Waze, Google Maps și navigație GPS

Started by sebba, September 04, 2012, 12:29:53 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dr4qul4

@RaduC, ma indoiesc ca se vor grabi cu electricele (si mai ales cu statiile de incarcare) din Europa de est. Din 2 motive:
1. teoretic electricele merg fara restrictii . Poate doar atunci cand vor aparea restrictii pentru benzina euro 6 sa se faca o delimitare
2. Adaugarea de statii de incarcare reprezeinta un risc pentru ei. Un sofer care isi planifica drumul pe baza waze-ului s-ar putea sa intampine probleme in cazul in care o astfel de statie este nefunctionala. O astfel de situatie se poate transforma intr-un fiasco mediatic si se poate chiar solda cu procese si despagubiri.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

bgd77

Legat de informatii statii de incarcare electrice, am vazut ca pe Google Maps se poate cauta (cautare: "ev charging station") si apar ceva rezultate inclusiv la noi (Brasov, Bucuresti...). E un feature nou, apare in "What's new" la aplicatie.

RaduC

^^ ar rezolva toate astea cu un disclaimer, oare nu?

dr4qul4

Nu prea. Una e sa iti apara la search, si alta e sa te ruteze el de fiecare data cand mergi undeva si sa iti si indice locul de unde trebuie sa incarci.

Imagineaza-ti doar ca cineva adauga o statie de incarcare undeva intr-un sat si waze-ul te scoate de pe autostrada si te ocoleste vreo 50 de km. Cu o electrica... Sau te duce langa un orasel micut, unde exista un supermarket cu statie de incarcare...nefunctionala.
Nici la benzina/motorina nu te ruteaza in functie de statiile de alimentare, dar acestea sunt atat de dese si autonomia este mai mare, astfel ca ai destule variante. Plus ca poti gasi oricand un sofer care sa-ti dea 5l de benzina/motorina.

Cu electrica...lucrurile se complica, si asta pentru ce? pentru cele cateva masini electrice ce se aventureaza in afara oraselor pe la noi? Sau pentru vreun video-blogger care cauta subiecte pt canalul sau? Mai vorbim peste 2-3 ani.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

elphax

daca am sesizat o problema pe harti unde ma adresez?
detaliez : caut o locatie, pensiunea X sdin satul Y, imi da adresa corecta ( posibil sa fie coordonatele gresite ?) o gasesc pe google sau pe booking. dar cand ii dau sa navigheze spre locatie ma duce in alta localitate la 80 de km distanta
problema este la fel cand cer Directions si pe Waze si pe Google Maps

Eu am observat greseala la timp, prietenii mei au ajus aiurea, plus zona cu semnal slab pe telefon.
Deci la cine fac o sesizare ? Google sau Waze?

pentium10

poti face si din app map issue daca ESTI in locatia gresita
sau ai intampinat o rutare/viraj gresit

poti posta detalii complete si in grupul Fb: https://www.facebook.com/groups/WazeRomania/
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

danutzu_1069

@elphax, cel mai probabil locatia din GMaps este gresita, iar in waze nu este deloc. Spun asta pentru ca waze afiseaza si rezultate din GMaps.
Daca ne zici ce locatie este putem verifica în editorul waze daca este...

elphax

ok, fac sesizare la google, o sa vad ce iese, multumesc !

pasadia

O dilema legata de Waze: se pot scoate de acolo informatii legate de noile limitari de viteza introduse pe diferite sectoare de drum? Ma refer mai ales la pozitiile kilometrice si data la care au fost introduse. Si da, stiu ca in mod firesc aceste informatii ar fi trebuit comunicate (sau puse la dispozitie) de catre CNADNR / DRDP sau Politia Rutiera, dar sincer sa fiu nu am incredere in ce informatii as culege de la ei.

Explic pe alt topic de ce ma intereseaza.

danutzu_1069

Nu sunt incluse date oficiale referitoare la data si limita de viteza.... Sau o eventuala modificare...

pasadia

Nu ma intereseaza oficiale - daca ma interesea asta trimiteam adrese la institutii si speram ca vreuna dintre ele intelege ce ma intereseaza si e dispus sa raspunda corect.
Ma intereseaza daca se pot scoate din WASE, functie de raporturi / moderarea lor: lungimea segmentului, bornele kilometrice intre care se afla, datele sesizarii facute de useri (unele au fost facute chiar de mine).

danutzu_1069

In waze editor este asa: unui segment de drum ii se poate defini o limita de viteza, limita care poate sa fie introdusa atunci cand a fost creat segmentul respectiv sau ulterior, prin editare. Ca moment in timp, pentru segmentul respectiv ai informatia cand a fost creat si cand s-a facut ultima modificare, si evident de catre cine...
Probabil te poate ajuta mai mult @spookyx...

dacianova

@pasadia

Dacă vrei să se rezolve problema cel mai bine este să pui raport din aplicație cu noile limite de viteză de pe sectorul de drum în cauză și un editor se va ocupa de modificare. Cei de la CNAIR nu ne comunică niciodată modificările care apar. Doar userii.

Ionut

Noi maşini Google Street View vor străbate România în această vară, pentru a actualiza imaginile din ţara noastră

Cinci noi maşini Google Street View vor străbate România în această vară, pentru a actualiza imaginile din ţara noastră disponibile pe Google Maps Street View. Preluarea de noi imagini va demara la începutul lunii iunie şi se va concentra pe cele mai importante oraşe din România şi zonelor adiacente: din Bucureşti şi Ilfov, Braşov şi Valea Prahovei, Constanţa şi litoralul Mării Negre şi până la Iaşi, Piatra Neamţ, Cluj-Napoca, Târgu Jiu, Timişoara şi Arad.

Detalii pe News.ro

Dominik

O idee binevenita, unele imagini erau vechi de 7-8 ani, cel putin in Resita.
You're in Steelers Country