Drumul Expres DEx Focșani-Brăila

Started by rota, February 20, 2019, 10:37:57 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pista_bacsi

Quote from: misiekwas on November 15, 2024, 01:52:34 PMCu multe dintre aia pe care ai menționat tu de acord, dar unele sunt cam mere și pere. A9 e tâmpenie în varianta actuala, dar Dex Focșani-Brăila nu-i chiar asa de nejustificat. Braila+Galati+nordul Dobrogei+sudul RM+în viitor Odesa - chiar se aduna traficul.

M-am uitat de curiozitate pe sinteza de la SF si am ramas socat cum CNIR a scos la licitatie un proiect de 1.1 miliarde euro pentru un drum care va avea MZA de 11000 in 2050. Poate o fi gresit in studiu estimarea dar mie greu sa cred ca o fi gresit cu vreo 2x.

Care au mai fost proiecte scoase la licitatie pe motiv electoral? De ce nu au scos in schimb Braila Buzau ?

naivu

Braila-Buzau a ramas la CNAIR. Feelingul meu este ca noua conducere CNIR incearca sa demonstreze ceva si ca urmare scoate la licitatie tot ce i se preda, in ordinea in care i se preda. Si eu sunt revoltat cum proiecte de mult mai mica importanta ajung in licitatie pt proiectare si executie in timp ce Consitrans tine CoBra pe loc! Pot sa am intelegere pt prioritizarea integrala a A8 fata de CoBra dar nu si pt restul.

pista_bacsi

Quote from: pista_bacsi on November 17, 2024, 02:02:01 PM

De la 1:18:00 discuta de finantare despre proiectele de la CNIR. Rezumatul e ca nu exista finantare si toate licitatiile de la CNIR (inclusiv A8) sunt lansate fara si ca odata atribuit contractul daca nu va fi finantare va fi suspendat contractul.

Mi se pare iresponsabil ce vor ei sa faca avand in vedere 1) PT e pana in 2027/2029 (PNRR pana in 2026) deci mai e jumate de deceniu si 2) Ei lanseaza cateva sute de km pe (aproape zeci de) miliarde de euro. Sa zicem ca se gaseste finantare in 2029/2030, dar contractul a fost atribuit in 2025/26 cat de relevanta a fost acea licitatie (te mai trezesti ca firma respectiva da faliment sau ca nu mai are voie in UE).

CNIR pare ca motoul lor e "Noi muncim nu gandim". Chiar speram sa fie un spin off care e o evolutie.

Din acel video confirma ce sugerai si spune clar ca nu exista finantare pe Focsani-Braila. In loc sa il tina la sertar mai cheltuie niste resurse incercand sa "demonstreze".

tom_sawyer

[CN1075520] - Servicii de Supervizare ,,Drum Expres Focșani – Brăila"

Data publicare: 20.11.2024

Valoarea totala estimata:
Intervalul intre : 82.840.080,25  si 97.859.294,64  Moneda: RON

Achizitia se refera la un proiect si/sau program finantat din fonduri ale Uniunii Europene: Da
Identificarea proiectului: Proiectul va fi finantat in cadrul Programul Transport 2021 - 2027. "Drum Expres Focsani-Braila".
Tip finantare: Program / Proiect
Program/Proiect: Programul Operational Transport POT 2021-2027

Feri

QuoteContestația depusă de Webuild în cadrul licitației lansată de CNIR pentru atribuirea contractului de proiectare și execuția lucrărilor de construire a Drumului Expres Focșani – Brăila a fost admisă, în parte, de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Consiliul Concurenței a obligat Compania Națională de Investiții Rutiere ca în termen de cel mult 12 zile de la data primirii deciziei să remedieze răspunsul la întrebarea numărul 24 din adresa de clarificări din 6 noiembrie.

Clarificarea vizează clauza privind acordarea unui punctaj la evaluarea ofertelor pentru folosirea de materiale de constructii sustenabile, în vederea reducerii emisiilor de CO2: autobasculante, compactoare, excavatoare hybrid sau electrice.

Webuild a depus o contestație la procedura de atribuire, în cursul zilei de vineri, 15 noiembrie 2024. Ofertele urmau să fie deschise de luni, 18 noiembrie.

Contestatara a cerut obligarea autorităţii contractante să indice în mod expres documentele ce pot fi prezentate pentru aplicarea factorilor de evaluare 9 [Componenta Tehnică Emisii de CO2 / Schimbări climatice – Materiale sustenabile pentru construcţii] și 10 [Componenta Tehnică Emisii de CO2/ Schimbări climatice – utilaje sustenabile pentru construcţii], și să clarifice relevanța, obiectul şi aplicarea cerinţelor impuse art. 4.5.9 din Cerinţele Beneficiarului, prin raportare la obiectul achiziţiei.

În prezent, procedura de achiziție publică este suspendată.
Arena Construcțiilor

Pancheci

Chiar nu mai există nicio speranță ca DEx-ul Brăila-Focșani să fie anulat și să se ia în considerare o alternativă mai logică, cum ar fi un traseu Galați-Tecuci-Mărășești? Mi se pare o soluție mult mai bună: ai o conexiune directă atât cu A7, cât și cu viitorul DEx spre Huși.

Într-o lume ideală, poate s-ar putea construi chiar și un DEx Vaslui-Iași pentru a lega cu drumuri de mare viteza Braila-Galati-Tecuci-Barlad-Vaslui-Iasi.
Poza arata la ce ma refer: https://imgur.com/a/X0SjVzl:

mirceaeliade

^S-au bagat mult prea multi bani in traseul asta, si o modificare de genul va intarzia mult proiectul. Nu ca e un proiect bun........

ionuttinx

Noul termen pentru depunerea ofertelor la contractul pentru proiectarea și execuția Drumului Expres Focșani-Brăila este 8 ianuarie 2025. Compania Națională de Investiții Rutiere sursa:https://telem.ro/un-nou-termen-pentru-drumul-expres-focsani-braila/

Danyez

#308
Quote𝐂𝐢𝐧𝐜𝐢 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐭𝐞 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐬𝐞 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐞𝐱𝐞𝐜𝐮𝐭̦𝐢𝐚 𝐃𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐄𝐱𝐩𝐫𝐞𝐬 𝐅𝐨𝐜𝐬̦𝐚𝐧𝐢-𝐁𝐫𝐚̆𝐢𝐥𝐚
Compania Națională de Investiții Rutiere a primit, astăzi, 8 ianuarie 2025, cinci oferte de la asocieri și constructori din România, Bulgaria și Italia la contractul pentru proiectarea și execuția Drumului Expres Focșani-Brăila.
𝐎𝐟𝐞𝐫𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐬𝐞 :
1. Ofertant unic WEBUILD SPA-MILANO (Italia)
2. Asocierea TRACE Group Hold (Lider, Bulgaria)-Tancrad-Citadina 98, Add Global Design, Creative Road Design-Primacons Group SRL-Drum Asfalt-Olroad Construct
3. Asocierea SA&PE Construct (Lider, România)- Spedition UMB-Tehnostrade SRL-Arcada Company
4. Asocierea CONI (Lider, România) -Pimk-TQM Management
5. Asocierea DANLIN XXL (Lider, România) -Intertranscom Impex SRL-Groma Hold LTD.
Contractul pentru această investiție finanțată din fonduri europene are o valoare de 5,3 miliarde lei, iar durata de realizare este de 42 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și 36 luni pentru etapa de execuție.
Drumul Expres Focșani-Brăila, cu lungime de 73 kilometri, va asigura legătura între Autostrada Moldovei Ploiești-Pașcani (A7), Podul peste Dunăre de la Brăila, Drumul Expres Brăila-Galați (DEx 6), Tulcea și Constanța. Contractul a fost licitat într-un singur lot, devenind, astfel, cel mai lung tronson de drum de mare viteză care va fi construit în cadrul unui singur contract.
,,Am inclus criterii de evaluare noi în documentația proiectului, respectând angajamentele naționale față de obiectivele de dezvoltare socială, politicile de mediu privind schimbările climatice și inovare. Astfel, oferta financiară are o pondere de 40%, iar în oferta tehnică (60%) am inclus următorii factori de evaluare cu procentele aferente:
• 6% pentru creșterea incluziunii sociale (angajarea forței de muncă de pe plan local/șomeri/persoane cu dizabilități)
• 5% Emisii CO 2/Schimbări climatice : materiale sustenabile pentru construcții
• 5% Emisii CO 2/Schimbări climatice : pentru utilaje sustenabile (hibrid/electrice)
• 6 % pentru utilizarea Building Information Modelling (BIM).
Chiar dacă am decis licitarea într-un singur lot, viitorul antreprenor va putea deschide circulația pe segmente de drum funcționale independent", a precizat directorul general al CNIR, Gabriel Budescu.
𝐂𝐚𝐩𝐚𝐜𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐓𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐞 :
Drumul Expres Focșani-Brăila va avea două benzi pe sens (4 X 3,50 metri), bandă mediană (lățime 3 metri), acostament consolidat (2 X 2,25 m) și parapete de beton tip New Jersey pentru zona mediană.
Pe traseul din județele Vrancea și Brăila sunt prevăzute 57 de structuri (poduri și pasaje) și șase noduri rutiere :
• Nodul Focșani (intersecție A 7)
• Milcovul (DN 23 A),
• Măicănești (DN 23),
• Corbu (DN 23),
• Siliștea (DJ 221 C)
• Nodul rutier Brăila (intersecție Drum Expres Buzău-Brăila) 
Garanția lucrărilor este de 5 ani.
𝐃𝐨𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐃𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐄𝐱𝐩𝐫𝐞𝐬 :
• 2 Parcări de Scurtă Durată (stânga + dreapta) cu 120 de locuri și platformă de cântărire inclusă respectiv Spații de servicii tip S 1 (stânga + dreapta) cu 150 locuri parcare, prevăzute cu spațiu rezervat pentru benzinărie și spațiu pentru comerț/alimentație publică.
• Centru de Întreținere și Coordonare (CIC) și Centru de Monitorizare și Informare.

Sursa: Facebook CNIR

GodLesS


dr4qul4

#310
putin 40% pondere pret...
Intrebare de baraj: cine are acces la halda de zgura de la Sidex? cred ca acolo includem "materiale sustenabile pentru construcții".

Dar poate vedem SF-uri.... si facem parapeti din plastic reciclat. 
O sa fie interesant (si contestatiile), dar eu zic ca lupta se da intre UMB si WeBuild... UMB pentru ca sunt in asociere cu Arcada si se vor descurca la incluziune sociala (va fi bataie pe angajari la someri si persoane cu dizabilitati)

Ceilalti 38% pe tehnic pentru ce se dau?  BIM banuiesc ca au toti.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

Feri

Ilustrație Video DEx Focșani Brăila - CNIR YT

26ld

^Arcada și tancrad sunt din Galați, poate au ei deschidere pe la combinat și ceva materiale de acolo.

Konter

" 5% Emisii CO 2/Schimbări climatice : pentru utilaje sustenabile (hibrid/electrice)"
Rar asemenea aberatie. Utilajele electrice sunt de tipul bobcat sau miniexcavatoare de oras, momentan nu sunt eficiente utilajele grele electrice. Si daca o sa aiba, nu o sa le foloseasca. Costuri in plus doar sa dea bine.

mike_us

Evaluarea ar trebui să se termine la sfârșitul lunii mai. Cu contestații, să zicem că s-ar semna undeva în vară. Sunt șase luni de proiectare, iar în cel mai bun caz, lucrările ar începe prin primăvara lui 2026.
Până atunci, UMB ar trebui să finalizeze majoritatea proiectelor pe A7 și DEx12, DEx6 și A0 complet. Deci, ar veni la momentul potrivit pentru ei. Ori aici, ori pe A8, UMB trebuie să câștige ceva.