[B] Vehiculele si poluarea in Bucuresti

Started by Ionut, November 17, 2018, 08:20:59 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

irirat

Primaria sectorului 6 "experimenteaza" normalitatea, preluata de pe pagina de facebook a domnului primar (inclusiv imaginile)

"Aseară am făcut un experiment: am notificat din timp locuitorii din zonă să mute mașinile pentru că urmează sa spălăm străzile. Acolo unde nu le-au mutat ei, le-am mutat noi pentru ei. Doar vreo 8 mașini rămăseseră neclintite, unelele păreau nefolosite de mai mult timp. Apoi am spălat temeinic strada. Pe Iuliu Maniu, între Moinești și Valea Lungă."

Nu vreau sa mi-o luati in nume de rau, nu vreau sa-i fac reclama gratuita primarului, dar postez aici deoarece consider ca initiativa merita laudata si extinsa la o scara mai larga are un impact major asupra poluarii din Bucuresti. Bine, as vrea ca si cei care murdaresc strazile (de ex zecile de santiere de pe care ies basculante cu rotile pline de noroi) sa fie luati in vizorul primarului.

Powered by API/PUM imgur uploader

TVlad

Foarte buna ideea insa trebuie in primul rind renuntat la mizeria aia de sare+nisip care se arunca iarna pe strazi. Ea e sursa jegului din primavara si a prafului de mai tirziu.

De asemenea, absolut toate spatiile "verzi" sa fie inierbate nu lasate la voia hazardului sau mestecate de rotile masinilor parcate anapoda.

A propos de santiere, am trecut acum citeva zile pe Bd. Pipera, inspre Directia permise auto: era un strat consistent de noroi bine intins, adus pe rotile camioanelor de pe un santier din apropiere. Greu de crezut ca in zilele noastre, cind toata lumea e crizata pe tema poluarii si a mitocanismelor de acest fel, se mai poate intimpla asa ceva si inca la o asemenea scara. Bine, acolo e Voluntariul, asa ca orice e posibil...

dr4qul4

Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

TVlad

Sursa mizeriei e dincolo de calea ferata, spre giratoriul din Pipera.

Lyvyoo

PLus drumul neasfaltat paralel cu sina, pe care vin masinile pline de noroi.

TVlad

Nu stiu daca a mai fost pus linkul pe forum, eu acum l-am aflat dintr-un mesaj public al primarului Ciucu:

https://uradmonitor.com/tools/users/pols6/

https://www.uradmonitor.com/

Partea buna e exista si alti senzori decit cei pe care ii cunosteam, partea proasta e ca masoara diferit de ceilalti aflati in aceleasi zone. Iata un exemplu cu valori foarte diferite pentru PM10 pentru sezori plasati in piata Drumul Taberii:

82ug/mc:

25ug/mc:

Powered by API/PUM imgur uploader

voicul

Nu prea cred ca mai arunca cineva cu nisip iarna si oricum la cata zapada este iarna in B ...
Oricum praf mai vine si de pe camp.

De apreciat ce fac, dar trebuie zilnic (evident cu schimbarea zonelor) ca sa se vada ceva.

voicul

Ministrul Mediului: Poluarea în București e mare. Am propus Primăriei să nu mai emită autorizații de construire fără centrală comună - VIDEO

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat la Digi24, că poluarea în București este mare și că asta e o consecință a faptului că, de 20 de ani cel puțin, nu s-a luat nicio măsură pentru reducerea poluării, atât a celei industriale, cât și a celei casnice. Ministrul a spus că a propus Primăriei să nu mai emită nicio autorizație de construire fără centrală comună, cel puțin la nivel de bloc.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ministrul-mediului-poluarea-in-bucuresti-e-mare-am-propus-primariei-sa-nu-mai-emita-autorizatii-de-construire-fara-centrala-comuna-1465366

AlexxC

Nu inteleg logica acestei propuneri. Domnul ministru oare intelege ca nu CO2-ul face aerul din capitala irespirabil? altele sunt gazele ce ne omoara! cele produse de arderile ilegale,masini cu DPF off si centrale la casa pe lemne sau carbuni.

TVlad

Nu se elimina numai CO2 din centralele individuale insa si eu cred ca ponderea lor in poluarea din Bucuresti e neglijabila.
Logica e simpla: pentru guvernanti e intotdeauna mai comod sa interzica ceva oamenilor cinstiti decit sa se lupte cu mafia arderilor ilegale, cu firmele de constructii care duc noroi pe roti, cu spagarii din service-urile auto care inchid ochii la defectiunile masinilor verificate si, in ultimul rind, cu oamenii saraci care se incalzesc cu ce apuca.

nirolf

Centralele termice emit inclusiv NOx, există și clase de emisii trecute în specificațiile acestora.

Pe de-o parte mi se pare o idee bună să nu se mai permită centralele individuale în blocurile noi, nu mi se pare normal să ai coșuri atât de aproape de geamurile vecinilor. E o soluție de anii '90, mă amuz când văd apartamente așa-zis de lux dar cu centrală proprie.

Dar pe de altă parte să susții că asta e problema (și rezolvarea) la poluarea din București este mai degrabă o perdea de... fum.

voicul

^Ca in Romania - multe discutii, idei indraznete, mai putina implementare, daca e posibil chiar deloc.
10 km de piste de biciclete la 2 milioane + locuitori in 30 de ani?  :o

Românii sunt îndemnați să renunțe la mașini în zilele de vineri și să aleagă transportul în comun sau bicicleta. Reacțiile șoferilor - VIDEO

Ministrul Mediului vrea să declare verzi zilele de vineri. El le cere românilor ca, în această zi din săptămână, să renunțe la mașini și să circule ori cu transportul în comun, ori cu bicicletele. Totuși, cei care au mașini electrice, le pot folosi.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/romanii-sunt-indemnati-sa-renunte-la-masini-in-zilele-de-vineri-si-sa-aleaga-transportul-in-comun-sau-bicicleta-reactiile-soferilor-1466015

voicul

De ce miroase a cauciuc ars în Capitală. Garda de Mediu a depistat sursa poluării

Mister total până acum pentru autorități în privința aerului cu miros greu din mai multe zone ale Capitalei. Vina a fost dată de cele mai multe ori pe centralele de apartament ori pe arderea resturilor vegetale. Duminică, însă, inspectorii de mediu au dat piept cu tradițiile.

E Lăsata Secului, iar localnicii din zonele periurbane sărbătoresc incendiind cauciucuri. În Sintești, Vidra, au fost desfășurate echipaje de jandarmi și inspectori de la Garda de Mediu.

Cei prinși asupra faptului au promis că nu vor repeta fapta.

https://www.facebook.com/watch/?v=278144827042762

,,Sunt câteva imagini din teren, din județul Ilfov, unde Garda de Mediu Ilfov, Poliția Română, pompierii și jandarmii au intervenit în această seară. S-a risipit și ceața neagră și petrecăreții, cu sutele, au intrat în case. Din păcate, mirosul puternic încă persistă, cu toate că focurile au fost stinse", a scris pe Facebook Octavian Berceanu.

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/de-ce-miroase-a-cauciuc-ars-in-capitala-garda-de-mediu-a-depistat-sursa-poluarii-1468107

AndreiB

Cred ca trebuie un pic mai mult decat a accepta promisiunile lor.

TibiV

In Sintesti este Lasata Secului cam 52 de saptamani pe an...   8)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)