Fortele Aeriene Romane

Started by Ionut, July 21, 2013, 04:32:44 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

oneLess

La asta  as they did to Ukraine avem vreun link că mi-a scăpat, pare-se ...

AdrianRO

se stia ca F35 au aceasta optiune..singura tara din cate cunosc care nu are implementat acest kill switch este Marea Britanie. In rest..probabil orice Gen 5 nou va avea asa ceva, indiferent de la cine l-ai luat. Intr-un fel are sens..presupunand ca o tara ca RO care va avea F35 ajunge sa se alieze cu rusii sau chinezii (lucru deloc imposibil) devine o problema. Pe de alta parte..sa stii ca orice miscare faci cu avioanele fortelor tale aeriene trebuie aprobata de cel care ti le-a vandut..infrange scopul pentru care le-ai luat.

qionescu1

Doar se preusupunea pana acum ca orice aparat atat de avansat si computerizat poate fi controlat de la distanta. Dar avionul este nou, nu avea nimeni de unde cunoaste cu siguranta si proba asta.

Nu stim ce vrea sa zica de Ucraina, poate ceva armament pe acolo nu a putut fi folosit contra rusilor. In mod cert Star link nu a mai functionat cand dronele navale ucrainiene au vrut sa loveasca podul din Crimeea (asa apare pe net).

Sigur, juridic se poate acoperi si aceasta problema dar in cazul asta ea e cunoscuta partilor si si-o asuma. Oricum deja toti se gandesc de doua ori ce vor face. Presimt ca europenii, sau o parte din ei, vor investi intr-un produs nou al lor. Nu cred ca vor accepta astfel de conditionalizari. Cel mai ingrijorator lucru pt cumparatori e ca avioanele sunt doar o parte din probleme. Mai pot fi si alte categorii de armament cu aceleasi probleme, de ex. radarele si antiaeriana, softul pt punctele de comanda etc.

dumbravaandrei

problema e ca in conditiile actuale, un nou produs european ar lua minim 10 ani pana un mvp sa vada lumina zilei sau a lunii...
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

qionescu1

Da, in situatia de azi termenul este mult prea lung pt o parte din europeni. Insa nu pt toti. Portughezii deja declara public ca reanalizeaza achizitiile datorita incertitudinilor afisate in comportamentul US.

Cred ca vor merge cel putin partial pe F35 dar vor lasa loc unui program european. In fond exista Eurofighter care e un avion foarte bun. Nu pleaca de la zero.

dumbravaandrei

Din câte am citit, producția pe următorii 12 ani e cumpărată deja și la mirage și la eurofighter. Cred că asta e problema mai mare, că nu poți scala producția aia la mai multe avioane/an
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

qionescu1

Probabil e vorba de productia pe timp de pace si care este adaptata unei cereri scazute. Chiar foarte scazute. Lucrurile stau cu totul altfel azi si cresterea capacitatii si a comenzilor este deja o realitate.

Legat de Eurofighter este exact momentul in care trebuie sa treaca la un upgrade si alta generatie. Dupa declaratiile recente este in carti dezvoltarea lui.

qionescu1

"Canada is actively seeking alternatives to the 🇺🇸#US F-35 fighter jets in light of Trump's foreign policy, says Defence Minister Blair.

Canada had planned to buy 88 F-35A fighter jets at an estimated cost of $19 billion."

elphax

dronele sunt viitorul, am avea nevoie de asociere cu ceva companie serioasa, PPP, facuta o fabrica de drone, bagate si la export