News:

.

Main Menu

Vroom Vroom!

Started by Ionut, September 17, 2011, 05:28:37 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

valexandru

@bogdymol Apa in benzina??!!?? :jawdrop: Pai si mai functioneaza masina daca pui apa in benzina?? (nu am incercat si nu o sa incerc vreodata asa ceva!)
offtopic: Imi explica si mie cineva de ce dupa ce se termina videoclipul pus de Ionut muzica continua ? (ma refer la muzica videoclipului)  :o
"O conştiinţă împăcată nu ţine seama de minciunile zvonului"
Click aici pt informatii la zi despre autostrazi
Principiul romanesc: "Facem azi ca sa avem ce strica maine"

petrarca

Nu prea am stiut unde sa pun stirea asta. Si de fapt ar fi trebuit sa astept pana maine sa vad care sunt cele 37 proiecte de infrastructura rutiera

petrarca

Am inteles ca aici se pot posta curiozitati. Anul acesta in februarie am circulat pe autostrada (autoroute) 39 din Franta intre Poligny si Dijon. Asfaltul acestei autostrazi( de fapt era un ciot A391 si A39)  era de culoare caramizie , un fel de zgura ca la terenurile de tenis, gasisem pe undeva si o poza dar nu o mai gasesc.
Stie cineva despre ce material e vorba?

petrarca

Quote from: petrarca on April 12, 2012, 01:55:42 PM
Am inteles ca aici se pot posta curiozitati. Anul acesta in februarie am circulat pe autostrada (autoroute) 39 din Franta intre Poligny si Dijon. Asfaltul acestei autostrazi( de fapt era un ciot A391 si A39)  era de culoare caramizie , un fel de zgura ca la terenurile de tenis, gasisem pe undeva si o poza dar nu o mai gasesc.
Stie cineva despre ce material e vorba?

Uite cam asa ceva

Ionut

Din ce stiu eu este tot asfalt, doar ca e colorat. Au pus la noi in Bucuresti la Pasajul Basarab, pe trotuare, asfalt rosu. :o Dar na, asta dupa ce stiu eu, poate ma insel, poate e ceva special...

bogdymol

Da, exista asfalt colorat. Uitati aici o poza facuta de mine in Franta, in zona Parisului:

Pentru a se obtine colorarea asfaltului trebuie adaugate substante cu rol de colorant (pentru rosu cred ca e oxid de fier).
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

petrarca

Asa cum am promis ieri (intr-un post pe care ulterior l-am sters,hihihi) revin cu:

Lista de proiecte prioritare şi strategice finanţate din Fonduri Structurale şi de Coeziune în perioada de programare 2007-2013

http://www.dae.gov.ro/admin/files/Lista%20proiecte%20prioritare%20-%2031%20martie%202012.pdf

Pe langa multe alte proiecte se regasesc si proiecte de infrastructura rutiera, feroviara, navala si aeriana

petrarca

Quote from: petrarca on April 12, 2012, 05:17:30 PM
Asa cum am promis ieri (intr-un post pe care ulterior l-am sters,hihihi) revin cu:

Lista de proiecte prioritare şi strategice finanţate din Fonduri Structurale şi de Coeziune în perioada de programare 2007-2013

http://www.dae.gov.ro/admin/files/Lista%20proiecte%20prioritare%20-%2031%20martie%202012.pdf

Pe langa multe alte proiecte se regasesc si proiecte de infrastructura rutiera, feroviara, navala si aeriana

Aerian sunt eu, am vazut ca pe forum scrie aviatica  :lol:

Si apoi exista thread(asa se scrie?) pentru fonduri europene  :(

petrarca

Quote from: petrarca on April 12, 2012, 05:34:53 PM
Aerian sunt eu, am vazut ca pe forum scrie aviatica  :lol:

Ia stai putin ca il avem pe nenea_goagal  :lol:

-infrastructura aviatica : 44 rezultate
-infrastructura aeriana : aprox 2070 rezultate

Ionut

Quote from: petrarca on April 12, 2012, 05:34:53 PM

Exista thread de fonduri europene pentru infrastructura din Romania, aici:
http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=31.0

Se poate discuta despre fonduri EU pe toate zonele - rutier, aviatie, feroviar etc :)

Ionut

QuoteImaginile radar, secretizate de Poliție! Șmecherii cu pile își pot rezolva de-acum dosarele

Decizia a fost comunicată azi tuturor inspectoratelor din țară. Ordinul este urmarea scandalului de acum trei săptămâni, când prefectul de Timiș a fost filmat pe radar cum gonește pe contrasens. Șoferii inconștienți nu vor mai apărea în presă, dar efectul imediat va fi că persoanele cu influență vor putea scăpa de amenzi, permise suspendate sau chiar de pedepsele penale.

Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române, comisarul şef Lucian Diniţă, a precizat pentru EVZ că "nu se pune problema ca imaginile să nu mai fie difuzate presei".

"S-a luat măsura ca imaginile de pe aparatele radar să fie date publicităţii doar cu acordul şefilor de inspectorate judeţene, nu ca să nu mai fie difuzate deloc. Asta, pentru a se evita cazurile în care vreun subofiţer, de exemplu, oferă mass-mediei imagini după capul lui, fără ştirea comandantului", a explicat comisarul şef Diniţă.

sursa: EVZ

"Dupa capul lui" = in functie de cine e baiatul care a condus. Pai e frumos? Eu zic sa ne luam munca in serios si sa ne cumparam camere si sa inregistram nonstop cand suntem la volan. Pe noi nu cred ca au cum sa ne cenzureze. :D

coco.serban

Sa va povestesc ceva super interesant;

in 2011 plec cu bursa la o facultate de macanica din orasul Horsens, Dk. In acelasi timp lucrez la o agentie de stiri din londra.
Cand am ajuns in Horsens, ma suna o colega de la londra care-mi poveste ceva super tare despre o autostrada din Dk.

Primarul Horsensului avand o firma mare de constructie, castiga in anul 2000 licitatia autostrazi Give - Legatura cu E45, Horsens Sud, care pleaca de undeva de la jumatatea distantei. Urmand sa faca legatura cu Autostrada care duce in herning. 19 km, 3,8 mil E ( per km, 537 mil koroane suma totala)
Acest primar este unul foarte "descurcaret", in 2 fraze te face sa-l crezi.

Mirarea danezi a fost la finalizarea ei. Acesta autostrada are o banda pe sens, banda de urgenta, benzi de accelerare, despartitoare intre benzi , ceva pasaje, marcaje si indicatoare de autostrada

sa va explic pasii pe care i-a urmat:

- Dupa castigarea licitatiei, bani proveniti 100% de la guvernul danez, firma fratelui sau a realizat proiectarea. Acte ce nu au fost aratate in totalitate in acesta perioada.

- Un bun amic de al lui, avocat de meserie, a gasit in legea daneza  descrierea interpretabila a autostrazi: Drum care trebuie sa contina banda de urgenta, benzi de accelerare, sa nu aiba curbe mai mari de 30-40 grade, sa existe despartitoare intre benzi ( ele a retezat asfaltul, realizand niste gauri ), viteza minima 50 km/h.. etc ( nu ma pricep asa bine )

- rapoartele aratau traseul si multe specificatii ale drumului. Dar nu a aratat niciodata latimea totala a autostrazi, doar a benzilor, a pasajelor.

- la toate inspectiile venite de la guvern a reusit sa-i faca pe inspectori sa creada ca totul este perfect ( nu stiu cum, dar chiar as vrea sa stiu)

- La receptie, inspectorii si-au dat seama ca nu este o autostrada si mai degraba un drum expres sau national

- Statul danez trimite firma in tribunal, unde firma primarului castiga.

Dupa acesta intamplare, legea daneza a fost schimbata  :D

Statul danez a licitat in anul 2010 si partea cealalta a autostrazi, constructor fiind COLAS din franta. Termenul de finalize trebuie sa fie 2012, noiembrie.

Tare nu?

Despartoarele intre benzi,

valexandru

"O conştiinţă împăcată nu ţine seama de minciunile zvonului"
Click aici pt informatii la zi despre autostrazi
Principiul romanesc: "Facem azi ca sa avem ce strica maine"

Ionut

Mda, deci si danezii au baietii lor destepti. 8)