[SM] Centura Satu Mare

Started by NGC, April 08, 2018, 01:51:54 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

adigsm

Quote from: GML on October 14, 2020, 02:58:12 PM
Cam cat de mari sunt sansele pt. o deschidere partiala anul asta?
0 - nu au nicio sansa
nu au material uman si nici de pus in opera
Surse interne: Lucrarea e mult mai scump de realizat decat ceea ce au estimat ei la licitatie si ies pe minus. Nu au balastru bun in zona si trebuie durosol pentru aproape orice lucrare. Nu au piatra acceptata in zona si trebuie sa mearga in alte judete.
S-a schimbat actionariatul Itinera la nivel de Italia si au descoperit ca lucrarea va merge pe minus astfel ca ... o lasa moale. Sper sa nu o inchida.
Centura Carei a durat cam 12 ani. Sper ca aici sa nu patim la fel - parasirea santierului si rezilierea.
Imi cer scuze de informatiile negative, dar eu sunt doar un mesager care a strans informatii.  :(

AlexxC

In situatia asta statul roman (noi) vom beneficia de un obiectiv la un  pret mai mic decat cel real.  Vad ca DATA DE INCEPERE EXECUTIE LUCRARi ESTE 28.06.2019 si data finalizare oct 2021. Daca se incadreaza in termenul contractual sau se prelungeste cel mult 6 luni , eu zic ca iesim bine .

voicul

Informatia e ... nasoala, dar prea moale nu prea au cum sa o lase ca la un moment dat incep sa plateasca si penalitati.

Deci in noile conditii expuse, de fapt se misca binisor.

GML

Mersi pt. info.
Eu o sa fiu super multumit, daca va fi gata pana la sf. anului viitor.
Am citit undeva, ca au facut nu stiu ce deal cu CNAIR,neoficial, ca daca ei deschid o parte anul asta, atunci cealalta parte poate sa fie gata mai tarziu.

klacsma

@AlexxC  -si eu as fi extrem de multumit cu perioada de constructie:  28.06.2019 - oct.2021.
Din pacate l-au gresit si pe asta in tabel, inceputul lucrarii este de fapt: 28.06.2018   :(

klacsma

Avans vizibil doar la rampele podului peste Somes, unde se asterne balastul stabilizat + borduri pregatitoare inaintea stratului de uzura pe cele doua maluri (intre DN19 is DN19A).
Nici un progres la blocajele cu relocari. In afara lor exista una-doua straturi de asfalt pe partea de sud a centurii.

Powered by API/PUM imgur uploader

JohannDB

În 29.10.2020, eram în zonă, la Petea și având timp de-o pauză mare am fost pe la lucrări; din anumite discuții cu două persoane de pe șantier, se trage tare pentru deschidere în decembrie curent pe sectorul DN19 (Carei-Satu Mare) și DN19A (Satu Mare - Petea).
       Deși podurile peste DN19 și DN19A nu vor fi gata, se lucra intens la bretelele de racordare la ambele poduri, pentru a se putea intra cu traficul pe sectorul menționat, și utilizarea deplină a podului peste Someș...... La momentul dării în trafic, dinspre Carei vei intra prin bretea pe noul sector de centură, vei trece peste Someș și vei ieși în DN19A pe relația Petea (spre frontieră), unde de la ieșirea din centură, după vreo 800m (înainte de stația de carburanți "Socar") faci dreapta pe "acutala Centura satu Mare" pe 2,9km (cu asfalt ok, dar îngustă rău) și intrii la dreapta în DJ 194 pentru 1,5km, apoi cu viraj la stânga intrii pe DJ 194A pentru 3,30km și după un viraj la dreapta intrii, în sfârșit, în DJ194C pentru 3,3km (reasfalțați recent, dar neterminată zona de la trecerea la nivel peste linia Satu Mare - Halmeu) ca apoi să ieși în DN19 în Boțiz pentru Baia Mare/Halmeu/Zalău (cu reintrarea în oraș, pentru Zalău prin DN 19A).....
      De la DN19A spre DN19, la Botiz, este pauză la lucrările pe centură, podurile peste DJ 194C și DJ194 sunt deocamdată "la păstrare" și spre aeroportul Satu Mare se lucrează la giratoriul cu DN19A...
      Am și ceva imagini de la DN19 și DN 19A și cele două "județene", dar nu prea stau bine cu timpul....
      Față de "ce se vorbeste" cu decembrie, vom vedea care va fi realitatea......

klacsma

Partea de nord a centurii, la 08 noiembrie:

Oare cate straturi de asfalt vin peste izolatie, doar uzura ?