Autostrada A9 Timișoara-Moravița

Started by valexandru, March 26, 2012, 01:36:09 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mirceaeliade

QuoteAvem fonduri europene la dispozitie, autoritati care reusesc cu oarecare intarzieri sa pregateasca proiecte si constructori capabili sa le puna in practica.

Poate ma insel eu, dar impresia mea personala e ca NU avem fonduri la dispozitie. Fondurile garantate de UE sunt deja supra-alocate (parca de 3x contracte cat este suma disponibila).  Si asta fara a mai include si sumele suplimentare. Si A9 asta are si 'norocul' sa fie printre cele mai scumpe autostrazi per km, si are dezavantajul de a NU lega orase inca nelegate, sau sa fie prin priorititatile curente ale EU.  Nu stiu cat este RIMul pt A9, dar in prezent guvernul am impresia se imprumuta la dobanzi cam printre cele mai ridicate care le-am avut in ultimul deceniu.  Exact cand e scump sa te imprumuti nu e eficient sa te apuci sa faci autostrazi cu RIM alt fel decat maxim.

pista_bacsi

Nu stiu care este RIR-ul, dar din datele de trafic pare ca VOTM Giroc pana la Voiteg e sectiunea cu trafic.

Sursa https://apmtm.anpm.ro/documents/28351/70947471/20240206_+RIM_+TM+Moravita.pdf/e815171d-3447-4e34-ac7b-6b558025dfb4 Paginile 114-118

Powered by API/PUM imgur uploader

Radu_A

Pistol pe fb

Au fost depuse 10 oferte pentru construcția lotului 2 (Jebel-Moravița) al autostrăzii Timișoara - Moravița (A9):
- PORR CONSTRUCT SRL (Romania)
- Asocierea STRABAG SRL – CONSTRUCTII ERBASU SA (Romania)
- WEBUILD SPA – MILANO (Italia)
- Asocierea AUTOMAGISTRAL PIVDEN SRL (lider) – PRECON TRANSILVANIA S.R.L. (Ucraina - Romania)
- Asocierea DANLIN XXL SRL (lider) - ANTREPRIZA DE CONSTRUCTII DRUMURI SI AUTOSTRAZI SRL –– GROMA HOLD EOOD – EVROPEISKI PATISHTA AD (Romania - Bulgaria)
- Asocierea DRUMURI SI PODURI BANAT S.R.L. - MAXAGRO CENTER SRL (Romania)
- KALYON INSAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (Turcia)
- KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)
- Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (lider) - CBI CONSTRUCTII, TURISM & INVESTITII S.R.L. (Turcia – Romania)
- Asocierea MAPA INSAAT VE TICARET A.S. (lider) - GUNAL INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)
Căștigătorul acestui contract (finanțat prin Programul Transport 2021-2027) va avea la dispoziție 4,23 miliarde de lei (fără TVA) și 36 de luni (12 luni proiectare și 24 de luni execuție) pentru construcția acestui lot cu o lungime de 33,49 km.
Contractul prevede inclusiv construcția pe traseul noului lot de autostradă a 19 structuri, printre care un pod de peste CF124 (Timișoara-Reșița și DN58B), în lungime de 560 de metri.
Pe traseu vor mai fi construite:
- două Spații de servicii tip S3,
- două Parcări de scurtă durată,
- un Centru de Întreținere și Coordonare (CIC), lăngă Nodul rutier Moravița,
- două noduri rutiere (Nod rutier DN58B Voiteg și Nod rutier Moravița).
În fiecare Spațiu de servicii și în parcările de scurtă durată se va asigura infrastructura necesară pentru construcția ulterioară a minimum 6 stații de încărcare rapidă pentru autoturismele electrice.
Pariu cu dr4qul4. 200 lei  (la API). Eu am spus ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. El e mai pesimist

GIV

rocklee

PORR CONSTRUCT ....NU a mai licitat de mult un lot de autostrada  :o  O:-)

pasadia

Quote- Asocierea DRUMURI SI PODURI BANAT S.R.L. - MAXAGRO CENTER SRL (Romania)

Eh....

Cetatean

GIV

puteti sa mi decodati si mie ultimele 2 postari? multumesc

26ld

@dc_ro Poate ar trebui sa spui cum e cu conspiratiile acum.

@GIV reciteste postarile de pe paginile anterioare si vei intelege, sper.

dc_ro

colegule e interzis sa depui oferta la un proiect? deveniti penibili
daca aveti dovezi duceti va frumos la parchet

26ld

@dc_ro Nu inteleg de ce refuzi sa vezi conexiunea dintre politica si aproape orice in societatea romaneasca. Nu e vorba despre firma asta specific, ci despre coruptia generalizata, pe care unii nu o pot vedea nici daca ii loveste in ochi si cer dovezi ca i-a lovit.

Scuzati off-topicul, ma duc sa fac plangere la parchet, cumva cred ca numirile de la justitie nu sunt politice.

M_Z

Daca e manevră o să fie destul de greu la contestații cu porr, strabag și webuild. Au avocați mai buni și în instanță lucrurile se judecă obiectiv nu ca la CNSC unde mai merge cu maimuța.

Konter

DPB-Maxagro ce tert au? Ca experiență sigur nu. Strabag cum liciteaza daca au interdictie?

Cetatean

Pai au experienta,ca au facut lucrari de reparatii pe A1 prin Hd si Ab.
Strabag a avut un certificat negativ parca. Participa la licitatii. Au lucrari luate pe apa,civile si drumuri prin tara.

voicul

Pai nu o fi nici certificatul asta negativ pe 1 milion de ani.
Cu siguranta nu liciteaza ca sa aiba niste costuri stiind ca au certificat negativ, deci sigur o sa piarda.

Pe A3 parca l-au luat in 2021 si era de 3 ani.