[SM] Centura Satu Mare

Started by NGC, April 08, 2018, 01:51:54 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

klacsma

Aici, la km 5.1 am inteles ca nu cu relocare e problema (se subtraverseaza doua LEA paralele, apropiate), ci
proprietarul fermei ar fi obinut modificarea intersectiei/proiectului (!) si va fi sens giratoriu ...

Powered by API/PUM imgur uploader

GML

Poza facuta la intersectia intre Bdul Closca si Strada Balta Blonda, aproape de calea ferata.

klacsma

Imagini cu malul drept/nordic al Somesului:

Sectiunea (pana la DN19A) are deja un strat de asfalt

si terasamentul aproape de nivel:

Intre timp de aici a disparut singurul obstacol din calea finalizarii sectiunii DN19-pod-DN19A:

https://www.presasm.ro/fotovideo-a-disparut-minunea-din-mijlocul-centurii-municipiului-satu-mare/

Mi se pare totusi ireala povestea din articol, despre stalpul in cauza.
E drept ca imaginea (cu stalpul inconjurat de balast stabilizat) a fost preluata de multe site-uri (dupa filmarea API), dar faptul ca nu s-a facut "in graba, la presiunea mas-media" e clar
din moment ce conducta intra in pamant la cei doi stapli adiacenti. => LESubterana era executata de mult, nu acum s-a sapat in balastul stabilizat abia asternut.

... Nu stiu nici daca s-ar fi permis ca pe separatorul dintre benzi sa ramana stalp electric (cred ca e unul simplu de joasa tensine) ?

GML

Sunt foarte curios, daca o sa avem o receptie partiala anul asta, sau nu.

voicul

Cred ca ar fi mai corect "surprins" decat curios

Mai greu cu deschiderile astea partiale. Prin mai greu se intelege ca in 99.99% din cazuri n'avem! >:(

horatiu.cosma

Păi CNAIR nu e în stare să recepționeze un tronson 100% din centura Bacău, unde lucrează constructorul favorit. Așa că trebuie să ne setăm niște așteptări realiste. Posibil să fie mai sensibili din cauza alegerilor în perioada asta, dar chiar și așa, trebuie să muncească și ăsta e un munte greu de escaladat pentru CNAIR chiar și de alegeri.

klacsma

https://www.satmareanul.net/2020/08/13/ministrul-transporturilor-vine-in-judetul-satu-mare/

A aparut prima foreza la km 18+250 -pasaj peste CF la nord:
Inca nu se foreaza, nici nu se pare ca sunt gata cei de la gaze.

tom_sawyer

Ministrul Lucian Bode s-a aflat astăzi, 14 august 2020, în vizită de lucru în județul Satu Mare unde a verificat, alături de reprezentanții CNAIR și cei ai autorităților locale, stadiul lucrărilor executate la varianta ocolitoare a municipiului Satu Mare.

În prima parte a zilei ministrul Lucian Bode a participat la recepţia parţială a lucrărilor de reabilitare a tronsonului de drum, în lungime de aproape 8 km, care leagă Scărişoara de Pişcolt (DN 19G). Modernizarea acestui tronson de drum va facilita legătura dintre cele două localităţi, accesul pe un drum modernizat spre Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul şi în viitor spre noul punct de frontieră la graniţa cu Ungaria, din localitatea Horea-Őmbőly.

Vizita a continuat pe șantierul centurii municipiului Satu Mare unde antreprenorul și-a asumat că, în luna octombrie 2021, obiectivul de investiții, în lungime de 19,54 km, va fi dat în trafic. În prezent se înregistrează un stadiu fizic al lucrărilor de  52% și un stadiu financiar de 58,60%.

Ministrul Lucian Bode, a cerut antreprenorului, ca  până la finalul acestui an să finalizeze porțiunea de 3 kilometri din investiţie, inclusiv podul peste Someş, astfel încât șoferii să poată utiliza tronsonul care leagă DN19 de DN19A. Reprezentanţii firmei constructoare au spus că respectivul tronson va fi finalizat în acest an.

"Am văzut că aveţi un progres fizic de peste 50%, ceea ce este foarte bine. Cu progresul financiar nu avem nicio problemă, suntem la zi cu plăţile, nu avem nicio întârziere. Relaţia noastră, beneficiar-antreprenor, este una corectă. Pe 10 aprilie v-am rugat să finalizaţi acest tronson de 3 kilometri, cu tot cu pod. Este foarte important pentru municipiu şi zonă, pentru că vor fi foarte multe maşini care circulă pe aici. Acest tronson ajută mult în ce priveşte traficul. Mă bucur să aud că v-aţi menţinut obiectivul din primăvară, de a finaliza acest tronson. Toată lumea este mobilizată într-un singur sens, finalizarea celor 3 kilometri şi, implicit, a podului", a declarat ministrul Lucian Bode.

MT

Ionut

Centura Satu Mare, din drona. Filmare completa, desigur, nu umblam cu jumatati de masura. Enjoy!

calino

Multumim pentru filmare!
Au avansat frumos si deja se vede bine asfalt.

adiarc

mie ritmul de lucru imi pare lejer spre slabut....doar in zona rampelor si in continuare suprafete mari pe care nu s-a mai lucrat demult...unele deloc...nici o sansa pt 2021 in acest ritm cu zone importante neatacate ( de ex pasajul peste CF )
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

horatiu.cosma

Ar fi chiar penibil sa nu termine in 2021 (din motive ce nu țin de utilități nerelocate care nu sunt putine). Podul peste CF din ce țin minte nu e început tot din cauza unei conducte de gaz nerelocata.

klacsma

Si eu sunt un pic mai sceptic: chiar daca se rezolva toate relocarile, avansul pe 2020 este de 9% (! de la 43% in dec 2019 la 52% !) - extrem de putin. Si daca ar fi 60% la zi, ar insemna tot doar 17% avans pe (iarna+) primavara+vara 2020.  Nr. mediu salariati proprii Itinera, conform bilantului 2019 a fost 59...
Mi se pare foarte probabil ca Itinera sa obtina in "schimbul" finalizarii tronsonului de 3,9 km intre (DN19+DN19A) o noua amanare oficiala a termenului de finalizare .... as zice decembrie 2021.
Poate chiar 2022, pentru partea de nord -cu un avans mic si multe blocaje.
Nu stiu daca-i greseala de tipar dar pe FB-ul MT-lui apare octombrie in loc de iulie 2021:
"Vizita a continuat pe șantierul centurii municipiului Satu Mare unde antreprenorul și-a asumat că, în luna octombrie 2021, obiectivul de investiții, în lungime de 19,54 km, va fi dat în trafic.
În prezent se înregistrează un stadiu fizic al lucrărilor de 52% și un stadiu financiar de 58,60%."

....
O parte a centurii -cam 50%, cuprinzand si tronsonul respectiv de 3,9 km- apare pe Goolge Maps in stare actuala, de 3 august.

klacsma

O noua filmare Itinera- Atlas mapping:

Nimic spectaculos....
totusi, sa notam o mica victorie asupra birocratiei: demolarea casei de la km 6,6 
-intre cele doua filmaria API :