Libera circulatie a romanilor in Europa si in lume

Started by Ionut, September 16, 2011, 06:28:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TibiV

Ceea ce este perfect OK.
Suntem totusi froniera externa a UE, si sa faci parte din Schengen inseamna sa nu permiti azilantilor din exterior sa se plimbe liber prin toata Uniunea...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

danutzu_1069

Este ușor de explicat prezenta politiei de frontiera in acel loc. In primul rand este granita extra Schengen cu Serbia. Intre Romania si Serbia nu este niciun fel de grad, acea coada de mașini este pe teritoriul Serbiei, Gard este intre Serbia si Ungaria, iar politia noastră de frontiera se asigura de faptul ca din Serbia nu se intra .... din greșeală in Romania (in spațiul Schengen).

Da, poate sa existe întrebarea: dar polițistul de frontiera n-a vazut de unde a venit mașina?
Ba da, a vazut, dar este de datoria lui sa verifice.
Filmarea se oprește exact inainte de ceea ce se întâmpla, ceea ce ma face sa cred ca este trunchiată.
Poate doar a fost un control de rutina, poate doar un salut, etc...

Cert este ca acolo (s-a mai discutat), ungurii avand deja punct de frontiera, ar fi bine ca drumul nostru sa vie deviat astfel incat sa ajunga inainte de intrarea in Vama iar intre Romania si Serbia sa fie construit, in zona respectiva, un gard simbolic, "de orientare"

WebSrc

Incredibil ce se întâmplă acum la granița de vest a României

@PetrePetre-md5ym mulțumim

horyatm

În legătură cu acel videoclip de la Beba Veche. Teritoriul României este fix unde se termină asfaltul, deci ei au trecut pentru o scurtă perioadă pe teritoriul Serbiei. Eu cred ca se va amenaja un drum mult mai înainte de granița cu Serbia. Acolo voiau să facă un PTF cu Serbia, dar cel mai probabil nu se va mai face, având în vedere ca deja există unul între Ungaria și Serbia.

Powered by API/PUM imgur uploader

Adrian.TM

^
Defectul meu că sunt mai tipicar... :D
Uitați un stop-cadru din videoclipul respectiv, totuși, nu se trece pe teritoriu sârbesc.
Cu roșu e încercuită borna RO-SRB.

Am fost în zona respectivă prin 2018, la deschiderea granițelor în luna mai. Sper ca tradiția să continue, din inerție, chiar și după Schengen.Ar fi păcat să se rupă legăturile care s-au format între localități.

Powered by API/PUM imgur uploader

danutzu_1069

@horyatm , nu te lua dupa liniile de pe GMaps, ca nu sunt trasate cu exactitate.
Vezi pe OSM cum arata: https://www.openstreetmap.org/#map=18/46.126484/20.264803

sau chiar StreetView

nskovn

Bună. Pentru a ma convinge la fata locului, ieri 6 ianuarie am mers la Kubekhaza si evident am trecut in România la Beba Veche.

danutzu_1069

Apropo, pentru cine nu a băgat de seama in filmări, cand se face stânga de pe drumul de vama, este un mare semn de acces interzis. Evident, este si bariera deschisa... dar semnul are ... valoare

@nskovn, Care a fost conversația cu polițistul de frontiera?

(vad ca a corectat Ionuț, dar pe viitor, pe YouTube avem buton dedicat in care dai paste la ce copiezi din YouTube)

Adrian.TM

^
La fel și pe pista aceea de pe malul Someșului, când ieși din Ungaria spre România, pe partea maghiară e ditamai semnul de ,,Interzis", deși bariera e ridicată (Ca și la Beba Veche).

De mâine se întoarce lumea la lucru, sper că se apucă responsabilii să înlocuiască aceste semne, care induc în eroare, cât mai repede posibil  :D .

RE:
Am făcut stop-cadru pe acel semn de pe partea maghiară, iar sub el este o plăcuță pe care scrie, tradus ad-hoc ,,Cu excepția celor cu permisiune" (Drumul fiind cel mai probabil construit pentru Poliția de Frontieră Maghiară, care patrolează intens zona de frontieră cu Serbia, și celebrul gard).

danutzu_1069

Pentru gardul cu Serbia politia de frontiera maghiara o ia la dreapta , pe celălalt drum, in oglinda cu cel spre noi.

Da, ma aștept ca autoritățile sa colaboreze pentru o legătura normala intre drumurile regionale dintre România si Ungaria

Adrian.TM

^
Da, dar cum se vede și pe Maps, acel drum înconjoară P.T.F.-ul din ambele părți. Asta e scopul lui, până la urmă, și toate punctele lor de frontieră situate la granița cu Serbia au design-ul ăsta.

nskovn

Discutia a fost una privata, care nu are nicio legătură cu trecerea pe acolo.(ne cunoaștem de peste 15 ani). De aceea am si pus muzică peste sunetul original.

Adrian.TM

În Timișoara și împrejurimi, plouă cu găleata, intuiesc că și la Beba Veche a plouat în noaptea trecută, așadar, acum cred că drumul de la Triplex Confinium e impracticabil, fiind probabil plin de noroi.

În altă ordine de idei, cred că distanța Timișoara-Szeged tot e mai scurtă, și pe drumuri de mai bună calitate, prin Cenad.
La varianta prin Beba Veche, țin minte că drumul Kubekhaza-Szeged era foarte, foarte vălurit, și zdruncina bine mașina. Pe partea românească, știu că recent s-a reastfaltat DN59F Sânnicolau Mare-Dudeștii Vechi(-Valcani), dar după Dudeștii Vechi cred că este același drum județean, care nu știu când a fost reabilitat serios pentru ultima dată.

nskovn

Drumul de la Sînnicolau Mare la Dudestii Vechi este excelent. De la Dudestii Vechi la Beba Veche este bunicel, lejer se poate merge cu 90-100 Km/h. La Triplex se poate trece chiar dacă plouă, fiindcă este iarbă pe jos si nu există pericolul de impotmolire. De la Kubekhaza la Szeged drumul este într-adevăr denivelat. Una peste alta de la Szeged pana la Dudestii Vechi am făcut sub 40 minute.