[B] Bucurestiul istoric

Started by Ionut, February 01, 2014, 07:52:19 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Konter

Daca nu le ies caile ferate si drumurile mai baga euroconstruct o fisa cu monumente istorice  :D

"Contractul scos la ,,mezat" de către Centrul Cultural ,,Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului" va avea o durată de 14 luni de la demararea lucrărilor, iar pentru acest obiectiv, autoritatea contractantă a pus la bătaie un buget estimat inițial la 5.764.365,36 de lei fără TVA.

Iar, în vederea atribuirii contractului, nu a fost organizată o licitație deschisă, ci o procedură simplificată de selecție de oferte, procedură la care a fost primită o ofertă admisibilă, iar alte trei oferte au fost retrase.

Afacerea s-a perfectat la data de 3 aprilie, când a fost încheiat contractul nr. 42/2023, la o valoare finală negociată de 5.425.540,13 lei fără TVA, respectiv de 6.456.392,8 lei cu TVA inclusă (1.317.631,2 euro). Acest contract a fost adjudecat de către o asociere compusă din două companii.
Prima se numește SC AS Studio Co SRL Cea de-a doua companie este și cea care face ca acest contract să devină unul mai mult decât interesant. Este vorba despre SC Euro Construct Trading '98"
Sursa: https://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/dan-besciu-sorin-serban-vulpescu-asfaltatori-golden-blitz-restaurare-palate-brancovenesti-928235.html

carutasul

hmm, la asta Windows ar mai întreba o dată: "are you sure?" :)
Euroconstruct sunt complet neserioși, nu prea i-aș lăsa să se atingă de niște monumente istorice...
A, o asfaltare de drum comunal mai treacă-meargă...

TudorBUC

Am scris despre toate noutățile de pe Calea Victoriei din ultimele 9-10 luni aici: https://tudorchira.ro/santierul-calea-victoriei-martie-2024/

dr4qul4

Negoita propune restrictii pentru construirea de cladiri noi in zona centrala
"cine vrea să construiască, pentru 1 mp construit, trebuie să desființeze 3 mp de clădire existentă"  Sau 2mp in zona de mijloc.  Nu am inteles daca e vorba de mp construit sau de amprenta la sol (CUT sau POT).
La periferie ar putea sa construiasca la liber.

Un proiect interesant, ce va naste controverse, mai ales ca este in interesul lui sa migreze constructiile catre zona periferica!

Oare se poate implementa o asemenea masura?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

GAC

logic ar fi sa se refere la POT ca sa fie mai multa suprafata verde.

misiekwas

^^Mi se pare teribila ideea și dictata mai degrabă de interesele lui imobiliare. Sectorul are capacități limitate în privința de mobilitate urbana și oricum track record lui Negoiță arata ca formula pe care înțelege și implementează este deplasare auto, iar dezvoltare este în primul rand dezvoltare imobiliara de locuințe. Rezultatul: vom avea marele cartier dormitor cu opțiuni limitate de deplasare afara de mașină personală. What could go wrong? In plus, in zona centrala in unele zone chiar e loc pentru ceva densificare, de exemplu Cartierul Justiției și alte de felul.
Propunerea pare rețeta ideala pentru Militari Residence 2.0.

dr4qul4

cladirile publice vor fi exceptate. Asadar nu influenteaza cartierul justitiei. Desi ar fi fost bine ca acolo sa apara un parc.

daca se raporteaza la POT, spatiul verde va fi mai mic pentur ca imobilele noi ar fi mai inalte fata de cele vechi.
Asadar, daca vrei sa faci un P+3 cu amprenta de 100mp, va trebui sa demolezi 6 cladiri P+1 cu amprenta de 100mp.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

misiekwas

Știu, dar tot ideea proasta e. POT ridicat în centrul orașului nu este neapărat o problema, pentru ca păstrează frontul stradal (lucru foarte important pentru o grămadă de chestii, precum calitatea vieții, economia etc. Etc.). Dacă vrei sa reduci POT asa cum propune Roberto, n-ai practic cum sa păstrezi asta. Urbanismul la număr în varianta asta va duce la distrugeri țesutului urban. Faptul ca în momentul de fata arata cum arata este în mare parte responsabilitatea de S3.
În plus, daca ne referim la POT, atunci se pun probleme de deorgari. Dacă darami trei case monofamiliale cu o familie în fiecare și construiești în locul ăluia un bloc cu amprenta de 1/3 de POTul cumulat, oricum îți ies mai multe familii - - > mai multe mașinii - - > trafic ridicat, cu același infrastructura, pentru ca Robertinho nu prea e prietenos cu transportul în comun. Cam aiurea.
Și privind spatii verzi, ma îndoiesc, ținând cont ca ultima lui propunere de parc conține efectiv zero parc, dar în schimb 2 benzi pe sens :)

Telvanni

Am observat ca a inceput sa cada tigla de pe acoperisul cladirii Primariei Generale. Ar trebui intervenit de urgenta, e potential mare de pericol pentru pietoni.

Earthchild

Când au "renovat" clădirea, acum 4-5 ani?

MrConnaisseur

Palatul PMB a fost consolidat si restaurat de către Rotary, iar finalizarea lucrărilor a avut loc in 2017. Nu e mare scofala faptul ca au zburat niște țigle, urat ar fi sa nu facă nimic asap.