News:

.

Main Menu

Fortele Aeriene Romane

Started by Ionut, July 21, 2013, 04:32:44 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harry

F-22 Raptor, unul din cele mai noi avioane de luptă al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite, a aterizat la Câmpia Turzii!



F-22 Raptor face parte din generația a cincea de avioane militare care dispun de supermanevrabilitate și tehnologie stealth (prin tehnologie stealth se înțeleg o serie de contramăsuri pentru evitarea detectării avioanelor, rachetelor și navelor militare, tehnologiile urmăresc să le facă puțin vizibile).



A fost proiectat în primul rând ca un avion de luptă cu superioriate aeriană, dar are și alte capabilități adiționale, cum ar fi atacuri la sol, tehnici de luptă folosind arme eletronice și rolul de interceptare a semnalelor inamice.



Două avioane de tip F-22 Raptor, un avion cisternă KC-135 Stratotanker şi circa 15 membri ai echipajelor aparținând Forțelor Aeriene ale SUA au participat azi la activități de antrenament în comun cu avioanele F-16 ale Forţelor Aeriene Române, din Baza 86 Aeriană Borcea, precum și cu avioanele americane F-15 staţionate temporar la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii – care iau parte la exercițiul Dacian Eagle 2018.



Interacţiunea dintre piloţii americani şi români va creşte interoperabilitatea Aliaţilor şi va spori securitatea regională, iar această dislocare înaintată, realizată cu cooperarea deplină a României, demonstrează angajamentul Forţelor Aeriene ale SUA din Europa de a disloca şi folosi aeronave de generaţia a V-a în zona de responsabilitate a Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa.



La finalul activității, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, i-au întâmpinat pe piloții americani și români și i-au felicitat pentru modul deosebit în care și-au desfășurat misiunile.


pasadia

Apropo de avioane militare: joia trecuta, pe 16, un astfel de aparat a survolat Retezat-ul. Eu eram pe Piatra Iorgovanului, el a iesit practic dinspre lacul Gura Apelor, de la o altitudine destul de mica (estimez 1500m) in survol pe deasupra vaii Peleaga ridicandu-se deasupra caldarii Bucurei. Evident totul a durat cateva secunde iar impactul sonor a fost grozav.

Ps: partea ciudata e ca am un sentiment puternic de deja-vu. Ori am mai trait asta pe undeva prin alt munte, ori am vazut o filmare similara pe net. Banuiesc insa ca exercitii de acest tip (survolare la mica altitudine in teren montan fac destul de des).

drrond7

Fac. Acum 3 ani in Parâng pe la 11 dimineața, 2 F-uri au survolat Caldarea Lacului Rosia (sub Vf.Parângul Mare), trecand peste creasta. Eu urcam spre varf, avioanele aparand practic brusc, insa din pacate nu am mai apucat sa scot aparatul foto. Acelasi impact sonor impresionant l-am resimtit si eu!
Carpe Diem!

AdrianB1

@pasadia, 1500 de metri inseamna foarte sus pentru un survol. Sub 500 de metri nici nu se pune, iar in Mach Loop se zboara la 100-150 de metri de fundul vaii, de multe ori sub nivelul crestelor.

Echivalentul in cai putere al unui motor de F16 sau Mig 21 are 4 sau 5 cifre, iar aerul iese la viteza foarte mare, asta explica foarte bine zgomotul. Si ai naibii nu s-au multumit sa dea gauri in tobele de esapament, le-au demontat cu totul :)

pasadia

Tine cont ca pe valea aia altitudinea e intre 1100 (nivelul lacului Gura Apelor) si 1600 (Poiana Pelegii). Deci fata de cota terenului, survolul a fost intr-adevar la o altitudine minima - dar e greu sa o estimez datorita unghiului

Harry

Fotografie realizată de M.M. IV Bogdan Aron PANTILIMON, Forțele Aeriene Române


TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Harry

Ce avem noi aici?  :D :D :D




Fotografie realizata de Bogdan PANTILIMON | MApN

Gendan

Un B52, flancat de 4 F-16, wut? Super impresionant.

>Gendan, e un avion vechi de 50 de ani.
63, mai exact. Tot e impresionant.

Detalii?

Harry

A fost exercitiu la MK zilele astea.

bonus un video de arhiva de anul trecut



Ionut

VIDEO / Romania analizeaza posibilitatea achizitionarii unor elicoptere Bell AH-1Z si UH-1Y

Guvernul român evaluează, în prezent, elicopterele Bell AH-1Z și UH-1Y în cadrul programului de înzestrare în domeniul apărării. In acest sens, Ministrul Apararii, Mihai Fifor, s-a intalnit in SUA cu reprezentantii companiei Bell. Elicopterul de atac AH-1Z si modelul utilitar UH-1Y reprezintă cea mai nouă generație de elicoptere de luptă Bell și oferă mijloacele cele mai eficiente de a îndeplini numeroase tipuri de misiuni în teatrele militare din toată lumea. Elicopterul de atac AH-1Z Viper și cel utilitar UH-1Y Venom au în comun 85% din componentele de bază. Prin această caracteristică se îmbunătățesc capacitățile de dislocare și mentenanță, se reduc cerințele de formare și amprenta logistică dintre cele două platforme, ceea ce conduce la o reducere a costurilor totale ale ciclului de viață în ceea ce privește achiziția, operațiunile, întreținerea și suportul. Ambele aeronave pot funcționa în mediile cele mai extreme, de la zona arctică până în zona deșertică și îndeplinind specificațiile stricte ale US Navy, rezistând tuturor tipurilor de coroziune.



Aeronews

Cristi N

Baza aeriana de la Campia Turzii, modernizata pentru F-16



Baza aeriana de la Campia Turzii v fi modernizata pentru a putea sustine operatiunile cu aeronave multirol, cel mai probabil pentru viitoarele F-16 pe care speram ca Romania le va achizitiona.

Avem deja un proiect de Hotarare de Guvern privind o serie de exproprieri ce vor fi facute in zona bazei pentru ca perimetrul va fi mult extins.

"Perspectiva dotării Forţelor Aeriene ale Ministerului Apărării Naţionale cu alte tipuri de aeronave de luptă multirol, precum şi diversificarea gamei de misiuni şi exerciţii naţionale sau cu participare internaţională (...) presupune regândirea şi redimensionarea facilităţilor existente în prezent şi aducerea acestora la un nivel de dezvoltare corespunzător", se arată în nota de fundamentare a Hotararii de Guvern.

Baza de la Campia va fi extinsa cu 3,7 milioane de metri patrati, aproape 500 de imobile din jur urmand a fi demolate.

Din cate se pare, perimetrul bazei va fi reorganizat complet pe modelul celui de la Borcea, pentru a facilita operarea avioanelor multirol.

Statele Unite ar urma sa investeasca nu mai putin de 40 de milioane de dolari in infrastructura bazei.

Sursa: link

Harry

Working with the Romanian Air Force as part of the NATO enhanced Air Policing, Royal Canadian Air Force CF-188 Hornets intercepted a Russian SU-27 Flanker aircraft that was operating near Romanian airspace over the Black Sea.

When the Russian aircraft was detected by the Control and Reporting Centre of the Romanian Air Force, RCAF Hornets were scrambled by NATO's southern Combined Air Operations Centre at Torrejon, Spain. The Russian aircraft was closely monitored by our Hornets before it left the Romanian flight information region. Bravo Zulu to all involved.








TibiV

Cool...

Doar că "CF-188" nu există...
Probabil era vorba despre CF-18B....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Harry

The McDonnell Douglas CF-18 Hornet is a Royal Canadian Air Force (RCAF) fighter aircraft . The F/A-18 Hornet was then dubbed the CF-188 ^^