Drumul Expres DEx Focșani-Brăila

Started by rota, February 20, 2019, 10:37:57 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pista_bacsi

Quote from: misiekwas on November 15, 2024, 01:52:34 PMCu multe dintre aia pe care ai menționat tu de acord, dar unele sunt cam mere și pere. A9 e tâmpenie în varianta actuala, dar Dex Focșani-Brăila nu-i chiar asa de nejustificat. Braila+Galati+nordul Dobrogei+sudul RM+în viitor Odesa - chiar se aduna traficul.

M-am uitat de curiozitate pe sinteza de la SF si am ramas socat cum CNIR a scos la licitatie un proiect de 1.1 miliarde euro pentru un drum care va avea MZA de 11000 in 2050. Poate o fi gresit in studiu estimarea dar mie greu sa cred ca o fi gresit cu vreo 2x.

Care au mai fost proiecte scoase la licitatie pe motiv electoral? De ce nu au scos in schimb Braila Buzau ?

naivu

Braila-Buzau a ramas la CNAIR. Feelingul meu este ca noua conducere CNIR incearca sa demonstreze ceva si ca urmare scoate la licitatie tot ce i se preda, in ordinea in care i se preda. Si eu sunt revoltat cum proiecte de mult mai mica importanta ajung in licitatie pt proiectare si executie in timp ce Consitrans tine CoBra pe loc! Pot sa am intelegere pt prioritizarea integrala a A8 fata de CoBra dar nu si pt restul.

pista_bacsi

Quote from: pista_bacsi on November 17, 2024, 02:02:01 PM

De la 1:18:00 discuta de finantare despre proiectele de la CNIR. Rezumatul e ca nu exista finantare si toate licitatiile de la CNIR (inclusiv A8) sunt lansate fara si ca odata atribuit contractul daca nu va fi finantare va fi suspendat contractul.

Mi se pare iresponsabil ce vor ei sa faca avand in vedere 1) PT e pana in 2027/2029 (PNRR pana in 2026) deci mai e jumate de deceniu si 2) Ei lanseaza cateva sute de km pe (aproape zeci de) miliarde de euro. Sa zicem ca se gaseste finantare in 2029/2030, dar contractul a fost atribuit in 2025/26 cat de relevanta a fost acea licitatie (te mai trezesti ca firma respectiva da faliment sau ca nu mai are voie in UE).

CNIR pare ca motoul lor e "Noi muncim nu gandim". Chiar speram sa fie un spin off care e o evolutie.

Din acel video confirma ce sugerai si spune clar ca nu exista finantare pe Focsani-Braila. In loc sa il tina la sertar mai cheltuie niste resurse incercand sa "demonstreze".