Autostrada A9 Timișoara-Moravița

Started by valexandru, March 26, 2012, 01:36:09 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dc_ro

care e conspiratia? nu au depus oferta cei de la maxagro prin firma lor de constructii

Cetatean

https://buletindetimisoara.ro/timis-grupul-maxagro-a-inaugurat-cea-de-a-treia-statie-de-asfalt-pe-care-o-detine-in-portofoliu-a-devenit-cel-mai-important-furnizor-de-asfalt-din-regiune/

Poate sa fie doar o coincidenta.
Vedem de unde vor lua cei de la proiectele  din vest asfalt.
Nici nu trebuie sa te obosesti sa depui "oferta",cand poti doar sa vinzi asfalt...

dc_ro

:lol: ce am ajuns ca natie doar conspiratii avem in cap, facem autostrada ca si-au luat 3 statii de asfalt cei de la firma asta
Adaug eu ca este la moda Soros i-a dat ordin lui grindeanu sa faca A9 :o

pista_bacsi

Dacă nu ar duhni de corupție poate unii nu ar simți nevoia să extrapoleze spre conspirație. Nu sunt fan al conspirațiilor, dar înțeleg de ce alți sunt mai orientați spre ele.

Mie mi se pare mai interesant cum în Serbia se face un SF intr-un an. Te face să te întrebi dacă problema e la noi sau la ei.

Cetatean

Ok. Se poate sterge daca considerati. E doar o presupunere pe baza unor concluzii personale.
E doar parerea mea ca lucrurile pentru A9 au mers repede?

Bravo,inseamna ca lucrurile s-au schimbat si statu e pe calea cea buna.
Valorile de trafic pe A9 de la Timisoara la Voiteg sunt sub Medias-Sibiu,nu mai vb de Brasov Fagaras,sau Oradea Arad. Satu Mare - Baia Mare? Iasi-Targu Frumos? Ciuc-Brasov? Etc.

Da,daca in viitor Voiteg Resita o sa fie Dex,va ajuta zona super mult,pentru ca Resita se dezvolta si cei din Arad/Timisoara o sa ajunga mult mai usor in Banatul montan.

Repet,se poate sterge. Vedem cum decurg lucrurile in viitor.

timisoreanul

Stimate domn, la o simpla cautare pe google ati fi aflat ca contractul pentru sf-ul aferent acestei autostrazi a fost semnat la inceputul anului 2020, cand Grindeanu nici nu era ministrul transporturilor. A mers prea repede? Contractul pentru SF trebuia finalizat in 16 luni, adica prin 2021. In realitate, a fost finalizat in 2024. Si inca o observatie, autostrada este finantata prin POT Infrastructura Mare, deci cu mare parte din fonduri europene nerambursabile, spre deosebire de cele construite prin PNRR, unde e vorba de niste imprumuturi cu dobanzi avantajoase, deci practic pe banii nostri. Asa ca, desi unii de pe aici au o alta parere, pentru UE a parut o autostrada cat se poate de necesara si utila. Pentru ca, ce sa vezi, pentru ei conteaza in primul rand modalitatea de interconectare a tarilor din UE si a tarilor candidate la aderarea la UE.
Iata si sursa care poate fi gasita la pagina 22 a actualului topic.
https://www.opiniatimisoarei.ro/autostrada-timisoara-moravita-care-ne-va-lega-de-belgrad-are-contract-pentru-documentatie-la-exact-1-an-de-la-lansarea-licitatiei-anuntul-presedintelui-cj-timis/28/02/2020

oc7avian

PT, acel sac fără fund.. Și nu: e finanțat o mică parte din fonduri europene nerambursabile. Caută care e procentul și o să ai răspunsul de ce colegii zic că trebuia o altă ordine a investițiilor. Vor fi împrumuturi semnificative la dobânzi neavantajoase.

Toți au spus că nu e prioritar în contextul actual, nu să nu se facă niciodată

horatiu.cosma

E evident că nu se poate face și A0 și A1 și A8 și A3 și și și cu 2 miliarde de euro bani efectivi europeni pentru autostrăzi din PT. Și că nu există aplicație de finanțare din PT semnată de UE pentru Timișoara - Moravița. Dar argumentele raționale nu au cum funcționa în fața centurionilor acestor autostrăzi.

AndreiTM

Vrajeala asta cu "nu sunt bani" e doar pentru votanti... pe voi va credeam ceva mai cu "capul pe umeri".
Sa multumim Domnului ca in sfarsit se fac autostrazi si la noi in tara (probabil ca anul asta vom depasi si Croatia si Rusia la km totali de autostrazi) si hai sa lasam politica pentru cei care "baga botul".

ovicor

Sa se faca maximum ce se poate! Dar "ce se poate" s-a depasit demult!

oc7avian

^^ ce politică și vrăjeli?!
Ia citește despre PT pe topicul dedicat, poate poate se aprinde un bec. Tocmai că dintre cei cu capul pe umeri au răspuns și ar trebui să fie un semnal de alarmă

Ironic, ultimul comitet de monitorizare PT a fost la Timișoara. Totuși n-am simțit divinitatea asta făuritoare de benzi..

horatiu.cosma

Cum ziceam, e tot mai complicat de discutat rațional. Fiecare vrea să se facă la el în spatele curții. Așa că o să înceapă toate în paralel. Și va veni un stop joc generalizat. Că așa e în fotbal, dacă nu putem juca frumos, organizat, echipă, pe priorități, atunci o să pierdem separat.

timisoreanul

Legat de ratiune si de spatele curtii, toti cei care dau lectii pe aici ar trebui sa se uite in oglinda. Din punctul meu de vedere, trebuie sa ne hotaram daca vrem autostrazi sau nu. Daca nu vrem ceea ce e normal in vest, atunci putem in continuare sa facem SF-uri cu firme de apartament, sa le punem in sertar si sa le tinem cu anii acolo, dupa care sa reluam procedura. E cea mai simpla modalitate de a sifona bani publici fara nicio utilitate sau finalitate. Daca vrem sa le construim, atunci sa facem un efort acum, pentru ca e cea mai potrivita conjunctura din istoria noastra. Avem fonduri europene la dispozitie, autoritati care reusesc cu oarecare intarzieri sa pregateasca proiecte si constructori capabili sa le puna in practica. Ce va fi in viitor, nu vom sti. Stiu ca avem deficit, ca mai trebuie si investitii in alte domenii. Dar, spre deosebire de SF-urile din sertar, aceste autostrazi nu va putea nimeni sa le ia acasa, asa ca toata lumea va beneficia de ele. Deci sunt printre cele mai bune investitii publice.

Hercule

Da, autostrazile sunt cele mai bune investitii publice. Acolo unde "arde" mai tare si exista trafic.
Acuma pe bune, deja devii penibil cu insistenta asta. Aici nu e forumul Ministerului Transporturilor si nici nu se iau decizii care autostrada se face si care nu. Chiar daca ai avea dreptate tot nu se hotareste aici ce se construieste.
PS. Persoane asemanatoare erau destule si pe topicurile A7 si A8.
Deșteaptă-te române!

timisoreanul

Nu prea am inteles unde am fost penibil si nici referirea la MT. De altfel, eu mereu am raspuns la ce au spus altii, nu am initiat nicio discutie. Dar in fine, pot sa ma si abtin de la comentarii si sa ma rezum sa citesc ce scrieti voi pe aici.