[SJ] Centura Zalau

Started by kumar, March 29, 2018, 06:22:03 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Cristian 74

Panourile antibalistice au doar rolul acesta, de a proteja mașinile de gloanțe venite dinspre poligonul din apropiere (nefolosit de mult timp). Nu sunt fonoabsorbante. Sunt doar din tablă groasă, atât.














Powered by API/PUM imgur uploader

TibiV

Din seria "better be safe than sorry"...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

marinul

Vestă antiglonț ne mai trebuie cand o sa trecem pe centura Zalău  :lol:

Sunt curios cum o sa arate CMC pe langa poligonul din Florești.

misiekwas


Cristian 74

Și filmarea...
2025 scrie pe centura asta.


Ionut

Scria 2025 de prin iunie-iulie... Te iei de mână cu @TibiV, cavalerii șantierelor lălăite.

TibiV

Da, Ionuț, dar intrăm greu în șomaj...  :lol:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

tom_sawyer

Quote from: Cristian 74 on November 07, 2024, 03:54:15 PMPanourile antibalistice au doar rolul acesta, de a proteja mașinile de gloanțe venite dinspre poligonul din apropiere (nefolosit de mult timp). Nu sunt fonoabsorbante. Sunt doar din tablă groasă, atât.

La ceremonia de sărbătorire a Zilei Armatei Române de la Monumentul "Alfa și Omega" dedicată eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, noul comandant al Batalionului 691 Artilerie Antitanc "General Ion Dragalina" și al Garnizoanei Lugoj lt. col. Ioan Medrea, a precizat că a fost ultima defilare a subunității militare lugojene deoarece în locul batalionului de artilerie se va înființa o nouă unitate de logistică.

Astfel, Batalionul 691 Artilerie, începând cu 1 noiembrie, va fi dislocat în Garnizoana Zalău, unde deja funcționează un nucleu format din militari proveniți din alte unități.

https://expressdebanat.ro/ultima-defilare-artileria-lugojeana-se-muta-la-zalau-iar-in-locul-ei-se-infiinteaza-o-unitate-militara-de-logistica/

Cristian 74

Nu știu ce să mai scriu în descriere.


trifrazvan1977

^ "e pur si muove"  :)

ijwtsh

BREAKING Parchetul European face percheziții la CNAIR și companii, pentru posibile fraude la lucrările pentru Centura Zalău, primul drum din România construit de o companie chineză / Reacția CNAIR

QuoteParchetul European (EPPO) condus de Laura Codruța Kovesi a anunțat joi că face 31 de percheziții în mai multe locații, în cadrul unei anchete privind posibile fraude în legătură cu lucrările la șoseaua de centură a municipiului Zalău, finanțate cu 37 de milioane de euro din fonduri UE. CNAIR a transmis că oferă ,,tot sprijinul necesar organelor judiciare".

Perchezițiile EPPO au loc în București, județul Cluj, județul Sălaj și județul Timișoara, la domiciliile și sediile firmelor anchetate, inclusiv la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale SA (CNAIR), responsabilă cu administrarea rețelei de autostrăzi, drumuri expres și drumuri de interes național din România.

Perchezițiile vizează proiectul de proiectare și execuție a Centurii Zalău, finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională și Coeziune, în valoare de 37 de milioane de euro. Beneficiarul fondurilor este CNAIR. Contractul de execuție a lucrărilor a fost atribuit filialei din România a unei companii chineze, care a angajat mai mulți subcontractanți.

EPPO transmite că ,,există suspiciuni că subcontractanții au conlucrat cu antreprenorul pentru a prezenta documente false care să ateste că lucrările au fost finalizate cu succes. Conform anchetei, lucrările nu au respectat cerințele de calitate. De asemenea, există suspiciuni că reprezentanții beneficiarului (CNAIR) nu au efectuat controale adecvate".

Ancheta este în curs de desfășurare, pentru a stabili amploarea activităților infracționale suspectate și prejudiciul financiar global cauzat bugetului UE.

CNAIR a transmis, în legătură cu actele de urmărire penală desfășurate astăzi, că oferă ,,tot sprijinul necesar organelor judiciare". ,,Orice informație pe acest subiect va putea fi furnizată, conform legii, doar de instituțiile abilitate. Conducerea CNAIR reafirmă determinarea de a nu accepta nicio abatere de la legalitate și va întreprinde întotdeauna măsuri corespunzătoare dispozițiilor organelor judiciare", a transmis Compania de Drumuri.

Context. Lucrările la Centura Zalău, un drum cu o lungime de numai 5,5 kilometri, au început în aprilie 2021 și nu sunt gata nici în prezent, după aproape patru ani.

Contractul cu o valoare de 186 milioane de lei a fost atribuit încă din vara anului 2020 Asocierii SINOHYDRO CORPORATION LIMITED (CHINA) – SC GOOD PROOD S.R.L. Ulterior, în 2021, România a adoptat o lege prin care a decis să excludă companiile din China de la licitațiile publice pentru proiecte de infrastructură. Decizia de atunci s-a putut însă aplica doar noilor proceduri de achiziții publice lansate după acel moment.

Lucrările la centura Zalăului, un drum de 5,5 kilometri cu o bandă pe sens, trebuiau să fie gata deja din martie 2023. Cu toate acestea, cele mai recente estimări arată că ele ar putea fi încheiate abia în luna mai a anului viitor. Din programul de execuție – revizia 25, transmis către antreprenor, CNAIR a constatat că lucrările vor fi terminate la data de 4 mai 2025. Întârzierea totală va depăși 452 de zile, apreciază reprezentanții CNAIR.

Pe acest șantier a existat și o slabă mobilizare a constructorului, dar și alunecări de teren, iar Ministerul Transporturilor și CNAIR nu au pus presiune pentru ca lucrările să respecte graficul. A existat o vizită a autorităților pe șantier în anul 2023, dar ritmul lucrărilor a continuat să fie slab. Proiectul s-a lovit de asemenea și de întârzieri birocratice cu exproprierile, scoaterea din circuitul forestier și autorizația de construire. În plus, anul trecut, partenerul român din asociere a realizat o cifră de afaceri de puțin peste 2.500 lei și a înregistrat o pierdere de peste 133 mii lei.

Constructorii chinezi mai lucrează, în România, pe Lotul 3 al Autostrăzii A0 București Nord. Constructorul chinez China Civil Engineeering (China) a început recent lucrările de așternere a celui de al treilea strat de asfalt (uzură) de la joncțiunea cu lotul 2 Nord spre DN2, a anunțat secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Șeful CNAIR, Cristian Pistol, spunea în vară că China Civil Engineeering (China) are șanse reale ca până la finalul acestui an să termine ,,ciotul" de 2 kilometri până la Afumați din Autostrada A0 Nord, astfel încât să poată fi deschisă circulația și pe lotul ,,muzeu" de 9 kilometri terminat de constructorul băcăuan UMB încă din anul 2023, dar pe care nu se poate încă circula.

Contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii A 0 Nord a fost semnat cu firma CCECC în martie 2023, iar ordinul pentru începerea proiectării a fost dat începând cu data de 22 mai 2023, durata de realizarea a proiectului tehnic fiind de 12 luni cu 18 luni pentru execuție. Atribuirea a fost posibilă pentru că procedura de achiziție și depunerea ofertelor s-au făcut anterior Ordonanței de Urgență (din 2021) care interzice firmelor din China să participe la licitațiile publice ale Statului Român.

Cristian 74

Uitați-vă ce frumoasă e ceața (viața), că altceva nu puteți vedea.


Cristian 74

Dar ce frumos e Meseșul...


trifrazvan1977

La min 3:48 un final apoteotic pentru centura: asternerea asfaltului cu grebla...nu cred ca am mai vazut asta in ultimii 10 ani nici macar la drumuri judetene.
Si nu parea un rest de asfalt ramas pare plin camionul cu asfalt.

alexV

Pe poduri, in functie de tipul de hidroizolatie, se pune un strat de 2 (doi) cm de asfalt pentru protectie. Pare ca despre asta e vorba aici. Camionul respectiv are si el ceva protectie sub roti sa nu calce direct pe membrana hidroizolatoare.