Waze, Google Maps și navigație GPS

Started by sebba, September 04, 2012, 12:29:53 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

alin2pas

Și Sygic tot hărți TomTom folosește.

voicul

Mașinile Google Street View revin în România pentru actualizarea hărților - VIDEO

Mașinile Google Street View au revenit în România să actualizeze imaginile cu toate șoselele, dar și cu alte locuri din țară, pentru ca oamenii să poată găsi mai ușor destinațiile unde trebuie să ajungă. Asta, în condițiile în care statisticile arată că 2 din 3 români care folosesc internetul utilizează și serviciul de hărți al Google, iar utima actualizare Street View din România a fost în anul 2019.

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/lumea-digitala/masinile-google-street-view-revin-in-romania-pentru-actualizarea-hartilor-1520009

survola

Am văzut-o și eu (de 2 ori într-o săptămână) luna trecută.  :D

Powered by API/PUM imgur uploader

alin2pas

dr4qul4

Aveti idee daca s-a modificat ceva in algoritmul Waze? De la un timp nu dau cel mai rapid traseu, atunci cand esti in tranzit!
In ultima perioada am ignorat de cateva ori indicatiile Waze si recalcularea ma intorcea pe traseul de tranzit, desi drumul ales era liber si mult mai rapid. Ignorand indicatiile am castigat minute bune
Iar cand nu am ignorat indicatiile lui, m-am trezit intr-un blocaj ce putea fi evitat
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

horyatm

^Confirm, eu am pățit chiar ieri asta la Margina. Am 2 ipoteze. Una ar fi că uneori ambuteiajele se creează fix înainte să ajung și nu apucă să mă ruteze pentru că nu sunt suficiente informații, caz clasic dacă e barieră la trecerea la nivel de calea ferată. Iar a doua ipoteză ar i că pe distanțe lungi preferă să ruteze pe drumuri principale, deoarece 5-10 minute +- nu e un capăt de lume pentru un drum de 5 ore. Eu aș vrea să mă ruteze întotdeauna pe rutele cele mai rapide, chiar și pentru un câștig de 5 minute. 5 minutele alea se pot transforma ușor în 10-20-30 minute, din experiență...

al_eugen

Al treilea caz ar fi ca team lead-ul de la rutare de la waze a primit obiectiv sa reduca puterea de calcul consumata per rutare.
Sa faca softul mai eficient. Asta pentru ca rutarea nu e facuta doar local ci pe serverele waze. Care servere consuma curent.

Asa ca, muncitoreste, putem rezolva:
- rutari pe anumite segmente in oras sa nu mai fie timp real ci pre-calculate in functie de ora (dar nu si de trafic)
- rutarea pe distante mari sa nu intre in detaliile traficului local
etc.

Daca a implementat cele de mai sus, poate i-a scazut consumul cu 10%. Obiectiv indeplinit, bonus capatat.
Calitarea rutarii - oficial neafectata. Practic, utilizatorii vad discrepante si se intreaba de ce...

Disclaimer: nu lucrez la waze, doar utilizez.
Dar sunt programator si ma risc sa generalizez un pic:). Continutul de mai sus reprezinta o ipoteza, o "fabulatie".

Acum practic, la drum lung, e nevoie de doua dispozitive cu waze. Sau unul cu waze si unul cu orice alt navigator (poate chiar cel nativ al masinii).
Daca folosim waze pentru rutarea pe urmatorii 2-300km: de exemplu Bucuresti pana la rond la Talmaciu, rezultatele vor fi rezonabile.
Cel de-al doilea dispozitiv il folosim cu adresa finala, doar ca o estimare grosiera a timpului ramas.
Am testat varianta aceasta pe un drum Bucuresti-Arad luna trecuta.

dr4qul4

eu banuiam ca e ceva intelegere cu autoritatile locale, ca sa nu mai bage traficul de tranzit, pe tot felul de stradute.
ceva legat de politica verde si scoaterea emisiilor din localitati.

Dar poate fi si ce zici tu, si tot pe 'greee" intra. + economii
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

dumbravaandrei

Trebuind sa ajung maine dimineata la Mamaia, am bagat pe gmaps. Rezultatul

Am mers la masina, am conectat-o la WiFi si am bagat Mamaia la destinatie si mi-a dat o ruta care seamana aproximativ cu:

Normal ca waze mi-a dat aceeasi ruta ca gmaps... De multe ori masina imi da rute muuuuult mai bune si mult mai rapide decat waze/gmaps. Acum pe week-end timpul dat de gmaps pe DN1+DNCB e.... cel putin optimist. Dimineata la 8:00 am facut 1h30 pana in Sinaia, nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa fie dupa masa.
S-au dus si astea....

C0ndu

pasadia

Pun si aici o parte din mesajul de pe A13 cu rugamintea ca poate cineva rezolva ceva in waze astfel incat sa "rezolve" problema

QuoteDe prin 2020 (sau 2019) a fost asfaltat DJ112C, Vladeni - Dumbravita. Si asta face ca acum Waze sa va trimita pe aici in momentele in care Codlea e prea aglomerata. Adica va pune sa strabateti niste DJ-uri intre Vladeni - Dumbravita - Satu Nou - Halciu (multe sate, drum ingust si intortocheat, etc...) ca apoi sa iesiti in DN13 intr-o intersectie oricum tampita (cea de la Hanul din Ardeal, cu podul peste Barsa langa ea) si de acolo sa va trimita functie spre centura Brasov si destinatia voastra.

Va rog eu frumos, pentru acele 2-3 minute pe care teoretic le castigati astfel, NU mai ascultati de Waze. Pe langa calitatea mult mai proasta a drumurilor pe care va bagati, faptul ca voi trebuie sa virati la stanga intr-o intersectie prost amenajata, negandita pentru atata trafic cat are mai nou, genereaza in urma voastra cozi considerabile. Azi cred ca am stat 5 minute ca sa astept sa treaca cate unul sau altul spre stanga in conditiile in care pe sensul opus, dinspre Codlea spre Sibiu, era dupa cum am spus coloana incontinuu.

Leo-Ph

salutare..am o deplasare de 3 saptamani in Germania. Ce navigatie imi recomandati? waze, google maps sau gramin?

strumf11

Tomtom....

Trimis de pe al meu HTC U12+ folosind Tapatalk

danutzu_1069

Leo-Ph

Multam ptr raspunsuri, TomTom nu am mai folosit. O sa ma bazez pe waze, pe al meu vechi Nuvi 2495 cu ultimul update si pe navigatia masinii inchiriate, in plus mai am pe iphone si Gmaps...sper sa nu ajung in Brazilia  :)))