News:

.

Main Menu

Fortele Aeriene Romane

Started by Ionut, July 21, 2013, 04:32:44 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

georgec


Bogdan_Cluj

Airbus şi IAR semnează contractul definitiv de colaborare pe 15 ani pentru elicopterul multirol H215M

rupul francez Airbus şi IAR Ghimbav au semnat în 6 noiembrie, la Paris, contractul definitiv de colaborare exclusivă pe o perioadă de 15 ani, document ale cărui principii au fost stabilite prin semnarea unui acord iniţial, pe 24 august 2017, la Bucureşti, în prezenţa preşedinţilor Franţei şi României, a anunţat miercuri compania franceză.

Potrivit contractului definitiv de colaborare, IAR este contractor principal pentru H215M pentru orice comandă viitoare din partea Ministerului român al Apărării având ca scop înlocuirea flotei îmbătrânite. Acest acord va crea aproximativ 6300 de locuri de muncă directe şi indirecte în România, potrivit companiei franceze.

detalii: https://www.news.ro/economic/airbus-si-iar-semneaza-contractul-definitiv-de-colaborare-pe-15-ani-pentru-elicopterul-multirol-h215m-1922404307592018111018651589?source=biziday&fbclid=IwAR0to_6bzhZsfVpTNkjl7RU3vll-wRpUgUu-9jPJSxkB_bEJYi8m4xLnjrY

elphax

si comanda cand vine ?
ca rachete tot luam si alea stau in siloz si ne uitam la ele

tom_sawyer

A scos ISU la licitatie 12 elicoptere grele, dar culmea e ca n-au catadicsit sa depuna oferta, nici Airbus nici altii, asa ca s-a anulat licitatia.

http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=271.msg217092#msg217092

tom_sawyer

A fost semnat contractul pentru achizitionarea de servicii si lucrari avand ca obiect proiectul " HANGAR MENTENANTA DE NIVEL COMPLEX PENTRU AERONAVE IN CAZARMA 546 OTOPENI"

Ministerul Apărării Naționale și asocierea de firme STRABAG S.R.L. (lider)  – LEVIATAN DESIGN S.R.L.  au semnat miercuri, 7 noiembrie, la sediul Direcției Domenii și Infrastructuri a M.Ap.N., contractul pentru  achiziționarea de servicii şi lucrări având ca obiect proiectul ,,HANGAR MENTENANȚĂ DE NIVEL COMPLEX PENTRU AERONAVE ÎN CAZARMA 546 OTOPENI".

Asocierea de firme a fost desemnată câștigătoare în cadrul procedurii de achiziție derulată prin intermediul platformei SICAP în perioada iulie 2018 – octombrie 2018. Valoarea contractului este de 40.211.293,30 lei, inclusiv TVA, iar termenul de finalizare este de 30 de luni de la emiterea ordinului de execuție a lucrărilor

resboiu.ro

Ionut

Lockheed Martin: România vrea să cumpere avioane F-16 upgradate

Astfel, Lockheed Martin a găsit noi clienți pentru platforma F-16, modelele upgradate Block 60 și Block 70, ca și pentru configurația F-16V, a declarat, pentru publicația de specialitate Janes.com, directorul de dezvoltare al companiei americane, Victor Torla. Potrivit sursei citate, acești noi clienți reprezintă țări care anterior au utilizat variante mai vechi de F-16, cum ar fi România sau Iordania.

Profit.ro

Harry

Compania americana Rayethon a lansat primele comenzi pentru componente necesare sistemului defensiv de rachete Patriot. De construirea acestor componente va fi responsabila compania romaneasca Aerostar Bacau. Produsele realizate in tara noastra vor fi exportate catre toate tarile care detin astfel de sisteme defensive.


Harry

#202
Din 14 martie  Escadrila 53 Warhawks avand in dotare avioane F-16 Falcon a preluat serviciul de asigurare a politiei aeriene in spatiul national.


Foto: Bogdan Aaron PANTILIMON

Scurt istoric:
Infiintata la data de 1 iunie 1940 , escadrila a fost stationata la Campia Turzii, pentru ca mai apoi sa fie mutata pe aeroportul Pipera. Intr-un final in ianuarie 1941 escadrila este trimisa pe aeroportul Mamaia. Aici, cu 8 asi in ai aerului in echipa (printre care si cunoscutul Horia Agarici), Escadrila 53 reuseste o serie de victorii importante.





in 22 iunie 1941 reusesc cu succes indeplinirea a 4 misiuni de escorta
in 23 iunie Horia Agarici doboara 3 avioane sovietice
in 30 iunie escadrila inregistreaza 10 victorii fara nicio pierdere
la finalul primei campanii escadrila 53 avea un impresionant palmares de 52 de victorii si doar o infrangere
In '44 escadrila este desfiintata, iar armata sovietica il declara pe Horia Agarici criminal de razboi. Victoriile acestuia si ale echipei sale, precum si salvarea Constantei fiind rasplatite cu 25 de ani de munca silnica.



Dealungul timpului Escadrila 53 a folosit avioane Hawker Hurricane Mk IIB, IAR 80A, Messerschmitt BF-109 E3, Messerschmitt ME-109 G4

rizzuh

Am trecut de la MiG-21, tehnologie de anii '50, la F-16, tehnologie de anii '70.

Se stie cand au fost fabricate avioanele astea si cand au avut ultima retehnologizare? Sunt multe variante de F-16, unele mai de muzeu, altele mai contemporane.

Neufunk

Migul nu e chiar tehnologie de anii 50. Sunt ceva mai recente.

Iar ca varsta, Migurile noastre sunt la fel de batrane sau tinere ca F-16-urile. Au venit aproape de finalul lui nea Nicu'.

Umbla vorba ca indienii ar fi dat jos un F-16 pakistanez cu al lor Mig-21, desi nu sunt dovezi clare. Imposibil nu este.

elphax

Mig-urile sunt din  anii 60,de prin '62 au început sa fie livrate.
F16 sunt  varianta F-16 AM/BM block 15,  de la începutul anilor' 80 cred. Block 15 are modificări importante la "airframe". Pe lângă asta au fost modernizate sistemele  de zbor,  de navigație și armamentul înainte sa fie livrate.
Mig21 indian e modernizat, radar,  comunicații,  electronică,  are inclusiv o casca din aia cum au americanii pe f22 din care poți vedea tot în jur. Fata de Mig-urile noastre se mai compara dos rea forma exterioara.

Neufunk

#206
Gresesti.

Avem Mig-uri care au intrat in serviciu abia aproape de 1989. Am avut mai multe transe, mai multe variante. Cele mai vechi fie au fost casate fie au fost la arat prin Baragan.

Majoritatea avioanelor noastre care inca mai sunt in serviciu incep cam din 1975. Varsta lor este comparabila cu cea a F-16. Designul este mai vechi, e adevarat. Cel mai vechi F-16 romanesc imi pare ca e din 1983.

Oricum, nu va faceti griji. Ultimul pilot de MiG-21 romanesc inca nu a terminat liceul.

Dagda

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23036544-ultima-ora-rusia-amplasa-bombardiere-strategice-tupolev-22m3-crimeea-invocand-scutul-antiracheta-din-romania.htm

Rusia a decis să amplaseze bombardiere strategice Tupolev Tu-22M3, capabile să transporte încărcături nucleare, în peninsula Crimeea, ca răspuns la instalarea în România a scutului antirachetă, a scris luni agenția publică RIA, care citează un parlamentar de rang înalt, potrivit Reuters.

Harry


Harry

Someone up there is watching  :lol: