Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

4 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Tony7Y

Deci ar trebui sa deblocheze situatia pentru nodul cu A1, dar si la Jitaru. Asteptam AC.

oneLess

Era vorba de niște modificări la proiectul T4 și la drumurile de legătură Albota/Podu Broșteni. De aia nici măcar nu au decopertat traseul. Șî acolo păduri, stâlpi, exproprieri noi probabil ...

La link-ul de mai sus eu am găsit cea mai recentă chestie de prin mai 2023, dar nicio legătură cu problemele de la T3 și T4:

QuoteDraftul Deciziei etapei de incadrare pentru modificările aduse proiectului ,,Drum expres Craiova - Pitești", titular Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A.

povestește ceva legat de
Direcția Silvică Dolj / Ocolul Silvic Amaradia / Dolj
km 0+350 – km 0+650 (Tronson 1)

Nu am văzut un alt document mai recent acolo legat de DEx12!

oneLess

Forum peundemerg.ro - Detalii licitație în desfășurare pentru 16 spații de servicii pe DEx 12

LE: Cred că titulatura corectă este DEx 12 cum o folosesc ei, nu DEx12 sau DX12.
Dar parcă pe indicatoarele rutiere nu apare și blancul !?

jalemare

CNAIR a semnat astăzi contractul pentru finalizarea lucrărilor pe Tronsonului 1 al Drumului Expres #Craiova – #Pitești!

Valoarea contractului, finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile, este de 439,29 milioane lei (fără TVA).

Asocierea turco – română trebuie să finalizeze lucrările pe cei 17,7 km în 18 luni. Iar, conform contractului, lucrările vor avea o garanție de 10 ani.

La momentul rezilierii contractului anterior, stadiul lucrărilor era, în decembrie 2022, de 56,07%.

În momentul finalizării, tot DEx 12 (Craiova-Pitești) va avea o lungime de peste 121 de km.

Anul trecut a fost deschisă circulația pe Tronsonul 2 (39,85 km), între Robănești și Valea Mare.

În prezent, sunt în execuție Tronsonul 3 (31,75 km)- între Valea Mare și Colonești- și Tronsonul 4 (31,82 km), Colonești- Oarja- Pitești.

Pe Tronsonului 3 progresul fizic a ajuns la 76% și, deși termenul contractual de finalizare este 2024, Antreprenorul și-a asumat deschiderea obiectivului la sfârșitul anului 2023.

Tronsonul 4 a ajuns la un stadiu fizic de 22%, iar deschiderea circulației este programată pentru anul viitor (2024).
Sorin Grindeanu-Facebook

P3trut

In sfarsit s-a semnat ceva. Mai au vreo 4: cel cu Pizzarotti pe A0NL1 (asta fiind foarte mult tergiversat), cel cu Makyol pe A13L3, cel cu Dimex pe A3Tureni si, recent, cel cu Precon pe A3 Chiribis-Biharia.

Takacs

Contractul cu Dimex a fost semnat în data de 28 iulie.

GIV

intrebare: ce se deschide prima data t4 sau t1?

oneLess

T4? În augustul acesta 2023 se împlinesc fix (3) 2 ani de la semnarea contractului. 1 an proiectare plus 2 execuție. Și ghici : 22%. Cu proiect în modificare pe circuit birocratic încă, pentru zona Oarja/Ceaușești/A1 plus zona drumuri de legătură Albota/Podu Broșteni. Păduri. Stălpi. Exproprieri noi. Dar vor livra cândva și vom lăuda că va fi fix înainte de termenul contractual! Uraaaa ...

T1? Acolo depinde doar de contructor! După cum se mișcă pe celălalt contract pe DN6 ... e concurență mare !

mdragos

T4 este dovada clara a impotentei CNAIR.
Restu e poezie.

alexandru_m

Situatia pe T4 treaba vine manusa cuiva.

Nu va asteptati sa se trezeasca CNAIR din senin si sa ii apuce harnicia acolo.

Ionutcatalin

Atât T3 cât și T4 puteau fi gata deja dacă nu exista bâlba CNAIR de la prima licitație, nu zic ca nu sunt și înțelegeri prin "culise" dar incompetenta e dovedita și mare cât Casa Poporului.

vm75

^^^Contractul pt Tr. 4 a fost semnat pe 17.08.2021 cu OIL pt proiectare in 15.11.2021, asadar are termen de finalizare 15.11.2024. Daca adaugam extensia pt nodul cu A1 probabil noul termen va fi undeva in vara lui 2025, ceea ce este realizabil.

vm75

Pe Tr. 1 ne bucuram ca s-a semnat cu un termen de finalizare de 18 luni pt un rest de 45% pe 17 km. In schimb pe Tr 4 murim de grija UMB care are 24 de luni sa finalizeze 30 km si inca este in termen. E evident ca UMB s-a intins foarte mult si are acces la multe butoane, dar deocamdata sunt in termen si eu as paria ca vor termina Tr 4 inaintea turcilor de pe Tr 1.

danvoicu

Eu m-as bucura sa termine amandoi in acelasi timp.