Waze, Google Maps și navigație GPS

Started by sebba, September 04, 2012, 12:29:53 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

JohannDB

Interesant că îi interesează pe cei de la Google ce avem prin "bătătură", dar aici în tara lui Tante Merkel, de ai nevoie de o imagine de la nivelul străzii, stringent necesară, mai ales pe autostradă sau "naționale", pass de mai vezi ceva...... Plus că internetul nemțesc e .....!!

Cristi N

Nu cumva in Nemtia e o lege care nu mai permite street view-ul? Stiu ca era ceva legat si de dashcam-uri, posibil sa fie aceiasi lege cu dreptul la viata privata, etc.

JohannDB

Din păcate, nu cunosc ce "glăsuiește" legea germană, dar am de "n" ori nevoie de a privi de la nivelul străzii intrări/ieșiri la autostrăzi, naționale, de land, locale, comunale și nu poți vedea nimic....... Plus că în imaginile satelitaree în 90 % din cazuri la zoom maxim nu pot vedea dacă am glisiere sau numai stâlpișori de plastic pe curbele de ieșire, ceea ce pentru mine e deosebit de important că amănunt; nici cei care fac protocoalele de sectoare de drum nu sunt feriți de omisiuni........
   În ce privește camera de bord, niciun polițist cu care am făcut echipă la sectoare de drum, unde se cerea prezenta lor, prin condițiile de autorizare, nu mi-a zis absolut nimic de ea, deși este vizibilă- mijlocul parbrizului......

Cristi N

Am cautat putin acum si pare ca GDPR-ul nemtesc este destul de strict si zice cam asa:

QuoteGerman law forbids continuous filming in public places, which means that drivers are not allowed to leave their dashcams running for hours at a time.

Intre timp curtea suprema a venit cu o adaugare:

Quote"It is technically possible to create a short recording of an accident itself, for instance by continuously overwriting what is being recorded but only saving it permanently when an accident happens,"

Sursele au fost 2 articole: Reuters si DW

danutzu_1069

Pai asta e principiul de înregistrare la orice dashcam, nu pastreaza inregistrarile, le suprascrie periodic, doar in caz de accident, inregistrarea este salvata/mutata in folder separat...
Deci este ok!

Ionut

Comenzi vocale Google Assistent pe aplicația de navigație Waze

Google anunță că a introdus de luni Google Assistent, cu comenzile sale vocale, și pe aplicația de navigație Waze, însă deocamdată doar în Statele Unite și numai în limba engleză, pe telefoanele cu sistemul de operare Android.

StartupCafe.ro

interesantul

Ce funny, e faptul ca pe harta TomTom, din 2017 up-date pe navigatie la Mercedes, apare ca fiin executata intreaga autostrada de la Tmiisoara la Sibiu, inclusiv tunelele...
Am pierdut prin Romania 30 de ani...

mariusj

Pe waze au aparut loturile 3 si 4 LD... :o :D

Dominik

You're in Steelers Country

Dominik

A trimis cineva la Google o instintare cu deschiderea lotului 4  ??? Oricum dureaza 7-10 zile pana incepe sa ruteze si pe GMaps
You're in Steelers Country

dr4qul4

vad ca waze-ul (varianta pe net) ruteaza pe LD3. Desi are capetele inchise. Oare mai trece cate o masina pe acolo?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

pasadia

Pe de altă parte waze-ul (aplicația pe mobil) îmi zice că e mai lung cu 6 minute dacă folosesc LD4. Ciudat...

Lvs_tm

Desi Waze-ul ma ruta pe DN7, am ales sa fac dreapta stanga la Sacamas, sa urc la Ilia pe A1, acealasi timp de ajungere la destinatie.

voicul

Pentru ca Waze te duce cu 110 pe A nu 130 sau mai mult cum se merge.

dr4qul4

Nu te duce cu 110 decat daca pe acea zona sunt restrictii de circulatie. Waze-ul te duce mereu cu viteza maxima admisa. Posibil sa ia in considerare si cum ai mai mers pe acele sectoare (eu trebuie sa trag tare de tot ca sa depasesc timpul Waze pe A, insa pe DN ies mereu mai repede)