Waze, Google Maps și navigație GPS

Started by sebba, September 04, 2012, 12:29:53 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pentium10

De atunci s-a băgat un ecran în setări unde îți treci ce vignete ai, HU, At și altele. Practic fără alea te ruteaza  doar pe drumuri fără taxe.
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

danutzu_1069

Si ca sa nu intrebe si de vinieta din România, la noi nu este functionala... cu sau fara bifa, tot aia este.
In schimb, si pe Bulgaria trebuie bifata vinieta..

voicul

Pai in RO iti trebuie vinieta pentru orice drum din afara localitatii. Nu ai ce bifa/debifa.

In general in tarile dezvoltate din Europa iti trebuie vinieta doar pentru autostrazi.

ddfab

danutzu_1069

@Voicul, eu nu am zis ca nu trebuie vinieta ci ca nu are niciun efect la routare daca bifezi sau nu vinieta pentru Romania...

voicul

Si eu zic ca e normal, ca nu exista drumuri fara taxa in Romania (decat cele din orase), deci nu are cum sa te duca pe drumurile fara taxa/fara vinieta.

TibiV

Quote from: danutzu_1069 on January 28, 2019, 03:12:24 PM
@Voicul, eu nu am zis ca nu trebuie vinieta ci ca nu are niciun efect la routare daca bifezi sau nu vinieta pentru Romania...
Pai Voicul exact asta a spus...
Ca in Romania nu are efect pentru ca ai nevoie de vinieta si pe DN, si pe A.
Daca ai iesit din oras, ai (teoretic) vinieta, si asta iti permite acces si pe DN si pe A.
De la Bucuresti la Ploiesti iti trebuie vinieta indiferent ca o iei pe DN1 sau pe A3.
Deci in RO nu are ce efect sa aiba la routare...

In HU iti trebuie vinieta doar pentru autostrazi, nu si pentru DN, deci acolo diferenta de "bifa" intre a avea si a nu avea vinieta este mare.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

danutzu_1069

In Romania, orice drum care nu este autostrada sau national/european, este fara taxa. Adica DJ si DC...

dr4qul4

@TibiV, intrebarea a fost strict ref. la rutarea Waze. Si raspunsul la fel.
Nu e o discutie despre sistemele de taxare.

Ideea e ca Waze include de la sine Rovigneta, in timp ce pt celelalte tari trebuie sa le adaugi tu, altfel te ocoleste.
tot la "info masina" poti seta si tipul de vehicul (privat, taxi sau motocileta) si combustibilul folosit, astfel incat sa-ti dea cel mai bun traseu (si sa evite zonele interzise pt diesel sau gpl)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

RaduC

Eu cred ar trebui ca Waze sa includă și auto electrice și info despre locația stațiilor de încărcare...

pentium10

in america si canada au dat drumul la feature, daca testele ies OK, atunci si alte tari vor primii
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

voicul

@danutzu_1069 Inteleg acum ce vroiai sa zici, dar ai o informatie gresita.

"Conform O.G. 15/2002 modificată și completată cu O.U.G. 8/2015 și Legea 186/2015:

(21)Tariful de utilizare se aplică pe reţeaua de drumuri naţionale din România, astfel cum este definită la alin. (1) lit. d), cu excepţia sectoarelor de drum naţional aflate în intravilanul municipiilor între indicatoarele de intrare/ieşire în/din acestea.

art. 1 alin. (1)

d)reteaua de drumuri nationale din Romania - drumurile de interes national definite conform art. 6 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

(1)Drumurile de interes national apartin proprietatii publice a statului si cuprind drumurile nationale, care asigura legaturile cu capitala tarii, cu resedintele de judet, cu obiectivele de interes national, intre ele, precum si cu tarile vecine, si pot fi clasificate ca:

a)autostrazi;
b)drumuri expres;
c)drumuri nationale europene (E);
d)drumuri nationale principale;
e)drumuri nationale secundare."

Conform: https://www.untrr.ro/roviniete/intrebari-frecvente.html#.XE88a1UzbDc

Deci peste tot in afara orasului ai nevoie de vinieta in Romania.

danutzu_1069

Deci in opinia ta, drumurile judetene si comunale (care sunt numerotate ca atare) in ce categorie intra?
Poti iesi din oras si pe drumuri judetene... De ex spre comuna Berceni este un Dj....
Eu am scris ca pe Dj si Dc nu ai nevoie de vinieta....

voicul

Eu le-as pune la drumuri nationale secundare.

Ionut

Drum european: E85
Drum national principal: DN2
Drum national secundar: DN28A

Pe Wikipedia e un articol decent cu reteaua de drumuri din RO.

Rovinieta este strict pentru DN si A (si DX, cand om avea). Pe DJ si DC mergi fara rovinieta.

Hai sa revenim ontopic.