................................................................11 buc;
6. Autogreder..........................................................................................4 buc
7. Esaloane de asfalt (repartizator asfalt + 3 cilindri compactori) ...1set;
8. Buldozer..............................................................................................4 buc;
9. Automacara. Sarcina maxima minim 120 de tone........................4 buc.;
10. Compactoare terasament................................................................6 buc;
11. Compactoare terasamente picior de oaie ..............................3 buc;
12. Instalatii coloane forate diametru 1200 mm.................................1 buc.
13. Instalatii coloane forate diametru 1500 mm ............................... 2 buc.

sa faci o autostrada doar cu 11 excavatoare sau doar 4 gredere

ar trebui la viitoare licitatii puse niste cifre mai sanatoase?

exista normativ pentru un A de 25km cat se poate pune? sau e la discretia autoritatii?
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

hvm

@Hercule
si pe deasupra s-a si discutat foarte mult pe tema asta. Mai ales cei care erau de parere ca mai bine nu se facea deloc ca este mai mult degeaba... O asemenea logica eu n-am inteles-o avand in vedere ca fiecare KM in plus facut acum o sa usureze luarea deciziei de prioritizare, licitatie si implementare pe urmatoarea bucata pana la Sovata, si apoi mai departe pana la Ditrau si mai apoi eu as pune presiune pe Ditrau - Tulghes decat pe Tulghes - Leghin.
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

iulic

"Finalul anului 2022 aduce o nouă veste bună pentru autostrăzile Moldovei: CNAIR a stabilit traseul final al autostrăzii A8 în județul Iași, între Ungheni și Moțca" (sursa: apix.ro)

In articol sunt si schitele traseului.

https://apix.ro/exclusiv-traseul-final-al-autostrazii-a8-prin-fiecare-localitate-tranzitata-din-jud-iasi-foto-si-schite/

sillentium

@iulic in articol nu este citata nicio sursa oficiala sau neoficiala
asteptam si o confirmare oficiala si trecerea la urmatoarele etape